با توجه به پیشرفتهای سریع فناوری، خرید یک سیستم کامپیوتر مناسب به یک تصمیم مهم تبدیل شده است، به خصوص زمانی که بودجه شما محدود باشد. بازه قیمتی مشخص به شما امکان میدهد تا سیستمی را انتخاب کنید که نه تنها نیازهای روزمره شما، بلکه برخی از فعالیتهای حرفهای همانند رندرینگ، تولید محتوا یا گیمینگ را نیز پوشش دهد. برای انتخاب بهترین گزینه، باید نیازها و اولویتهای خود را مشخص کنید؛ مثلا آیا به دنبال سیستمی برای بازیهای ویدیویی هستید یا هدف شما استفاده از نرمافزارهای طراحی و تدوین است؟
در این راهنما، تلاش خواهیم کرد تا با در نظر گرفتن بودجه مورد نظر، به شما پیشنهاداتی ارائه دهیم که تعادلی میان قدرت عملکرد، کیفیت قطعات و قیمت برقرار کند.
سیستم کامپیوتر با بودجه 35 تا 200 میلیون تومان
در ادامه مشخصات سیستم هایی با بودجه های مختلف، برپایه اینتل و AMD، همراه با بنچمارک ارائه شده است. اما قبل از مشاهده آنها بهتر است با نکات اولیه و راهنمای خرید قطعات آشنایی داشته باشید تا درصورت عدم موجودی قطعه موردنظر و یا هر تغییری در سیستم، بتوانید انتخاب درستی را داشته باشید.

چیپست مادربرد
مادربردها، با توجه به پردازندههای مورد استفاده، در دستهبندیهای مختلفی قرار میگیرند که هر کدام ویژگیها و قابلیتهای منحصر به فردی دارند. در چیپستهای مبتنی بر پردازندههای اینتل، سه سری اصلی وجود دارد: B، Z و H.
سری Z: این چیپستها برای گیمرها و کاربری حرفهای طراحی شدهاند. ویژگی شاخص این سری، قابلیت اورکلاک پردازندههای سری K و ارائه عملکرد فوقالعاده در سیستمهای گیمینگ و پیشرفته همراه با خنککننده بهتر و اتصالات پیشرفته نسبت به سایر سریها است. در واقع این سری به عنوان پرچمدار عمل میکند.
سری H: گزینهای مناسب برای مصارف خانگی و سیستمهای سادهتر است که نیاز به تنظیمات پیشرفته ندارند. در واقع این سری به عنوان پایینرده عمل میکند.
سری B: تعادل خوبی بین عملکرد و هزینه ارائه میدهد و برای کاربریهای نیمهحرفهای و میانی ایدهآل است. در واقع این سری به عنوان میانرده عمل میکند. البته سری گیمینگ و حرفهای این سری به عنوان بالارده نیز عمل میکند.
در مادربردهای مبتنی بر پردازندههای AMD نیز وضعیت مشابهی وجود دارد:
سری X: این سری، مشابه سری Z اینتل، برای کاربریهای پیشرفته و گیمرها طراحی شده است.
سری B: عملکردی معادل با سری H اینتل دارد و برای کاربریهای عمومی مناسب است.
سری A: مشابه سری B اینتل، اقتصادی و مناسب برای مصارف کاربری میانرده است.
آشنایی با سوکت پردازنده
سوکت مجموعهای از پینها است که میتوانید با استفاده از آن، پردازنده را با این قطعه در سر جای خود در مادربرد قرار دهید. سه نوع سوکت وجود دارد LGA, PGA و BGA. سوکت LGA در پردازنده های اینتل، سوکت PGA در پردازنده های ایامدی و سوکت BGA برای پردازنده های لپتاپ استفاده میشود. در خرید مادربرد، پردازنده و خنک کننده پردازنده باید دقت کنید که سوکت هرسه یکی باشد.
- سوکت اینتل 1151 برای نسل شش، هفت، هشت و نه
- سوکت اینتل 1200 برای نسل ده و یازده
- سوکت 1700 برای نسل دوازده و سیزده
- سوکت 1851 برای Core Ultra
- سوکت TR4 ایامدی برای پردازنده های تردپیر
- سوکت AM4 ایامدی برای AMD Athlon و Ryzen 1000, 2000, 4000, 5000
- سوکت AM5 ای ام دی برای نسل جدید پردازنده های ایامدی که دارای 1331 پین باشند.
خنک کننده پردازنده
خنک کننده بادی: مقرونبهصرفه است و نصب آسانی دارد. با این حال، نویز زیادی تولید میکند و فضای قابلتوجهی را اشغال مینماید. در این خنککنندهها، گرمای تولید شده توسط پردازنده از طریق اختلاف دما به هیت سینک منتقل میشود و سپس، فنها گرمای جذب شده را پراکنده کرده و به بیرون انتقال میدهند.
خنک کننده مایع/آبی: نسبت به خنککنندههای بادی هزینه بیشتری دارند، اما مزایایی همچون مصرف انرژی کمتر، تولید نویز پایینتر و ظاهر بهتری را ارائه میدهند. با این حال، احتمال خرابی در آنها وجود دارد. در این سیستمها، یک مایع یا آب بین رادیاتور فلزی که توسط فنها خنک میشود و بلوک خنککنندهای که روی پردازنده نصب میگردد، در جریان است و این فرآیند به دفع گرمای پردازنده کمک میکند.
انتخاب خنک کننده مناسب با مدل پردازنده: خنککنندهای که انتخاب میکنید باید با نوع سوکت مادربرد و پردازنده شما سازگار باشد. توان حرارتی پردازنده (TDP) نشاندهنده میزان گرمایی است که پردازنده تولید میکند. خنککنندهای انتخاب کنید که توانایی مدیریت TDP پردازنده شما را داشته باشد.
پاور موردنیاز سیستم
پاور کامپیوتر یا منبع تغذیه، نقش کلیدی در تأمین انرژی مورد نیاز قطعات سیستم دارد. این دستگاه، برق شهری را دریافت کرده و آن را به ولتاژ و جریان مناسب برای قطعات مختلف کامپیوتر تبدیل میکند. انتخاب نادرست توان پاور میتواند باعث بروز مشکلاتی مانند خاموشیهای ناگهانی، ریستهای بیدلیل، صفحه آبی مرگ، کاهش عملکرد سیستم، کرش کردن نرمافزارها یا بازیها، و حتی آسیب به قطعات شود.
برای تعیین دقیق توان مورد نیاز سیستم، ابتدا مصرف برق هر قطعه را جداگانه بررسی کنید و مجموع آنها را به دست آورید. سپس برای اطمینان از عملکرد پایدار و فضای کافی برای ارتقا، حدود 200 وات به مقدار محاسبه شده اضافه کنید. به عنوان نمونه، اگر مجموع مصرف قطعات شما حدود 430 وات باشد، پاور مناسب برای این سیستم 600 وات خواهد بود. برای سهولت کار، ابزارهایی آنلاین برای محاسبه توان پاور نیز وجود دارند که میتوانند راهنمایی خوبی برای شما باشند.
بازدهی پاورها روی جعبه با علامتی مانند 80 Plus Gold مشخص میشود. اگر پاور شما دارای این نشان باشد، به این معناست که پاور شما در دسته طلایی قرار دارد. به عنوان مثال، اگر یک پاور 600 وات با نشان سفید خریداری کنید، بازدهی واقعی آن حدود 500 وات خواهد بود.
- سفید: 82 درصد
- برنز: 85 درصد
- نقره ای: 87 درصد
- طلایی: 89 درصد
- پلاتینیوم: 90 درصد
- تیتانیوم: 94 درصد
فضای ذخیره SSD یا HDD
برای خرید فضای ذخیره سیستم بهتر است SSD با رابط PCIe خریداری کنید. SSD نسبت به هارد سرعت بسیار زیادی دارد و باعث میشود عملکرد سیستم بصورت چشمگیری بالا برود. همچین خیلی از بازی های جدید برای اجرای بهتر به SSD نیاز دارند. برای خرید SSD کامپیوتر، باید به چند نکته کلیدی توجه کنید تا بهترین انتخاب را داشته باشید:
SATA: این نوع SSDها سرعتی تا 600 مگابایت بر ثانیه دارند و برای سیستمهای قدیمیتر مناسب هستند. NVMe (PCIe): این نوع SSDها سرعت بسیار بالاتری دارند و برای سیستمهای مدرن و کاربریهای حرفهای مانند گیمینگ یا تدوین ویدئو ایدهآل هستند.
ظرفیت ذخیرهسازی: برای کاربریهای عمومی، ظرفیتهای 256 یا 512 گیگابایت کافی است. برای گیمینگ یا کارهای سنگینتر، ظرفیتهای 1 ترابایت یا بیشتر توصیه میشود.
سرعت خواندن و نوشتن: سرعت بالاتر به معنای عملکرد بهتر است. اگر به دنبال سرعت بالا هستید، SSDهای NVMe گزینه بهتری هستند. هنگام خرید به نسل SSD و همینطور اسلات PCIe مادربرد دقت کنید.
برند و گارانتی: برندهای معتبر مانند سامسونگ، وسترن دیجیتال، کینگستون و کروشیال معمولا کیفیت بالاتری دارند. همچنین، گارانتی طولانیمدت نشاندهنده اعتماد سازنده به محصول است.
بودجه: با توجه به بودجه خود، میتوانید بین مدلهای اقتصادی و حرفهای انتخاب کنید. مدلهای SATA معمولا ارزانتر از NVMe هستند.
