پس از اجرایی شدن طرح رجیستری، به دلیل موانع دست و پاگیری که پیش روی واردکنندگان غیررسمی گوشی وجود داشت، بسیاری از آنها روی به راههای میانبر آوردند. رجیستر گوشی مسافری یکی از این راهها بود که البته در چند ماه اخیر آن نیز با محدودیتهایی همراه شده بود. اما حالا با ممنوعیت ثبت غیرحضوری گوشی مسافری به نظر میرسد که این راه میانبر ثبت گوشی قرار است برای همیشه تعطیل شود و یا حداقل سختتر از همیشه قابل اجرا باشد.
بروزرسانی:
سیدروحالله لطیفی، سخنگوی گمرک امروز اعلام کرد که در راستای جلوگیری از اطلاعات مسافرین برای رجیستری از گوشی، اظهار و ثبت تلفن همراه مسافری صرفا در محل مبادی ورودی کشور و پس از احراز هویت دقیق و تشخیص غیرتجاری بودن و طی تشریفات گمرکی انجام خواهد شد. او اعلام کرد که از روز شنبه، 12 مهرماه ثبت غیرحضوری تلفن همراه مسافری و بعد از خروج از گمرکات اجرایی مبادی ورودی، ممنوع خواهد شد.
ظاهراً از روز شنبه کارشناسان گمرک در گیتهای ورودی مبادی مربوطه حاضر خواهند شد و نسبت به ارائه خدمات و انجام تشریفات گمرکی براساس این مصوبه اقدام خواهند کرد. سخنگوی گمرک گفت که مسافرین در زمان ورود اسناد و مدارک خرید گوشی خود را همراه داشته باشند تا در صورت عدم وجود شناسه ارزش در سامانه ارزش گمرک، مأموران نسبت به پذیرش ارزش کالا و ادامه تشریفات گمرکی اقدام کنند و پس از آن دفتر تعیین ارزش گمرک بتواند تصمیمات لازم را اتخاذ کند.
گمرک ممنوعیت ثبت غیرحضوری گوشی مسافری اعلام کرد
طبق اعلام سازمان گمرک ایران ثبت غیرحضوری تلفن همراه مسافری از مهر ماه امسال ممنوع خواهد شد. ارونقی، معاون فنی گمرک ایران از ابلاغ دو موضوع در رابطه با تلفن همراه و در دستور کار قرار گرفتن آنها خبر داد. به گفته او از ماه آینده هر گونه ثبت غیرحضوری تلفن همراه مسافری و بعد از خروج از گمرکات اجرایی (مبادی ورودی) توسط مسافرین ممنوع خواهد شد.
بدین ترتیب از ماه مهر سال 99 اظهار و ثبت تلفن همراه مسافر پس از احراز هویت و تشخیص غیرتجاری بودن، طی تشریفات گمرکی در لحظه ورود به کشور انجام خواهد شد. طبق گزارش ایسنا، مورد دیگری که از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت به مناطق آزاد و گمرک ابلاغ شده مربوط به ثبت سفارش بوده که براساس آن ثبت سفارش برد تلفن همراه مشروط به اخذ شناسه کالا شده است.
رجیستری گوشی به نفع چه کسانی است؟
بهطور معمول گوشیهای آیفون اپل بیشترین محصولاتی بودند که به صورت مسافری رجیستری میشدند. محدودیتهایی که برای واردات این کالای “لوکس” در نظر گرفته شده، موجب شده تا فروشندگان بدون طی کردن روند قانونی ثبت گوشی، از راههای دیگر اقدام به رجیستری این گوشی کنند.
بسیارند فروشندگان گوشیهای آیفونی که محصولات خود را بدون رجیستری به خریداران میفروشند و به آنها وعده ثبت گوشی در طول فرصت یک ماهه را میدهند. این فروشندگان معمولاً با استفاده از پاسپورت اشخاصی که در ماه گذشته سفر به خارج از کشور داشتند، گوشیهای فروخته شده خود را رجیستر میکنند. حتی در مواردی مشاهده شده که این افراد در شبکههای اجتماعی به دلیل نزدیک بودن تاریخ سررسید غیرفعال شدن گوشی، مبالغ بالایی به خارج رفتگان یک ماه گذشته پیشنهاد میدهند.
با این مشاهدات واضح است که رجیستری جلوی واردات غیرقانونی گوشی را تا حد زیادی گرفته و راه را برای ثبت این محصولات سخت (و نه غیرممکن) کرده است. اما سوالی که مطرح میشود اینست چرا که فرایند واردات گوشی و ثبت قانونی آنها تا این اندازه برای فروشندگان سخت است که آنها ترجیح میدهند به جای طی کردن مسیر قانونی، اقدام به خرید پاسپورت و موارد اینچنینی کنند.
طبیعتاً طی کردن چینی مراحل سختی برای فروشندگان، در نهایت به ضرر مصرف کننده نهایی تمام خواهد شد. این بار نیز با ایجاد محدودیتی جدید، انتظار میرود رجیستری گوشیهای آیفون و دیگر محصولاتی که به صورت مسافری وارد کشور میشوند، سختتر شده و در نتیجه آن و به لطف بالارفتن روزانه قیمت ارز، شاهد جهش قیمتها در بازار موبایل باشیم.
وقتی که خیلی از مردم در به در دنبال یه گوشی برای برنامه شادن اینا هر روز یه جوری قیمت گوشی رو میبرن بالا 🙁
هیچی دیگه . یعنی گوشی بی گوشی . همه مردم که برای خرید یک گوشی نمیتونن برن خارج و برگردن
برمیگردیم به دوران قبل از تولد موبایل