سوالی که حداقل یک بار برای همه ما پیش آمده است این است که چه گوشی بخریم؟ گوشی های هوشمند با داستانی متفاوت در زندگی ما قرار گرفته اند و مانند بسیاری از محصولات که ممکن است سوال را برای خریدن یا نخریدن مطرح کنند، شکل نگرفته اند. اما در این بین بودجه هر فردی برای خرید یک گوشی هوشمند است که آخرین نظر را تعیین می کند. با وجود مشکلات به وجود آمده در بخش گوشی های هوشمند، این روزها ممکن است پول یک پرچمدار را برای یک میان رده خرج کنید پس چه بخواهیم چه نخواهیم این میان رده ها هستند که پر رنگ ترین نقش را در بازار بازی می کنند. سامسونگ را باید حاکم این فروش در بازار داخلی و بازارهای بین المللی دانست. در بین تمام محصولات و سری های مختلف، سری J سامسونگ با استقبال بالایی روبرو شده است که همین موضوع سامسونگ را بر آن داشته تا این سری از محصولات خود را با امکانات بیشتری روانه بازار کند. با ما همراه باشید برای شناخت بیشتر یکی از این محصولات محبوب. این شما و این هم J7 Prime.
معرفی
در سال 1937 بود که شرکتی نو پا شروع به فعالیت هایی در زمینه های مختلف کرد. در دهه های اول فعالیت این شرکت توانست جز بزرگ ترین شرکت ها تجاری کره شود اما در آن زمان سامسونگی که امروزه آن را می شناسیم شکل نگرفته بود. گسترش مالی این شرکت چنان بود که بعد از 3 دهه به شرکت بزرگ صنعتی تبدیل شد. این روند رشد تا سال 1980 که به جهانی شدن سامسونگ منجر شد ادامه داشت اما پس از آن سامسونگ تبدیل به شرکتی شده بود که تنها هدفش رسیدن به برترین شرکت تکنولوژی جهان بود. با طی کردن تمام فراز و نشیب ها، امروزه سامسونگ بزرگ ترین شرکت تکنولوژی دنیا با شرکت های زیر مجموعه بسیاری، تا جایی پیش رفته است که حتی شرکت های بزرگ و به نامی همچون اپل در محصولات خود از ساخته های سامسونگ استفاده می کنند.
طبق روال همیشه بررسی را از ساختار جعبه و لوازم موجود در آن می خواستیم شروع کنیم که باز هم از جعبه گوشی در محصول ارسالی از سمت دفتر سامسونگ خبری نیست !!.
طراحی و ساختار
این روزها دیگر تشخیص محصولات سامسونگ در نمای روبرو به کاری بسیار سخت تر از ساخت آن تبدیل شده است. نمایی تکراری اما دوست داشتنی این بار با ساختاری از فلز این محصول را همراهی می کند. سامسونگ همیشه سعی کرده است بازخورد ها از نوع ساختار محصول را در گوشی های خود به خوبی گوش کند و آن را انجام دهد. این بار با میان رده ای طرف هستیم که امکانات و ساختی بالاتر از رده خود دارد.
J7 Prime با ابعاد 8×75×151.7 میلی متری خود تقریباً هم اندازه نسخه معمولی J7 است. ساختار فلزی محصول، حس استقامت را در ذهن تقویت می کند و می دانید که با محصولی مستحکم طرف هستید. هرچند که همین ساختار فلزی باعث شده است تا گوشی اشتیاق بالایی برای خارج شدن از دست کاربر پیدا کند. از لیز بودن گوشی که بگذریم، سامسونگ گوشه های بدنه را قوس دار و لبه ها را منحنی در نظر گرفته است که همین امر ارگونومی خوبی را به J7 Prime بخشیده و استفاده روزمره و قرارگیری در جیب یا کیف را راحت تر ساخته است. وزن این محصول برابر با 167 گرم است که 3 گرم سبک تر از نسخه معمولی آن است. این وزن را تنها می توان برای یک محصول فلزی مناسب دانست که J7 Prime هم به این نوع ساختار مجهز شده است پس نمی توان به آن خرده گرفت.
نمای روبروی گوشی را تکراری خواندیم اما اگر منصفانه با آن برخورد کنیم باید بگوییم که کاربردی ترین طراحی را سامسونگ برای محصولات خود در نظر گرفته است. طراحی که حتی در فبلت ها، راحتی کار را در پی دارد. مانند همیشه دکمه فیزیکی Home مجهز شده به سنسور اثر انگشت در کنار دو دکمه ناوبری لمسی در چپ و راست، نمایشگری 5.5 اینچ با نسبت خوب 73.3 درصد به بدنه، نشان سامسونگ، سنسور نور و مجاورت، اسپیکر مکالمه و دوربین ثانویه از مواردی است که آن را مشاهده می کنیم. در این نما سامسونگ از پوشش محافظ یکپارچه استفاده کرده است که وظیفه جلوگیری از خط و خش را در این گوشی به عهده دارد.
