وقتی صحبت از پرچمداران می شود، ذهنیت به سمت استفاده از جدیترین امکانات، سخت افزار قدرتمند، دوربین عالی، نمایشگر خوب و در کل یک مجموعه کامل از بهترین ویژگی ها می رود. ال جی نشان داد که می تواند نظر بسیاری از کاربران را با تولید هر پرچمدار به سمت خود بکشاند اما جذابیت ها در پرچمداران گذشته ال جی به سرعت محو می شدند. پرچمدار جدید ال جی با دستی پر به میدان آمده است تا بار دیگر اثبات کند ال جی توانایی آن را دارد تا محصولی متفاوت را به میدان بفرستد. محصولی که ویژگی های ممتاز بسیاری دارد و می توان به آن به عنوان یک پرچمدار اعتماد کرد.
معرفی
در سال 1958 شرکتی با نام گلدستار تاسیس شد که امروزه آن را با نام ال جی می شناسیم. گلداستار در سال 1959 اولین محصول خود را روانه بازار کرد و پس از آن هر ساله محصولات جدیدی را به عنوان اولین ها در کره تولید کرد. در سال 1968 بود که گلداستار به بیرون از مرز های کره رفت تا بازار بین المللی را تجربه کند. این تجربه طولی نکشید تا گلداستار در مدت زمان محدودی به اولین شرکت در زمینه الکترونیک تبدیل شود. سال 1997 سالی بود که گلداستار نام ال جی الکترونیک را برای خود انتخاب کرد تا با نامی مخفف و آسان برای تمام زبان ها و گویش ها، راهش را بیش از پیش در بازار بین المللی باز کند. امروزه ال جی با تولید محصولات انبوهی که در سبد خود دارد جزء بزرگترین تولید کنندگان الکترونیک در دنیا محسوب می شود. دفتر مرکزی ال جی واقع در سئول کره جنوبی و از نوع سهانی عام است و نماینده فروش و خدمات پس از فروش آن در ایران شرکت نام آشنا گلدیران است.
ال جی 8 اسفند 95 پیش از آغاز نمایشگاه MWC 2017 گوشی G6 خود را به جهانیان معرفی کرد. قبل از معرفی رسمی تصاویر و تیزرهایی از این محصول پخش شده بود که باعث جذابیت بیشتر G6 بین کاربران شد. این محصول وارد بازار شد و بازخوردهای مثبت و منفی نسبت به آن شنیده شد. ال جی، G6 را کمی دیرتر از دیگر کشورها به ایران فرستاد. این پرچمدار در تاریخ 7 اردیبهشت 96 در تهران رونمایی شد که در آن مراسم بیشترین توضیحات را مدیران ال جی برای نمایشگر و بدنه آن ارائه دادند. به گفته یکی از مدیران ال جی، دوران رقابت سخت افزاری به پایان رسیده است و رقابت بر سر ویژگی های مولتی مدیا و تجربه جذاب تر کاربر از کارکردن با گوشی هوشمند است که امروزه مورد توجه قرار گرفته است.
نمای بیرونی و بسته بندی
جعبه ای مشکی که جلوه ای زیبا و با وقار را به G6 بخشیده است. طراحی این جعبه در اوج سادگی انجام شده است تا در گردش چشم بروی جعبه، تنها کلمه G6 دیده شود.
پشت جعبه همچنان ساده است به طوری که در این نما تنها می توان نشان ال جی، G6، نشان کوآلکام و استفاده از پردازنده اسنپدراگون و شناسه های زیست محیطی را مشاده کرد.
لوازم داخل جعبه شامل دفترچه راهنما، کارت طلایی گارانتی 2 ساله، شارژر با قابلیت شارژ سریع، کابل شارژ و هدفون مجموعه است. نوع باز شدن جعبه کاملا ساده طراحی شده است و مثل جعبه V20 نیست که همانند جعبه لوازم جراحی باز می شود.
