کاربران بسیاری در سراسر جهان بنا به حیطه شغلی یا استفاده روزمره خود، جهت ورود به حساب کاربری، ایمیل، سیستم های مدیریت اینترنتی و موارد دیگر مجبور هستند تا گذر واژه های بسیاری را در ذهن خود بسپارند و یا در حالت بد، آنها را از خاطر ببرند. این درحالیست که تقریباً تمامی مرورگر های اینترنتی برای سهولت کاربران از ویژگی کاربردی تحت عنوان “Remember Passwords” استفاده می کنند و این مسئله خود می تواند دردسر ساز باشد!
طبیعی است که استفاده از این قابلیت در مرورگرها کمک بسزایی در سرعت کار و جلوگیری از اتلاف وقت خواهد داشت؛ از این طریق کاربران تنها با فشردن یک کلیک، بدون وارد سازی مکرر گذر واژه ها، وارد حساب کاربری خود می شوند. علاوه بر این، کاربران خانگی و کارمندان یک سازمان، دیگر دغدغه به فراموشی سپردن گذر واژه های خود را نخواهند داشت. مرورگر های اینترنتی طوری تنظیم شده اند که کاربر به محض وارد سازی یک گذر واژه جدید، در بالای نوار آدرس گزینه ای مانند “Remember Password” را به نمایش درآورند تا کاربر با کلیک روی آن در دفعات بعد، نیازی به وارد سازی مجدد آن نداشته باشد. بر اساس گزارش شرکت پاندا سکیوریتی اسپانیا، تولید کننده محصولات امنیت خانگی و تحت شبکه، استفاده صحیح از ویژگی های موجود در مرورگرهای اینترنتی حتی می تواند در بالاتر بردن سطح امنیت گذر واژه کاربران موثر باشد؛ چرا که با وارد نکردن گذر واژه ها بصورت مکرر، می توان از شر بدافزار های Key Logger هم خلاص شد. اما در مقابل این مسئله می تواند یک آسیب جدی برای امنیت گذر واژه کاربران باشد. اولین نکته ای که باید به آن اشاره کرد این است که تمامی گذر واژه های به خاطر سپرده مرورگر، در محلی ذخیره می شود که دسترسی به آنها غیر ممکن نیست. به عنوان مثال، مرورگر گوگل کروم که از محبوبیت نسبتاً بالایی برخوردار است، تمامی گذر واژه های به خاطر سپرده را با ورود به آدرس chrome://settings/passwords به نمایش می گذارد. گذر واژه ها تا زمانی که رمزنگاری شده و در یک پوشه مخفی نگهداری شوند، احتمالاً امن خواهند بود اما نباید فراموش کرد که دسترسی به آنها از طریق یک بدافزار نه چندان پیشرفته هم امکان پذیر است. از طرفی، تمامی گذر واژه ها روی یک سیستم رایانه ای ذخیره می شود؛ بنابراین کاربران دیگری که به آن سیستم دسترسی داشته باشند، عملاً به تمامی حساب های کاربری شما دسترسی خواهند داشت.به منظور بالاتر بردن امنیت گذر واژه ها این راهکار ها توصیه می شوند:
1- در رایانه های عمومی مانند کتابخانه ها، کافی نت ها، مراکز پژوهشی به هیچ عنوان گذر واژه خود را در مرورگر بخاطر نسپرده و پیشنهادی که بطور پیش فرض از مرورگر دریافت می شود را نادیده بگیرید.
2- از انتخاب گذر واژه های ساده و یکسان شدیداً خودداری شود، چرا که به سرقت رفتن آنها، پروسه ساده تری در پی خواهد داشت.
3- گذر واژه های حساس خود را بطور پیوسته در بازه های روزانه یا هفتگی تغییر دهید.
4- سیستم خود را به یک ضد ویروس مطمئن و قدرتمند مجهز کنید. بدافزار های جاسوسی که به منظور سرقت اطلاعات محرمانه و گذر واژه ها طراحی می شوند، اکثراً بدست برنامه های امنیتی مسدود و حذف خواهند شد.
5- در صورت استفاده از ضد ویروس، حتماً بطور روزانه آن را بروز رسانی نمایید تا بدافزارهای جدید هم توسط ماژول های حفاظتی ضد ویروس، قابل شناسایی باشند.
واقعا گفتن راه های امن کردن سیستم بصورت ساده خیلی کار خوبیه مخصوصا برای ما ایرانی ها که همون از اول به دنیا اومدن دکتر مهندس فضانورد کارشناس مواد … همه رو بلد بودیم..
من یک کسنول اپلیکشن(نمیدونم شاید خروجیش مال توربو بود اگر دوستان اطلاعات داشت تصصیح کنه) دیدم یکی از اساتید کامپیوتر کشور نوشته بود 68 کیلو بایت بود در عرض جیک ثانیه تمام پسورد ها مرورگرها خود ویندوز اوت لوک رو برات لیست میکرد 😐
تنها کاری که هم که میشد کرد این بود که مرورگر (مال من اون زمان فایرفاکس بود) رو بروز کرد الان دیگه نمیدونم کار بده یانه ..
البته این برنامه زیاد خطر ناک نیست وقتی اوضاع خراب میشه که شما وارد یک سایت آلوده میشد و …
همه میگن ، برو بابا ما خودمون میدونیم چی کار کنیم و از این حرفها ، ولی حتی ساده ترین نکات رو هم باید جدی گرفت ، امروزه زندگی های شخصی بدجوری با تکنولوژی در هم پیچیده شده ، باز هم از بابت نکات تشکر دارم
من بیش از 200 تا ایمیل درست کردم .حتی نام کاربریشون یادم نیست چه برسه به رمزشون.
man tazegi class CEH sabte nam kardam…vaghan didam nesbat be zendegi avaz shode!che berese be hack o crack o …
dar rabete ba matlabetoon bayad arz konam ke baz ham mishe pass haye ye shakhsi ke tamame in kar ha ro anjam dade dar avord!be rahatiiiii!
ما که چیزه مهمی نداریم
اونایی هم که دارن سیستم محافظتی قوی سوار سیستم میکنن