چند مدت اخیر،شاهد جدال و چالش سختی بین کمپانی اپل و آلفابت بر سر تصاحب جایگاه ارزشمند ترین کمپانی جهان بوده ایم.هفته ی گذشته آلفابت با رشد چند در صدی سهام،اپل را پشت سر گذاشت و به عنوان ارزشمند ترین کمپانی جهان شناخته شد.آلفابت را میتوان سرگروه گوگل خواند که مدیریت گوگل را برعهده دارد.حال این شرکت در واقع تازه تاسیس از شرکتی جلو زده است که مدت ها این جایگاه را با فاکتورهای قدرت خود مانند آیفون ها،آیپد ها و دیگر محصولات توانسته بود بدست آورد.حال این کمپانی شکافی را در خود احساس میکند و این را از آمار فروش آن میتوان مشاهده کرد.در ادامه ی مطلب میخواهیم ببینیم آیا این کاهش سرعت فروش نسبی دردسری برای اپل درست می کند یا خیر.همراه ما باشید.
طی مقاله ای که پیش از این با عنوان “گلکسی یا آیفون؟آیا هنوز هم مسئله این است؟!” بررسی کردیم که ابر کمپانی های فناوری مانند سامسونگ و اپل امروزه چه موانعی را بر سر راه خود میبینند و راه حل آن ها را نیز تا حدودی تحلیل کردیم.همان گونه که گفته شد با سرمایه ای که این کمپانی ها برای خود جمع کرده اند امکان ندارد با کمی کاهش فروش آسیب جدی به آن ها وارد نمیشود اما با از دست دادن جایگاه با ارزش ترین کمپانی ثابت شد که میتوانند از بهترین بودن کنار گذاشته شوند.
“پول،پادشاه مطلق است”
همان طور که خرید یک گوشی هوشمند جدید میتواند تصمیمی احساسی باشد تا منطقی، خرید و فروش سهام نیز میتواند تصمیمی این چنینی باشد.در واقع با خرید سهام و اینگونه تجارت ها به گونه ای میخواهیم شایسته سالاری خود را افزایش دهیم و این ادعا را قوت بخشیم،اما وقتی انتظارات و استثنائات یک شرکت ایجاد میشود و همچنین عملکرد شرکت ارزیابی میشود،ارزش یک سهم میتواند مورد نوسان قرار بگیرد و این را میتوان دریافتی از سوی همان عملکرد دانست.
سوال اینجاست که آیا اپل،با اتفاقی هفته ی گذشته افتاد و جایگاه خود را به عنوان با ارزش ترین کمپانی از دست داد،حرکت خاصی را برای افزایش سهم خود انجام داد،یا ما شاهد افزایش ارزش سهام این شرکت بعد از این خبر بودیم؟
وقتی صحبت از دیوایس های قابل حمل شود،خود کمپانی اپل بزرگترین رقیب خودش به حساب میآید.نگاهی به اکو سیستم گوگل بیاندازیم.شرکای تجاری و تقسیم در آمد بین سازندگان تلفن های اندرویدی به حدی زیاد هستند که در واقع به هیچ کمپانی سهم چشمگیری از این درآمد و سود نمیرسد.به طور مثال هر جایی که رقابتی بین سامسونگ گلکسی یا LG باشد اپل نیز در آن جا نقش خود را دارد.
رشد بی نهایت؟
بدون شک تمامی شرکت ها،مسئولیتی را در قبال سهامداران آن شرکت،برای تولید مزایا و بالا بردن ارزش سهام آن ها دارند.یکی از چیز های غیر قابل درکی که همیشه ایجاد پرسش کرده است این بوده که چگونه “رشد بی پایان”ممکن میشود؟
در طبیعت با یک رشد بی نهایت و بی پایان را یک بیکاری و مرض میدانیم. اما در امر تجارت،اگر در جدول رشد یک کمپانی،رشدی وجود نداشته باشد یک شکست برای آن کمپانی محسوب میشود.اپل را میتوان یک نمونه ی فوق العاده در رشد دانست.میتوان گفت این کمپانی همیشه در جال رشد بوده است و این روند ادامه دارد اما شوک بازاری که در زمینه ی دیوایس های همراه ایجاد شده است باعث کاهش سروعت فروش محصولات این کمپانی شده است. هیچ کمپانی دیگری نیز از گزند این مانع در امان نبوده است و دستور جادویی خاصی برای این مشکل پیدا کند و به گونه ای یقه ی همه را این معظل گرفته است. علاقمندان به فناوری نیز به این موضع حس خوبی ندارند و پیشبینی های ناگواری برای برخی سازندگان میکنند،سازندگان نیز با جنجال های خبری که درست میکنند و شایعات جنجال بر انگیز سعی بر پوشاندن این مسئله میکنند اما واقعا تا کی؟
نگرانی هایی نیز وجود دارد …
قطعا نگرانی هایی نیز برای اپل وجود دارد.پیدا کردن راهی برای رهایی از این وضعیت اقتصادی و فروش را میتوان بزرگترین دغدغه های اپل دانست.در این اواخر شاهد این بودیم که اپل سعی بر این داشته است که کاربران خود را مجاب به مهاجرت از OSX به IOS میکند که این را میتوان اقدامی خجالت آور برای اپل دانست و همچنین کاربرانی که دوست دارن OSX را روی یک مک بوک با صفحه ی لمسی تجربه کنند نیز نا امید کننده به نظر میرسد.