انتخاب پردازنده سیستم
پردازندههای اینتل به چهار رده اصلی تقسیم میشوند که هر کدام با ویژگیها و قابلیتهای متفاوت، نیازهای کاربران مختلف را پوشش میدهند:
– سری i3 و Core Ultra 3: مناسب سیستمهای پایینرده با عملکرد قابل قبول در بازیها و نرمافزارهای عمومی.
– سری i5 و Core Ultra 5: گزینهای میانرده که توانایی اجرای بازیها و نرمافزارها با عملکرد خوب را دارد.
– سری i7 و Core Ultra 7: برای سیستمهای بالارده طراحی شده و عملکردی فوقالعاده در بازیها و نرمافزارهای حرفهای ارائه میدهد.
– سری i9 و Core Ultra 9: پردازنده پرچمدار اینتل با قدرت عالی، مناسب برای کاربران حرفهای و کاربریهای سنگین.
شناسایی نسل و کاربری پردازنده های اینتل: دو رقم اول نمایانگر نسل پردازنده هستن، برای مثال 13100 نمایانگر نسل 13 میباشد. رقم سوم نمایانگر مدل و رده پردازنده هستند، برای مثال 13100 به معنای i3 و پایین رده، 13400 تا 13600 به معنای i5 و میانرده، 13700 به معنای i7 و بالارده و درنهایت 13900 به معنای i9 و پرچمدار.
مفهوم پسوند پردازنده های اینتل: پردازندههای اینتل با پسوندهای مختلفی عرضه میشوند که هر کدام نمایانگر ویژگیها و عملکرد خاصی هستند. K: عملکرد بالا و آنلاک، F: به گرافیک مجزا نیاز دارد، S: ویرایش ویژه، T: بهینه شده از لحاظ پاور و X/XE: عملکرد بالا و آنلاک
پردازنده های رایزن AMD دارای چهار نوع هستند: رایزن 3 برای سیستم های پایینرده با عملکرد قابل قبول در بازی و اجرای نرمافزار های سنگین، رایزن 5 برای سیستم های میانرده با عملکرد خوب در بازی و اجرای نرمافزار های سنگین، رایزن 7 برای سیستم های بالارده با عملکرد بالا در بازی و اجرای نرمافزار های سنگین و رایزن 9 برای سیستم های پرچمدار با عملکرد عالی در بازی و اجرای نرمافزار های سنگین تقسیم بندی میشوند.
پردازنده های AMD بعد از نوع، دارای چهار رقم عددی میباشد، رقم اول نسل پردازنده، رقم دوم سطح عملکرد را مشخص میکند و هرچقدر این رقم بالا باشد به معنای قویتر بودن پردازنده میباشد، رقم سوم و چهارم تفاوت هر مدل را مشخص میکنند، برای مثال پردازنده Ryzen 9 7900X دارای 12 هسته ولی Ryzen 9 7950X دارای 16 هسته میباشد.
پردازندههای AMD با پسوندهای مختلفی عرضه میشوند که هر کدام نشاندهنده ویژگیها و عملکرد خاصی هستند. این پسوندها شامل موارد زیر میشوند: 3D: دارای ویکش و عملکرد عالی در بازیها، X: سرعت کلاک بالا به همراه مصرف بالا، WX: مناسب برای سیستم های ورک استیشن ، Pro: برای استفاده سازمانی با امنیت بالا و امکان مدیریت ویژگیها، F: بدون گرافیک مجتمع ، G: دارای گرافیک مجتمع سری 5000 و قدیمیتر، E: بهینه در مصرف، T: امکان بوست زیاد سرعت کلاک و AF: مدل رفرش شده
حافظه رم
برای خرید حافظه رم کامپیوتر، باید به چند نکته کلیدی توجه کنید تا بهترین انتخاب را داشته باشید:
نوع حافظه رم (DDR): حافظههای رم در نسلهای مختلفی مانند DDR3، DDR4 و DDR5 عرضه شدهاند. نسل DDR4 رایجترین نوع است، اما DDR5 سرعت و کارایی بیشتری دارد. مادربرد و پردازنده شما تعیین میکنند که از کدام نسل باید استفاده کنید.
ظرفیت حافظه رم: برای کارهای روزمره، 16 گیگابایت رم با سرعت 3200 مگاترنسفر بر ثانیه کافی است. برای گیمینگ یا کارهای سنگینتر، خرید 32 گیگابایت رم با سرعت بالاتر توصیه میشود.
سرعت کلاک و زمان تأخیر: سرعت کلاک (به مگاهرتز) و زمان تأخیر (CL) بر عملکرد رم تأثیر میگذارند. رمهایی با سرعت بالاتر و زمان تأخیر کمتر، عملکرد بهتری دارند.
پیکربندی کانالها: رمهای دو کاناله یا چهار کاناله پهنای باند بیشتری ارائه میدهند و عملکرد سیستم را بهبود میبخشند.
فرم فاکتور: رمهای DIMM برای کامپیوترهای دسکتاپ و SO-DIMM برای لپتاپها طراحی شدهاند. مطمئن شوید نوع مناسب را انتخاب کنید.
برند و گارانتی: برندهای معتبر مانند Corsair، G.Skill، Kingston و Crucial کیفیت بالاتری دارند. همچنین، گارانتی طولانیمدت نشاندهنده اعتماد سازنده به محصول است.
کیس کامپیوتر
برای خرید کیس کامپیوتر، باید به چند نکته مهم توجه کنید تا انتخابی مناسب و کارآمد داشته باشید:
اندازه و فرمفاکتور: کیسها در اندازههای مختلفی مانند مینی تاور، میدتاور و فول تاور عرضه میشوند. انتخاب اندازه مناسب بستگی به فضای موجود و نوع قطعاتی دارد که قصد دارید در کیس نصب کنید.
جریان هوا و خنککنندگی: کیسهایی با طراحی مناسب برای جریان هوا و قابلیت نصب فنهای متعدد، به خنک نگه داشتن قطعات کمک میکنند و عمر مفید آنها را افزایش میدهند.
فضای داخلی و قابلیت ارتقا: مطمئن شوید کیس فضای کافی برای نصب قطعات بزرگ مانند کارت گرافیک و خنککنندههای پردازنده دارد. همچنین، قابلیت ارتقا در آینده را در نظر بگیرید.
کیفیت ساخت و مواد استفاده شده: کیسهایی با کیفیت ساخت بالا و مواد مقاوم، دوام بیشتری دارند و از قطعات داخلی بهتر محافظت میکنند.
پورتها و امکانات اضافی: وجود پورتهای USB، جکهای صدا، و امکاناتی مانند پنل شیشهای یا نورپردازی RGB میتواند تجربه کاربری شما را بهبود بخشد.
کارت گرافیک
برای خرید کارت گرافیک مناسب، باید به چند نکته کلیدی توجه کنید تا بهترین انتخاب را داشته باشید:
هدف استفاده: اگر برای گیمینگ به کارت گرافیک نیاز دارید، مدلهایی با قدرت پردازش بالا و حافظه گرافیکی مناسب (مانند سری RTX انویدیا یا RX ایامدی) انتخاب کنید. برای کارهای حرفهای مانند رندرینگ سهبعدی یا تدوین ویدئو، کارتهایی با توان پردازشی بالا و پشتیبانی از فناوریهای خاص مانند CUDA یا OpenCL مناسب هستند. برای مصارف عمومی، کارتهای اقتصادی و میانرده کافی خواهند بود.
رزولوشن و نرخ فریم: برای بازی در رزولوشن 1080P، کارتهایی با 8 گیگابایت حافظه گرافیکی کافی هستند. برای رزولوشنهای بالاتر مانند 2K یا 4K، کارتهایی با حافظه بالاتر از 12 گیگابایت توصیه میشوند.
سازگاری با سیستم: مطمئن شوید که کارت گرافیک انتخابی با مادربرد، پاور و کیس شما سازگار است. همچنین، فضای کافی برای نصب کارت در کیس وجود داشته باشد.
سیستم خنککننده: کارتهای گرافیک با سیستم خنککننده مناسب، عملکرد بهتری دارند و عمر مفید بیشتری خواهند داشت. دو فنه و سه فنه بودن کارت نیز در خنک بودن کارت نقش بسیار مهمی دارد.
برند و گارانتی: برندهای معتبر مانند ایسوس، MSI و گیگابایت گزینههای قابل اعتمادی هستند. همچنین، گارانتی طولانیمدت نشاندهنده کیفیت محصول است.
بودجه: با توجه به بودجه خود، میتوانید بین مدلهای اقتصادی، میانرده و حرفهای انتخاب کنید.
سیستم کامپیوتر با بودجه 35 میلیون تومان برپایه اینتل بدون کارت گرافیک مجزا
قطعه | نام محصول | قیمت |
مادربرد | MSI PRO B760M-P DDR4 | 8.300.000 |
پردازنده | Intel Core i5-13400 | 9.500.000 |
رم | Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4 3200 MT/s | 3.700.000 |
فضای ذخیره SSD | Lexar NM620 M.2 2280 NVMe 1TB | 4.800.000 |
خنک کننده پردازنده | Deepcool AG400 | 1.700.000 |
کیس | GAMDIAS AURA GC7 | 3.300.000 |
پاور | Gamdias Kratos E1 600W | 4.000.000 |
جمع | 35.300.000 تومان |
امکان ارتقاء و افزودن کارت گرافیک تا مدل RTX 4060 Ti برای این سیستم فراهم است.