در اطراف گوشی خبری ار فریم مجزا نیست به طوری که پنل پشتی به صورت یکپارچه به اطراف هم امتداد یافته است. با نگاهی دقیق در میابید که این قاب پشتی دسترسی کاربر را به باتری محدود کرده است و نمی توان آن را جدا ساخت. در لبه ها می توان مواردی همچون دکمه پاور (روشن/ خاموش)، اسپیکر اصلی، دکمه های کنترل حجم صدا، درگاه سیم کارتها و کارت حافظه، جک 3.5 میلی متری، پورت Micro USB و میکروفون را مشاهده کرد.
خوشبختانه این محصول از دو سیم کارت و یک کارت حافظه به صورت همزمان پشتیبانی می کند اما سوال اینجاست که چرا در طراحی این درگاه ها، اسلات کارت حافظه را در درگاهی قرار داده اند که سیم کارت دوم قرار دارد و سیم کارت اول یک درگاه مجزا دارد؟ ممکن است کاربری بخواهد کارت حافظه را از گوشی جدا سازد، در این لحظه است که سیم کارت دوم شما غیر فعال می شود !!! به احتمال زیاد سامسونگ در لحظه آخر یادش آمده است که درگاهی مجزا را به این محصول اضافه کند.
نمای پشت گوشی کاملا ساده در نظر گرفته شده است و تنها می توان مواردی همچون دوربین، فلاش و نشان سامسونگ را مشاهده کرد. دو پنل در بالا و پایین گوشی قرار گرفته اند که آنتن های مخابراتی را در خود جای داده اند. این پنل ها بهتر بود با دقت بالاتری ساخته و در کنار قاب فلزی پشت قرار می گرفتند.
سخت افزار
سامسونگ J7 Prime را مجهز به پردازنده ای از ساخته های خود کرده است. این پردازنده با نام Exynos 7870 شناخته می شود و در عمل پردازنده ای است با عملکردی متوسط. 8 هسته پردازشی با نهایت فرکانس کاری 1.6 گیگاهرتز در کنار 64 بیتی بودن، این پردازنده را برای این محصول مناسب جلوه می دهد. از دیگر ویژگی های این پردازنده می توان به معماری ساخت 14 نانومتری از نوع FinFET، پشتیبانی از دوربین تا 16 مگاپیکسل، پشتیبانی از فیلم برداری 1080 پیکسل با 60 فریم در ثانیه، پشتیبانی از شبکه LTE و حافظه از نوع LPDDR3 اشاره کرد. پردازنده گرافیکی مجتمع استفاده شده از نوع Mali-T830 است که دارای حداکثر فرکانس کاری 600 مگاهرتز است اما در Exynos 7870 این مقدار برابر با 700 مگاهرتز است و قابلیت پشتیبانی از DirectX 11 را داراست. در تست های انجام شده عملکرد سخت افزاری J7 Prime مناسب ارزیابی شد و در برخی مواقع بالاتر از رقبای هم رده ظاهر شد. در بازی های سه بعدی سنگین نمی توان بروی فریم های بالا حساب کرد اما می توان آنها را انجام داد. در پخش ویدیو، شما مشکلی با ویدیوهای 1080 پیکسل ندارید اما ویدیوهای 4K را کامل از یاد ببرید.
رم در نظر گرفته برای این محصول برابر با 3 گیگابایت است که برای آن کاملا مناسب است و اجرای روان نرم افزارها را تضمین می کند. حافظه داخلی 16 و 32 گیگابایت است اما در مدل 16 گیگابایت تنها 10 گیگابایت در اختیار شما قرار می گیرد. با این وجود نباید نگران فضای ذخیره سازی بود زیرا می توانید با استفاده از کارت حافظه تا 256 گیگابایت دیگر بر این میزان اضافه کرد. از دیگر ویژگی های این گوشی هوشمند می توان به شبکه بیسیم با استاندارد 802.11، بلوتوث نسخه 4.1 و رادیو FM اشاره کرد.
