با بالا رفتن توان سخت افزاری و کاهش لیتوگرافی تولید نیمه هادی ها، پردازنده ها (CPU) هم اینک به توانایی هایی بسیار شگرفت دست یافته اند. از این رو اجرای سیستم عامل ویندوز بر روی ریز تراشه هایی که تا پیش از این تنها بر روی تبلت و گوشی های هوشمند دیده می شدند، امکان پذیر می گردد. تا همین چند سال پیش، حوزه پردازنده تنها در انحصار ایالات متحده بود؛ امروزه اما کمپانی هایی مانند سامسونگ و ARM از کشورهای کره جنوبی و انگلستان نیز به طور جدی پا به این حوزه نهاده و پیشرفت های چشمگیری را شاهد بوده ایم. و اما در آخرین اخبار حاصله، لنوو و مایکروسافت به دنبال تولید لپ تاپ های مشترکی هستند که می تواند بازار رقابت را بسیار داغ نماید.
قضیه از این قرار است که مایکروسافت و لنوو با هدف تولید لپ تاپ هایی متفاوت وارد همکاری شده اند؛ مایکروسافت که بخش نرم افزاری داستان را بر عهده دارد، سیستم عامل ویندوز 10، سازگار با پردازنده های ARM را در اختیار تولید کنندگانی مانند لنوو قرار می دهد. از سوی دیگر می دانیم که در بسیاری از موارد ویندوز های محدود شده ی RT در چنین نوت بوک و یا تبلت و لپ تاپ های هیبریدی تعبیه می گردد. اما مایکروسافت ویندوز های کامل و سازگار با بایوس های متنوع مانند UEFI را برای این نوت بوک ها تولید خواهد کرد. استفاده از پردازنده های ARM در کنار سیستم عامل های مایکروسافت مسئله تازه ای نیست اما این برای اولین بار در جهان است که لپ تاپ هایی با OS های ویندوزی در کنار پردازنده های ARM تولید می شوند. Lenovo معتقد است که شاید توانایی این پردازنده ها به اندازه مدل های مشابه از Intel و AMD نباشد؛ با این وجود به دلیل مصرف پایین انرژی می تواند کارایی مناسبی را ارائه نماید. مدیر اجرایی مایکروسافت پیش از آن نیز اعلام کرده بود که پردازنده Snapdragon 835 حداقل CPU جهت اجرای ویندوز 10 است. این سخن بدان معنی است که مایکروسافت به اجرای ویندوز 10 های تقلیل نیافته بر روی پردازنده هایی به غیر از Intel و AMD فکر کرده بود. آخرین پردازنده های Snapdragon که در آزمون هایی به منظور اجرای نرم افزارهای دسکتاپ مورد بررسی آزمایشی قرار گرفته اند، از بسیاری از آنها سربلند بیرون آمده اند. از جمله این نرم افزارها می توان به فتوشاپ اشاره کرد.
آخرین معماری ARM به تولید پردازنده های Snapdragon در لیتوگرافی 10 نانومتری انجامیده است؛ اما فراموش نکنیم که ARM در زمینه های دسکتاپ و نوت بوک کاملا بدون تجربه است. با تمام اینها Lenovo به زودی نوت بوک و یا نوت بوک هایی را معرفی می کند که از ضمن استفاده از پردازنده های ARM، ویندوز 10 را نیز ارائه می دهند. در حال حاضر نمی توان به ضرس قاطع در زمینه پرفورمنس و عملکرد این محصولات نظری داد؛ آیا ARM می تواند به عنوان یک فروشنده پردازنده های ارزان قیمت و میان رده در کلاس لپ تاپ و با توانایی اجرای سیستم عامل ویندوز راهی بازار گردد؟ در این صورت آیا اینتل برای نجات پردازنده های ارزان قیمت خود مانند Atom، Pentium و Celeron اقدامی را در پیش خواهد گرفت؟ آیا می توان به نوت بوک هایی که از پردازنده های ARM استفاده می کنند اطمینان کرد؟
نویسنده محترم هنوزم انحصار دست ایالات متحده هست چون ARM از لیسانس ریزمعماری های IBM که همون RISC استفاده میکنه حتی اسم قدیم ARM برای همین بوده اشاره به RICS داره
https://en.m.wikipedia.org/wiki/ARM_architecture
IBM اومده که انتقام بگیره
اینطوری که سری های سلرون و پنتیوم بیچاره میشن:l یعنی اینتل بیچاره میشه:-))
:-bd:-bd:-bd:-bd:-bd:-bd:-bd
صدای ناقوس پایان انحصار اینتل و ای ام دی به صدا در آمده پایان روزگار خوش بی رقیبی به پایان رسیده. سخت افزار در انتظار هوای تازه است. ظهور دوران جدید نزدیکهB-)
فقط همین مونده ARM هم واسه اینا شاخ بشه.