سیستم کامپیوتر با بودجه 44 میلیون تومان برپایه اینتل بدون کارت گرافیک مجزا
قطعه | نام محصول | قیمت |
مادربرد | MSI PRO B760M-P DDR4 | 8.300.000 |
پردازنده | Intel Core i5 14400 | 14.100.000 |
رم | Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4 3600 MT/s | 4.900.000 |
فضای ذخیره SSD | Lexar NM620 M.2 2280 NVMe 1TB | 4.800.000 |
خنک کننده پردازنده | Deepcool AG500 | 2.400.000 |
کیس | GAMDIAS AURA GC7 | 3.300.000 |
پاور | AWEST GT-AV700-BW 700W | 6.600.000 |
جمع | 44.400.000 تومان |
امکان ارتقاء و افزودن کارت گرافیک تا مدل RTX 4060 Ti برای این سیستم فراهم است.
سیستم کامپیوتر با بودجه 48 میلیون تومان برپایه AMD بدون کارت گرافیک مجزا
قطعه | نام محصول | قیمت |
مادربرد | ASUS A620M-K DDR5 | 7.600.000 |
پردازنده | AMD RYZEN5 7600 | 15.000.000 |
رم | GSkill Ripjaws M5 Neo RGB 2x16GB 6000 MT/s | 9.400.000 |
فضای ذخیره SSD | Lexar NM620 M.2 2280 NVMe 1TB | 4.800.000 |
خنک کننده پردازنده | GAMDIAS AURA GL240 v2 WH ARGB LIQUID COOLER | 3.900.000 |
کیس | GAMDIAS AURA GC7 | 3.300.000 |
پاور | Gamdias Kratos E1 600W | 4.000.000 |
جمع | 48.000.000 تومان |
امکان ارتقاء و افزودن کارت گرافیک تا مدل RTX 4070 Super برای این سیستم فراهم است.
سیستم کامپیوتر با بودجه 71 میلیون تومان برپایه اینتل بدون کارت گرافیک مجزا
قطعه | نام محصول | قیمت |
مادربرد | MSI PRO B760M-P DDR5 | 8.600.000 |
پردازنده | Intel Core i5 14700K | 37.100.000 |
رم | GSkill Ripjaws M5 Neo RGB 2x16GB 6000 MT/s | 9.400.000 |
فضای ذخیره SSD | Lexar NM620 M.2 2280 NVMe 1TB | 4.800.000 |
خنک کننده پردازنده | GAMDIAS AURA GL240 v2 WH ARGB LIQUID COOLER | 3.900.000 |
کیس | GAMDIAS AURA GC7 | 3.300.000 |
پاور | Gamdias Kratos E1 600W | 4.000.000 |
جمع | 71.100.000 تومان |
امکان ارتقاء و افزودن کارت گرافیک تا مدل RTX 4060 Ti برای این سیستم فراهم است.
سیستم کامپیوتر با بودجه 74 میلیون تومان برپایه AMD بدون کارت گرافیک مجزا
قطعه | نام محصول | قیمت |
مادربرد | MSI B650M GAMING WIFI DDR5 AM5 mATX | 14.800.000 |
پردازنده | AMD RYZEN5 7600X | 17.000.000 |
رم | G.SKILL Trident Z5 RGB Black 32GB 16GBx2 6000MHz CL36 | 10.250.000 |
فضای ذخیره SSD | Lexar NM620 M.2 2280 NVMe 1TB | 4.800.000 |
خنک کننده پردازنده | MSI MAG CORELIQUID C360 | 7.800.000 |
کیس | GAMDIAS ATLAS M1 | 6.200.000 |
پاور | Cooler Master MWE 850 Gold V2 80 Plus Gold 850W | 13.500.000 |
جمع | 74.350.000 تومان |
امکان ارتقاء و افزودن کارت گرافیک تا مدل RTX 4070 Super Ti و RX 9070 XT برای این سیستم فراهم است.
سیستم کامپیوتر با بودجه 97 میلیون تومان برپایه اینتل بدون کارت گرافیک مجزا
قطعه | نام محصول | قیمت |
مادربرد | MSI B760 Gaming Plus WIFI DDR5 | 17.800.000 |
پردازنده | Intel Core i5 14700K | 37.100.000 |
رم | G.SKILL Trident Z5 RGB Black 32GB 16GBx2 6000MHz CL36 | 10.250.000 |
فضای ذخیره SSD | Lexar NM620 M.2 2280 NVMe 1TB | 4.800.000 |
خنک کننده پردازنده | MSI MAG CORELIQUID C360 | 7.800.000 |
کیس | GAMDIAS ATLAS M1 | 6.200.000 |
پاور | Cooler Master MWE 850 Gold V2 80 Plus Gold 850W | 13.500.000 |
جمع | 97.450.000 تومان |
امکان ارتقاء و افزودن کارت گرافیک تا مدل RTX 4070 Super Ti و RX 9070 XT برای این سیستم فراهم است.
سیستم کامپیوتر با بودجه 50 میلیون تومان برپایه اینتل
قطعه | نام محصول | قیمت |
مادربرد | MSI PRO B760M-P DDR4 | 8.300.000 |
پردازنده | Intel Core i3 12100F | 5.300.000 |
کارت گرافیک | XFX RX 6600 SWFT 210 8GB | 19.700.000 |
رم | Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4 3200 MT/s | 3.700.000 |
فضای ذخیره SSD | Lexar NM620 M.2 2280 NVMe 1TB | 4.800.000 |
خنک کننده پردازنده | Deepcool AG400 | 1.700.000 |
کیس | GAMDIAS AURA GC7 | 3.300.000 |
پاور | Gamdias Kratos E1 600W | 4.000.000 |
جمع | 50.800.000 تومان |
بنچمارک کارت گرافیک RX 6600 در اجرای بازی های زیر با رزولوشن 1080P و تنظیمات High (با توجه به کانفیگ های متفاوت، فریمها ممکن است کم یا زیاد باشند):
- بازی Apex Legends حدود 170 فریم
- بازی Call of Duty: Modern Warfare 2 حدود 100 فریم
- بازی Dead Island 2 حدود 120 فریم
- بازی Fortnite حدود 120 فریم
- بازی The Last of Us Part I حدود 60 فریم
- بازی Resident Evil 4 حدود 75 فریم
سیستم کامپیوتر با بودجه 52 میلیون تومان برپایه اینتل
قطعه | نام محصول | قیمت |
مادربرد | MSI PRO B760M-P DDR4 | 8.300.000 |
پردازنده | Intel Core i3 13100F | 6.500.000 |
کارت گرافیک | ASUS Dual GeForce RTX 3050 OC Edition 6GB | 21.250.000 |
رم | Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4 3600 MT/s | 4.900.000 |
فضای ذخیره SSD | Lexar NM620 M.2 2280 NVMe 1TB | 4.800.000 |
خنک کننده پردازنده | Deepcool AG400 | 1.700.000 |
کیس | GAMDIAS AURA GC7 | 3.300.000 |
پاور | Gamdias Kratos E1 600W | 4.000.000 |
جمع | 52.000.000 تومان |
بنچمارک کارت گرافیک RTX 3050 در اجرای بازی های زیر با رزولوشن 1080P و تنظیمات High (با توجه به کانفیگ های متفاوت، فریمها ممکن است کم یا زیاد باشند):
- بازی Apex Legends حدود 160 فریم
- بازی Call of Duty: Modern Warfare 2 حدود 90 فریم
- بازی Dead Island 2 حدود 110 فریم
- بازی Fortnite حدود 110 فریم
- بازی The Last of Us Part I حدود 50 فریم
- بازی Resident Evil 4 حدود 65 فریم
سیستم کامپیوتر با بودجه 72 میلیون تومان برپایه اینتل
قطعه | نام محصول | قیمت |
مادربرد | MSI PRO B760M-P DDR4 | 8.300.000 |
پردازنده | Intel Core i5 12400F | 8.700.000 |
کارت گرافیک | ASUS Dual GeForce RTX 4060 OC Edition 8GB | 34.900.000 |
رم | Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4 3600 MT/s | 4.900.000 |
فضای ذخیره SSD | Lexar NM620 M.2 2280 NVMe 1TB | 4.800.000 |
خنک کننده پردازنده | GAMDIAS AURA GL240 v2 WH ARGB LIQUID COOLER | 3.900.000 |
کیس | GAMDIAS AURA GC7 | 3.300.000 |
پاور | Gamdias Kratos E1 600W | 4.000.000 |
جمع | 72.800.000 تومان |
بنچمارک کارت گرافیک RTX 4060 در اجرای بازی های زیر با رزولوشن 1080P و تنظیمات High (با توجه به کانفیگ های متفاوت، فریمها ممکن است کم یا زیاد باشند):
- بازی Apex Legends حدود 180 فریم
- بازی Call of Duty: Modern Warfare 2 حدود 110 فریم
- بازی Dead Island 2 حدود 130 فریم
- بازی Fortnite حدود 130 فریم
- بازی The Last of Us Part I حدود 70 فریم
- بازی Resident Evil 4 حدود 85 فریم
سیستم کامپیوتر با بودجه 78 میلیون تومان برپایه اینتل
قطعه | نام محصول | قیمت |
مادربرد | MSI PRO B760M-P DDR5 | 8.600.000 |
پردازنده | Intel Core i5 13400F | 9.500.000 |
کارت گرافیک | ASUS Dual GeForce RTX 4060 OC Edition 8GB | 34.900.000 |
رم | GSkill Ripjaws M5 Neo RGB 2x16GB 6000 MT/s | 9.400.000 |
فضای ذخیره SSD | Lexar NM620 M.2 2280 NVMe 1TB | 4.800.000 |
خنک کننده پردازنده | GAMDIAS AURA GL240 v2 WH ARGB LIQUID COOLER | 3.900.000 |
کیس | GAMDIAS AURA GC7 | 3.300.000 |
پاور | Gamdias Kratos E1 600W | 4.000.000 |
جمع | 78.400.000 تومان |
بنچمارک کارت گرافیک RTX 4060 در اجرای بازی های زیر با رزولوشن 1080P و تنظیمات High (با توجه به کانفیگ های متفاوت، فریمها ممکن است کم یا زیاد باشند):