صفحه نمایش
نمایشگری که سامسونگ برای این میان رده در نظر گرفته است جالب توجه است. این نمایشگر با ابعاد 5.5 اینچ و رزولوشن 1080 در 1920 پیکسل در کنار نمایش 401 پیکسل در هر اینچ آمده است تا قاعده بازی میان رده ها را بر هم بزند. این نمایشگر بروی برگه بسیار بهتر از نسخه معمولی J7 است اما این برتری تنها در اعداد و ارقام است. زمانی که نمایشگر گوشی را روشن کردیم، بر اساس ذهنیتی که از محصولات سامسونگ داشتیم، به دنبال رنگ های زنده و پوشیا و کنتراست بی نهایت بودیم اما در کمال تعجب چنین نشد. درست است که سامسونگ رزولوشن تصویر را 2 برابر کرده است اما نمایشگر جذاب AMOLED جایش را به یک نمایشگر TFT داده است !. این جایگزینی حداقل 3 عیب دارد. اول: رنگ ها آنچنان که باید زنده نیستند و کاملا بی حال نمایش داده می شوند. دوم: کنتراست نمایشگر های AMOLED بی نهایت هستند یعنی مشکی در این نمایشگر ها کاملا مشکی هستند که نمی توان نمونه اش را در نمایشگر دیگری مشاهده کرد، پس عمق رنگ و تصویر نمایشگر به کار رفته در J7 Prime مناسب نیست. و سوم: زاویه دید در نمایشگر های AMOLED است که بسیار بهتر از نمایشگرهای TFT بهینه شده است. البته با تمام مواردی که ذکر شد باید بگوییم که رزولوشن بالا به کمک این نمایشگر آمده است تا کمتر جای خالی رنگ ها و کنتراست خوب را احساس کنید. زاویه دید همچنان مناسب است و می توان از تندترین زوایا هم نمایشگر را مشاهده کرد.
دوربین
سامسونگ J7 Prime را مجهز به دوربین 13 مگاپیکسل کرده است. این لنز از نوع 28 میلی متری با با f/1.9 است که ویژگی هایی مانند فوکوس خودکار، فوکوس لمسی، تشخیص چهره، قابلیت HDR و پانوراما را داراست. لنزی که سامسونگ در نظر گرفته است، می تواند نور خوبی را به سنسور برساند و در نتیجه عکاسی در محیط کم نور مناسب است. عکس های ثبت شده برای یک محصول میان رده خوب به نظر می رسد و با رنگ هایی مناسب، کنتراست قابل قبول و تقریبا شارپ طرف هستید. در طول مدت تست می توان به این موارد اشاره کرد: رنگ ها کمی گرم هستند- در حالت HDR سایه ها به میزان کمی بازخوانی می شوند- نبود لرزشگیر اپتیک باعث شده است که در هنگام عکسبرداری تمام حواستان به ثابت نگه داشتن گوشی باشد اما در نهایت اگر موفق به این کار شدید عکسهایی با جزئیات بالا را در اختیار دارید-نویز در محیط های کم نور کمی بالاست- ماکرو گرفتن به کاری لذت بخش برای شما تبدیل می شود. در کل می توان به این دوربین نمره قبولی را داد.
دوربین ثانویه 8 مگاپیکسل است که همانند دوربین اصلی دارای f/1.9 است که باعث می شود نور خوبی را از محیط دریافت کند. البته جزئیات در این دوربین متوسط ارزیابی می شود اما می تواند سلفی دوستان را راضی نگه دارد.
فیلم برداری هم با کیفیت 1080 پیکسل در 30 فریم در ثانیه ثبت می شود که تنها برای یک محصول میان رده مناسب است.
نمونه عکس
صدا
صدای خروجی از اسپیکر اصلی خوب است و می توان روی آن حساب کرد. البته در صدای خروجی از جزئیات بالا خبری نیست و تنها برای گوشی دادن به موسیقی برای لحظاتی مناسب است. در تست های انجام شده توانستیم تا 87 دسیبل را برای اسپیکر اصلی این گوشی ثبت کنیم. اسپیکر مکالمه صدای دریافتی را به خوبی پخش می کند و عملکرد خوبی هم در مناطق شلوغ دارد.
حسگر اثر انگشت
سامسونگ محصول میان رده خود را به حسگر اثر انگشت مجهز کرده است تا در مقابل حریفان چینی کم نیاورد. این حسگر که همانند دیگر محصولات سامسونگ در دکمه خانه قرار گرفته است از دقت متوسطی برخوردار است که نمی توان کلمه خوب را به آن نسبت داد. ابعاد سنسور مناسب است اما برای شناسایی کمی سخت گیر است و زمان می برد تا به آن عادت کنید. این سنسور اکتیو است و احتیاجی به آن ندارید که دکمه فیزیکی را فشار داده بعد عملیت شناسایی را انجام دهید.
