در طول دهه گذشته اینتل پرچم دار بی رقیب در حوزه ساخت تراشه های پردازشی بوده است. هر چند که ای ام دی در گذشته های دور و البته در بازگشتش در یک سال گذشته چالش های زیادی برای اینتل ایجاد کرده در ساخت پردازنده مرکزی و انویدیا در حوزه پردازنده های گرافیکی به مراتب جایگاه بالاتری از اینتل دارد، اما این کمپانی هرگز جایگاه نخست خود را به عنوان بزرگترین تولید کننده چیپ های پردازشی در جهان در تهدید نمی دیده است. با این وجود طی دو سال گذشته شرایط به خوبی برای اینتل پیش نرفته. هوش مصنوعی که به نظر می رسد نبض آینده رایانش جهان را در اختیار دارد به تدریج به تصرف انویدیا در می آید و ای ام دی با واحدهای پردازشی شتاب یافته راهکاری جدید برای بازگشت به رقابت به دست آورده است. کشف حفره های امنیتی اسپکتر و Meltdown که سابقه آنها حتی تا پردازنده های تولید شده در سال های گذشته نیز می رسید و پس از آن قطع همکاری اپل در ساخت واحدهای پردازشی مورد نیاز در رایانه های مک همگی نشان دهنده در خطر بودن تاج و تخت اینتل هستند.
اما حوزه کاری اینتل بخشی فراموش شده را نیز شامل می شود. آنها سالهاست که به تولید گرافیک های مجتمع می پردازند و بسیاری از رایانه های امروزی و لپ تاپ ها از پردازنده های گرافیکی اینتل بهره می برند. این شرکت حتی مدتی را به تولید کارت های گرافیک مجزا نیز اختصاص داد اما پس از مدت کوتاهی مجددا آن را کنار گذاشت تا تلاش خود را بر روی پردازنده ها متمرکز کند. اما شاید این بار داستان کمی فرق داشته باشد. تقریبا دو ماه قبل اولین خبرها از احتمال معرفی کارت های گرافیک جدیدی از سوی اینتل منتشر شد. پس از آن بود که تکه های پازل به تدریج کنار هم قرار گرفتند و مشخص شد اینتل قصد دارد به شکلی جدی وارد این رقابت شود. ابتدا مدیر بخش پردازنده های گرافیکی رادئون کمپانی AMD از آنها جدا شد و به اینتل پیوست تا سرپرست بخش طراحی و توسعه گرافیکی اینتل شود. سپس در کنفرانس بین المللی مدارهای حالت جامد IEEE از نقشه اولیه برای ساخت چیپست های گرافیکی مستقل رونمایی شد تا گمانه زنی ها برای حضور جدی اینتل در رقابت ساخت چیپست های اختصاصی افزایش یابند. هر چند در این بازه زمانی اطلاعات فنی خاصی از سوی اینتل منتشر نشد اما نقشه های اولیه که حاکی از طراحی جدیدی با هدف افزایش چشمگیر توان تراشه های گرافیکی نسبت به آنچه در حال حاضر توسط اینتل ارائه می شود بودند. و حالا پس از گذشت مدتی کوتاه خبر رسیده که اینتل احتمالا از سال 2020 اولین کارت های گرافیک اختصاصی خود را که مشخصا با هدف تامین بخش کارت های گرافیکی گیمینگ تولید خواهند شد روانه بازار می کند.
منابع خبری از تغییرات گسترده در برنامه ریزی اینتل خبر می دهند. پیش از این گفته شده بود پردازنده های گرافیکی مجزای Arctic Sound و Jupiter Sound برای استفاده در دیتاسنترها تولید خواهند شد. اما راجا کادوری در پخش طراحی و توسعه گرافیکی برنامه را به دو بخش جدید تقسیم کرده است. یکی از این GPU ها همچنان برای دیتاسنترها تولید خواهد شد و مراحل ساخت دیگری به بخش جدید گیمینگ انتقال پیدا می کند. کادوری پیش از این در AMD و قبل از آن در اپل توانایی های خود را در این حوزه اثبات کرده و شاید به همین دلیل است که اینتل حساب زیادی روی وی باز کرده. همکاری اینتل با AMD برای استفاده از گرافیک های رادئون وگا و افزایش تمایل این شرکت به ارائه راهکارهای اختصاصی گرافیکی نیز می تواند بخش دیگری از تاثیر حضور کادوری در اینتل باشد و به نظر می رسد او برنامه ای بلند مدت برای افزایش توان اینتل در این بخش دارد. البته این کمپانی در مسیر خود دشواری هایی را نیز تجربه خواهد کرد. گفته می شود زیرساخت های تولیدی لازم برای راه اندازی خطوط تولید در اختیار اینتل نیست و بودجه بندی نیز نیازمند تغییراتی کلی برای افزایش توجه به بخش ساخت گرافیک های اختصاصی گیمینگ است. با این حال همه این مشکلات به تدریج در حال برطرف شدن هستند و اینتل به زودی با دستانی پر به رقابت با انویدیا و AMD باز خواهد گشت. افزایش قیمت کارت های گرافیک با توجه به تقاضای بسیار زیاد برای استخراج ارزهای دیجیتال می تواند سرعت اینتل برای رسیدن به بازی را افزایش دهد اما باید این سوال را مطرح کرد که آیا اضافه شدن بخشی دیگر به محصولات اینتل، می تواند جایگاه نخست آنها را برای عصر آینده تضمین کند یا گرافیک های گیمینگ تنها درمانی موقت برای این غول تکنولوژی جهان خواهد بود؟
حتما :emoji0 :-)):-))
کار هر بز (intel) نیست خرمن کوفتن گاو نر (nvidia) میخواهد و مرد (amd)کهن
=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))
توصیه میکنم اول یه نفس عمیق بکشید، بعد یه لیوان آب سرد بخورید و بعد پاراگراف مقدمه رو مجددا مطالعه کنید. برای افزایش اطلاعات عمومی درباره کنفرانس بین المللی مدارهای حالت جامد هم میتونید به لینک زیر مراجعه کنید:
IEEE ISSCC ([url]”http://isscc.org/”[/url])
شما به نظرم باید روی بخشای اطلاعاتتون کار کنین.این اولین بار نیست نویسنده های این سایت همچین گافی میدن.الان یعنی اینتل برای نجاتش میتونه کارت گرافیک گرافیک تولید کننده؟هنوزم 70 درصد بازار cpu دسته اینتل واسه نجات از کدوم بخش؟من نمیفهمم این متن رو دوبار خوندم اما به نظرم شما روی داستان مطالعه کافی ندارین البته میگم تو این سایت عادیه.از غلط های املایی مثل (و مشخش شد اینتل قصد دارد ) و جملاتی مثه (مدارهای حالت جامد IEEE ) میشه فهمید شما حتی نمیدونی چی نوشتی
یعنی اینتل می خواد تا 2020 با انودیا رقابت کنه؟ فکر کنم در حد میان رده و پایین رده باشند.
آخ نگو که دلم خنک شد :emoji1
به عنوان مثال از سال 2012 که پنجمارک سی پی یو های اینتل رو در سایت پس مارک می دیدم هر ساله با معرفی محصولات جدید شاید 10 تا 20 درصد افزایش کارایی رو تجربه میکردیم ولی از وقتی amd اومد به بازار جهش قابل ملاحظه ای از نظر بنجمارک رو در سی پی یو های اینتل هم شاهد بودیم
من عموما چون کارم تدوین فیلم هست مجبورم اینتل تهیه کنم و خیلی نسبت به amd تردید دارم.