Ming-Chi Kuo، یکی از بزرگترین تحلیلگران دنیای تکنولوژی پیشبینی خروج هوآوی از بازار موبایل در صورت ادامه دار بودن شرایط بد برای این شرکت را کرده است. اما آیا این موضوع به حقیقت خواهد پیوست؟
مینگ-چی کو، تحلیلگر TF International Securities، شخصی که همواره پیشبینیهای دقیقی از وضعیت بازار گوشی به خصوص شرکت اپل داشته، در جدیدترین تحلیل خود احتمال خروج غول چینی دنیای فناوری از صنعت گوشی را مطرح کرده است.
خروج هوآوی از بازار موبایل تا چه اندازه محتمل است؟
ایالات متحده از سال گذشته اقدامات قضایی زیادی علیه هوآوی به اجرا گذاشته است. برای شروع آنها نام این شرکت را در Entity List قرار دادند. در نتیجه این تصمیم همکاری گوگل با هوآوی قطع شده و گوشیهای جدید هوآوی و آنر بدون برنامهها و سرویسهای گوگل راهی بازار میشوند.
اما ماجرا به همینجا ختم نشده و تحریمهای جدید تصمیم شده توانایی تهیه تراشه برای گوشیهای خود را از دست داده است. به بیان دقیقتر یعنی هوآوی نه تنها نمیتواند تراشه Kirin ساخت خود را برای گوشیهایش تولید کند، بلکه نمیتواند از مدیاتک یا کوالکام نیز چیپست خریداری کند.
دلیل اصلی این ماجرا اینست که در اکثر صنایع مانند، کارخانههای پیمانکار و تولیدکنندگان لنز دوربین از تکنولوژیهایی استفاده شده که اساساً متعلق به آمریکایی است. به همین دلیل آمریکایی قانونی تصویب کرده تا این شرکتها از 15 سپتامبر (25 شهریور) به بعد برای همکاری با هوآوی نیازمند کسب مجوز از وزارت بازرگانی این کشور باشند.
مدیاتک یکی از اولین شرکتهایی بوده که از دولت آمریکا درخواست اجازه همکاری با هوآوی پس از نیمه سپتامبر را داده است. Kuo معتقد است، حتی اگر هوآوی پس از مهلت مقرر باز هم بتواند به نوعی قطعات مورد نیاز گوشیهای هوشمند خود را تهیه کند، رقابت آنها و سهمشان در بازار آسیب خواهد دید.
از عرش به فرش آمدن…
هوآوی که اهداف جسورانه برای تصاحب جایگاه نخست بزرگترین تولیدکنندگان موبایل در جهان را داشت، در نهایت در سه ماهه دوم سال 2020 توانست با پشت سر گذاشتن سامسونگ به این عنوان دست پیدا کند. اما احتمالاً این پیروزی به شیرینی دستیابی به هدف گذشته آنها نبود. چرا که وضعیت در ادامه برای آنها پیچیده خواهد شد و انتظار میرود که میزان فروش این شرکت در سال 2021 تا 75 درصد کاهش پیدا کند. این بدان معنا است که هوآوی احتمالاً به قطعات کنتری مانند دوربین و تراشه 5G نیاز خواهدد اشت و این موضوع میتوان کل صنعت را تحت تأثیر قرار دهد.
هوآوی استانداردهای بالایی برای اجزای درونی گوشیهای هوشمند پرچمدار خود در نظر گرفته است و اگر تولید این محصولات کاهش پیدا کند، تأثیر آنها را در کل زنجیره تأمین مشاهده خواهیم کرد. این میتواند حتی تولیدکنندگان قطعات را مجبور به کاهش قیمت در سال آینده کند و حتی میتواند در سرعت رشد تکنولوژی تأثیرگذار باشد.
به عقیده Kuo بهترین سناریوی ممکن برای هوآوی، کاهش سهم گوشیهای این شرکت در بازار است و در بدترین سناریو، آنها به طورکل از بازار کنار خواهند رفت. براساس گزارشات قبلی اگر محدودیتهای اعمال شده علیه هوآوی برداشته نشود، این شرکت 30 درصد از سهم خود در بازار خانگی را به رقیبان محلی واگذار خواهد کرد. پیشبینی مینگ-چی کو با دیگر تحلیلگران بازار مطابقت دارد. او معتقد است که اپل، اوپو، ویوو و شیائومی میتوانند بهترین استفاده را از شرایط پیچیده هوآوی ببرند.
