هر ساله افراد بسیاری به دلیل اتوماسیون شغل خود را از دست میدهند و این نگرانی برای بسیاری از دیگر نیروهای کاری وجود دارد که بالاخره این اتفاق آنها را نیز از کار بیکار کند. در بسیاری از کمپانیها برای کارهای متنوع به جای انسان از رباتها استفاده میکنند. ربات ها قادرند بدون خستگی، بسیار سریعتر از انسانها کار کنند و این مزیت بزرگی برای کارفرمایان محسوب میشود. با این حال جایگاه نیروهای انسانی برای انجام برخی کارها محفوظ است. سرمایه گذاری میلیون دلاری ناموفق اپل در طول چندین سال این موضوع را به خوبی اثبات میکند.
سرمایه گذاری میلیون دلاری ناموفق اپل در اتوماسیونسازی
در اینکه اپل یکی از ثروتمندترین کمپانیهای حوزه تکنولوژی است هیچ شکی وجود ندارد. اما همین کمپانی عظیم نیز متوجه شده است که با اینکه میتواند کارهای مشخصی را به دست رباتها بسپارد، اما همچنان کارهایی وجود دارند که انسانها در مقایسه با رباتهای گران قیمت به مراتب بهتر انجام میدهند و احتمالا این موضوع حتی در آینده با ساخت رباتهای پیشرفتهتر نیز پا برجا باشد. اپل معمولا در انجام پروژههای خود بسیار هوشمندانه عمل میکند اما به هر حال این کمپانی نیز شکستهای زیادی را تجربه کرده است.
این بار طبق گزارشی که The Information منتشر کرده، کوپرتینوییها در طی چند سال میلیونها دلار هزینه صرف اتوماسیون کردن کارخانههای تولید محصولات خود کردهاند. این ایده به منظور کاهش کارهایی که نیاز به نیروهای انسانی دارند انجام شده تا رباتها، جای انسانها را بگیرند اما نتیجه کار غیر عملی و غیر عادی بوده است.
تلاشها از سوی اپل برای اتوماسیون در سال 2012 بعد از اینکه تیم کوک، مدیرعامل کمپانی اجرای موفق این ایده را برای خط تولید آیپد نشان داد آغاز شد که در آن خط تولید فقط چند نیروی انسانی حضور داشتند و مابقی کارها توسط رباتها انجام میشد. کوک و دیگر مدیران اپل تحت تاثیر این پروژه قرار گرفتند. پروژهای که توسط کمپانی فاکسکان، بزرگترین سازنده محصولات اپل توسعه داده شده بود. بازوهای رباتیک به کار رفته در این سیستم، Foxbots نامیده شدند که قادر به انجام اکثر کارهای برش، اصلاح و پرداخت بدنههای آیپد بودند و اکثر کارهای مربوط به اسمبل قطعات داخلی و صفحه نمایش توسط همین رباتها انجام میشد. این پروژه اپل را به استخدام یک تیم اختصاصی متشکل از مهندسین رباتیک و کارشناسان اتوماسیون مجاب کرد که کار بر روی تجهیزات سری کارخانهای در کالیفرنیا را آغاز کردند.
دقت انسانها، بسیار بالاتر از رباتهای گران قیمت
بعد از مدتی طولانی کارشناسان اپل متوجه شدند مهارت انسانها خصوصا در بستن پیچهای ریز هنوز به اندازه ایست که ساخت رباتی در این سطح کار بسیار سختی است. بنابراین ساخت چنین رباتی حتی با وجود سرمایه عظیم اپل تقریبا غیر ممکن به نظر میرسید. بعد از آزمایشهای بیشتر، مشکلات بیشتری با رباتها نمایان شدند که فقط به دست انسانها قابل حل بودند. رباتهایی که برای نصب کیبورد 12 اینچی مک بوکهای اپل طراحی شده بودند مشکل ساز شدند و کل خط تولید برای رفع مشکلاتی که توسط رباتها ایجاد شده بودند تعطیل شد. همچنین جالب است بدانید که انسانها در زمینه چسب کاری برای نصب نمایشگر دستگاههای اپل نیز عملکرد بهتری نسبت به دستگاههایی داشتند که میزان تلرانس آنها 1 میلیمتر یا حتی کمتر بود. کارگران چینی در این امر به مراتب بهتر از رباتهای پیشرفته ظاهر شدند.
اپل در اتوماسیونسازی برخی از خط تولیدهای خود برای محصولاتی مانند Apple TV، آیپد و اپل واچ موفق عمل کرد اما در سال 2018 کوپرتینوییها شکست را برای جایگزینی رباتها به جای انسان در خط تولید پذیرفتند و دست از تلاش برداشتند. سرمایه گذاری میلیون دلاری ناموفق اپل نتیجه این پروژه بلندپروازانه بود. البته اپل به طور کامل پروژه اتوماسیونسازی را کنار نگذاشته است. این کمپانی دو سال پیش رباتی به نام Daisy را معرفی کرد که قادر به انجام کارهایی میباشد که مدلهای قبلی در آنها ناتوان بودند. این ربات میتواند در ساعت صدها آیفون را باز کند و قطعات آن را به ترتیب برای بازیافت جدا کند. حرکتی که هدف جدید اپل در راستای حفاظت از محیط زیست است.
بیشتر بخوانید: برکناری خبرنگاران مایکروسافت از کار به منظور جایگزینی با هوش مصنوعی
تیتر که خیلی اشتباهه، بهتر بود بنویسین “جایگزینی نیروهای انسانی با ربات” ، اینشکلی که شما نوشتین یعنی میخواستن ربات رو جایگزین انسان کنن
کل مطلب رو شما نگرفتی. دقیقا میخواستن ربات رو جایگزین انسان کنند. 🙂
فقط کارگرای چینی بهتر از ربات ها کار میکنن؟ اگه این کارو HUAWEI کرده بود لابد یه کار خیلی درست و موفق بود!
چون فاکسکان در چین هست کارگراشم چینیه. حالا شما میخوای یه چیزی ازش در بیاری قضیه ش فرق میکنه. ولی مخلص کلام چیز دیگه ای بود. موفق باشی. 🙂