به گزارش وب سایت videocardz سازمان تحقیقاتی Jon Peddie Research در جدیدترین گزارش خود از وضعیت بازار جهانی پردازندههای گرافیکی مربوط با کامپیوترهای شخصی یا همان GPU، اعلام کرده که حجم این کالا در سه ماهه اول سال 2022 به 96 میلیون واحد رسیده است و محمولههای پردازنده گرافیکی مربوط به بخش کامپیوترهای شخصی به دلیل اختلال در واحدهای تولیدی مسقر در چین، بحران اوکراین و برداشته شدن قرنطینه در بسیاری از نقاط جهان تا 6.2 درصد کاهش یافته است.
انتظار رشد بازار در بلند مدت را داشته باشید
اما با این حال، بر اساس دادههای مرتبط، بازار پردازندههای گرافیکی و کامپیوترهای شخصی در بلند مدت رشد خوبی خواهند داشت. بر اساس این پیش بینیها این بازار به رشد مرکب 6.3 درصدی در طی سالهای 2022 تا 2026 خواهد رسید و در طی پنج سال آینده، میزان نفوذ پردازندههای گرافیکی گسسته یا همان (dGPU) در بازار کامپیوترهای شخصی به سطح 46 درصد خواهد رسید.
همانطور که در نمودار زیر نشان داده شده، درصد کلی سهم بازار AMD نسبت به سه ماهه گذشته 0.7٪، و سهم بازار انویدیا 1.69٪ افزایش یافته است و این در حالی است که سهم بازار اینتل 2.4٪ کاهش یافته داشته.
اما اگر بخواهیم به صورت کلی به آمار نگاه کنیم، خواهیم دید که حجم محمولههای پردازنده گرافیکی نسبت به سه ماهه گذشته 6.2 درصد کاهش داشته است، که شامل 8.7 درصد از محصولات اینتل، 1.5 درصد از محصولات AMD و 3.2 درصد از محصولات انویدیا میشود.
کلیات آمار ارائه شده توسط JPR
نرخ کلی استفاده از GPU (شامل پردازندههای گرافیکی، دسکتاپ، نوتبوکها و ایستگاههای کاری یکپارچه و مجزا) در کامپیوترهای شخصی در این سه ماهه 129 درصد بود، 5.0 درصد نسبت به سه ماهه گذشته افزایش داشت.
بازار کلی پردازندههای رایانههای شخصی در دوره زمانی سه ماهه به میزان 10.8 درصد و نسبت به سال گذشته کاهش 26.2 درصد کاهش داشته است.
استفاده از کارت گرافیکهای دسکتاپ نسبت به سه ماهه گذشته 1.4 درصد افزایش یافته است.
در این سه ماهه شاهد کاهش 16.5 درصدی در فروش تبلت نسبت به سه ماهه گذشته بودیم.
تمام این کاهشها در حجم مربوط به مبادلات پردزاندههای گرافیکی در حالی اتفاق افتاده که این سخت افزار بهطور سنتی یک شاخص پیشرو در بازار کامپیوتر به شمار میآید، زیرا یک GPU قبل از ارسال رایانه شخصی توسط تامین کنندگان، برای تولید کنندگان کامپیوترهای شخصی، از لپ تاپ گرفته تا سیستمهای دسکتاپ ارسال میشود.
بحرانهای جهانی و تاثیرات آن بر روی کاهش بازار جهانی پردازنده گرافیکی
تاثیرات ناشی از مشکلات به وجود آمده در اروپا و آمریکای شمالی و از سوی دیگر برداشته شدن قرنطینههای عمومی و کاهش نیاز به دورکاری که تاثیر بسیار فراوانی در میزان تقاضا دارد، در این کاهش ناگهانی بسیار مهم بوده است. اما در این میان دولت چین مسیر خود را برای مقابله با کووید در پیش گرفته است که همچنان بر در دسترس بودن کالاها و قطعات تأثیر مستقیم میگذارد. از سوی دیگر جنگ بین روسیه و اوکراین تاثیر بسیار عمیقی بر روی وضعیت منابع انرژی و غذایی جهانی گذاشته که بدون شک سیاستهای تولید و عرضه سخت افزارها را هم در بر میگیرد.
جان پدی، رئیس JPR، در این باره گفت:
«مصرفکنندگان با وجود معرفی محصولات جدید از سوی AMD، اینتل و انویدیا در نیمه دوم سال محتاط هستند. بنابراین، پیشبینی ما برای سال 2 تا 3 درصد برای پردازندههای گرافیکی متوسط است.
بنابراین میتوان مهمترین عامل داخلی موثر بر روی عرضه و تقاضای کارت گرافیک را، نزدیک شدن به زمان معرفی و ارائه نسل جدید پردزاندههای گرافیکی دانست. از سوی دیگر باید به این موضوع هم اشاره کرد که در چند سال اخیر به دلیل بحران به وجود آمده در زنجیره تامین، مخصوصا تولید تراشه، شرکتهای تولید کننده پردزانده گرافیکی، از مدتها پیش ظرفیت تولید تراشه را برای خود رزرو کردهاند که ممکن است به خودی خود باعث اشباع شدن بازار از این سخت افزار شود، بنابراین با توجه به کاهش تقاضا و افزایش تولید در چند ماه اخیر، طبیعتا این شرکتها باید در سیاستهای تولید و توزیع خود احتیاط کنند.
مطالب مرتبط:
دیدگاهتان را بنویسید