باتری
باتری J7 Prime را باید یکی از مزیت های آن بر شمارد. این باتری با ظرفیت 3300 میلی آمپر، نوید آن را میداد که با میزان شارژدهی بالایی ما را روبرو سازد. این باتری که برای کاربران عادی غیر قابل دستیابی است، توانست در تست PCMark نزدیک به 10 ساعت کار را به دست بیاورد. همچنین این باتری می تواند گوشی را تا 21 ساعت در مکالمه، 15 ساعت تماشای فیلم و 84 ساعت پخش موسیقی همراهی کند. هرچند اگر ظرفیت مناسب باتری را در کنار سخت افزار کم مصرف و نمایشگری نچندان دلربا قرار داد، نباید هم انتظاری کمتر از این میزان جوابگویی را هم داشت.
رابط کاربری
استفاده از اندروید 6 یا مارشملو در کنار رابط کاربری خوب و روان سامسونگ به نام تاچ ویز دست به دست هم داده اند تا کار کردن با این گوشی بسیار آسان و جذاب شود. همچون گذشته رابط کاربری اختصاصی سامسونگ را با رنگو لعاب زیاد و آیکون های شاد، به دور از رابط کاربری خام گوگل شاهد هستیم.
در بخش شماره گیری، اعداد و فاصله آنها در این رابط کاربری بسیار مناسب است و می توان تقریبا با یک دست شماره گیری کرد. نرم افزار پیام رسان هم همانند گذشته خوب است، در این بخش اگر بخواهید بین دو سیم کارت یکی را انتخاب کنید باید قبل از نوشتن متن این کار را انجام دهید.
این صفحه کلید دارای کلید هایی با ابعاد و فاصله مناسب است و کلید های اعداد هم بروی آن قرار گرفته است که کار کاربر را راحت تر از دیگر صفحه کلید ها کرده است. همچنین صفحه کلید مورد نظر به طور کامل از زبان فارسی پشتیبانی می کند. در حالت چرخش کلید ها کمی از اطراف فاصله میگیرند اما این فاصله کم است که این مورد برای تایپ با دو دست کاملا کاربردی است.
برای تشخیص اثر انگشت هم می توانید به راحتی با پیدا کردن گزینه مورد نظر در تنظیمات این کار را انجام دهید.
سامسونگ نرم افزارهای بسیاری را در این رابط کاربری در نظر گرفته است.
رقبا
Sony Xperia C5 Ultra : کیفیت ساخت خوب- نمایشگر مناسب- دوربین ثانویه عالی- باتری متوسط-بدنه پلاستیکی- مقدار کم رم
Huawei Ascend Mate7 : بدنه فلزی- نمایشگر مناسب- حسگر اثر انگشت-باتری خوب- سیستم عامل قدیمی
8.8امتیاز8.1راندمان9امکانات8.9طراحی9.2ارزش
منم این گوشی رو دارم گوشی خوبیه.ولی متاسفانه بعد از خریدنش فهمیدم که خیلی از سنسورهایی که گوشی های پایین تر از این سری هستند دارن رو نداره.مثل قطب نما که یک سنسور مغمولی ولی کاربردی هستش.و این یک ضعف برای این گوشی حساب میشه
سطح بررسی ها بسیار بالا , کامل و حرفه ایست
ممنون از زحماتتون
میگم این یکی ک نمیترکه؟؟؟=))=))=))
سلام میشه نقد و بررسی گوشی xiaomi redmi note 3 pro رو قرار بدین ب نظرم با قیمت کمش در سامسونگ s6edge و از این گوشی از لحاظ قدرت بهتره
حدود یه تومن گوشی خیلی خوبه.
Mate 7 رو ترجیح میدمB-) ممنون از بررسی:-bd
من اين گوشي را دارم، واقعا دوست داشتنيِ دوربين عالي سخت افزار كار راه انداز و طراحي خوب براي گوشي با صفحه نمايش 5.5.
ولي چنتا عيب داره
١- نداشتن سنسور تنظيم نور صفحه نمايش ( به همين دلي اگه حواستون به نور صفحه نباشه باتري زياد استفاده ميكنه )
٢- سنسور اثر انگشت ضعيف ( خنگه :smiley1 )
٣- دوربين خيلي به لرزش حساس هست و بايد با دقت عكس بندازيد ( من با تايمر ميندازم كه تمركز بيشتر باشه )
و البته يك حسن خيلي خوب هم داره اون هم مودم 4g خيلي خوبه وسرعت خوبي داره