کمتر از یک ماه دیگر نمایشگاه CES 2015 برگزار شده و کمپانی های مختلف از تولیدات جدیدشان برای سال جدید رونمایی خواهند کرد. امروز کمپانی ال جی اعلام کرد که برنامه آن ها برای تلویزویون های ال جی در سال 2015، اسفتاده از فناوری Quantum Dots در تلویزیون های 4K است که می تواند قدمی بزرگ در افزایش کیفیت تصاویر در این تلویزیون ها به شمار آید. تلویزیون جدید اولترا اچدی با فناوری نقطه کوانتومی ال جی به عنوان بخشی کلیدی و مهم از گسترش برنامه تلویزیونهای ال جی در نمایشگاه بینالمللی CES 2015 که از 16 تا 19 دیماه در لاسوگاس برگزار میشود به شمار می آید. تلویزیون اولترا اچدی الجی با فناوری نقطه کوانتومی گستره رنگی بالاتری در مقایسه با تلویزیون های LCD دارد که باعث متمایز شدن آن خواهد شد. همچنین ال جی قرار است مجموعه تازه ای از دیگر تلویزیون های خود در رده OLED و LCD را نیز در این نمایشگاه معرفی نماید.
فناوری Quantum Dots یکی از جدید ترین فناوری های به کار رفته در ارائه تصاویر با کیفیت به شمار می آید که البته پیش از این فناوری توسط سونی در برخی از تلویزیون ها و همچنین گوشی های هوشمند خود به کار گرفته بود. Quantum Dots (ذرات کوانتومی) در اوایل دهه هشتاد میلادی کشف شدند. Quantum Dot یک نانوکریستال ساخته شده از مواد نیمه رسانا است که میتواند خواص مکانیک کوانتومی از خود نشان دهد. دهه نود ایده استفاده از این ذرات به عنوان منبع نوری مطرح شد و از اوایل قرن 21 دانشمندان به توانایی بالقوه این فناوری برای استفاده به عنوان یک منبع نوری برای نسل آینده و کاربرد در صفحه نمایش ها پی بردند. با کشف امکان استفاده از این ذرات به عنوان منبع نوری، LED هایی با نام QD-LED و QD-WLED (به معنی منبع نوری سفید) معرفی شده و در سال 2006 کمپانی QD Vision اعلام کرد که توانسته صفحه نمایشی با کمک این فناوری بسازد که طیف نوری نزدیک به مادون قرمز را نمایش می دهد. این منبع نوری دقت بالایی در ارائه رنگ ها داشته و از آنجا که به فیلتر رنگی نیازی ندارند، توان مصرفی آنها بسیار پایین است. شدت نور ساطع شده از منبع نوری Quantum Dots 50 تا 100 بار بیشتر از یک صفحه نمایش LCD میتواند باشد و به علت ساختاری که دارند، میتوان از آنها در صفحه نمایش های بسیار بزرگ استفاده کرد یا آنها را روی برخی سطوح چاپ نمود. در ضمن عمر آنها نیز در مقایسه با OLED ها (که ساختاری مشابه دارد) بالاتر است. اما این فناوری ایرادی هم دارد و آن اشباع کمتر رنگ آبی است. نوع نور ساطع شده از یک QD-LED بر حسب اندازه ذره کوانتومی متغیر است و کل طول موج قابل دیدن با چشم (460 نانومتر برای رنگ آبی خالص و 650 نانومتر برای رنگ قرمز خالص) را در بر میگیرد. مشکل ایجاد رنگ آبی در اعمال یک زمانبندی خاص و کنترل اندازه ذره کوانتومی برای تولید این رنگ است و در نهایت رنگ ایجاد شده شدت روشنایی قرمز و سبز را نخواهد داشت. اما در یک صفحه نمایش ساخته شده با فناوری Quantum Dot از سیستم نوردهی متفاوتی استفاده شد. یک LED معمولی آبی علاوه بر آنکه رنگ آبی را ایجاد میکند، نیروی مورد نیاز برای تولید رنگ قرمز و سبز را نیز تولید کرده و این دو رنگ توسط ذرات کوانتومی ایجاد میشوند. نتیجه کار، نمایش سطح گسترده تری از رنگ هادر مقایسه با صفحه نمایشی مجهز به سه LED رنگی مجزا است.
امیر حسین جان درسته!
این فناوری قدیمیه! اما الجی و qd vision از 2009 دارن روی این فناوری برای تلویزیون کار میکنن !
چیزی که سونی از چند سال پیش با نام triluminos اورد ! البته سونی روی نوع rgb کار کرده اما الجی احتماا چهار رنگ باشه! ضمن اینکه سامسونگ هم قرار هست سال آینده از این فناوری استفاده کنه .
و با این همه استافاده از این فناوره برای نور پشتی تلویزین چیز قدیمی ای نیست و قطعا تحقیق و توسعه روی این فناوری مدت بسیاری طول کشیده
البته از اینم نباید گذشت که شرکتا تاجایی که براشون میصرفه از فناوری های قبلی استفاده میکنن
اوه اوه چه طوماری شد
نمیدونم چرا الجی جدیدا میره دنبال تکنولوژی های قدیمی!
به به عجب چیزیه