جدیدترین بنچمارک گرافیک Xe DG1 در 3DMark منتشر شد. این بنچمارک Fire Strike توسط Tum_Apisak مشاهده شده و نشان میدهد که عملکرد گرافیک Xe DG1 از تمام راه حلهای مجتمع فعلی عبور میکند در حالی که همچنان از مدلهای مجزاء هر دو رقیب عقبتر است.
مشخصاتی در بنچمارک لو رفته وجود ندارد اما نکته جالب اینجاست که این گرافیک خاص در کنار Core i9 9900K آزمایش شده. مشخصا ما میدانیم که Core i9 9900K از هیچ گرافیک مجتمع Xe بهره نمیبرد و این یعنی DG1 حاضر یک بُرد آزمایشی بوده که در محصولات آینده موبایل حضور خواهد داشت.
جدیدترین بنچمارک گرافیک Xe DG1 در 3DMark
در بحث کارایی خام گرافیک Xe DG1 امتیاز 5960 را به ثبت رسانده که در حد و اندازه GeForce GTX 950 میباشد یا پرچمدار نسلهای گذشته یعنی GeForce GTX 680. گرافیک GeForce GTX 1050 همچنان سریعتر از Xe DG1 بوده و به شکل میانگین 500 الی 800 امتیاز بیشتر در بنچمارک مشابه بدست میآورد. از لاین آپ Polaris نیز شاهد هستیم که گرافیکی مانند Radeon RX 560 بالغ بر 200 الی 300 امتیاز بیشتر از Xe DG1 ثبت خواهد کرد.
در حالی که نتایج نکته هیجان انگیزی را نشان نمیدهند اما میتوانیم انتظارات خود از یک نسخه بهینه شده DG1 را بر پایه آنها تنظیم کنیم. یک بار دیگر باید اشاره کنیم که کارت گرافیکهای Xe DG1 تنها برای آزمایش یا SDV (به نوعی کیت توسعه نرم افزاری) هستند و به بازار عرضه نخواهند شد. گرافیک Xe DG1 در وهله اول یک مدل موبایل است که به شکل مجزا در لپ تاپها یا مجتمع در چیپهای Tiger Lake یافت میشود.
نمونه مجزا میتواند جالبتر باشد، اگر که اینتل کارایی گرافیک را بهینه نموده و با گرافیکهای مجزا پایین رده از AMD و Nvidia رقابت کند. تیم سرخ در حال حاضر روی معماری گرافیکی Vega برای مدلهای مجتمع خود حساب باز کرده که از نسخهای بهبود یافته با فناوری 7 نانومتری بهره میبرند. در همین حال انویدیا همچنان از معماری Pascal برای سری MX بهره گرفته هر چند که در آینده نزدیک شاهد معماری Turing برای آنها خواهیم بود.
تنها برای مقایسه، پردازنده Ryzen 7 4800U با 8 واحد محاسباتی در فرکانس 1750 مگاهرتز و طراحی 25 وات امتیازی در حدود 3543 را در بنچمارک مذکور کسب میکند. این یعنی نزدیک به 70 درصد بهبود نسبت به گرافیک 7 نانومتری Vega. اما باید در نظر گرفت که ما شاهد یک کارت دسکتاپ هستیم که از پردازنده 28 واتی آینده Tiger Lake مصرف انرژی بیشتری دارد اما شاید بتوانیم شاهد عملکردی 20 تا 40 درصد بهتر برای چیپهای مجتمع Xe DG1 در برابر راه حلهای فعلی AMD باشیم.
گرافیک بر پایه Pascal یعنی MX350 امتیازی در حدود 4500 بدست میآورد و باز هم ما شاهد برتری راه حل اینتل نزدیک به 32 درصد هستیم. شما میتوانید نتایج بیشتری از گرافیکهای مجتمع و مجزاء در 3DMark Fire Strike را داخل جدول زیر مشاهده کنید.
به تازگی گرافیک Intel Xe DG1 نیز با مشخصات کلیدی مانند 96 واحد اجرایی (پیکربندی استاندارد برای گرافیک مجزا Xe LP)، بالغ بر 768 هسته با فرکانس 1500 مگاهرتز و حداکثر توان خروجی 2.3 ترافلاپ در حالت تک رقم اعشار مشاهده شده بود. همچنین 3 گیگابایت حافظه در کنار رابط 96 بیت یا 192 بیت نیز برای آن در نظر گرفته شده. البته احتمالا با توجه به دسته پایین و فرک فاکتور بسیار کوچک آن ما گذرگاه 96 بیتی را شاهد خواهیم بود. جزئیات دیگر مانند واحدهای بافت و ROPها هنوز مشخص نیستند اما به مرور اطلاعات بیشتری دریافت خواهیم کرد.
اینتل همچنین اولین درایورهای بهینه شده برای گرافیک Xe را منتشر نموده که نشان از اهمیت بالای این محصول برای تیم آبی دارد. در طی ماههای آتی ما شاهد لپ تاپهای Tiger Lake با گرافیکهای کلاس Xe DG1 خواهیم بود. البته کار اینتل به همینجا ختم نشده و کسانی که به دنبال کارایی بیشتری هستند میتوانند منتظر گرافیکهای DG2 باشند زیرا تیم آبی از همین حالا مشغول کار روی آنهاست.
بیشتر بخوانید: گرافیک Xe DG1 در بنچمارک OpenCL – آغازی برای معماری جاه طلبانه اینتل
بیشتر بخوانید: گرافیکهای بالا رده Intel Xe DG2 با فناوری 7 نانومتری TSMC
خدا رحم کنه به دو اشغال ساز دیگه.سال دیگه غول ابی لهشون می کنه.چقدر سال دیگه قشنگه.صدای خرد شدن استخون میاد