ای ام دی پردازنده های Ryzen 3000 را به تازگی وارد بازار کرده و برای آنکه کاربران و طرفداران خود را به آینده بهتر امیدوار سازد، بخشی از اطلاعاتی که به نقشه راه (Road Map) این شرکت در مسیر آینده مربوط می شود را نیز منتشر کرده است. از جمله آنها، می توان به پردازنده های Ryzen 4000 اشاره کرد.
پردازنده های Ryzen 4000 با ریزمعماری ZEN3 در چه سالی؟
این شرکت برای اولین بار لیتوگرافی 7 نانومتری را در پردازنده های ZEN2 پیاده سازی کرد؛ گام بعدی AMD، معرفی یک ریزمعماری بهبود یافته از ZEN در هر سال است. در سال 2020 ای ام دی قصد دارد تا ریز معماری ZEN3 را عرضه کرده و احتمالا این اتفاق در نیمه نخست این سال روی خواهد داد.
در روزهای اخیر اطلاعاتی بدست آمده است که نشان می دهد زمان زیادی به معرفی پردازنده های 10 نانومتری اینتل باقی نمانده است؛ این شرکت اعلام کرده است که به دلیل تمرکز زیاد بر روی معماری جدید که برای یک مدل انقلابی طراحی شده است، زمان را از دست داده و این مسئله باعث تاخیر نسبی شده است. به هر حال طراحی یک معماری مسئله ای زمان بر بوده و انسان های زیادی امکان انجام آن را ندارند. همچنین مسائل آزمون و خطا هم پروسه ای بسیار طولانی و دشوار برای پردازنده ها است.
مجدداً به سراغ پردازنده های Ryzen 4000 می رویم؛ آنها احتمالا با سوکت AM4 فعلی و چیپست X570 سازگار بوده اما تا آن زمان AMD چیپست های جدیدی را معرفی خواهد کرد؛ از این بابت مطمئن هستیم چراکه این شرکت اشاراتی به استفاده از گذرگاه PCI-E 5.0 کرده است. پردازنده های نسل Ryzen 4000 با کد رمز Vermeer، از گذرگاه جدیدی با نام PCI-E 5.0 پشتیبانی خواهند کرد. در معماری ZEN3 استفاده از قابلیت SMT، بهبود هایی را به همراه دارد.
Intel و AMD هردو از ویژگی های Multi-Threading و Hyper-Threading در پردازنده های خود استفاده می کنند؛ اما آنها قصد دارند تا این ویژگی را بهبود بخشده و حتی برای هر هسته، 4 رشته پردازشی را معرفی نمایند. در این صورت برنامه هایی که به هسته های مجازی و یا SMT وابسته هستند، سرعت بسیار بالایی پیدا خواهند کرد. به هر حال برای گمانه زنی در مورد پردازنده های Ryzen 4000 کمی زود است؛ اما می توان امیدوار بود که رقابت در سطوح جدیدی آغاز شده که به نفع کاربران است.
تو بهترین حالت 10تا20 در100 افزایش کارایی برای برنامه هایی که سازگار با این قابلیت هستن داره.
سیستم عامل هم ربطی به پشتیبانی کردن برنامه از این قابلیت نداره.
AMD چندین قدم از اینتل جلو افتاده و با نسل کنونی پردانده های رایزن هم میتونه پردازنده های جدید 10 نانومتری اینتل رو شکست بده B-) احتمالا سری 4000 دیگه مجال نفس کشیدن رو از اینتل میگیره
کل این بحث رقابت بر سر رشته های پردازشی تماما تجاریه و ارتباطی با دنیای واقعی نداره.
واقعیتش هم اینتل و هم AMD دارن پول در میارن سر این رقابت، بدجور هم ملت رو ریختن به هم که آی من بهترم آی من بهترم.
یه سیستم با 4 تا 8 رشته پردازشی از پس همه کاری بر میاد اما جوری رقابت رو دارن جلو می برن که دائم حس می کنی اگر ارتقا ندی اگر سیستم نخری، اگر پردازنده ات تعداد هسته هاش کم باشه، مشکل خواهی داشت.
واقعیتش نیازی به PCIe Gen.4 نبود، به PCIe Gen.5 هم نیازی نیست. فقط بحث جو تجاریه برای درآمد بیشتر.
نه. احتمال استفاده نشدن همه قدرت پردازشی کمتر میشه(پردازش ها رو یک رشته معمولا از تمام قدرت اون رشته استفاده نمیکنند و بخشی از رشته مورد استفاده قرار نمیگیره و افزایش رشته به ازای رشته این قابلیت رو به اون هسته میده که در حین انجام یک پردازش
چند پردازش دیگر رو در کنار پردازش اولی انجام بده و اینطوری جلوگیری میکنه از اینکه پردازش بعدی مننظر تموم شدن پردازش های قبلش باشه.(البته تو برنامه هایی که از پشتیبانی خوبی برخوردارند)
تاثیر دارن. سیستم عامل باید پستیبانی کنه که میکنه.
دقیقاً حرفت غلطه در صورتی که برنامه مورد نظر از SMT پشتیبانی نکنه رشته های اضافی هیچ تاثیری ندارن!!!
تو تری دی مکس بدرد میخوره ایا رشته های بیشتر؟
من تازه دنبال اینم یه 8370 بگیرم پول اونم ندارم الان
اگه رشته ها دو برابر بشن یعنی قدرت خیلی شدید بالا میره :-bd