شرکت میکرون به تازگی از چیپ TLC NAND جدید خود با 232 لایه رونمایی کرده که میتواند تحولی در دیتابیسها ایجاد کند. این چیپهای جدید، هزینه ساخت اس اس دیهای پرحجم و سریع را به شدت کاهش میدهند.
چیپ NAND میکرون با 232 لایه
بگذارید برای متوجه شدن علت این مسئله، نگاهی به اعداد و ارقام چیپهای جدید بیندازیم. شرکت میکرون اعلام کرده که چیپ 232 لایه TLC NAND جدیدش سرعت ورود و خروج اطلاعات 2.4 گیگابایت بر ثانیهای دارد که 50 درصد از چیپهای 176 لایه فعلی بیشتر است. در همین حال، پهنای باند خواندن اطلاعات این چیپها دو برابر نسل قبل و پهنای باند نوشتن اطلاعات آنها 77 درصد بیشتر از نسل قبل اعلام شده است. درایوهایی که با این چیپها توسعه پیدا کنند، چگالی مساحتی 14.6 گیگابیت بر میلیمتر مربع دارند. با این چگالی، اندازه یک درایو 2 ترابایتی از یک استامپ جوهر کوچک نیز کمتر میشود.
برای دستیابی به این اعداد و ارقام، شرکت میکرون از نوعی فناوری سه بعدی استفاده کرده است. با این فناوری، چیپهای NAND به صورت لایههای عمودی که روی هم قرار میگیرند ساخته میشوند. این فناوی مانند ساختن یک آسمان خراش از حافظه است.
تصور نکنید که شرکت میکرون فقط چیپ NAND جدید خود را معرفی کرده، بلکه این چیپها در حال حاضر روی تولید انبوه هستند. درایوهای P3 Plus، P3، P2 و P5 Plus شرکت Crucial اولین درایوهایی هستند که از چیپهای 232 لایه میکرون در آنها استفاده میشود. به لطف این چیپها، این درایوهای جدید میتوانند تا 10 گیگابایت بر ثانیه سرعت نگارش و تا 11.7 گیگابایت بر ثانیه سرعت خوانش اطلاعات داشته باشند.
چیپهای جدید، انقلابی برای دیتاسنترها
عملکرد دیتاسنترها به شدت به حافظه وابسته است. هر چقدر حافظههای استفاده شده در دیتاسنتر تأخیر کمتر و سرعت بیشتری داشته باشند، عملکرد دیتاسنتر بهینهتر میشود. به همین خاطر است که اخیراً اس اس دیها به شدت در پایگاههای داده مورد توجه و استفاده قرار گرفتهاند و دیتاسنترهای محدودی هستند که همچنان از هارد دیسکهای سنتی استفاده میکنند. علت استفاده از هارد دیسک در برخی دیتاسنترها، حجم فضای ذخیره سازی بالا و قیمت کمتر آنهاست. چیپ NAND جدید میکرون به علت چگالی بالای اطلاعات، محدودیتهای فضای ذخیره سازی در اس اس دیها را فراتر میبرد و آنها را به هارد دیسکها نزدیکتر میکند؛ البته که قیمت درایوهایی که با این چیپها توسعه پیدا میکنند به هیچ وجه قابل مقایسه با هارددیسک نیست.
انتظار داریم که اولین اس اس دیهای مجهز به چیپ NAND جدید 232 لایهای میکرون، در نیمه اول سال 2023 میلادی به بازار بیایند.
دیدگاهتان را بنویسید