در ماه های اخیر به دفعات خبر خروج شرکت های تجاری از ایران و یا قطع همکاری آنها با بازار کشور در رسانه ها منتشر شده است. از جمله این خبرها می توان به انصراف شرکت های نفتی فرانسوی از قراردادهای دوجانبه، تعلیق شدن قرارداد دو شرکت ایرباس و بویینگ و عدم تحویل سفارشات به هواپیمایی ایران، خروج شرکت خودروسازی پژو سیتروئن و گمانه زنی درباره عدم ادامه همکاری کمپانی هیوندا با طرف ایرانی اشاره کرد. این اتفاقات حتی در مسابقات فوتبال هم دامنگیر تیم ملی ایران شد. کمپانی نایکی از همکاری برای ارائه تجهیزات ورزشی به بازیکنان تیم ملی ایران خودداری کرد (که هر چند امکان خرید آنها به صورت غیر مستقیم وجود داشت) و هفته گذشته نیز اعلام شد کمپانی آدیداس نیز قرارداد خود با فدراسیون فوتبال را لغو کرده و از این پس لباس و تجهیزات در اختیار تیم های ملی فوتبال قرار نخواهد داد. در ادامه این اخبار، به نظر می رسد شرکت های حوزه تکنولوژی هم به تدریج وارد جریان عدم همکاری با ایران می شوند.
پیشتر شرکت هایی مانند اینتل و انویدیا دسترسی کاربران ایرانی به وب سایت های خود را مسدود کرده بودند و کمپانی هایی مانند اپل نیز از ارائه هر گونه خدمات چه به کاربران و چه به توسعه دهندگان اپلیکیشن های فارسی خودداری کرده بودند. امروز نیز مشخص شد کمپانی چینی لنوو دسترسی کاربران ایرانی به وب سایت خود را مسدود کرده است.
این اتفاق بدون هیچ گونه اعلام قبلی رخ داده و مشخص نیست با چه هدفی انجام می شود. وب سایت لنوو تنها نمایش دهنده محصولات این شرکت و در کنار آن محلی برای دریافت فایل های مربوط به راه اندازی لپ تاپ ها و درایورهای سخت افزاری مرتبط با محصولات لنوو بوده و کاربرد دیگری ندارد. ضمن اینکه چین یکی از شرکای تجاری ایران است که حتی در سال های قبل و در زمان تحریم ها نیز همکاری های دوجانبه خود را حفظ کرده بود. روابط عمومی کمپانی لنوو هنوز اطلاعیه ای در خصوص مسدود شدن دسترسی کاربران ایرانی به وب سایت رسمی خود منتشر نکرده است.
آخه یکی نیست بهش بگه خیلی محصولاتت خوبن که تحریمم میکنه??.من یک تبلت خریدم از همون اول مشکل داشت من یعنی هر روز یک بار رو تعمیرگاه باید برم.کیفیت دوربینشم که ……والا نوکیا دارم کیفیت دوربینش خیلی بهتر از لنوویه.لپتاباش که اصلا .اروپا؟یا آمریکا؟??.
خدایی اصلا محصولاتش ارزش خرید نداره همون بهتر نباشه تو بازار خاکم تو سر گوشیاشو شرکتش کنن.مسخره ها مثلا تحریم کنین چی میشه؟فروش خود بدبختا که هیچکس حاضر نیست گوشیاتونو نگاه کنه کم میشه.
خاک تو سر گوشیاتون و خودتونو و شرکتتون.
یعنی ایشاالّله مجبور شید به پای افغانستان بیفتید برای صادرات.
مسخره های لوس. فکر کردید کی دیگه ازتون میخره این گوشی ها و تبلت هایی که اینقدر مزخرف و بی کیفیت هستن.حتما اروپا؟
اصلا هم نخرید محصولات مزخرفشونو خداییش ضرر میکنید از ما گفتن بود.
من نمیدونم تو این نظرات شما ذره ای دفاع از سیاست های آمریکا دیدی! اصلا من از سیاست حرفی زدم؟! برو اول قشنگ بخون چی نوشتم بعد بیا پاسخ بده.
