یکی از نکاتی که درباره شرکت های چینی همیشه مطرح بوده بحث کپی کردن آنها از ایده های اجرا شده توسط سایر کمپانی های جهان است. تا به حال در طول دهه های اخیر بارها و بارها دیده ایم که محصولات بی کیفیت چینی با کپی مو به موی یک محصول مشابه از شرکتی دیگر در نقطه ای متفاوت از کره زمین وارد بازار شده و البته به دلیل عدم وجود قانون کپی رایت و حقوق تولید کنندگان در چین هرگز شکایت کمپانی هایی که از روی ایده آنها کپی برداری شده به جایی نرسیده است. اما شاید موردی که اخیرا اتفاق افتاده بی سابقه ترین پدیده در عرصه کپی برداری در تاریخ باشد! زمانی که چینی ها از روی دست هم کپی می کنند.
هواوی یکی از بزرگ ترین و موفق ترین کمپانی های چینی است. شرکتی که کار خود را با تولید محصولاتی در رده کیفی متوسط و حتی کمتر از آن شروع کرد و سپس با برنامه ریزی دقیق، صرف هزینه و مدیریت کاملا هدفمند توانست پله های موفقیت را طی کند تا امروزه جزو سه تولید کننده برتر تلفن هوشمند در جهان باشد. از این نظر هواوی الگوی بسیاری از شرکت های چینی دیگر است. از شیائومی گرفته تا وان پلاس همه تلاش می کنند همان مسیری را طی کنند که هواوی نشان داده با عبور از آن موفقیت حتمی است. شاید همین نکته است که باعث شده حالا کپی کارهای چینی به هموطن خود هم رحم نکنند و این بار هواوی است که نه تنها محصولات، بله حتی اسم آن هم کپی شده است!
اخیرا شرکتی که در چین فعالیت خود را در زمینه تولید تلفن های هوشمند آغاز کرده که “هواوو” نام دارد. چنین سبکی از اسم گذاری به راحتی همه ما را به سال های دهه 60 و 70 خورشیدی و زمانی می برد که محصولاتی با نام های مشابه و تنها با تفاوت یک حرف با جنس اصلی از کشور چین وارد بازار می شدند و خریداران از همه جا بی خبر را به راحتی فریب می دادند. شرکت هواوو برنامه ریزی خود را بر روی ساخت گوشی هایی با کیفیت قرار داده و جالب است بدانید اولین محصول آنها که ظاهرا مدل 6081 نام دارد هم کپی مو به موی جدیدترین تلفن هوشمند هواوی یعنی میت 10 پرو است.
همان طور که مشاهده می کنید شرکت “هواوو” تلاش کرده تا جای ممکن همه جزئیات را در طراحی گوشی خود رعایت کند. از طراحی با حاشیه های اندک گرفته تا ساختار دوربین های دوگانه که البته به صورت تقلبی به این شکل در آمده اند و حتی در توضیح مشخصات سخت افزاری دستگاه هم اشاره ای به دوربین دوم نشده و سنسور اثر انگشت زیر آنها و حتی رنگ هایی که برای ساخت گوشی در نظر گرفته شده اند. چنین اتفاقی یک کابوس برای هر شرکتی در جهان است. موضوعی که در کشورهای توسعه یافته با شکایت حقوقی می تواند به سرعت به نفع کمپانی اصلی به پایان برسد و جریمه بسیار سنگینی برای کپی کارها به همراه داشته باشد. اما حالا در کشور چین و برای یک برند چینی اتفاق افتاده و مشخص نیست هواوی بتواند با استناد به قوانینی که وجود ندارند مانع از تولید و فروش این دستگاه و بدتر از آن سو استفاده کاملا واضح از شهرت نام خود توسط یک شرکت متقلب و کپی کار شود.
من هميشه به محصولات كشور دوست و برادر چين اعتماد دارم
چون هم با كيفيت هستند هم ارزان هم از جاسوسي در محصولا ت آنها خبري نيست
در گوشي هاي اپل فقط جاسوس افزار استفاده شده
زنده باد چين زنده باد مائو تسته تونگًَ
خخخخ، هر چی از این دست بدی از اون دست پس میگیری اینه!
با کلی بدبختی خودشو به یه جا رسوند حالا یه جوجه از راه رسیده می خواد با روش خودشون تمام زحماتشون خدشه دار کنه. این گوشی ها این شکلی صادر بشن به جهان واسه هواوی بد خواهد بود.