طراحی
طراحی و ساختار محصولات ال جی از زمان G3 با زبان جدیدی روبرو بود. ال جی پرچمداران خود را همیشه با نوآوری هایی در طراحی همراه می سازد که گاه این نوآوری ها بسیار مورد توجه واقع می شد (مانند چرمی بودن قاب پشت G4) و گاه هم با کم توجی کاربران روبرو می شود (طراحی نچندان جذاب G5). اما ال جی از سری V درس هایی از طراحی ساده و پویا گرفته است و می داند که ساختاری همانند V20 و V10 بیشتر به درد یک محصول پرچمدار می خورد تا G5. خوشبختانه ال جی دست از ماژولار بودن گوشی هایش کشیده است و تمرکز خود را برای استفاده بهینه تر از محصولات گذاشته است.
پرچمدار جدید ال جی یعنی G6 به واقع یک محصول بسیار خوش دست و مقاوم است. به هیچ عنوان نمی توانید در ساختار آن ضعفی پیدا کرد. در اولین برخورد و در دست گرفتن G6 به سرعت استقامت و کیفیت ساخت عالی آن نظر شما را جلب خواهد کرد. ابعاد G6 برابر با 148.9×71.9×7.9 میلی متر است. این در حالی است که G5 با نمایشگر 5.3 اینچ ابعادی برابر با 149.4×73.9×7.7 میلی متر دارد. طراحان و مهندسان ال جی، نمایشگری 5.7 اینچ را در بدنه ای مشابه با گوشی های 5.2 اینچ قرار داده اند. همین موضوع باعث شده است تا G6 نسبت نمایشگر به بدنه ای برابر با 78.6 درصد داشته باشد که باعث کم شدن لبه ها و خوش دست شدن گوشی شده است.
رنگ هایی که ال جی برای G6 در نظر گرفته است مشکی، نقره ای و سفید هستند. در هر 3 رنگ، قاب پشت و قاب روبروی گوشی، به خود رنگ گرفته اند که این مورد در S8 سامسونگ تنها به قاب پشت مربوط می شود. گوشی که در اختیار ما قرار گرفته بود با رنگ مشکی خود، جذابیت بصری بالایی را به وجود آورده بود و توانست نظر بسیاری از افراد را به خود جلب کند. در مدتی که گوشی در دستمان بود افرادی نام گوشی را می پرسیدند و کنجکاو بودن تا آن را در دست بگیرند. زمانی که آن را در دست می گرفتند به خوش دست بودن و کیفیت ساخت آن اشاره می کردند. به قول یکی از دوستان “گوشی در نمای روبرو هویت خود را نشان نمی دهد (البته اگر نشان ال جی در زیر نمایشگر نبود) اما زمانی که گوشی را می چرخانید می دانید که با یکی از محصولات ال جی طرف هستید”.
در نمای روبرو می توان نمایشگر 5.7 اینچ را در کنار دوربین ثانویه، سنسور نور و مجاورت، اسپیکر مکالمه و نشان ال جی را مشاهده کرد. ترکیب و طراحی نمای روبرو قرینه است که همین موضوع به جذابیت بصری G6 کمک بسیار کرده است. اگر نشان ال جی در زیر نمایشگر قرار نگرفته بود، سخت می شد تشخیص داد که این نما مربوط به محصول کدام شرکت است.
فریم فلزی دور گوشی با برش لیزری و انحنائی که دارد، ارگونومیک بالایی را به وجود آورده است. در این نما می توان تعداد 5 خط شبکه مخابراتی یا آنتن را مشاهده کرد. در فریم بالای گوشی می توان جک 3.5 میلی متری، میکروفون و دو خط مخابراتی را دید. لبه ی سمت راست به درگاه اسلات سیم کارت و کارت حافظه مجهز شده است و می توان در بالای آن خط مخابراتی دیگری را مشاهده کرد. در لبه ی زیرین گوشی اسپیکر اصلی، پورت USB Type-C، میکروفون اصلی و خط آنتن قرار گرفته است. دکمه های کنترل حجم صدا و آخرین خط آنتن در سمت چپ گوشی نقش بسته اند.
نمای پشت گوشی با توجه به این که ساده طراحی شده است اما از ارگونومیک بالایی برخوردار است. در این نما شاهد پنلی هستیم که در خود 2 دوربین و فلاش مجموعه را جای داده است. سنسور اثر انگشت و نوشته G6 از دیگر مواردی هستند که در این نما دیده می شوند. قاب پشت گوشی دیگر همچون G5 از فلز ساخته نشده است. در این پرچمدار، ال جی سعی کرده است تا از طراحی استقبال شده این روزها استفاده کند. استفاده از فلز و شیشه در ساختار G6 آن را به محصولی زیبا تبدیل کرده است. قاب شیشه ای پشت گوشی با ساختاری منحنی و سه بعدی که دارد بازی نور را بروی آن دیدنی کرده و حس بهتری را برای کاربر در زمان در دست گرفتن گوشی به وجود آورده است.
