نرم افزارها در پس زمینه عملکردهای زیادی دارند، همین موضوع باعث شده است تا گوگل و یا اپل اجازه دسترسی به منابع توسط برنامهها را به عهده کاربر بگذارند تا هر نرم افزار هنگام نصب شدن بر روی دستگاه، با اجازه کاربر دسترسی به تک تک المانهای گوشی داشته باشد. دسترسی 50 برنامه به کلیپ برد iOS باعث شد تا متوجه شویم نرم افزار TikTak در این بازی تنها نیست.
خوشبختانه اندروید در زمینه دسترسی نرم افزارها عملکرد خوبی از خود نشان داده است و کاربر قادر است هر زمان دسترسی یک برنامه به دوربین، میکروفون، فایلهای دستگاه و.. بگیرد. این موضوع در iOS چهارده نیز تا حدودی توسط اپل بهبود یافته است و در هنگام استفاده نرم افزارها از دوربین و یا میکروفون دستگاه، نقطه سبز و یا نارنجی رنگی در لبه بالای دستگاه نمایش داده خواهد شد. یکی دیگه از لایههای امنیتی که اپل برای iOS 14 در نظر گرفته، اطلاع به کاربر در هنگام استفاده از کلیپ برد دستگاه توسط نرم افزارهای مختلف است.
همین مورد باعث شد تا کاربرانی که نسخههای بتای iOS 14 را نصب کردهاند متوجه دسترسی بیش از حد TikTok به کلیپ برد خود شوند. این موضوع به قدری بزرگ شد که تیک تاک نیز به آن جواب داد و در جواب داده شده مشخص شد که دسترسی بیش از حد به کلیپ برد کاربران برای جاسوسی و نقض حریم شخصی آنها نبوده بلکه برای ویژگی anti-spam تیک تاک بوده است اما با توجه به وضعیت پیش آمده تیک تاک اعلام کرد که با ارائه بروزرسانی ویژگی anti-spam را از برنامه خود حذف خواهد کرد.
دسترسی 50 برنامه به کلیپ برد iOS به غیر از نرم افزار TikTok
حال مشخص شده است که دسترسی 50 برنامه به کلیپ برد iOS نیز یکی از مشکلاتی است که Tommy Mysk و Talal Haj Bakry به غیر از تیک تاک به آن اشاره دارند. متاسفانه این برنامهها نرم افزارهایی هستند که بر روی گوشی تک تک کاربران اندرویدی و iOS حداقل یکبار نصب شدهاند. نرم افزارهای خبری Street Journal، New York Times، Fox News و همچنین بازیهایی مثل Fruit Ninja، Pubg Mobile در کنار نرم افزارهای Viber و Weibo از جمله برنامههایی هستند که در لیست قرار دارند.
با توجه به صحبت Tommy Mysk خیلی از این برنامه و بازیها اصلا نیازی به دسترسی به کلیپ برد کاربر را ندارد. نرم افزارهایی مثل Fruit Ninja هیچ نیازی به دسترسی به این بخش ندارد و همین موضوع باعث شده است تا توسعه دهندگان نرم افزارهای گفته شده زیر ذره بین بروند.
همانطور که تیک تاک نیز اعلام کرد این موضوع برای جلوگیری از اسپم میبود و قصد این شرکت از اینکار جاسوسی نبوده است اما اگر حتی این موضوع را برای دیگر نرم افزار و بازیهای گفته شده در نظر بگیریم، دلیلی برای دسترسی به این بخش برای خیلی از آنها وجود ندارد.
بیشتر بخوانید: TikTok، تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا؟
دیدگاهتان را بنویسید