این روزها شاهد خط جدید توسعه ی اپل هستیم که توسعه دهندگان این کمپانی تمرکز خود را بر روی ماشین های بدون نیاز به راننده گذاشته است میتواند محصول جالبی باشد،اپل ماشین خود را برای رقابت با ماشین های بدون نیاز به راننده ی گوگل و تسلا معرفی خواهد کرد.همچنین اپل برو روی تکنولوژی نو پای واقعیت مجازی نیز کار میکند هدست واقعیت مجازی خود را نیز برای رقابت با VR GEAR سامسونگ و هولو لنز مایکروسافت و هدست واقعیت مجازی اچ تی سی روانه ی بازار خواهد کرد.
در این دوران که هر کمپانی فعال در زمینه ی موبایل های هوشمند و وسایل مرتبط میتوان درآمد هنگفتی را کسب کند،باید به دنبال سرمایه گذاری در زمینه های مختلف و تنوع محصولات خود باشند.اپل مدتیست که به یک کمپانی بسیار محافظ کار تبدیل شده و وابستگی عجیبی به آیفون ها پیدا کرده است.در دوره ای که سرعت پیشرفت تکنولوژی زیاد شده است،اپل به دلیل پیشرفت دادن فناوری که پیش از این توسط خود یا کمپانی های دیگر ابداع شده ،متوقف شده است و فاصله ی خود را با رقبای پشتن سر خود کم و کمتر میبیند.
کسب اعتبار یا حرکت آهسته؟
با تمام این اوصاف نمیتوان قابلیت اعتبار دادن اپل یه یک شرکت را دست کم گرفت. درست است که اپل مخترغپع ساعت های هوشمند به حساب نمیآید اما اپل واچ سومین ساعت پرفروش در سال گذشته شد.این را نمیتوان نقطه ی قوتی برای اپل حساب کرد اما سازندگان بعد از ورود اپل به این عرصه،این محصولات را جدی تر دنبال کردند.در واقع به لطف اپل،موج جدیدی در این محصولات ایجاد شد و حتی سازندگان سنتی که ساعت هایی با شکل و شمیال بسیار سنتی و از مد افتاده تولید میکردند،روی به تولید ساعت های هوشمند آوردند و این قابلیتی است که هر کمپانی دیگری مانند اپل از آن برخوردار نیست.
مدت زمان در اوج بودن یک کمپانی روز به روز در حال کوتاه تر شدن است.پدران و پدربزرگان ما در دوره ی امپراطوری کمپانی هایی مانند IBM زندگی میکردند ،اما اکنون در دوره ای هستیم که یک اپلیکیشن،یک ویژگی نو، یا یک پردازنده میتواند اساس فروش یک کمپانی را دگرگون کند و یا وضعیت سهام آن را تغییر دهد.با توجه به محصولاتی که از این کمپانی در راه هستند چه چشم اندازی را برای اپل مشاهده میکنید؟آیا این کمپانی برای باز کردن راه فروش خود قیمت های خود را میشکند؟آیا اپل باید امکانات عمومی تری را به کاربران ارائه دهد؟ شما در این مورد چه فکری میکنید؟
شکستن قیمت اونم از اپل خیلی بعید به نظر میرسه
اپل قیمت محصولاتش همین میمونه که هیچ فروش محصولاتش به هیچ وجه پایین نمیاد چون معمولا کسانی که آیفون میخرن دیگه از برند دیگه ای گوشی نمیخرن مدل جدید آیفون که بیاد اونو میخرن در اصل میشه گفت یه تعصبی دارن که دیگه معمولا به خرید گوشی دیگه ای نمیرن فقط آیفون میخرن
خب خیلی نکاتو شما گوشزد کردید در این مقاله و به نسبت جامع و مفید بود که با سوال پرسیدن کاربرای دیگه هم مجبور کردید مشارکت داشته باشند که کاری خوب و پسندیده است که از مججموعه سخت افزار غیرازاین توقع نمیره.
درمورد موضوع مقاله رشد عجیب و بدون توقف گجت های همراه باعث بوجود آمدن دنیای جدید و دسته بندی خاص در تکنولوژی شده بطوریکه فروش سیستم های دسکتاپ و مقدارکمی از لپ تاپ را تحت تاثیر قرارداده و این روند باعث هجوم شرکت های غیرتخصصی میشه که شرکت های چینی مصداق بارز این نوع شرکت ها می باشند.
درمورد اپل اشاره کردید که در دوره ای سلطان بلامنازع بود که خودش باعث بوجود اومدن خیلی از تکنولوژی ها شد اما در ادامه و بخصوص طی دوسال اخیر اون نوآوری بهتربگیم جابزگونه رخت بربسته از این مجموعه و شرکت نوپا و جدید آلفابت با مجموعه ای از تفکرات جدید نه فقط گجت های همراه باعث ایجاد خطر برای اپل شده است و فک کنم نمونه این مورد با سطحی پایین تر درمورد نوکیا اتفاق افتاد.
اپل به وفاداری مشتریانش خیلی معتقده اما اینم باید درنظر داشته باشه که پایبندی درحدیه که به نفع مشتری باشه نه به ضرر آن که این مورد در بعضی خدمات اپل خیلی به چشم نمیاد.
این موضوع جا برای بحث و مطلب زیاد داره و در حوصله کامنت نمی گنجد.
باسپاس و عذرخواهی بابت طولانی شدن.
خیلی مغروره اپل ولی از اون طرف اعتبار زیادی داره و خیلی پول
نوکیا این پول رو نداشت
در هر حال فکر میکنم با این بازار گوشی های هوشمند و قیمت های فضایی ایفون ها
اپل تو این مورد بلاخره پایین کشیده میشه
دیگه نمیتونه ادعا کنه گوشی های اونه که کیفیت داره و لوس حساب میشه
توی نرم افزار هم اندروید خیلی پیشرفت کرد از 5 به بعد