فناوری dlna یکی از کاربردیترین فناوری های موجود برای راه اندازی یک مجموعه چندرسانهای دسترسی به فایل های مختلف از طریق شبکه است. به کمک dlna می توانید فایل های موسیقی یا ویدئو های ذخیره شده روی کامپیوتر خانه را روی تبلت یا تلویزیون هوشمند خود تماشا کرده و دیگر نیازی به حمل و نقل آنها نداشته باشید. فناوری dlna ترکیبی از سخت افزار و نرم افزار است و برای آنکه حداکثر استفاده را از آن ببرید، باید یک نرم افزار خوب برای دسترسی به فایل ها داشته باشید.
نرم افزار اندرویدی BubbleUPnP که خوشبختانه به صورت رایگان عرضه شده یکی از همین موارد است.BubbleUPnP می تواند در نقش Media Server، Media Controller و Media Renderer ظاهر شود. وجود سه قابلیت ذکر شده این امکان را به شما می دهد تا بتوانید اطلاعات را از روی یک سیستم روی گوشی یا تبلت خود پخش کرده (یا بر عکس) و همچنین از تبلت یا گوشی خود همانند یک کنترل از راه دور برای انتقال محتوای بین یک کامپیوتر و دستگاه دیگر (مثلاً سیستم سینمای خانگی) استفاده کنیم. باید اعتراف کرد که طراحی آن چندان دلنشین نبوده و اندکی زشت است! با این حال زمانی که کار با آن را یاد بگیرید خواهید دید که با نرم افزاری خوب و بسیار سرراست روبه رو هستید. ساختار برنامه در چهار تب اصلی Now Playing، Playlist، Library و Devices خلاصه شده است و قبل از هر چیز باید به قسمت Devices بروید تا منبع اطلاعات و مقصدی که قرار است آنها را پخش نماید مشخص کنید (تصویر 1).
این بخش خود به دو دسته Renderers (دستگاه هایی که توانایی پخش فایل های چند رسانه ای را دارند) و Libraries (دستگاه هایی که حاوی فایل چند رسانه ای هستند) می شود. باید دقت داشته باشید در این دو لیست تنها وسایلی به نمایش در خواهند آمد که به یک شبکه یکسان متصل شده باشند. همچنین ممکن است یک دستگاه در دو لیست نمایش داده شود. پس از انتخاب منبع و مقصد مورد نظر، باید به سراغ تب Library بروید تا فایل مورد نظر خود را بیابید. فایل های شما در گروه بندی های مختلفی قرار داشته و برای مثال برای دسترسی به فایل های موسیقی باید به قسمت Music بروید (تصویر 2).
دقت داشته باشید که شما پیش از هر چیز باید فایل هایی که می خواهید به اشتراک گذاشته شوند را مشخص کنید. برای مثال در کامپیوتر خود باید فایل های موسیقی یا فیلم را به کمک Windows Media Player برای دسترسی توسط دیگران روی شبکه یکسان به اشتراک بگذارید تا بتوانید لیست این فایل ها را در این نرم افزار مشاهده کنید (برای دانستن بیشتر درباره این مسئله و آشنایی با فناوری dlna و نحوه راه اندازی Media Server می توانید به شماره 47 ماهنامه سخت افزار مراجعه کنید).به محض انتخاب یک گروه، لیستی دیگر از انواع بخش بندی ها نمایش داده شده و در نهایت با انتخاب هر یک، فایل های آن به نمایش در می آید (تصویر 3).
به محض انتخاب فایل مورد نظر، عمل پخش انجام خواهد شد که با توجه به سرعت شبکه و حجم فایل انتقالی، می تواند با مقداری تاخیر همراه باشد. یکی از محدودیت های این نرم افزار، وابستگی به نرم افزارهای پخش کننده ویدئو است و در صورتی که نرم افزار پخش کننده پیش فرض گوشی هوشمند یا تبلت شما از فرمت های متنوعی پشتیبانی نکند ممکن است دچار مشکل شوید. در چنین شرایطی بد نیست از نرم افزاری همچون MX Player برای پخش ویدئو استفاده کنید. BubbleUPnP امکان ساخت Playlist را نیز به شما می دهد و به کمک آن می توان لیستی از فایل هایی که می خواهید پخش شوند را فراهم کنید. همچنین می توانید فایل های مورد علاقه تان را از روی Media Server روی حافظه گوشی یا تبلت خود ذخیره کنید. ویژگی مثبت دیگر، امکان دسترسی به انواع سرویس های Cloud از جمله Google Drive، Dropbox و Skydrive است تا از این طریق محتوای ذخیره شده در آنها را در شبکه پخش کنید (البته این قابلی تاز اتصال اینترنت استفاده کرده و ممکن است به پهنای زیادی نیاز داشته باشد).
دیدگاهتان را بنویسید