- بازی Apex Legends حدود 180 فریم
- بازی Call of Duty: Modern Warfare 2 حدود 110 فریم
- بازی Dead Island 2 حدود 130 فریم
- بازی Fortnite حدود 130 فریم
- بازی The Last of Us Part I حدود 70 فریم
- بازی Resident Evil 4 حدود 85 فریم
سیستم کامپیوتر با بودجه 82 میلیون تومان برپایه AMD
قطعه | نام محصول | قیمت |
مادربرد | ASUS A620M-K DDR5 | 7.600.000 |
پردازنده | AMD RYZEN5 7600 | 15.000.000 |
کارت گرافیک | ASUS Dual GeForce RTX 4060 OC Edition 8GB | 34.900.000 |
رم | GSkill Ripjaws M5 Neo RGB 2x16GB 6000 MT/s | 9.400.000 |
فضای ذخیره SSD | Lexar NM620 M.2 2280 NVMe 1TB | 4.800.000 |
خنک کننده پردازنده | GAMDIAS AURA GL240 v2 WH ARGB LIQUID COOLER | 3.900.000 |
کیس | GAMDIAS AURA GC7 | 3.300.000 |
پاور | Gamdias Kratos E1 600W | 4.000.000 |
جمع | 82.900.000 تومان |
بنچمارک کارت گرافیک RTX 4060 در اجرای بازی های زیر با رزولوشن 1080P و تنظیمات High (با توجه به کانفیگ های متفاوت، فریمها ممکن است کم یا زیاد باشند):
- بازی Apex Legends حدود 180 فریم
- بازی Call of Duty: Modern Warfare 2 حدود 110 فریم
- بازی Dead Island 2 حدود 130 فریم
- بازی Fortnite حدود 130 فریم
- بازی The Last of Us Part I حدود 70 فریم
- بازی Resident Evil 4 حدود 85 فریم
سیستم کامپیوتر با بودجه 91 میلیون تومان برپایه اینتل
قطعه | نام محصول | قیمت |
مادربرد | MSI PRO B760M-P DDR5 | 8.600.000 |
پردازنده | Intel Core i5 12600KF | 13.200.000 |
کارت گرافیک | MSI Geforce RTX 4060 Ti Ventus 2X BLACK 8GB | 41.300.000 |
رم | GSkill Ripjaws M5 Neo RGB 2x16GB 6000 MT/s | 9.400.000 |
فضای ذخیره SSD | Lexar NM620 M.2 2280 NVMe 1TB | 4.800.000 |
خنک کننده پردازنده | GAMDIAS AURA GL240 v2 WH ARGB LIQUID COOLER | 3.900.000 |
کیس | GAMDIAS AURA GC7 | 3.300.000 |
پاور | AWEST GT-AV700-BW 700W | 6.600.000 |
جمع | 91.100.000 تومان |
بنچمارک کارت گرافیک RTX 4060 Ti در اجرای بازی های زیر با رزولوشن 1080P و تنظیمات High (با توجه به کانفیگ های متفاوت، فریمها ممکن است کم یا زیاد باشند):
- بازی Apex Legends حدود 200 فریم
- بازی Call of Duty: Modern Warfare 2 حدود 130 فریم
- بازی Dead Island 2 حدود 150 فریم
- بازی Fortnite حدود 150 فریم
- بازی The Last of Us Part I حدود 90 فریم
- بازی Resident Evil 4 حدود 100 فریم
سیستم کامپیوتر با بودجه 101 میلیون تومان برپایه اینتل
قطعه | نام محصول | قیمت |
مادربرد | MSI PRO B760M-P DDR4 | 8.300.000 |
پردازنده | Intel Core i5 13400F | 9.500.000 |
کارت گرافیک | MSI Geforce RTX 4060 Ti Ventus 2X BLACK 16GB | 57.000.000 |
رم | Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4 3600 MT/s | 4.900.000 |
فضای ذخیره SSD | Lexar NM620 M.2 2280 NVMe 1TB | 4.800.000 |
خنک کننده پردازنده | Deepcool AG500 | 2.400.000 |
کیس | GAMDIAS AURA GC7 | 3.300.000 |
پاور | AWEST GT-AV700-BW 700W | 6.600.000 |
جمع | 96.800.000 تومان |
بنچمارک کارت گرافیک RTX 4060 Ti در اجرای بازی های زیر با رزولوشن 1080P و تنظیمات High (با توجه به کانفیگ های متفاوت، فریمها ممکن است کم یا زیاد باشند):
- بازی Apex Legends حدود 200 فریم
- بازی Call of Duty: Modern Warfare 2 حدود 130 فریم
- بازی Dead Island 2 حدود 150 فریم
- بازی Fortnite حدود 150 فریم
- بازی The Last of Us Part I حدود 90 فریم
- بازی Resident Evil 4 حدود 100 فریم
سیستم کامپیوتر با بودجه 101 میلیون تومان برپایه اینتل
قطعه | نام محصول | قیمت |
مادربرد | MSI PRO B760M-P DDR5 | 8.600.000 |
پردازنده | Intel Core i5 13400F | 9.500.000 |
کارت گرافیک | MSI Geforce RTX 4060 Ti Ventus 2X BLACK 16GB | 57.000.000 |
رم | GSkill Ripjaws M5 Neo RGB 2x16GB 6000 MT/s | 9.400.000 |
فضای ذخیره SSD | Lexar NM620 M.2 2280 NVMe 1TB | 4.800.000 |
خنک کننده پردازنده | Deepcool AG500 | 2.400.000 |
کیس | GAMDIAS AURA GC7 | 3.300.000 |
پاور | AWEST GT-AV700-BW 700W | 6.600.000 |
جمع | 101.600.000 تومان |
بنچمارک کارت گرافیک RTX 4060 Ti در اجرای بازی های زیر با رزولوشن 1080P و تنظیمات High (با توجه به کانفیگ های متفاوت، فریمها ممکن است کم یا زیاد باشند):
- بازی Apex Legends حدود 200 فریم
- بازی Call of Duty: Modern Warfare 2 حدود 130 فریم
- بازی Dead Island 2 حدود 150 فریم
- بازی Fortnite حدود 150 فریم
- بازی The Last of Us Part I حدود 90 فریم
- بازی Resident Evil 4 حدود 100 فریم
سیستم کامپیوتر با بودجه 108 میلیون تومان برپایه AMD
قطعه | نام محصول | قیمت |
مادربرد | ASUS A620M-K DDR5 | 7.600.000 |
پردازنده | AMD RYZEN5 7600X | 17.000.000 |
کارت گرافیک | MSI Geforce RTX 4060 Ti Ventus 2X BLACK 16GB | 57.000.000 |
رم | GSkill Ripjaws M5 Neo RGB 2x16GB 6000 MT/s | 9.400.000 |
فضای ذخیره SSD | Lexar NM620 M.2 2280 NVMe 1TB | 4.800.000 |
خنک کننده پردازنده | Deepcool AG500 | 2.400.000 |
کیس | GAMDIAS AURA GC7 | 3.300.000 |
پاور | AWEST GT-AV700-BW 700W | 6.600.000 |
جمع | 108.100.000 تومان |
بنچمارک کارت گرافیک RTX 4060 Ti در اجرای بازی های زیر با رزولوشن 1080P و تنظیمات High (با توجه به کانفیگ های متفاوت، فریمها ممکن است کم یا زیاد باشند):
- بازی Apex Legends حدود 200 فریم
- بازی Call of Duty: Modern Warfare 2 حدود 130 فریم
- بازی Dead Island 2 حدود 150 فریم
- بازی Fortnite حدود 150 فریم
- بازی The Last of Us Part I حدود 90 فریم
- بازی Resident Evil 4 حدود 100 فریم
سیستم کامپیوتر با بودجه 114 میلیون تومان برپایه اینتل
قطعه | نام محصول | قیمت |
مادربرد | MSI PRO B760M-P DDR5 | 8.600.000 |
پردازنده | Intel Core i5 12700K | 9.500.000 |
کارت گرافیک | MSI Geforce RTX 4060 Ti Ventus 2X BLACK 16GB | 57.000.000 |
رم | G.SKILL Trident Z5 RGB Black 32GB 16GBx2 6000MHz CL36 | 10.250.000 |
فضای ذخیره SSD | Lexar NM620 M.2 2280 NVMe 1TB | 4.800.000 |
خنک کننده پردازنده | MSI MAG CORELIQUID C360 | 7.800.000 |
کیس | GAMDIAS ATLAS M1 | 6.200.000 |
پاور | Cooler Master G700 80 Plus Gold 700W | 10.200.000 |
جمع | 114.000.000 تومان |
بنچمارک کارت گرافیک RTX 4060 Ti در اجرای بازی های زیر با رزولوشن 1080P و تنظیمات High (با توجه به کانفیگ های متفاوت، فریمها ممکن است کم یا زیاد باشند):
- بازی Apex Legends حدود 200 فریم
- بازی Call of Duty: Modern Warfare 2 حدود 130 فریم
- بازی Dead Island 2 حدود 150 فریم
- بازی Fortnite حدود 150 فریم
- بازی The Last of Us Part I حدود 90 فریم
- بازی Resident Evil 4 حدود 100 فریم
سیستم کامپیوتر با بودجه 136 میلیون تومان برپایه اینتل
قطعه | نام محصول | قیمت |
مادربرد | MSI PRO B760M-P DDR5 | 8.600.000 |
پردازنده | Intel Core i5 12700K | 9.500.000 |
کارت گرافیک | ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 SUPER OC 12GB | 79.000.000 |
رم | G.SKILL Trident Z5 RGB Black 32GB 16GBx2 6000MHz CL36 | 10.250.000 |
فضای ذخیره SSD | Lexar NM620 M.2 2280 NVMe 1TB | 4.800.000 |
خنک کننده پردازنده | MSI MAG CORELIQUID C360 | 7.800.000 |
کیس | GAMDIAS ATLAS M1 | 6.200.000 |
پاور | Cooler Master G700 80 Plus Gold 700W | 10.200.000 |
جمع | 136.000.000 تومان |
بنچمارک کارت گرافیک RTX 4070 Super در اجرای بازی های زیر با رزولوشن 2K و تنظیمات High (با توجه به کانفیگ های متفاوت، فریمها ممکن است کم یا زیاد باشند):