به نظر شما چه آیندهای در انتظار شرکت بزرگ هوآوی خواهد بود؟ آیا آنها میتوانند با وجود تحریمهای آمریکا همچنان با قدرت به راه خود ادامه دهند یا مسیر موفقیت آنها از جلب رضایت آمریکا میگذرد؟
واقعا این کامنت ها رو که می خونم افسوس می خورم که چه آدمای بی سوادی داریم. آخه چرا نمی فهمید هر چی چین قدرتمند تر بشه دنیا پر آشوب تر میشه
اینو از کجات درآوردی؟! در 100 سال گذشته که بیشتر آشوب های جهان رو آمریکا و اروپا به پا کرده اند و از وقتی ترامپ اومده اوضاع بدتر هم شده. حتما چین بود که طالبان رو به وجود آورد یا به ویتنام و عراق و افغانستان حمله کرد و داعش رو مسلح کرد؟!
از بالا یه چی رو میریزن تو میکسر بعد میدن اینا همشون قرقره میکنن
با هرکدوم بحث کردم یکسری جواب تکراری و کپی پیست شده تحویلم دادن ….
انشاالله بازار ایران و صنایعش هر چه سریعتر از شر شرکت های چینی خلاص بشه
جنس ایرانی هزار شرافت داره به جنس چینی
بلند بگو مرگ بر آمریکای خونخوار
ینی تو خونه پای سیستم عین دیونه ها با خودمون حرف و داد بزنیم؟ میدونستم نرمال نیستین ولی نه در این حد! بعدشم اونقدر فهم و درک داریم بفهمیم ریشه مشکلاتمون چی و کی هست و کاری بیشتر از شعار بدون شعور براش میکنیم
دیدین هواوی غول پوشالی بیش نیست.
شرکتی که صاحب فناوری و معماری نیست نمیتونه مقاومت کنه چه هواوی باشه چهZTE چه دیدی فردا هم شیائومی سخن خودمو باز میگم :چینی ها کپی کار ارزان قیمت کار
این دیدی که شماها دارید، برای 10-12 سال پیش است. شرکت های فناوری چینی پیشرفت بسیار زیادی در این 10-12 سال گذشته داشته اند و به رقیب شرکت های جهانی و آمریکایی تبدیل شده اند.
یک مثالش این که هواوی اولین شرکتی در جهان است که به فناوری 5G دست پیدا کرد و غربی ها در به در دنبال شرکتی هستند که یک فناوری 5G توسعه دهد که با هواوی رقابت کند. یا این که شرکت چینی TCL یکی از بزرگترین شرکت های صفحه نمایش سازی جهان است و انواع صفحه نمایش های بزرگ و کوچک و حتی باریک به ضخامت کاغذ را تولید می کند و یکی از بزرگترین فروشنده های تلویزیون در آمریکاست.
سرعت تغیرات در جهان امروز بسیار زیاد شده است و شرکت های چینی و آسیایی به سرعت در حال رشد و پشت سر گذاشتن شرکت های اروپایی و آمریکایی اند.
به همین خیال باشید!
این هم مثل ادامه ی تحریم تسلیحاتی ایران است که در دو ماه گذشته شبکه های مختلف، انواع به اصطلاح کارشناس ها و تحلیلگرها را می آوردند و همه ی آنها می گفتند که اگر تحریم تسلیحاتی ایران تمدید نشود، آمریکا مکانیسم ماشه را استفاده می کند و تحریم های سازمان ملل برمی گردد. حال چه شد؟! تحریم تسلیحاتی لغو شد و آمریکا هم نتوانست غلطی بکند.
حال آمریکا به خیال خودش می خواهد با سنگ اندازی برای شرکت های چینی، جلوی پیشرفت و قوی تر شدن چین را بگیرد که واقعیت این است که دیگر دیر شده است و نمی تواند. چینی ها هم می دانند که هواوی تازه اول کار است و آمریکا بعد از آن به سراغ دیگر شرکت های چینی خواهد رفت. نمونه اش شرکت بایت دنس که مالک برنامه ی TikTok است. بنابراین با تمام قوا جلوی این اقدام آمریکا خواهند ایستاد.
