هفته گذشته کمپانی مایکروسافت در همایش ویژه MicrosoftEDU که در نیویورک برگزار شد، از جدیدترین عضو خانواده محصولات سخت افزاری خود رونمایی کرد. این دستگاه جدید که لپ تاپ سرفیس نام دارد توانست در همین مدت کوتاه توجهات زیادی را به خود جلب کند. طراحی بسیار زیبا و باریک، استفاده از الیاف به کار رفته در ساخت کیبوردهای اختصاصی سرفیس پروهای این شرکت و همچنین ویژگی های نظیر وزن پایین، نمایشگر لمسی و طول عمر باتری بالا از جمله مواردی هستند که باعث شده اند لپ تاپ سرفیس از همین حالا در لیست خرید بسیاری از کاربران قرار گیرد. در ادامه قصد داریم به 5 سوال کلیدی درباره این دستگاه پاسخ دهیم که احتمالا در ذهن بسیاری از مخاطبان نیز شکل گرفته است.
نکته اول – ویندوز 10 اس
یکی از اصلی ترین نکات درباره لپ تاپ سرفیس، استفاده از نسخه ویژه ای از سیستم عامل ویندوز مایکروسافت با نام Windows 10S است. مایکروسافت در کنفرانس خود توضیحات نسبتا مفصلی درباره این پلتفرم ارائه کرد اما شاید هنوز مشکل کاربران با قرار گرفتن S کنار نام ویندوز 10 حل نشده باشد. بسیاری عقیده دارند ویندوز 10 اس در واقع نسخه بروز شده ای از ویندوز RT است که یک پروژه شکست خورده به تمام معنا به حساب می آمد. اما در واقع این طور نیست. ویندوز RT ایده جالبی به نظر می رسید اما اجرای آن به حدی ضعیف بود که حتی خود مایکروسافت را هم به ادامه دادن آن قانع نکرد. در حال حاضر برنامه های نسبتا زیاد و البته کاربردی در فروشگاه مایکروسافت عرضه شده اند و از طرفی برنامه های Universal هم هر چند با سرعت کم اما به تدریج به استور مایکروسافت اضافه می شوند.
مایکروسافت پروژه ای با نام Centennial را معرفی کرده که در نقش یک پل بین برنامه های win32 و برنامه های پلتفرم موبایل/تبلت عمل می کند. در چنین حالتی به کمک پروژه Centennial، شرکت های تولید کننده برنامه ها و توسعه دهندگان می توانند برنامه های win32 خود را به راحتی در استور مایکروسافت نیز عرضه کرده و آنها را برای اجرا بر روی دستگاه هایی مانند گوشی های ویندوزی و البته لپ تاپ سرفیس آماده کنند. در نتیجه می توان گفت در صورت رضایت کاربران از خرید لپ تاپ سرفیس، باید انتظار داشت سرعت ورود نرم افزارهای win32 به مایکروسافت استور به میزان چشمگیری افزایش یابد.
نکته دیگر درباره تفاوت ویندوز RT با ویندوز 10 اس، پردازنده به کار رفته در لپ تاپ سرفیس است. دستگاه های قدیمی سرفیس از پردازنده های ARM استفاده می کردند اما حالا با پردازنده های جدید اینتل x86 سر و کار داریم که از نظر توان پردازشی در جایگاه بالاتری نسبت به ARM قرار می گیرند. هر چند گفته می شود مایکروسافت در حال حاضر توانایی اجرای نسخه کامل ویندوز 10 بر روی پردازنده های بر پایه ARM را به دست آورده، اما داشتن پردازنده های اینتل بدون شک گزینه هیجان انگیز تری به نظر می رسد. از طرفی این امکان نیز برای کاربران در نظر گرفته شده تا به صورت رایگان لپ تاپ های سرفیس را به ویندوز 10 پرو ارتقا دهند؛ در نتیجه هیچ نگرانی درباره عدم پشتیبانی این دستگاه از نرم افزارهای کلیدی وجود نخواهد داشت.
نکته دوم – لپ تاپ سرفیس برای چه کسانی ساخته شده است؟
مایکروسافت در طول چند سال گذشته و با معرفی محصولات خانواده سرفیس طیف گسترده ای از کاربران را به سمت خود جلب کرده است. تبلت های سرفیس پرو مخصوص کاربرانی طراحی شده اند که به انجام پروژه های متوسط و متوسط رو به بالای پردازشی مشغولند و از طرفی قابل حمل بودن و امکان استفاده از یک قلم حرفه ای نیز نکته ای کلیدی برای آنها به شمار می رود. لپ تاپ های سرفیس بوک تلاش کرده اند امکان به کارگیری از صفحات لمسی و همچنین قابل حمل را در کنار سخت افزار قدرتمند عرضه کنند و در نهایت رایانه های رومیزی سرفیس استودیو برای کاربران حرفه ای، گرافیست ها و مهندسین بخش های مختلف مانند معماری، شهرسازی، انیماتورها و طراحان ساخته شده است. اما در این بین تا به حال محصولی برای دانشجویان ساخته نشده بود و لپ تاپ سرفیس دقیقا با همین هدف عرضه شده.