گاهی وقتا یه چیزایی به آدم نسبت میدید که به وضوح ازش حرفی نزده. من نمیدونم داعش و سعودی چه ربطی به نظر من داشت.
هر وقت در مورد نظری که من نوشتم اظهار نظر کردید اونوقت من پاسخ میدم.
خبر خوشحال کننده ای بود. امیدواریم تمام اجناس چینی از ایران گمشه بیرون.
تمام درآمدشون از ایرانه اونوقت مارو تحریم هم میکنن قازقولنگا.
یکی از وارد کنندگان کالاهای بنجل چینی میگه تو چین خیابون هایی هست که کلی کارگاه و مغازه داره و فقط برای فروش و صادرات به ایران کار میکنه و اگه ایران اقتصادش خراب بشه اینا ورشکست میشن. با وضعیت اقتصادی الان ایران به خطر افتادن و دارن میرن یه جای دیگه تلپ شن.
باید برای دانلود یه درایو فیلترشکن روشن کنیم تا نفهمن ایرانییم مارو کلا به زور ادم حساب میکنن …:-q
فقط یک بیمار میتونه اینطوری فکر کنه
منتظر باش ادمی که پدر بزرگش رو انگلیس اورد بعد خودش بردش با خفت انداختش تو جزیره موریس و پسرش رو گذاشت جاش بعد یه گروه رو اورد الان بازگشت نوه همون 🙂
لعنت به انگلیس و مجاهدین خلق
به به. چکار خوب و پسندیده ای. نظیر این کار رو انویدیا قبلا انجام داده بود. این کار باید الگوی بقیه شرکت ها باشد تا شاید این مردم بیدار بشن.
وقتی دولت یه کشور مقتدر نباشه ،، هر کشور چشم بادومی جرات میکنه که سایتشو حتی بدون بیانیه ببنده
واقعا جای تاسف داره برای این دولت تدبیر و امید………چه تدبیری……چه امیدی……
اینقدر سرشکسته و توسری خور هستن که کشوری مثل چین مثل اب خوردن ایرانو تحریم میکنه……وقتی اقتدار نداشته باشی همه له ت میکنن
منم گفتم این گونه تحریم ها خنده داره بیشتر بازی روانی با مردم ایران
وگرنه در عمل مثلا چه فشاری به دولت و حکومت ایران داره
اما حرفت درسته دلیل انتخابشون اینه
جالب اینه به شرکت ها جداگانه نامه و نماینده میفرستن
واقعا جای تاسف داره با این همه منابع داریم دست و پا میزنیم
اولا مردم کشور های دنیا، اونم چند تا، و اونم تو چند نسل تنها تونستن یک مقداری خودشون رو جمع کنن.
ثانیا سیاست دستش تا کمر تو جیب این مردمه، شما معلوم نیست کجا زندگی میکنی که وضع خودت هیچ، ملت برات مهم نیست.
سوم هم باید گفت، حالا شما مدافع آمریکا نباشی مشکلی براش پیش نمیاد، علاوه بر داعش و سعودی و رفقاش، جیر خوار تو همین مسئولین منتخب زیاد داره!
دیگه تو این اوضاع اینطوری حرف زدن در مورد آمریکا و سیاست هاش خیلی روحیه میخواد!!!:smiley:l
عزیز دل
من فقط در خصوص نفوذ اقتصاد در تعاملات شرکتها با یه کشور صحبت کردم. اصلا نمیخوام وارد مسایل سیاسی دخالت این کشور یا اون کشور در امور دیگران بشم. لطف کنید مسایل سیاسی رو قاطی نکنید.
به هرحال داریم تحریم میشیم و باید راهکارهایی برای برون رفت از این اوضاع رو مسولین محترم پیدا کنند. در شرایطی که بسیاری از کشورهای دنیا که از نظر اقتصادی از ایران عقبتر بودن تونستن از ما عبور کنند بدون اینکه نه نفتی داشته باشن نه گازی و مردمشون از نظر رفاه اجتماعی رشد کردن، ما هم انتظار داریم ایران با اینهمه ظرفیت طبیعی و انسانی بتونه در مسایل اقتصادی رشدی پایدار داشته باشه.