هواوی هم چند سال است که ریزپردازنده هایش را خودش تولید می کند و با افزایش ظرفیت تولید می توانند جای پردازنده های مدیاتک را بگیرد. صفحه نمایش و باتری های گوشی های هواوی هم که تولید چین است و لنز دوربین هایش هم آمریکایی نیست و ژاپنی، اروپایی و یا چینی است. در زمینه ی سیستم عامل هم که تحریم هواوی در درازمدت به ضرر گوگل خواهد شد. با هزینه ی سالانه 40-50 میلیون دلار، هواوی می تواند یک سیستم عامل همانند اندروید که متن باز و بر پایه ی لینوکس است تولید کند.
هواوی در سال 2019 بیش از 120 میلیارد دلار از فروش گوشی هوشمند درآمد داشت. حالا فکر می کنید به این سادگی این درآمد عظیم رو از دست می دهد؟!
به سادگی و با هزینه ی 2-3 میلیارد دلار می توان شرکتی و کارخانه ای پیشرفته تر از مدیاتک ایجاد کرد.
در پایان این که زمان نشان خواهد داد که هواوی از بازار موبایل کنار خواهد رفت! و یا این که از این چالش و سنگ اندازی آمریکایی ها قدرتمندتر بیرون خواهد آمد و در این میان گوگل و مدیاتک و شرکت های دیگر که با آمریکایی ها همکاری کرده اند، ضرر خواهند کرد و میلیاردها دلار درآمد در سال از دست خواهند داد.
و باز هم مقاله مفصل دیگری از آستین وزارت! حالا شما غصه شرکتای امریکایی رو میخوری یا شرکت ارباب چینی رو؟
عزیز تکنولوژی های پایه پردازنده واسه آمریکاست اگه اجازه نده نمی تونن استفاده کنه آمریکا کار اش تمومه اما قدرت گرفتن چین هم به نفع ما نیست لطفاً سنگ برند های چینی رو به سینه نزنید چند سال دیگه قرار بگیم مرگ بر چین
یعنی هر کس کمی از صنعت IT و سخت افزار سر دربیاره به این حرفت میخنده 😅 مثل این میمونه که بگی تکنولوژی پایه خودرو واسه فورد و آمریکاست و هیچ کسی به جز آمریکا اجازه نداره خودرو بسازه!!! 😂😂😂
چین مثل آمریکا که هیچ، حتی مثل روسیه هم نیست. قدرت گرفتن چین به نفع ماست اگر هم نباشه دیگه به ضررمونم نیست. هر وقت گفتیم مرگ بر ژاپن و کره و تایوان، مرگ بر چین هم میگیم 😉
اره قدرت گرفتن چین بنفع شماست ولی به ضرر ماست! تنها حرف راستی که گفتی!
ضمنا من IT خوندم و دارم فکر میکنم چقدر ادم میتونه غیرواقع بین باشه. تا این حد؟
حالا اگر شماها خودتون رو تو اردوی آمریکا قرار دادید و قدرت گرفتن چین به ضرر شماست، دیگه مشکل خودتونه.
بازنده های این جدال یک طرف اش شرکت های آمریکایی …
عجب؟!!! حتما کلرپرومازین بخور بهتر میشی! :))
تحریم ایران
ای بابا این عشقتونم که ترکید! نه شما راحت باشید این سوپرغول نامبر وان!!! دنیا با قدرت کتلت میشه و جالب اینجاست که شما بیشتر از چینیا ناراحت میشین 🙂
حالا تو چرا بیشتر از آمریکایی ها خوشحال شدی؟!!!
هر کس که جلوی زورگویی های آمریکا و اسرائیل ایستادگی کنه ، ازش حمایت میکنیم.
و هر کس کنار جنایتکاران آمریکایی باشه ، باهاش دشمنیم.
زیاد دست و پا نزن زودتر میری پایین :))
لعنت به امریکا
جز حرف های نفرت انگیز هیچ کاری بلد نیستید. هیچ هیچ
حرف مفت بیش نیست
آمریکا که زورگویی میکنه ، میشه آدم خوبه ، ولی وقتی به کارهای بد اونا لعنت فرستاده بشه ، میشه حرفهای نفرت انگیز.
اگه لعنت به آمریکا ، حرف نفرت انگیزی محسوب میشه ، بنابراین :
حرف نفرت انگیز ، بهتر از کارهای نفرت انگیزه!
علی دیبا شما سخنگوی کسایی هستین که نمیتونین از زورگویی حرف بزنین! اینقدر واضحه بحث نداره استدلال کنم تایید نمیشه!
اخه من کارای نفرت انگیزتونو لیست کنم نه جا میشه نه تایید ولی تو تاریخ همیشه هست
زهی خیال باطل
چقدر سهام داری او هواوی