قانون جدیدی هفته گذشته در مجلس نمایندگان روسیه تصویب شد که براساس آن از فروش دستگاههای خاصی که برنامههای روسی را بهطور پیشفرض نصب نداشته باشند جلوگیری خواهد شد. طبق گفته BBC این قانون از ماه جولای سال آینده اجرایی خواهد شد و پیش از این اتفاق لیستی از دستگاههای تحت تأثیر و نرمافزارهای مشخصی که نیاز است بر روی این دستگاهها نصب شوند، توسط دولت روسیه اعلام خواهد شد. طبیعتاً همانطور که از ظاهر قضیه پیداست، این بدان معناست که گوشیهای هوشمندی مانند آیفونهای اپل ممکن است تابستان سال آینده در روسیه اجازه فروش نداشته باشند.
Oleg Nikolayev، یکی از مولفان این قانون توضیح داده است که بسیاری از کاربران روسیه نمیدانند که نسخههای داخلی جایگزینی برای برنامههای پیشفرض گوشیهایی که به داخل کشور وارد میشود، وجود دارد. نیکلایف در ادامه گفته است:
زمانیکه ما دستگاههای پیچیده الکترونیکی را میخریم، آنها بهطور پیشفرض برنامههایی را بر روی خود نصب دارند که بیشتر این برنامهها غربی است. آنها ممکن است تصور کنند که جایگزین داخلی برای این برنامهها وجود ندارد. در کنار این برنامههای از پیش نصب شده ما نسخههای روسی را نیز به کاربران پیشنهاد خواهیم داد، بنابراین آنها حق انتخاب خواهند داشت.
به همین ترتیب به عنوان بخشی از توافق گوگل با اتحادیه اروپا (که شامل جریمه 5 میلیارد دلاری گوگل نیز میشود)، اولین باری که کاربران اروپایی اندروید برنامه گوگل پلی استور را باز میکنند، با چندین صفحه از پیشنهادات جایگزین برای موتور جستجو و مرورگر روبهرو خواهند شد. سال گذشته گوگل از سمت اتحادیه اروپا به این اتهام محکوم شد که با نصب پیشفرض Google Search و Chrome بر روی گوشیهای اندرویدی، کاربران را مجبور به استفاده از آنها میکنند و آنها احتمالاً متوجه این موضوع نخواهند بود که گزینههای جایگزین دیگری نیز در دسترس خواهند داشت.
واکنش نه چندان مثبت جامعه جهانی به تصمیم روسیه
البته قانون جدید روسیه در جامعه جهانی مورد استقبال قرار نگرفته است، چراکه برخی نگرانند که دولت روسیه به وسیله این نرمافزارها از مصرف کنندگان جاسوسی کند. از طرف دیگر انجمن شرکتهای بازرگانی و سازندگان لوازم خانگی و تجهیزات کامپیوتری (RATEK) گفته است که امکان آن وجود ندارد که نرمافزارهای توسعهیافته توسط روسها در تمامی گوشیها بهطور پیشفرض نصب شود. در نتیجه این موضوع ممکن است برخی از تولیدکنندگان جهانی مجبور به خروج از بازار روسیه شوند. با در نظر گرفتن اینکه سیستم عامل موبایلی اپل، یعنی iOS یک سیستم بسته است، احتمال آنکه آیفونهای جدید اپل برنامههای ناشناخته روسی را بهطور پیشفرض برروی خود نصب نداشته باشند، وجود دارد.
اطلاعاتی که توسط موسسه تحقیقاتی Statcounter منتشر شده، نشان میدهد که ماه گذشته سامسونگ بزرگترین فروشنده گوشیهای هوشمند در بازار روسیه بوده و 22.04 درصد از سهم بازار را به خود اختصاص داده است. پس از آن، هوآوی با 15.99 درصد در جایگاه دوم قرار گرفته است. رتبه سوم در اختیار آیفونهای آمریکایی اپل بوده است که با 15.83 درصد از سهم بازار، با اختلاف کمی از هوآوی در جایگاه پایینتر قرار گرفته است.
دیدگاهتان را بنویسید