در حال حاضر بسیاری از دانشجویان (در کشورهایی مانند آمریکا) در تمام طول دوران تحصیل خود از مک بوک پروها یا مک بوک ایرهای اپل استفاده می کنند. همین نکته درباره خبرنگاران نیز صحیح است و کافیست نگاهی به اتاق های خبرنگاری در نمایشگاه های مختلف بیندازید و با تعداد بسیار زیاد لپ تاپ های اپلی روبرو شوید. دلیل اصلی چنین اتفاقی سبک بودن، قابل حمل بودن، طول عمر باتری بسیار خوب و توان پردازشی کافی مک بوک های اپل است و حالا لپ تاپ سرفیس نیز با ارائه همین ویژگی ها قصد دارد کاربران را به سمت استفاده از پلتفرم ویندوز جذب کند.
نکته سوم – ساخت لپ تاپ سرفیس چه مدت طول کشیده است؟
بر اساس توضیحات و اطلاعات منتشر شده، مایکروسافت از مدت ها پیش اجرای چنین ایده ای را در ذهن داشته و مطالعات خود را برای ساخت یک لپ تاپ اختصاصی برای دانشجویان آغاز کرده بوده است. اما از زمان قطعی شدن پروژه و شروع فرآیند ساخت مدتی در حدود 2 سال می گذرد. البته گفته می شود مایکروسافت قادر بوده سال گذشته این دستگاه را وارد بازار کند اما مهندسین این شرکت تصمیم گرفتند تا زمانی که از موفقیت آن اطمینان حاصل نکرده اند لپ تاپ های سرفیس را معرفی نکنند و به همین دلیل یک سال دیگر به مدت زمان آزمایشات و مطالعات آنها افزوده شده است.
نکته چهارم – چرا لپ تاپ؟
شاید این سوال به ذهن بسیاری از کاربران رسیده باشد که چرا با وجود فعالیت گسترده شرکت هایی مانند اچ پی، دل، لنوو، ایسر و ایسوس در بازار ساخت لپ تاپ ها با کاربردهای متنوع و در نظر گرفتن این نکته که همه این شرکت ها جزو شرکای تجاری مایکروسافت نیز به حساب می آیند، این شرکت هم وارد بازار لپ تاپ های دانشجویی شده است؟ در مصاحبه سردبیر وب سایت ویندوز سنترال با مدیران مایکروسافت به همین نکته اشاره شده است. مایکروسافت تلاش دارد سرفیس را به خانواده ای کامل برای همه طیف های کاربری تبدیل کند. همان طور که اشاره شد آنها در حال حاضر یک رایانه رومیزی، یک لپ تاپ با قابلیت تبدیل شدن به تبلت و یک تبلت با قابلیت کارکرد به جای لپ تاپ وارد بازار کرده اند و همگی آنها نیز عملکرد موفقیت آمیزی از خود به نمایش گذاشته اند. اما هنوز کار برای خانواده سرفیس به پایان نرسیده و دسته بندی های دیگری نیز وجود دارند که در آینده تحت پوشش این محصولات قرار می گیرند. یکی از آنها لپ تاپ های دانشجویی بوده و شاید در آینده ای نه چندان دور شاهد معرفی تلفن هوشمند، عینک های هوشمند و سایر محصولات مشابه در خانواده سرفیس باشیم.
نکته پنجم – نبود USB-C
این نکته که لپ تاپ پر زرق و برق مایکروسافت دارای پورت USB-C نیست شاید کاربران زیادی را از این دستگاه دلسرد کرده باشد اما احتمالا می توان دلیل مناسبی برای این تصمیم یافت. به عقیده مایکروسافت در حال حاضر هنوز بسیاری از کاربران از دستگاه های مجهز به پورت USB نوع A استفاده می کنند. از جمله تجهیزاتی که توسط این پورت ها راه اندازی می شوند می توان به درایوهای نوری اکسترنال، درایوهای ذخیره سازی جانبی، حافظه های فلش و حتی ابزارهایی مانند ماوس و کیبورد و تلفن های هوشمند اشاره کرد. با این وجود مایکروسافت نیز با ضرورت به کارگیری از پورت های USB-C در آینده موافق است اما شرایط حال حاضر را یک دوره گذار تعریف می کند که شاید پورت USB-C برای یک دستگاه مفید باشد اما صد در صد ضروری نیست. به همین دلیل آنها تصمیم گرفته اند از پورت USB-A در کنار پورت مینی دیسپلی استفاده کنند و به کارگیری از USB-C را به نسل های بعدی این دستگاه موکول نمایند.
دیدگاهتان را بنویسید