خبرهای خوبی برای طرفداران پلتفرم AMD به گوش میرسد و در صورتی که تمایل به خرید پردازندههای نسل جدید رایزن 5000 داشته باشید، ممکن است نیازی به خرید مادربرد جدید نداشته باشید. AMD در تلاش است که مادربردهای چیپست B350 و X370 را با پردازنده های رایزن 5000 سازگار کند. پردازندههای Ryzen 5000 از معماری Zen 3 بهرهمند هستند.
احتمال پشتیبانی مادربردهای سری 300 از پردازنده های رایزن 5000
AMD در رویداد CES 2022 از دستاوردهای جدید سخت افزاری و همچنین پیشرفتهای حاصل شده در زمینه نرم افزار برای سری جدید و آینده محصولات Ryzen و Radeon رونمایی کرد. تیم قرمز پردازنده گیمینگ قدرتمند Ryzen 7 5800X3D را همراه با پردازندههای موبایل نسل جدید Ryzen 6000 APU بر پایه معماری Zen 3+ معرفی کرد. همچنین شاهد معرفی کارت گرافیک ارزان قیمت Radeon 6500 XT و فناوری Radeon Super Resolution از سوی AMD در این رویداد بودیم.
اما برخی از طرفداران AMD در مورد احتمال پشتیبانی پردازنده های رایزن 5000 از مادربردهای قدیمی مجهز به چیپستهای سری 300 مشتاقند. دیوید مکآفی، مدیر و نایب رئیس بخش کانال مشتریان شرکت AMD در مصاحبهای که با تامز هاردور داشته گفته است که کمپانی به دنبال راهیست که تا رایزنهای سری 5000 از مادربردهای سری 300 پشتیبانی کنند. وی در ادامه تاکید کرده که در تلاش برای فراهم کردن این قابلیت هستند و سعی می کنند راهی برای انجام آن بیابند.
این حرکت احتمالا واکنش AMD به انتقادات طرفداران کمپانی بعد از بستن دسترسی سازندگان مادربرد برای اضافه کردن پشتیبانی رایزنهای سری 5000 از مادربردهای چیپست B350 و X370 است. این حرکت کمی بعد از فعال شدن پشتیبانی مادربردهای A320 اتفاق افتاده که چیپست رده بالایی محسوب نمیشود.
AMD از زمان عرضه پردازندههای مبتنی بر Zen 3 با اعلام اینکه تا جای ممکن از پلتفرم سیستم AM4 پشتیبانی خواهد کرد، در موقعیت خاصی قرار گرفته است. در همین حال برنامه تیم قرمز بر این بوده که سری رایزن 5000 صرفا از مادربردهای سری 500 پشتیبانی کنند. اما طولی نکشید که AMD با فشار کاربران مواجه شد تا با آپدیت بایوس، پشتیبانی از مادربردهای چیپست X470 و B450 نیز محیا شود. حالا با ادامه انتقادات کاربران، به نظر می رسد تیم قرمز قصد دارد همین روند را در مورد مادربردهای سری 300 را نیز در پیش بگیرد.
AMD معتقد است که AM4 یک سوکت قدیمیست و با محدودیت ظرفیت 16 مگابایتی رام SPI مورد استفاده برای ذخیره BIOS به همراه میکروکد به منظور افزایش تعداد پردازندهها، این کار به سادگی قابل انجام نیست. همچنین به گفته مکآفی AMD نگران است که برخی از مادربردهای سری 300 قادر به پشتیبانی از پردازندههای رایزن سری 3000 نباشند. با این حال تیم قرمز اضافه کردن پشتیبانی از این پردازندهها را در نظر گرفته که در صورت نتیجه گرفتن، یک امتیاز ویژه برای کاربران پلتفرم AM4 خواهد بود.
برخی مادربرد های ازراک و ام اس آی x370 در اپدیت جدید بایوس از ryzen 5000 پشتیبانی میکنن اما این که چرا فقط این دو برند این آپدیت رو دادن و اون هم فقط تو برخی از مدل ها دلیلش رو نمیدونم لینک یه مورد از مادربرد ازراک با ساپورت zen3
https://www.asrock.com/mb/AMD/X370%20Pro4/index.asp#CPU
یکی میتونه به من توضیح بده چرا اینقدر تاکید بر پشتیبانی از پلتفرم AM4 میشه و رسانه ها هم ازش به عنوان نکته مثبتی یاد میکنند.
اینکه سوکت تغییر نکنه اما عملا چیپ از پردازنده پشتیبانی نکنه هیچ فرقی نداره با تغییر کردن سوکت یا پلتفرم.