در دست گرفتن G6 با توجه به ابعاد بدنه و ساختار شیشه و فلزی که دارد بسیار خوشایند است اما همین ساختار دو نکته را در بر می گیرد که اولی مثبت است و دومی منفی. اول این که حس در دست گرفتن G6 همانند S8، حس ناپایداری را در ذهن تقویت نمی کند و می دانید که با محصولی مستحکم طرف هستید که اگر روزی از دستتان سقوط کند ممکن است سرامیک را بشکند تا این که خودش نابود شود!. و اما دومین نکته بر می گردد به ساختار بدنه که مورد جدیدی هم نیست و آن استعداد بالای شیشه در جذب لک و اثر انگشت است.
و اما آخرین موردی که برای هر پرچمداری لازم می باشد، وجود استاندارهایی همچون IP68 است. ال جی G6 به استاندار IP68 مجهز شده است که در این استاندارد این پرچمدار می تواند به مدت 30 دقیقه در عمق 1.5 متری دوام آورد و خفه نشود. در کنار این استاندارد وجود شاسی مستحکم و بدنه ای خوش ساخت، استقامت G6 را در برابر ضربه بسیار بالا برده است به طوری که در زمان معرفی این محصول در ایران، مدیران ال جی برای اثبات این موضوع به روش های مختلف تست سقوط را بروی این محصول انجام دادند و مشخص شد که این محصول در سطح بالایی از امنیت قرار گرفته است.
صفحه نمایش
مشکلی که ال جی با نمایشگرهای خود در G4 و V10 داشت این بود که در کنار کالیبراسیون نچندان مناسب کارخانه، از حداکثر روشنایی کمی برخوردار بود که کاربر را خصوصا در محیط های روشن با مشکل مواجه می ساخت. اما بعد از آن G5 پا به میدان گذاشت که به مراتب از دو گوشی یاد شده نمایشگر بهتری داشت. ال جی حداکثر روشنایی و کنتراست نمایشگر را بالا برده بود و رنگ ها به صورت دقیق تری به نمایش در می آمدند. اما این بهبودی همچنان ادامه داشت و در V20 داستان کمی متفاوت شد. ال جی برای پرچمدار جدید خود سعی کرده است تا استانداردهای جدیدی را رعایت کند. در نگاه اول شما نمایشگری را می بینید که نسبت 18 به 9 آن شبیه به دیگر گوشی ها نیست و گوشه های آن هم گرد و منحنی است.
به یاد دارم که در مراسم رونمایی این محصول در تهران، یکی از مدیران ال جی به نکته ای اشاره داشت که نمایشگرهای منحنی همانند محصولات سامسونگ از جذابیت بالایی برای کاربر برخوردار هستند اما بزرگترین نکته منفی آنها که به لمس ناخواسته بر می گردد را نمی توان در نمایشگرهای تخت تجربه کرد. صفحه نمایش 5.7 اینچی G6 دارای رزولوشن 1440×2880 پیکسل است و می تواند تعداد 564 پیکسل را در هر اینچ نمایش دهد. ال جی برای محافظت از این نمایشگر از پوشش محافظ قدیمی Corning Gorilla Glass 3 استفاده کرده است که استفاده از آن در پرچمداری که سال 2017 به بازار آمده است کمی جای تعجب دارد.
همانظور که گفته شد نسبت تصویر در این نمایشگر به جای 16 به 9 برابر با 18 به 9 است. این کشیدگی کمک کرده است تا نسبت نمایشگر به بدنه به مراتب بهتر از بسیاری از گوشی ها باشید و تجربه جذاب تری را از کار کردن با گوشی به کاربر منتقل می کند. از دیگر مزیت های این فرمت تصویر می توان به پشتیبانی بهتر ویژگی دو پنجره ای اشاره کرد به طوری که در این نمایشگر دو پنجره کنار هم مربعی شکل و کاملاً کاربردی ایفاء نقش می کنند که همین موضوع کار کردن با این ویژگی را بهتر و آسان تر کرده است. اما این فرمت تصویر معایبی هم دارد. پشتیبانی نکردن نرم افزار ها از این فرمت تصویر و ایجاد دو نوار مشکی در بالا و پایین نمایشگر و کافی نبودن محتوای تصویری برای این نسبت از معایب این نمایشگر است.
