دو تولید کننده مطرح جهان در زمینه پردازنده های مبتنی بر GPU، انویدیا و AMD هر یک بخشی از بازار پردازشی را بر عهده دارند. تمرکز اصلی انویدیا بر کامپیوترهایی همچون DXG-1 و P100 است. این کامپیوتر و شتاب دهنده های گرافیکی در زمینه های یادگیری عمیق، اتومبیل های هوشمند، رباتیک و هوانوردی، سیستم های پزشکی و آزمایشگاهی و… را پوشش خواهند داد. از جمله مهمترین کاربردهای این شتاب دهنده، پردازش های مبتنی بر ویدئو است. Nvidia به دنبال قدرت تصمیم گیری و یادگیری است. اما AMD قسمت دیگر داستان را بر عهده دارد. شتاب دهنده های گرافیکی این کمپانی عموما در زمینه پردازش های سرور، موتورهای رندر، موتورهای بازی و به طور کلی رندرینگ است.
این کمپانی در جریان معرفی سری جدید شتاب دهنده های WX به نکاتی بسیار مهم اشاره کرد. AMD به طور رسمی اعلام کرده است که به وسیله همکاری با توسعه دهندگان نرم افزاری موفق به دریافت الگوهای رندر در موتورهای بازی از جمله Unreal Engine و CryEngine شده است. این همکاری تنها به موتورهای بازی سازی محدود نشده و نرم افزارهای مهندسی برندهایی همچون Adobe و Autodesk را نیز تحت پوشش خود قرار داده است. AMD الگوهای پردازشی این موتورها را مورد بررسی قرار داده و پس از آن تراشه های گرافیکی خود را بر اساس این الگوها طراحی کرده است. افزایش سرعت رندر، بالا بردن قابلیت های Real Time و… مواردی از این دست حاصل این همکاری بوده است. AMD گفت: به لطف فضای مجازی (اینترنت) و همکاری های مستمر توسعه دهندگان با ما، حتی طراحان و توسعه دهندگان غیر حرفه ای نیز قادر به کار در سطح بالای پردازش ها خواهند بود. کارت گرافیک های Radeon PRO نیز اکوسیستم های متن باز خود را در اختیار این توسعه دهندگان قرار خواهند داد تا این همکاری جلوه ای دو جانبه به خود بگیرد. این کمپانی در این اکوسیستم، فناوری واقعیت مجازی (Virtual Reality) را مد نظر قرار داده و پشتیبانی از توسعه دهندگان را تضمین کرده است.
3 شتاب دهنده گرافیکی این شرکت تحت عناوین WX4100,WX5100 و WX7100 نیز در همین راستا معرفی شدند. در زیر کابینت این کارت گرافیک ها، تراشه های مجهز به معماری Polaris نهفته است. این تراشه ها که از لیتوگرافی 14 نانومتری برخوردار هستند، قابلیت هایی همچون HDR و خروجی 5K را به همراه دارند. شتاب دهنده WX4100 توانی برابر با 2.4 ترافلاپ را در توان حرارتی 50 وات ارائه می دهد. توان این شتاب دهنده تا 1 ترافلاپ بیش از نسل گذشته است. 2024 پردازنده جریانی و 8 گیگابایت حافظه اختصاصی از نوع GDDR5 نیز برای آن در نظر گرفته شده است. این محصول در کامپیوترهای ایستگاه کاری معمولی و کامپیوترهای خانگی CAD استفاده خواهد شد.
کارت گرافیک WX5100 نیز می تواند توانی برابر با 3.9 ترافلاپ را در اختیار کامپیوتر قرار داده و این در حالی است که توان حرارتی آن حداکثر به 75 وات خواهد رسید. 1792 پردازنده جریانی، 8 گیگابایت حافظه GDDR5، قدرت رندر بالا در زمینه مدل و ویدئوهای 4K با سرعت 35 فریم در ثانیه و ابعاد بسیار کوچک نیز از جمله ویژگی های این شتاب دهنده است. در نهایت آخرین عضو این خانواده را می توانید با نام WX7100 بشناسید. این کارت گرافیک نیز توانی برابر با 5.7 ترافلاپ را به لطف تراشه Full Polaris 10 ارائه دهد. این تراشه از 2304 پردازنده جریانی و 8 گیگابایت حافظه GDDR5 را پشتیبانی می کند. جالب است بدانید که پرچمدار پیشین تحت عنوان WX9100 که از معماری Fiji برخوردار است، 5.24 ترافلاپ در ثانیه را ثبت کرده است. این کارت گرافیک دارای توان حرارتی 130 وات در برابر 275 وات در WX9100 است. کارت گرافیک WX7100 در کامپیوترهای رندرینگ واقعیت مجازی، تولید انیمیشن و رندر موتورهای بازی مورد استفاده قرار خواهد گرفت. این کارت گرافیک ها نیز بدون رقیب نخواهند بود و Nvidia محصولاتی همچون Tesla و Quadro را در برابر آنها قرار داده است.
برای اطلاع از جدیدترین اخبار دنیای دیجیتال، قیمت انواع قطعات سخت افزاری و تجهیزات الکترونیکی، آگاهی از اخبار مرتبط با تکنولوژی از جمله نوسان قیمت ارز، تصاویر، ویدئوها و مطالب آموزشی اختصاصی به کانال تلگرام وب سایت سخت افزار بپیوندید: telegram.me/sakhtafzarmag
باید حتما کارتهای جدید انویدیا بیان تا قدرت اینها بخوبی مشخص بشه البته واقعا AMD متحول شده