الان سری 300 که سال 2017 معرفی شدن، تو سال 2020 که سری 5000 معرفی شدن پشتیبانی دریافت نکردند. الان 1 سال و نیم گذشته و تازه میخواد چنین پشتبانی صورت بگیره بسیار دیرهنگام هست. ممکنه تعداد محدودی از این پشتیبانی سود ببرند اما بسیاری که صاحب سری 300 بودن به خاطر همین عدم پشتیانی مجبور به خرید مادربرد شدند.
یعنی عملا تا اینجای کار AMD مثل اینتل فقط دو نسل پردارنده رو با یه چیپ پشتیبانی کرده. آیا نکته ای هست که من بهش توجه نکردم؟
برای اینکه عملا امکان نداره با حفظ تمام قابلیت های جدید، پردازنده و چیپست با هم اپدیت نشن! بنظرم اینتل استاندارداش سخت گیرانه تره نمیکنه اینکارو! طراح سیستم نمیخواد برای حفظ سازگاری نصفه و نیمه، وقت و بازدهی رو قربانی کنه!
دلیل اینکه ازش بعنوان نکته مثبت یاد میشه هم دقیقا همون چیزیه که چین رو با اون تولیداتش از نظر اقتصادی برد بالاتر از ژاپن و آلمان! قدرت خرید عامه مردم!
میدونی مشکلت چیه مشکلت اینه خبر نمیخونی فقط میخوای کامنت بزاری اگر خبر تا انتها میخوندی متوجه میشدی و همچین سوالی نمیپرسیدی
نویسنده زحمت میکشه متن مینویسه برای همین جناب
.اما جوابت
مشکلی که پیش اومده بود این بود حافظه مادربرد گنجایش کافی برای ابدیت بایوس نداشته که بخواد از چندین محصول
و نسل همزمان پیشتبانی کنه شاید بگی خوب با پاک کردن بایوس مشکل حل میشد بله میشه اما مشکل اینه که اینکار مقداری تخصصی هست و اگر طرف توی تغییر بایوس اشتباه کنه ممکن مادربردش خراب کنه بعد اون وقت یقه کی میگیره یقه AMD رو
برای همین اولش مقاومت کرد اما وقتی دید انتقاد ها زیاد شد اول برای سری 400 مجاز کرد و الانم میخواد سری 300 مجاز کنه البته AMD و شرکاش از این مشکل درس گرفتن حجم حافظه بیشتر کردن
بازم چندین پله از اینتل که هر نسل سوکت عوض میکنه جلوتره
موردی که نسل بعدی خواهد داشت AM5 هنوزم از خنک کننده های AM4 پشیتبانی میکنه
من با این مطلب اصلا کاری ندارم.
من با اینکه میگنamd پنج سال از am4 پشتیبانی میکنه کار دارم. من به عنوان مصرف کننده اصلا برام مهم نیست am4 یک سال عوض نشه یا ۵۰ سال. مهم برای من اینکه بتونم بدون ارتقا مادربرد پردازنده رو عوض کنم. کل مانور طرفداران هم روی این بوده که اینتل دو نسل یکبار سوکت عوض میکنه اما amd نمیکنه، خب سوکت عوض نشه اما پردازنده پشتیبانی نشه هیچ نفعی برای مصرف کننده نداره.
بازم شما میگی چند تا پله از اینتل جلوه که سوکت عوض میکنه. اولا اینتل هر نسل سوکت عوض نمیکنه دوما من اینهمه نوشتم که بگم اهمیت نداره سوکت ثابت بمونه اما چیپ از پردازنده پشتیبانی نکنه.
خنک کننده هم الان والا ۱۰ ساله یه مدل خنک کننده رو میشد استفاده کرد. تازه بعد ۱۰ سال تو نسل ۱۲ باید خنک کننده جدید گرفت.
الان میبینی که شده دیگه مشکلت چیه
از نسل بعدم چون حافظه مادربرد افزایش دادن این مشکل تا این حد پیش نمیاد
نوش دارو بعد مرگه سحرابه…هستن کسایی که هنوز مادربرد قدیمی داشته باشن و بخوان پردازنده جدید بزارن ولی خب اینکه ایا همه بردا شامل بشه یا نه مشخص نیست…
نکته مثبتش اینجاست که منی که 1600x دارم میفروشمش با همون برد x370م میرم رایزن 5600x میخرم با پول مادربردشم قطعات دیگه رو اپگرید میکنم.