نمایشگری از نوع IPS LCD که در بحث کنتراست و داینامیک رنگ از عملکرد بسیار خوبی برخوردار است. کنتراست نمایشگر G6 را باید یکی از بهترین کنتراست ها در میان ال سی دی ها دانست. با وجود این که کنتراست این نمایشگر از AMOLED کمتر است اما همچنان کنتراست 2000 به 1 گوشی G6 بسیار بهتر از اکثر گوشی های موجود در بازار است. و اما موردی که معمولا نمایشگرهای ال جی با آن مشکل داشتند، حداکثر روشنایی بود که در G6 به طور چشمگیری بهتر شده است. حداکثر روشنایی در حالت دستی برابر با 470 شمع در متر مربع است و اگر حداکثر روشنایی در حالت خودکار انتخاب شده باشد و کاربر در محیطی بسیار روشن قرار گیرد، این میزان برابر با 565 شمع در متر مربع می شود. با این وجود خوانایی نمایشگر زیر نور مستقیم خورشید مناسب است و می توان در این مواقع روی آن حساب کرد.
در کل اگر بخواهیم این نمایشگر را با نسل قبل پرچمداران ال جی مقایسه کنیم باید این طور عنوان کنیم که نمایشگر در G6 رنگ ها را با دقت بسیار بالایی به نمایش می گذارد، حداکثر روشنایی به وضوح بیشتر است و خوانایی بهتری را در زیر نور خورشید ارائه می دهد، پشتیبانی از ویژگی های Dolby Vision و HDR10 برای نمایش هرچه بهتر و در آخر نسبت تصویر 18 به 9 آن مشابه دیگر پرچمداران این شرکت کره ای نیست.
یکی از مواردی که در G6 و S8 می توان مشاهده کرد، لبه های گرد نمایشگر است. این لبه های گرد تجربه بصری جذابتری را به کاربر ارائه می دهد اما این لبه های گرد تنها برای جذابیت بصری و هماهنگی با طراحی بدنه به وجود نیامده اند. گرد بودن گوشه های نمایشگر باعث می شود تا گوشی در هنگام افتادن و ضربه خوردن از گوشه ها، فشار کمتری را به نمایشگر وارد کند.
این صفحه نمایش همچون برادران از ویژگی Always-on display استفاده کرده است. در این حالت و با خاموش بودن نمایشگر، ساعت، تاریخ و اعلانات بروی صفحه نمایش نمایان می شوند. زمانی که گوشی در کیف یا جیب قرار گیرد به طور خودکار نمایش محتویات گفته شده خاموش می شود تا در مصرف باتری صرفه جویی شود.
در زیر نمایشگر هم 4 دکمه لمسی مربوط به کنترل ناوبری یا قابلیت های دستوری قرار گرفته است که با ابعادی مناسب و فاصله ای خوب می تواند راحتی کار را برای کاربر به همراه داشته باشد.
سخت افزار
ال جی برای G6 استفاده از پردازنده اسنپدراگون 821 را در دستور کار خود قرار داده است. این پردازنده 4 هسته ای با فرکانس کاری 1.6 تا 2.15 گیگاهرتز و تکنولوژی ساخت 14 نانومتری، در واقع همان اسنپدراگون 820 است که اورکلاک شده است. البته این پردازنده در کنار عملکرد بهتر در زمینه رندر گرفتن، دارای پیشرفت های دیگری است که می تواند تا حدودی عملکرد بهتری را در مجموع نسبت به نسل قبل خود ایجاد می کند. پردازنده گرافیکی استفاده شده در هر دو مدل پردازنده 820 و 821، نسخه Adreno 530 است اما نهایت فرکانس کاری در اسنپدراگون 821 کمی بالاتر از پردازنده قبلی است. در کل اسنپدراگون 821 نسبت به اسنپدراگون 820 بوت سریع تر، ارتباط بهتر با نرم افزارها، حرکات روانتر در رابط کاربری، عملکرد بهتر پردازنده به میزان 10 درصد، عملکرد بهتر پردازنده گرافیکی تا 5 درصد، ذخیره انرژی کاربردی تر، پشتیباتی بهتر از قابلیت های سخت افزاری و نرم افزاری دوربین و ارتباط بهتر با اندروید 7 را به همراه دارد.