- بازی Apex Legends حدود 170 فریم
- بازی Call of Duty: Modern Warfare 2 حدود 110 فریم
- بازی Dead Island 2 حدود 120 فریم
- بازی Fortnite حدود 120 فریم
- بازی The Last of Us Part I حدود 70 فریم
- بازی Resident Evil 4 حدود 80 فریم
سیستم کامپیوتر با بودجه 142 میلیون تومان برپایه AMD
قطعه | نام محصول | قیمت |
مادربرد | ASUS A620M-K DDR5 | 7.600.000 |
پردازنده | AMD RYZEN5 7600X | 17.000.000 |
کارت گرافیک | ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 SUPER OC 12GB | 79.000.000 |
رم | G.SKILL Trident Z5 RGB Black 32GB 16GBx2 6000MHz CL36 | 10.250.000 |
فضای ذخیره SSD | Lexar NM620 M.2 2280 NVMe 1TB | 4.800.000 |
خنک کننده پردازنده | MSI MAG CORELIQUID C360 | 7.800.000 |
کیس | GAMDIAS ATLAS M1 | 6.200.000 |
پاور | Cooler Master G700 80 Plus Gold 700W | 10.200.000 |
جمع | 142.500.000 تومان |
بنچمارک کارت گرافیک RTX 4070 Super در اجرای بازی های زیر با رزولوشن 2K و تنظیمات High (با توجه به کانفیگ های متفاوت، فریمها ممکن است کم یا زیاد باشند):
- بازی Apex Legends حدود 170 فریم
- بازی Call of Duty: Modern Warfare 2 حدود 110 فریم
- بازی Dead Island 2 حدود 120 فریم
- بازی Fortnite حدود 120 فریم
- بازی The Last of Us Part I حدود 70 فریم
- بازی Resident Evil 4 حدود 80 فریم
سیستم کامپیوتر با بودجه 153 میلیون تومان برپایه AMD
قطعه | نام محصول | قیمت |
مادربرد | MSI B650M GAMING WIFI DDR5 AM5 mATX | 14.800.000 |
پردازنده | AMD RYZEN5 7600X | 17.000.000 |
کارت گرافیک | ASUS Prime Radeon RX 9070 OC Edition 16GB | 82.850.000 |
رم | G.SKILL Trident Z5 RGB Black 32GB 16GBx2 6000MHz CL36 | 10.250.000 |
فضای ذخیره SSD | Lexar NM620 M.2 2280 NVMe 1TB | 4.800.000 |
خنک کننده پردازنده | MSI MAG CORELIQUID C360 | 7.800.000 |
کیس | GAMDIAS ATLAS M1 | 6.200.000 |
پاور | Cooler Master G700 80 Plus Gold 700W | 10.200.000 |
جمع | 153.900.000 تومان |
بنچمارک کارت گرافیک RX 9070 در اجرای بازی های زیر با رزولوشن 2K و تنظیمات High (با توجه به کانفیگ های متفاوت، فریمها ممکن است کم یا زیاد باشند):
- بازی Apex Legends حدود 200 فریم
- بازی Call of Duty: Modern Warfare 2 حدود 140 فریم
- بازی Dead Island 2 حدود 150 فریم
- بازی Fortnite حدود 150 فریم
- بازی The Last of Us Part I حدود 80 فریم
- بازی Resident Evil 4 حدود 130 فریم
سیستم کامپیوتر با بودجه 163 میلیون تومان برپایه AMD
قطعه | نام محصول | قیمت |
مادربرد | MSI B650M GAMING WIFI DDR5 AM5 mATX | 14.800.000 |
پردازنده | AMD RYZEN5 7600X | 17.000.000 |
کارت گرافیک | ASUS Prime Radeon RX 9070 XT OC 16GB | 90.000.000 |
رم | G.SKILL Trident Z5 RGB Black 32GB 16GBx2 6000MHz CL36 | 10.250.000 |
فضای ذخیره SSD | Lexar NM620 M.2 2280 NVMe 1TB | 4.800.000 |
خنک کننده پردازنده | MSI MAG CORELIQUID C360 | 7.800.000 |
کیس | GAMDIAS ATLAS M1 | 6.200.000 |
پاور | Cooler Master MWE 850 Gold V2 80 Plus Gold 850W | 13.500.000 |
جمع | 163.450.000 تومان |
بنچمارک کارت گرافیک RX 9070 XT در اجرای بازی های زیر با رزولوشن 2K و تنظیمات High (با توجه به کانفیگ های متفاوت، فریمها ممکن است کم یا زیاد باشند):
- بازی Apex Legends حدود 220 فریم
- بازی Call of Duty: Modern Warfare 2 حدود 160 فریم
- بازی Dead Island 2 حدود 170 فریم
- بازی Fortnite حدود 170 فریم
- بازی The Last of Us Part I حدود 90 فریم
- بازی Resident Evil 4 حدود 140 فریم
سیستم کامپیوتر با بودجه 173 میلیون تومان برپایه اینتل
قطعه | نام محصول | قیمت |
مادربرد | MSI B760 Gaming Plus WIFI DDR5 | 17.800.000 |
پردازنده | Intel Core i5 14700K | 37.100.000 |
کارت گرافیک | ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 SUPER OC 12GB | 79.000.000 |
رم | G.SKILL Trident Z5 RGB Black 32GB 16GBx2 6000MHz CL36 | 10.250.000 |
فضای ذخیره SSD | Lexar NM620 M.2 2280 NVMe 1TB | 4.800.000 |
خنک کننده پردازنده | MSI MAG CORELIQUID C360 | 7.800.000 |
کیس | GAMDIAS ATLAS M1 | 6.200.000 |
پاور | Cooler Master G700 80 Plus Gold 700W | 10.200.000 |
جمع | 173.150.000 تومان |
بنچمارک کارت گرافیک RTX 4070 Super در اجرای بازی های زیر با رزولوشن 2K و تنظیمات High (با توجه به کانفیگ های متفاوت، فریمها ممکن است کم یا زیاد باشند):
- بازی Apex Legends حدود 170 فریم
- بازی Call of Duty: Modern Warfare 2 حدود 110 فریم
- بازی Dead Island 2 حدود 120 فریم
- بازی Fortnite حدود 120 فریم
- بازی The Last of Us Part I حدود 70 فریم
- بازی Resident Evil 4 حدود 80 فریم
سیستم کامپیوتر با بودجه 177 میلیون تومان برپایه اینتل
قطعه | نام محصول | قیمت |
مادربرد | MSI B760 Gaming Plus WIFI DDR5 | 17.800.000 |
پردازنده | Intel Core i5 14700K | 37.100.000 |
کارت گرافیک | ASUS Prime Radeon RX 9070 OC Edition 16GB | 82.850.000 |
رم | G.SKILL Trident Z5 RGB Black 32GB 16GBx2 6000MHz CL36 | 10.250.000 |
فضای ذخیره SSD | Lexar NM620 M.2 2280 NVMe 1TB | 4.800.000 |
خنک کننده پردازنده | MSI MAG CORELIQUID C360 | 7.800.000 |
کیس | GAMDIAS ATLAS M1 | 6.200.000 |
پاور | Cooler Master G700 80 Plus Gold 700W | 10.200.000 |
جمع | 177.000.000 تومان |
بنچمارک کارت گرافیک RX 9070 در اجرای بازی های زیر با رزولوشن 2K و تنظیمات High (با توجه به کانفیگ های متفاوت، فریمها ممکن است کم یا زیاد باشند):
- بازی Apex Legends حدود 200 فریم
- بازی Call of Duty: Modern Warfare 2 حدود 140 فریم
- بازی Dead Island 2 حدود 150 فریم
- بازی Fortnite حدود 150 فریم
- بازی The Last of Us Part I حدود 80 فریم
- بازی Resident Evil 4 حدود 130 فریم
سیستم کامپیوتر با بودجه 187 میلیون تومان برپایه اینتل
قطعه | نام محصول | قیمت |
مادربرد | MSI B760 Gaming Plus WIFI DDR5 | 17.800.000 |
پردازنده | Intel Core i5 14700K | 37.100.000 |
کارت گرافیک | ASUS Prime Radeon RX 9070 XT OC 16GB | 90.000.000 |
رم | G.SKILL Trident Z5 RGB Black 32GB 16GBx2 6000MHz CL36 | 10.250.000 |
فضای ذخیره SSD | Lexar NM620 M.2 2280 NVMe 1TB | 4.800.000 |
خنک کننده پردازنده | MSI MAG CORELIQUID C360 | 7.800.000 |
کیس | GAMDIAS ATLAS M1 | 6.200.000 |
پاور | Cooler Master MWE 850 Gold V2 80 Plus Gold 850W | 13.500.000 |
جمع | 187.550.000 تومان |
بنچمارک کارت گرافیک RX 9070 XT در اجرای بازی های زیر با رزولوشن 2K و تنظیمات High (با توجه به کانفیگ های متفاوت، فریمها ممکن است کم یا زیاد باشند):
- بازی Apex Legends حدود 220 فریم
- بازی Call of Duty: Modern Warfare 2 حدود 160 فریم
- بازی Dead Island 2 حدود 170 فریم
- بازی Fortnite حدود 170 فریم
- بازی The Last of Us Part I حدود 90 فریم
- بازی Resident Evil 4 حدود 140 فریم
نکته: هنگام انتخاب و خرید قطعات، حتما این موارد را بررسی کنید: نوع اسلات DDR4 یا DDR5 مادربرد و حافظه رم، مطابقت سوکت مادربرد با پردازنده و خنککننده، نوع و نسخه اسلات PCIe، سازگاری توان پاور با نیازهای قطعات، و هماهنگی ابعاد کیس با سایر تجهیزات سیستم. برای هماهنگی نورپردازی RGB در قطعات کامپیوتر، توصیه میشود قطعاتی را انتخاب کنید که از ARGB پشتیبانی کنند و با نرمافزار مادربرد سازگار باشند. این موضوع باعث میشود نورپردازی قطعات به صورت هماهنگ و دلخواه قابل تنظیم باشد.
