به تازگی یکی از اعضای تیم ComputerBase به نام AssassinWarlord طی یک آزمایش با مواد عجیبوغریب، میزان کارایی این مواد مختلف را به عنوان انتقال دهنده حرارت در خنک کننده کارت گرافیک – به اصطلاح خمیر حرارتی – مورد بررسی قرار داده و به نتایج جالبی رسیده است.
پیدا کردن جایگزینهای مناسب برای خمیر حرارتی کارت گرافیک
همانطور که بسیاری از شما میدانید، در سیستمهای خنک کننده از یک نوع خمیر حرارتی برای پر کردن منافذ سطوح و برقراری تماس کامل میان سطح پردازشگر و سطح کولر استفاده میشود، خمیری که رسانایی حرارتی بالایی دارد و معمولاً گرانقیمت است. اما برخی کاربران علاقه زیادی دارند که کارایی مواد مختلف را به عنوان خمیر حرارتی تست کنند. نتایج این تستها به این پرسش میرسد که اگر در شرایط اضطراری بودید و خمیر حرارتی برای کارت گرافیک نداشتید، بهتر است از سس کچاپ استفاده کنید یا یک لایه پنیر پیتزا؟
کارت گرافیک R7 240، میزبان تست
تیم ComputerBase در این تست از انواع و اقسام مواد مختلف استفاده کرده است، از سیب زمینی ورقه شده تا پماد نرمکننده پوست. کارت گرافیکی که برای این تست استفاده شده نیز کارت گرافیک Radeon R7 240 بوده که یک کارت گرافیک 30 واتی است و آن را با یک خنک کننده Passive (بدون فن) نیز میتوان به راحتی خنک کرد.
بسیار خوب، به سراغ نتایج میرویم. اینطور که این آزمایش نشان داده، سس کچاپ یک جایگزین عالی برای خمیر سیلیکون است و در صورت استفاده از آن، دمای کارت گرافیک پس از 5 دقیقه اجرای تست Furmark تنها به 71 درجه سانتیگراد میرسد. عملکرد خمیر دندان اما چندان جالب نبوده و دمای کارت با استفاده از آن به بیشینه مقدار 90 درجه رسیده است. برخی مواد مثل کرم نرمکننده، سیبزمینی ورقه شده و پنیر ورقه شده به هیچ وجه جایگزینهای جالبی برای خمیر حرارتی نیستند و دمای کارت گرافیک R7 240 حین استفاده از آنها به راحتی به مقدار 105 درجه رسیده که برای یک کارت گرافیک 30 واتی بسیار زیاد است.
چنین تستهایی در عین خطرناک بودن بسیار جالب هم هستند و به سوالاتی جواب میدهند که کسی جرئت پرسیدن آنها را هم ندارد. وگرنه چه کسی فکرش را میکرد که رسانایی حرارتی سس کچاپ اینقدر مطلوب باشد و بتواند داخل کارت گرافیک استفاده بشود؟!
البته همانطور که گفتیم، این تستها خطرناک هم هستند و صرفاً جنبه تفریحی/تحقیقاتی دارند. همانطور که چارت بالا نشان میدهد اکثر این مواد حتی از پس خنک کردن یک کارت گرافیک 30 واتی هم برنمیآیند. علاوه بر آن، هرچقدر میزان آب موجود در این مواد بیشتر باشد، ریسک اتصالی کردن و سوزاندن قطعات بُرد کارت هم بیشتر میشود.
من شنیدم بعضیا روغن بنفشه میذارن تا مشت محکمی هم به دهان گرافیک زده باشن :))
=))))