این آمارها رو هم ارایه دادم که خوانندگان بدونن چرا شرکتی چینی دنباله روی تحریم های آمریکا میشه. این اطاعت از آمریکا نیست. آمریکا با موشک لنوو رو هدف قرار نداده که اونو تسلیم کنه. میگه یا بازار من رو انتخاب کن یا بازار ایران رو. لنوو هم عاشق چشم و ابروی ایران نیس که بگه ایران رو انتخاب میکنم.
حرف شما درسته ولی این گونه تحریم ها خنده داره
چون قصد تبادل بانکی نداری که
مثلا اگه درایور های مورد نیازتو بدون تغییر آی پی دانلود کنی میتونی موشک بسازی
یا مثلا موشک های ایران چقدر برد داره اصن
خود امریکا در تمام کشورها دخالت میکنه بعد به ایران میگه به کشوری که 70 کیلومتر باهات فاصله داره دخالت نکن
حرفت درسته تمام این مسائل برای اینه اسلحه بفروشه و نفت مفت باشه
وگرنه حقوق بشر و تروریسم جای خنده داره مگه هدف داعش تجزیه کشور ها و بالاگرفتن اختلاف های قومی مذهبی نبود
به جرات میتونم هر جا جنگ یا نزاع داخلی باشه آمریکا حضور داره
کم پیش میاد دخالت نکنه
فکر هم نکنید به فکر ما هستند
“ضمن اینکه چین یکی از شرکای تجاری ایران است که حتی در سال های قبل و در زمان تحریم ها نیز همکاری های دوجانبه خود را حفظ کرده بود.”
حجم صادرات کالا از چین به آمریکا در سال 2017 چیزی حدود 505 میلیارد دلار بوده و حدود 130 میلیارد دلار هم واردات از آمریکا داشته. مجموع این دو رقم میشه 635 میلیارد دلار
https://www.census.gov/foreign-trade/balance/c5700.html
حجم تجارت ایران و چین در سال 2017 به 37 میلیارد دلار رسید. که بیش از نصف این تجارت واردات از ایران که عمدتا نفت هست. یعنی صادرات چین به ایران در سال 2017 چیزی حدود 17 میلیارد دلار بوده.
http://www.iran-daily.com/News/211821.html
با مقایسه این اعداد میشه فهمید که صادرات چین به آمریکا بیش از 30 برابر صادرات به ایران هست. اهمیت بازار آمریکا برای چین در حدی هست که میتونه در صورت خواست آمریکا حجم تجارت خودش با ایران رو بسیار محدودتر کنه.
کشورها دنبال منافع خودشون هستند. به خصوص چینی ها که برای دستیابی به منافع بیشتر به راحتی پشت دوستانشون رو خالی میکنن. در عرصه بین الملل دوست و دشمن وجود نداره و فقط منافع ملی حرف اول و آخر رو میزنه. پس از تصمصم لنوو چندان نباید تعجب کرد. احتمال زیادی وجود داره که شرکتهای چینی بیشتری هم به این تحریم ها اضافه بشن.
اگه بخواییم دقیقتر نگاه کنیم ارزش بازار آمریکا در سال 2017 بالای 2340 میلیارد دلار هست. با احتساب واردات از آمریکا، حجم تجارت با آمریکا حدود 3900 میلیارد دلار در سال 2017 بوده
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_the_largest_trading_partners_of_the_United_States
در حالیکه حجم تجارت خارجی ایران تو یکسال یه زحمت به 100 میلیارد دلار میرسه.
http://www.bartarinha.ir/fa/news/698969/%D8%AD%D8%AC%D9%85-%D8%AA%D8%AC%D8%A7%D8%B1%D8%AA-%D8%AE%D8%A7%D8%B1%D8%AC%DB%8C-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%B3%D8%A7%D9%84-%DB%B9%DB%B6
فکر کنم روشنه که چرا کشورها در مقابل خواست آمریکا اینقدر راحت ایران رو کنار میزارن.