برند های معتبر و با کیفیت قطعات کامپیوتر
انتخاب قطعات کامپیوتر از برندهای شناختهشده و معتبر تضمینکننده کیفیت، سلامت و طول عمر بالای قطعات خواهد بود. در صنعت کامپیوتر، برندهای بسیاری مشغول به تولید قطعات و لوازم هستند. برندهای معتبر در این زمینه گزینههایی قابل اعتماد برای کاربران به شمار میروند. از برند های معتبر و قابل اطمینان میتوان به ایسوس، MSI، گیگابایت، ریزر، کورسیر، کولر مستر، FSP، جی اسکیل، کروشیال، سامسونگ، وسترن دیجیتال، ای دیتا، لکسار، گیمدیاس، سیگیت، زوتک، PNY، پالیت، XFX، ازراک، ترمالتیک، Inno3D، Noctua، گیم مکس و ردراگون اشاره کرد. برندهای داخلی گرین و فاطر نیز از کیفیت خوبی برخوردار هستند.
راهنمای خرید سیستم کامپیوتر
این راهنما طراحی شده است تا به کاربران گرامی سخت افزار مگ در انتخاب سیستم مناسب کمک کند. سیستمهای معرفیشده بر اساس نیازهای متنوع از جمله گیمینگ یا کاربردهای حرفهای و با در نظر گرفتن محدودیتهای بودجهای پیشنهاد شدهاند. با ارزیابی بنچمارکها و قطعات توصیهشده، کاربران میتوانند گزینهای هوشمندانه و مطابق با انتظار عملکرد خود انتخاب کنند و در صورت لزوم تغییرات موردنظر را در کانفیگها اعمال نمایند.
سلام و ارادت
برا کانفیگ زیر بابت کاربری نرم افزار های ادوبی و کدنویسی پیشنهادی جهت جمع شدن کیسی بهتر دارید؟ ایرادی داره؟
۱۳۶۰۰k
b710m-a asus
ag620
2*16 6400 cl30 gskill
750w fsp
512 nm620
2tb hard
deepcool CC560
مادربرد لیست تون هنوز اختراع نشده-اگه کارت گرافیک نمیذارید پاور ۷۵۰ زیاده-از هارد دیسک بیایید بیرون
سلام. سیستم خوبیه، پردازنده قوی با خنک کننده مناسب. سرعت رم و پاور هم خیلی خوبه (البته اگه قصد خرید گرافیک درآینده داشته باشید وگرنه زیاده). تنها موردی که داره استفاده از هارده، هارد سرعت سیستم رو میاره پایین. بهتره از ssd استفاده کنید و اونم دوتا. مثلا یدونه 250 برای درایو c با سرعت بالا مثل لکسار یا سامسونگ نسل 4 خریداری کنید. یدونه هم 1 ترابایت با قیمت مناسب مثل p3 کروشیال
مادربرد هم اگه منظورتون b760 بوده خوبه
هارد بابت آرشیو هست و از قبل یه 2 ترابابیت همراه یه SX8200 Pro دارم که به بالاییا اضافه میشه
هنوز خرید کیس رو نزدم اگر زیر 4 نیم کیس جا دار و مناسب برای این کولینگ همراه امکان نصب رادیاتور 360 وجود داره لطفا معرفی میکنید؟
میتونید هارد اکسترنال خریداری کنید. اینطوری سرعت سیستم پایین نمیاد و فایل هارو میتونید در جاهای دیگه هم استفاده کنید.
کیس GameMax Siege خوبه برای موردی که میخوایین.
(اصلاحات)
مادربورد b760m-a، تایمینگ رم هم 32
گرافیک 4060ti اضافه خواهد شد
سلام آرمین جان رم های Klevv چطور رم هایی هستن ؟ قیمتشون خیلی پایین تره از کورسیر ، این مدله Klevv CRAS V 7200MHz CL34 رو مدنظر داشتم تو یسری سایتا موجود شده ، اما هیچی نمیدونم ازش فقط تو یه بررسی خارجی دیدم زده چیپ حافظه SkHynix اونم نزده از چه نوعی ، دیگه هیچی میخواستم دو دست بگیرم ازش گفتم قبلش یه سوال بپرسم
سلام برادر، برند Klevv زیر مجموعه شرکت SkyHynix، و مدلی که انتخاب کردی عالیه. ما برای سیستم تست مجموعه سخت افزار هم از همین مدل رم تهیه کردیم. راضیم.
اها حله ممنون ازت ، پس دوتا کیت 32 میگیرم 4 اسلات میندازم.
نه، اونطوری کار نمیکنه. فقط با دوتا ماژول 16 گیگ میتونی 7200 تایمینگ 34 ست کنی. اگر 4 تا ماژول رو پر کنی تهش 6000 ست میشه. سیستم های جدید چه AMD و چه Intel فقط با 2 ماژول رم میتونن فرکانس بالا کار کنند. اگر 64 گیگابایت رم میخوای، برو سراغ کیتهای 2 ماژوله 6600
سلام این مورد ک ذکر کردید ، روی پردازنده های core ultra هم به همین شکله ؟ ممنون میشم توضیح کامل بدید
سلام سلام
سلام اقا من سیستممو ارتقا دارم ، الان سیستمم اینه ، i5 11400F ، ram 16 2400 , rx 5700xt giga. , پاور ام 530 وات گیرین ، ولی داخل بازیا اونطوری که باید عمل نمیکنه. مثلا تو یوتوب دیدم با این سیپیوی و گرافیک من تو فیفا بالای 120 فریم میگیرن ولی برای من همش تیک میزنه و فریم میاد حدود 50 ، داخل بقیه بازی هام اونطوری که باید عمل نمیکنه ، بنظر شما مشکل از چیه ؟!پاور؟
سلام پردازنده 12700k دارم مادربرد z790-tuf میخواستم بدونم اگر رم بخرم با فرکانس 6800یا7000 بصورت خودکار وقتی xpm رو فعال کنم این میتونه با حد فرکانسش کار کنه یا نه ؟ باید دستی اورکلاک شه و این دردسرها؟ یا اصلا برم رم بخرم با فرکانس پایین تر مثلا 6000 اینا ؟ چون اختلاف قیمتشون کمه میپرسم ، اگر ممکنه راهنمایی کنید.
سلام، 6800 رو پشتیبانی میکنه.
سلام دوستان
لطفا یک سیستم برای کار در کافی نت پیشنهاد بدین ترجیحا اقتصادی. و اینکه آیا سیتم های ALL IN ONE میتونه انتخاب خوبی باشه برای این کار. پیشاپیش ممنونم
سلام 8 گیگ رم DDR5 با سرعت 4800 بهتره یا 12 گیگ رم DDR4 با سرعت 3200 کدوم بهتره یا قدرتشون یکیه؟
8 تا DDR5 بگیر، بعدا یه 8 تا دیگه به سیستم اضافه کن. دیگه DDR4 ارزش خرید نداره.
سلام اقا آرمین، کی این مقاله آپدیت میشه؟
والا هر روز مدیریت محترم مجموعه همین سوالو از من میپرسه، دلم میخواد، نمیرسم. الان که دیگه اصلا قطعه نیست ولی چشم. آش کشک خودمه، باید خودم آپدیتش کنم.
خدا بهت سلامتی بده
والا هر روز مدیریت محترم مجموعه همین سوالو از من میپرسه، دلم میخواد، نمیرسم. الان که دیگه اصلا قطعه نیست ولی چشم. آش کشک خودمه، باید خودم آپدیتش کنم.
