ایلان ماسک از کاشت اولین تراشه نورالینک درون مغز انسان خبر داده است. او این اطلاعات را در توییتی در پلتفرم رسانه اجتماعی خود، X (توئیتر سابق) به اشتراک گذاشت. محتوای این توییت یه شرح زیر است:
روز گذشته اولین انسان تراشه نورالینک را دریافت کرد و وضعیت فرد بهخوبی درحال بهبود است. نتایج اولیه تشخیص امیدوارکننده نورون اسپایک را نشان میدهد.
ماههاست که این شرکت به دنبال کاندیدایی برای انجام عمل جراحی آزمایشی خود بوده است که هدف آن نصب یک ریزتراشه کوچک در لایه بالایی جمجمه است. قرار است این تراشه پس از کاشت، تعدادی از مزایای سلامتی و علمی، از جمله توانایی اندازهگیری فعالیت مغز و ارائه قابلیتهای جدید به افراد دارای ناتوانیهای جسمی یا ذهنیت است.
این شرکت اعلام کرد که این اولین عمل به عنوان بخشی از آزمایشی برای ارزیابی ایمنی و اثربخشی ایمپلنت و همچنین روش پزشکی نصب آن طراحی شده است. با توجه به توییت ماسک، میتوانیم فرض کنیم که نورالینک نهتنها نامزد مناسبی پیدا کرده، بلکه کاشت تراشه مغزی شرکت با موفقیت انجام گرفته است.
کاشت تراشه نورالینک در مغز انسان
برای کاشت تراشه نورالینک، یک جراح انسانی وظیفه دارد سوراخ کوچکی را در جمجمه بیمار ایجاد کند و پس از آن یک ربات 7 فوتی به نام «R1» مسئول اجرای روش «فوقالعاده ظریف» بخیهزدن سیمهای برقدارشده ایمپلنت شرکت مستقیماً در مغز فرد است. اگر جراحی موفقیتآمیز باشد، سختافزار شرکت طوری طراحی شده که در قسمتی از جمجمه بیمار که برداشته شده است، درست زیر پوست سر قرار گیرد، در حالی که سیمهای ریز آن دادهها را بین مغز و سرورهای راهاندازی عجیب به عقب و جلو میبرند.
هویت بیمار تحت عمل جراحی مشخص نیست. نورالینک گفته که در ابتدا میخواهد بر روی ارائه راهحلهایی برای افراد مبتلا به بیماریهای روحی و جسمی تمرکز کند و در ابتدا قصد دارد رویههای چهار پلژی را انجام دهد. برخی از کارشناسان معتقدند که این فناوری می تواند برای افرادی که از معلولیت رنج می برند مزایایی داشته باشد. در نهایت، این شرکت میخواهد به سمت ایجاد اشکال جدیدی از «پیشرفتهای» سایبرنتیک برای افراد روزمره بپردازد؛ چیزی که ماسک از آن به عنوان «هک مغزی فراانسانی» یاد میکند.
از زمانی که در سال 2016 تاسیس شد، این شرکت در ماموریتی برای استفاده از ایمپلنتهای عصبی و علوم تجربی برای آغاز عصر جدیدی از رابط کامپیوتر به مغز قرار داشت. این شرکت برای سالها ایمپلنتهای خود را روی حیوانات آزمایش میکرد. در حالی که بسیاری از این حیوانات آزمایشی از جمله میمونها، خوکها و گوسفندان هنوز زنده هستند، تعدادی از آنها دیگر زنده نیستند. ظاهراً برخی از آنها بهطرز وحشتناکی مردند و همین امر منجر به اتهام آزارواذیت حیوانات و شکایت یک گروه از پزشکان شد . با این حال، اکنون این شرکت ادعا می کند که عملیات آن ایمن است. این استارتآپ در ماه می گذشته تاییدیه FDA را برای آزمایشات بالینی انسانی دریافت کرد.
دیدگاهتان را بنویسید