تا به حال خبرهای مختلفی درباره مزایای استفاده از گرافن در صنعت تجهیزات الکترونیکی منتشر کرده ایم. اما خواص این ماده به همین موارد ختم نمی شود. در آخرین تحقیقات، دانشمندان دانشگاه صنعتی چالمرز در سوئد توانسته اند یک سیستم خنک سازی تولید کنند که از اثرات گرافن بر روی تجهیزات الکترونیکی ساخته شده از سیلیکون استفاده می کند و با این کار، مصرف انرژی را به میزان چشمگیری کاهش می دهد.
یکی از مشکلات اساسی دستگاه های الکترونیکی و به خصوص تلفن های هوشمند، گرم شدن آنها پس از مدتی کار کردن است (در این زمینه حتما خبرهای مربوط به گرم شدن بیش از حد دستگاه هایی که از پردازنده اسنپ دراگون 810 استفاده می کنند را شنیده اید). با توجه به تحقیقاتی که اخیرا در آمریکا انجام شده، مشخص شده است که نیمی از انرژی مورد نیاز برای فعالیت رایانه ها صرف خنک کردن و کاهش دمای آنها می شود.
چند سال پیش همین تیم سوئدی به رهبری یوهان لیو با موفقیت نشان دادند که گرافن می تواند نقش خنک کننده را برای تجهیزات الکترونیکی ایفا کند. اما مشکل آنها برای استفاده از این ماده، متصل نشدن گرافن به سطوح سیلیکونی بود. حالا آنها توانسته اند با استفاده از یک مولکول اضافی، پیوندهای لازم را به وجود آورند. در این زمینه لیو اینگونه توضیح می دهد: “ما توانسته ایم مشکلات قبلی را به وسیله ایجاد یک پیوند کووالانسی قوی بین فیلم گرافن و سطح مورد نظر، که در تجهیزات الکترونیکی از سیلیکون تشکیل شده، حل کنیم”. آنها پس از انجام آزمایشاتی توانسته اند به سطوح رسانایی گرمایی 1600W/mK برسند. این عدد چهار برابر رسانایی گرمایی فلز مس است که در حال حاضر پر کاربرد ترین ماده در تولید سینک های گرمایی و در فرآیند خنک سازی تجهیزات به شمار می رود. به عقیده لیو، فیلم های مبتنی بر گرافن می توانند مسیر دستیابی به تجهیزات الکترونیکی پایدار، با توان بالا، کوچکتر، سریعتر و دارای بازدهی انرژی بالاتر را هموار کنند. جزئیات مربوط به این یافته ها در Advanced Functional Material به چاپ رسیده است.
گراغن به خاطر شکل خاص و منحصر به فردی که دارد در آینده بجای سیلکون موذد استفاده قرار خواهد گرفت…..
باید ببینیم قیمتش چند در میاد
خوبه که چهار برابر مس رسانایی گرمایی داره
جای بسیار خوشحالی داره که چنین پیشرفتی در صنعت IT در حال وقوعه مخصوصا قطعات کامپیوترها و موبایل ها که با این حساب فضای کمتری رو اشغال میکنند اما چیزی از قدرتشون کاسته نمیشه.
خیلی بهتر میشد اگه باتریهای موبایل رو هم میشد از این ماده ساخت.