سلام جناب ابیشی من برای سیستمم میخوام یه ssd m.2 یک ترابایتی بگیرم. کاربریم فقط گیم هستش مادربردم هم اینه msi pro h610m-g d4 اگه امکانش هست بهترین ssd هایی که میشه با بودجه نهایتا 4200 تهیه کرد رو بهم معرفی کنید. من خودم wd sn570 و seagate firecuda 510 رو در نظر دارم اگه اینا خیلی جالب نیست گزینه های دیگه ای رو بهم بگید ممنونم
سلام آقا مهدی عزیز
اس اس دی لکسار NM620 M.2 2280 NVMe 1TB بگیر
سلام اگر مادر برد برای پردازنده یک پین ۸ پین و یک چهار پین داشت
و می گند این چهار پین لازم نیست وصل کنید و میگن زیاد کاربردی نداره و برای استفاده از نیتروژن و اورکلا ک این حرف درست ….
و پشت پاور هم برای پردازنده و هم گرافیک کنار هم گذاشته و جدا نکرده
و نوشته. CPU/vga. و جهت با فلش داده به سوکت ها۸ پین وصل کنیم یعنی منظور این که فرق نمی کنه به کدام ۸ پین کابل ها در پشت پاور وصل کنیم چون فول ماژول کابل ها پاور و و چون پاور برنده اوست در پشت پاور نوشته cpu/vga و با فلش به پین ها ۸ پین اشاره کرده
و اشکالی به نظورتون داره به کدام ۸ پین پردازنده یا گرافیک وصل کنیم چون کنار هم و درست و دقیق نشان نداده
پاور ۷۵۰ گولد اوست هستش
سلام دوست عزیز،
1. پاور اوست پاور غیرقابل اتکاست. صرفا از برندهایی استفاده کنید که بین المللی باشند و توسط Cybenetics بررسی شده باشند.
2. اگر مادربرد شما یک 8 پین و یک 4 پین داره، حتما هر دو را وصل کنید. ربطی به نیتروژن و اورکلاک نداره. تمام کانکتورها باید متصل باشند.
3. اینکه پشت پاور بین CPU/VGA تفاوتی نگذاشته، به نوع طراحی کابل برمیگرده. یعنی کابل متفاوته، هرچند سوکتی که در پاور تعیین کردند، می تواند برای هر دو کابل مورد استفاده قرار بگیره.
4. به دلیل تفاوت ذاتی کابل برق EPS پردازنده و کابل برق PCI Express گرافیک، اگرچه شما در سمت پاور میتونید به یک درگاه وصلشون کنید، اما از سمت دیگر نمیتونید جابه جا نصب کنید، کابل EPS فقط و فقط به سوکت پردازنده وصل میشه، و کابل 2+6 پین گرافیک فقط و فقط به گرافیک وصل میشه. شکل سوکت و همچنین نوع چینش کابلها کاملا متفاوته و اتصال جابه جای اینها، مهاله مگر اینکه سازنده پاور دستورات ATX اینتل را رعایت نکرده باشه.
5. پاور استانداردتهیه کنید.
ممنون فکر کنم همین رو بگیرم نسبت به قیمتش کاراییش عالیه. فقط یه سوال دیگه مادربرد من محدودیت خاصی برای ssd های pcie نسل 3 ایجاد نمیکنه؟
خیر محدودیتی نداره
سلام ارمین جان ، اقا این گرافیک GeForce RTX 3090 FTW3 که تو بازار پر شده 48 تومن خیلی وسوسه انگیزه .. خریدش رو پیشنهاد میکنی؟
الان 3080ti هم زیاد شده با قیمت حدود 38 تا 43 تومن حالا بسته به برند ،
میخواستم بدونم این 3090 FTW3 هم مشکل دما داره ؟ چون بگیرم یه هفت هشت سالی عوضش نمیکنم گفتم یه مشورت بگیرم…
مقاله بررسی نداشتی از 3090 گفتم مستقیم بپرسم
کارت گرافیک 3090 یک ایراد فنی اساسی داره و اون اینکه نیمی از چیپ های حافظه در پشت PCB نصب شدند و اون بخش فاقد Active Cooling یعنی اصلا خنک نمیشن. به همین خاطر توصیه نمیکنم. اگر از کارت نسل 30 انویدیا کارت High End میخواین فقط 3090Ti ارزش داره و اون مشکل 3090 رو نداره.
پس فاقد از بحث برند همشون اون مشکل دما رو دارن روی 12 تا از چیپ های حافظه، گفتم شاید این EVGA که خیلی تعریف ازش بود تو کانالهای خارجی وضعش بهتر باشه…
نه والا 3090ti که خیلی گرون میشه حدود90 میلیون ندارم گزینه بعدی میشه همون 3080ti که فقط RTX3080TI X4 inno3D رو تو بازار دیدم با قیمت معقول وگارانتی.
سری 40هم مثلا 4070ti زیاد تو بحث رندر طولانی مدت عملکرد مطلوبی نداره نسبت به 3080ti که احتمال میدم بخاطر کاهش پهنای باندشون باشه.
به نظرتون بین واترکولر های دیپ کول و کولر مستر کدوم یک کیفیت ساخت بهتری دارند
چه از لحاظ نشتی و عمر
چه از لحاظ خرابی
جفتشون خوبن.
طبق تجربه ی شخصی تون فکر میکنید کدوم یکی بهتر باشه حداقل
بهم مدل بگو، بهتر میتونم راهنمایی کنم.
بین Atmos کولرمستر و Lt 720 دیپ کول و میستیک
هر سه تا خوبن، هر کدومو بگیری بردی، ببین قیافه کدومش رو دوست داری.
آقا آرمین
نظرتون راجب پاور های جدید گرین چی هست؟
مدل Green GP1000B-GXD رو مدنظر داشتم واسه خرید از اونجا که قیمت خوبی هم داره
والا قراره بدن برای بررسی، اما اینکه چه زمانی دست ما برسه نمیدونم. فعلا نظری ندارم تا انشاالله پاور برای بررسی بدستمون برسه.
سلام، آرمین جان کی این مقاله رو اپدیت میکنید؟
هر روز مدیرم بهم فشار میاره اینو به روز رسانی کنم ولی نرسیدم برادر، اینقدر قطعه در صف بررسی داریم که به این نمیرسم.
سلام سال نوتون مبارک، خسته نباشید
برای این سیستم پاور 800 وات گرین جواب میده؟
Rog strix B760f Gaming
i5 14400f
16G DDR5 5200
Rog Strix Rtx 3080 10G
و اینکه یه واترکولر مناسب برای 14400f پیشنهاد بدید ممنون
سلام، وقت بخیر
این سیستمی که جمع کردم برای رندرینگ و تدوین و گیم (به ترتیب اولویت) میتونه مناسب باشه؟
و این که در آینده قابلیت ارتقاء داره؟
و این که چه برندهایی رو برای قطعاتی که برندشون ذکر نشده پیشنهاد میدید؟
پاور مناسبه برای این قطعات؟ واتر کولینگ ذکر شده چطور؟
و این که آیا گلوگاه خواهد داشت؟
کیس هم ترجیحاً گرین باشه به خاطر قیمت بصرفهترش
بودجه هم نهایتاً تا ۸۰ مل. هستش
پیشاپیش ممنونم
HDD: WD BLUE 2T 5400 RPM
SSD: 1TB NVMe M2
RAM: DDR5 16GB Single Dual 5200
GPU: 3060 Ti 8GB
CPU: i5 13600KF
MB: Asus Prime Z790-A WiFi
Power: Green GP800B – HP Evo
Water Cooling: Deep Cool LE720
سلام آقا آرمین
یه لپتاپ در سطح سیستم 10 11 و اون رنج چی پیشنهاد میدی؟
یه پست برای لپتاپ ها هم درست میکردی خوب میشد پیشنهادش هم دردسر اسمبل سیستم رو نداره 🙂
سلام وقت بخیر
من قصد ارتقاع مانیتور به سایز بزرگتر رو دارم مال خودم asus vg24vq هست
تا مباغ 12 تومن چی پیشنهاد میدین؟
تا ۱۶ تومن هم میتونم هزینه کنم
اقا ارمین من یک هفته هست کامنت دادم چرا جواب منو نمیدین………
عزیز این سیستم انتخابیه منه…… نظرتون دربارش چیه……. بودجه من کلا 100 تومنه……لطفا ایرادهاش رو بگین یا اگه بهتر میشه بگین چکار کنم……..میخوام از همه جهت نظر بدین
ASUS TUF Gaming Z790-Plus WiFi D4
Intel Core i5-13600K Raptor Lake LGA1700 13th
NH-U12A chromax.black
VENGEANCE RGB PRO 32GB DUAL 3200MHz CL16 DDR4
SAMSUNG 980 Pro 1TB PCIe 4.0 2280 NVMe
ASUS RTX 4070 ti TUF Gaming OC 12GB
ASUS Prime 850W Gold Full Modularَ
LIANLI LANCOOL III
حسن جان شرمنده ام، سیستم انتخابی شما اوکیه برادر. ایرادی نیست. فقط ممکنه ایر کولری که انتخاب کردی نتونه 13600K رو خنک کنه. بهتره واتر 360 تهیه کنید.
با سلام خدمت استاد
لطفا یک سیستم DDR5 برای کاربری خانگی معرفی کنید.