در کنار پردازنده کارآمد، استفاده از 4 گیگابایت رم که در محصولات رده بالا کاملاً رایج است می تواند حتی کاربران سخت گیر را هم خوشنود سازد. ال جی G6 برای فضای ذخیره سازی به مدل 32 گیگابایت و 64 گیگابایت مجهز شده است که به طور پیش مقداری از حافظه آن را به سیستم عامل اختصاص داده است. امکان استفاده از کارت حافظه جانبی تا حداکثر 256 گیگابایت از دیگر ویژگی های این پرچمدار می باشد.
عملکرد
پردازنده استفاده شده در G6 با این که پردازنده ای قدرتمند است اما با توجه به پرچمداران امسال کمی ضعیف تر است. پردازنده اسنپدراگون 821 عملکرد بهتری از اسنپدراگون 820 دارد اما به طور چشمگیری از اسنپدراگون 830 ضعیف تر است. هرچند این ضعیف بودن به معنی کند بودن و اجرای بد نرم افزارها نیست بلکه می توان تا مدتها سنگین ترین نرم افزارها را با 821 اجرا کرد و هیچ ضعفی را در آن مشاهده نکرد.
دوربین
دوربینی که ال جی برای G6 در نظر گرفته است، همچون دیگر برادرانش دوگانه است. ال جی سع کرده است به جای استفاده از دوربین دوگانه آن هم با سنسور 16 مگاپیکسل و 8 مگاپیکسل، از دو سنسور 13 مگاپیکسلی در این محصول استفاده کند که با کد IMX258 شناخته می شود و از ساخته های سونی است. نوع فعالیت دوربین دوگانه در G6 همچون دیگر محصولات ال جی، تنها برای تغییر زاویه دید است. یکی از سنسورهای 13 مگاپیکسل با زاویه دید استاندارد 71 درجه می تواند تصاویر را ثبت کند که به لرزش گیر اپتیک سه محوره، تشخیص فاز و فوکوس خودکار مجهز است و دارای f/1.8 می باشد که به معنی جذب بیشتر نور توسط سنسور است. سنسور 13 مگاپیکسلی دیگر با زاویه باز فعالیت خود را انجام می دهد. این سنسور با زاویه 125 درجه و f/2.4 عکس های جذابی را ثبت می کند اما فاقد لرزش گیر اپتیک است و تنها به فوکوس خودکار مجهز شده است.
قابلیت Focus Peaking با نقطه رأس فوکوس یکی دیگر از قابلیت های جذاب این گوشی است. با کمک این ویژگی، فضاهایی که بیشتر در فوکوس هستند به رنگ سبز علامت گذاری می شوند. در نتیجه، کاربران به سرعت تشخیص می دهند که کجاها در فوکوس است و کجاها نیست و حتی زمانی که در حال ضبط فیلم هستند می توانند فوکوس را مشاهده و تنظیم کنند.
فیلم بردای با G6 بسیار لذت بخش است. حالت دستی در فیلم برداری می تواند شما را به یک کارگردان حرفه ای تبدیل کند. در این حالت شما تمام گزینه ها از جمله دریچه لنز، ایزو، فوکوس و میکروفون ها را در کنترل خود دارید و می توانید کمی دید هنری را چاشنی کار کنید تا از نتیجه به دست آمده هیجان زده شوید. فیلم برداری با این پرچمدار با حداکثر رزولوشن 2160 پیکسل و 30 فریم در ثانیه انجام می شود اما بهتر است رزولوشن را بروی 1080 پیکسل تنظیم کرده و از 60 فریم در ثانیه استفاده کنید تا نتیجه بهتری را به دست آورید. در فیلم بردای گزینه های دیگری همچون HDR، صدای 24 بیتی استریو با سطح 192kHz را در اختیار دارید.
از دیگر ویژگی های دوربین G6 می توان به عکس برداری مربعی فرم آن اشاره کرد که این نوع ثبت تصاویر را برای اشتراک در شبکه های اجتماعی مناسب کرده است.
دوربین ثانویه
استفاده از سنسور 5 مگاپیکسل برای دوربین ثانویه که قابلیت ثبت تصاویر با زاویه باز را دارد از دیگر ویژگی های این محصول است. ال جی به جای استفاده از دو دوربین در جلوی گوشی، با استفاده از بهبود های نرم افزاری توانسته است زاویه باز و استاندارد را به دوربین خود اضافه کند. از دیگر ویژگی های انی دوربین می توان به f/2.2 و فیلم برداری با رزولوشن 1080 پیکسل اشاره کرد.
نمونه عکس های گرفته شده با دوربین G6
عکاسی در شب
نرم افزار دوربین همچون گذشته است و البته کمی هم گیج کننده (به طور مثال گزینه HDR را باید با رفتن به بخش تنظیمات فعال یا غیر فعال کنید در حالی که بهتر بود این گزینه بروی صفحه قرار می گرفت) اما می توان در مدت زمان کمی به آن عادت کرد و دستوراتی که برای ثبت لحظه در ذهن دارید را بروی آن اعمال کنید.
صدا
صدای خروجی از اسپیکرها خوب است اما عالی نیست این موضوع را می توان به کم اهمیت بودن صدای خروجی از اسپیکر ها نسبت داد (نسبت به صدای خروجی هدفون) یا به ضد آب بودن گوشی. در کل شما با صدایی واضح و مناسب همراه هستید اما داستان در خروجی هدفون کمی فرق می کند. صدای خروجی برای پخش از هدفون یا دیگر وسایل پخش کننده، بسیار مناسب است و مشخص است ال جی در G6 همانند V20 برای صدای خروجی کم کاری نکرده است.
باتری
با وجود این که G6 از نمایشگر بزرگتری سود می برد اما استفاده از پردازنده اسنپدراگون 821 توانسته است تا حدودی ضعف باتری پرچمداران ال جی را بپوشاند. کم مصرف بودن سخت افزار واستفاده از باتری 3300 میلی آمپری به جای باتری 2800 میلی آمپری استفاده شده در G5، ما را به این فکر انداخت که شاید کمتر به سمت شارژر و پریز برق برویم. البته تمام فاکتورهایی که گفتیم باز هم نتوانست عمر باتری را عالی جلوه دهد به طوری که می توانید در وب گردی کمتر از 10 ساعت، تماشای ویدیو کمتر از 12 ساعت و مکالمه نزدیک به 23 ساعت را با این محصول تجربه کنید.
نرم افزار
رابط کاربری بروز شده در کنار سیستم عامل اندروید 7 موجب شده است تا محیط آشنا ولی بهینه با نمایشگر جدید را در اختیار داشته باشیم. ال جی به خوبی توانسته است رابط کاربری و نرم افزار های پیش فرض را با نسبت 18.5 به 9 نمایشگر هماهنگ سازد. همچنین می توانید نرم افزار های دیگر را انتخاب، و فرمت آن را با فرمت تصویر هم گام سازید.
نتیجه گیری
گوشی ال جی G6 محصولی خوش دست با ساختاری عالی است. این اسمارت فون با ساختاری که دارد ارگونومیک بالایی را برای کاربر به ارمغان آورده است. نمایشگر خوب با فرمت تصویر 18 به 9 در کنار بهینه سازی هایی که برای نمایش محتوا در نظر گرفته شده است، G6 را در سطحی بالاتر از دیگر پرچمداران ال جی قرار داده است. سخت افزار این محصول قدرت مند است اما برای گوشی که در سال 2017 به بازار آمده است رقابتی نیست. دوربین G6 عملکرد خوبی دارد اما نمی توان با کلمه عالی آن را خطاب کرد. در کل G6 محصولی است که رشد بسیار خوبی نسبت به پرچمداران قبلی این شرکت را تجربه کرده است اما به نظر می رسد خانواده V محبوبیت بالاتری دارند تا خانواده G.
8.8امتیاز9سخت افزار9.5صفحه نمایش8.6دوربین8صدا9.1طراحی8.5باتری8.9ارزش خرید
ممنون از بررسی:-bd واقعا با یکی از بهترین گوشی های Lg طرفیم مخصوصا تو طراحی
بهترين بررسي جي٦ بود ك خوندم مرسي واقعا خسته نباشيد:-bd