هزینه هم هر چه کمتر بهتر
کاربری گیمینگ؟ یا صرفا اینترنت گردی و فیلم و موسیقی؟
ارادت
مقصود گیمینگ نیست
کاربری ساده با استفاده تفننی فتوشاپ نهایتا
عزیز این سیستم انتخابیه منه…… نظرتون دربارش چیه……. بودجه من کلا 100 تومنه……لطفا ایرادهاش رو بگین یا اگه بهتر میشه بگین چکار کنم……..میخوام از همه جهت نظر بدین
ASUS TUF Gaming Z790-Plus WiFi D4
Intel Core i5-13600K Raptor Lake LGA1700 13th
NH-U12A chromax.black
VENGEANCE RGB PRO 32GB DUAL 3200MHz CL16 DDR4
SAMSUNG 980 Pro 1TB PCIe 4.0 2280 NVMe
ASUS RTX 4070 ti TUF Gaming OC 12GB
ASUS Prime 850W Gold Full Modularَ
LIANLI LANCOOL III
سلام کدوم یکی از این پردازنده ها بهتره؟ Core i5-14600K یا Core i7-13700 یا Core i9 12900K سوال دوم هم مدل K بهتره یا KF ؟
از چه نظر بهتره؟ پرفورمنس؟ یا ارزش خرید؟
هردو، هم پرفورمنس و هم ارزش خرید
پرفورمنسی 12900K از همه قوی تره اما ارزش خرید نداره
13700 ارزش خرید بالایی داره، از 14600K قوی تره اما نسبت به 12900K پرفورمنسش کمتره.
14600K جدیدتره، ارزش خرید متوسطی داره، از نظر پرفورمنسی از هر دوی اون موارد ضعیف تره اما در عوض خنک تر کار میکنه و هزینه کولینگ کمتری لازم داره.
در گیمینگ 14600K از هر دوی اون موارد قوی تره.
سلام آقا ارمین خوبین خسته نباشین
شما تجربه شخصی درمورد مانیتور ۲۴اینچ فول 2k داشتین
برای طراحی و تدوین میدونم اوکیه
اما برای بازی باعث نمیشه یه مقدار کوچیک دیده بشه همه چی سبک استراتژی
راستش بین ۲مدل
W271QHIR
W240QHIR
میخواستیم خرید کنیم هدف اصلی هم کار با پریمیر و تدوین هست و در کنارش بازی های تفننی
فاصله قیمتی این دو هم حدود دو و نیم هست
دیگه موندیم فشار بیاریم ۲۷اینچ بگیریم یا با ۲۴ اینچ توی بحث گیمینگ و اذیت شدن چشم به خاطر کوچیکی به دلیل تراکم پیکسلی بالا به مشکل نمیخوریم
اگرم 2k ips مورد بهتر کلا سراغ دارین زیر ۹ت (که البته سخته!) خوشحال میشیم بفرمایین
سلام، وقت بخیر
من یک سیستم میخواستم با CPU قوی بدون کارت گرافیک و قیمت حدود ۴۰ تومن، ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
این سیستم درسته کامنت قبلی مادربرد اشتباه شده…..عزیز این سیستم انتخابیه منه…… نظرتون دربارش چیه……. بودجه من کلا 100 تومنه……لطفا ایرادهاش رو بگین یا اگه بهتر میشه بگین چکار کنم……..میخوام از همه جهت نظر بدین
ASUS TUF Gaming Z790-Plus WiFi D4
Intel Core i5-13600K Raptor Lake LGA1700 13th
NH-U12A chromax.black
VENGEANCE RGB PRO 32GB DUAL 3200MHz CL16 DDR4
SAMSUNG 980 Pro 1TB PCIe 4.0 2280 NVMe
ASUS RTX 4070 ti TUF Gaming OC 12GB
ASUS Prime 850W Gold Full Modularَ
LIANLI LANCOOL III
ببخشید مادربرد رو اشتباه نوشتم این مادربردمه ASUS TUF Gaming Z790-Plus WiFi D4
ببخشید نظرم این مادربرد هم هست ASUS TUF Gaming Z790-Plus WiFi D4
عزیز این سیستم انتخابیه منه…… نظرتون دربارش چیه……. بودجه من کلا 100 تومنه……لطفا ایرادهاش رو بگین یا اگه بهتر میشه بگین چکار کنم……..میخوام از همه جهت نظر بدین
ASUS PRIME Z790-P WIFI D4
Intel Core i5-13600K Raptor Lake LGA1700 13th
NH-U12A chromax.black
VENGEANCE RGB PRO 32GB DUAL 3200MHz CL16 DDR4
SAMSUNG 980 Pro 1TB PCIe 4.0 2280 NVMe
ASUS RTX 4070 ti TUF Gaming OC 12GB
ASUS Prime 850W Gold Full Modularَ
LIANLI LANCOOL III
سلام من یک سال پیش یه سیستم جدید بستم (i5 12400f,rx 6700xt) و پاور gamdias kratos m1 750 رو خریدم بعد ها متوجه شدم این پاور هم تکنولوژیش خیلی قدیمیه(atx 2.2) هم جایی به صورت حرفه ای بررسیش نکردن که ببینم کیفیتش چجوریه. پاور ساخت شرکت andyson هستش و از خازن های jun fu استفاده کرده.میخوام پاورمو عوض کنم البته سیستمم مشکلی نداره و راحت کار میکنه ولی میترسم اتفاق بدی بیفته پشیمون بشم, بعد از کلی تحقیق با بودجه 3700 به این سه تا پاور رسیدم.
GREEN GP700B-HP EVO
GREEN GP700A-UK EVO
msi MPG A650GF
حالا به نظر شما این کار معقول هستش؟ اگر آره پیشنهادتون چیه؟ ممنون
مدل HP-EVO مدل بهتریه و صد در صد پیشنهاد میکنم پاور رو تغییر بدین.
بنظرتون ارزش داره مدل 800 وات hp evo رو بگیرم؟ چون دو تا کانکتور 8 پین برای cpu داره اینجوری آینده نگرانه تره
صد در صد
سلام آقا آرمین
من خیلی به این مقاله علاقه دارم
ولی از اونجایی که آپدیت ندادین
سوالمو اینجا میپرسم
قراره چند روز آینده یه سیستم بخرم
خواستم بدونم سیستم با 14660k و 4060ti چی پیشنهاد میدید
ممنون میشم پاسخ بدین
بودجه مشخص میکنید دوست خوبم.
بودجه تا ۱۰۰
اگه با تغییر قطعه ای تغییر محسوسی ایجاد میشه تا ۱۲۰
راستی یادم رفت بگم رم ddr5 داشته باشه
ببخشید درخواست بنده رو فراموش نکردید که؟
بی زحمت یه سیستم
با ۱۴۶۰۰ و 4060ti
و رم ddr5
با بودجه 100ا الی 120
معرفی کنید
سلام برادر:
پردازنده Intel Core i5-14600KF Box قیمت 16.490.000
مادربرد مادربرد ایسوس ROG STRIX Z790-A GAMING WIFI II قیمت 22.590.000
خنک کننده مایع پردازنده کولر مستر MASTERLIQUID PL360 FLUX WHITE EDITION قیمت 10.145.000
رم پاتریوت Viper Elite 5 RGB DDR5 32GB 2x16GB 7000MHz CL38 قیمت 7.599.000
گرافیک Zotac GAMING GeForce RTX 4070 Ti Trinity OC White Edition قیمت 42.090.000
اس اس دی Samsung 990 PRO 1TB قیمت 6.000.000
پاور ایسوس مدل Asus ROG Strix 850W Aura Edition Gold قیمت 10.600.000
کیس کولر مستر MASTERBOX TD500 MESH WHITE قیمت 6.155.000
—————————————
120
سلام سلام
برادر خوشحال میشم اگه پاسخم رو بدی
سلام اقا ارمین بنده یه سیستم دارم میخوام ظرفیت رمم رو اضافه کنم. سیستمم اینه:
12400
asus h610-e d4
asgard loki t2 black 3200mhz cl16 -16GB single channel
میخواستم یه رم 16 جدید بگیرم. ایا باید رم جدید حتما مثل مدل فعلی باشه؟ چون توی بازار این مدل کم پیدا میشه. اگه میشه مدل دیگه گرفت میتونید راهنمایی کنید کدوم مدل بگیرم؟ ممنون.
سلام آقا آرمین ببخشید من قصد جمع کردن یه کیس دارم با بودجه 200 میلیون برای گیم مانیتورم ال جی 65C3 هستش و اسپیکر هم دارم اما یه موس بیسیم همراهش نیاز دارم فقط اینو بگم که علاقه خاصی به برند aorus دارم و دوست دارم همه قطعاتم حتی کیسم اگه مقدوره از این برند باشه به شرطی که پرفورمنس و دمای برندهای هم قیمت بهتر نباشه خیلی ممنون میشم اگه راهنماییم کنید.
آقا آرمین مارو دور ننداز
یاسر جان تا شب پیشنهاد میدم.
سلام ، ROG RYUO III 360 ARGB از پس 14700k بر میاد ؟ یا بدبخت شدیم رفت؟ 🙂
روی مادربرد z790-E II
به نظرم میتونه حدود 93 نگهش داره. اگر نتونست آندرولت کن.
پس این سایت چی میگه ………لطفا کمی توضیح دهید قضیه چیه
قضیه اش اینه که هر کسی از خواب بلند میشه یه سایت سخت افزار میزنه و مدعی داشتن اطلاعات سخت افزاریه. من فقط راجب اطلاعاتی که خودمون در سایت خودمون میدیم میتونم نظر بدم.
با سلام میشه برای Intel® Core™ i5-13600K خنک کننده NH-U14S بست اگه نه چه ایر کولرهایی جواب میده به ترتیب چندتا نام ببرید
خیر ایرکولر جواب 13600K رو نمیده. واتر 360 ببندید. مثل LT720 دیپ کول