سونی پرچمدار جدید خود را در حالی روانه بازار کرد که سامسونگ اس 8 و ال جی G6 هر دو از ساختاری متفاوت نسبت به تمام گوشی های هوشمند وارد میدان می شدند. سامسونگ و ال جی سعی بر این داشتند تا در کنار ویژگی های جدید، نمایشگری کشیده را در محصولات خود به کار گیرند اما سونی این ویژگی را بروی پرچمدار خود اعمال نکرد و ترجیح داد در کنار زبان طراحی خاصش، ویژگی هایی همچون اسلوموشن قدرتمند و تعداد پیکسل بسیار بالا را در نمایشگر ایکس زد پریمیوم بگنجاند. با ما همراه باشید تا ببینیم این محصول در برابر رقبا از چه عملکردی برخوردار است.
معرفی
در سال 1946 شرکتی به وجود آمد که با ایده های جالب و نوآورانه خود به سرعت راهش را در بازار ها پیدا کرد. بلند پروازی های این شرکت تمامی نداشت به طوری که مدام با سیاست های بسیار ماهرانه و ایده های خلاق بیشتر همگان را شگفت زده می کرد، اما این تازه اول راه بود. 12 سال پس از تاسیس شرکت باید نامی بین المللی برایش انتخاب می شد، اما نامی که می بایست هم تلفظ ساده ای برای زبان های مختلف داشته باشد و هم کاملا جدید و بکر باشد. در سال 1958 شرکت سونی خود را با این اسم به جهانیان معرفی کرد. این شرکت با گستردگی بسیاری که برای خود به وجود آورده بود، دارای زیر مجموعه های بسیاری شد که می توان به عنوان مثال واکمن، آلفا، سایبرشات، وایو، اکسپریا، براویا و پلی استیشن را نام برد. این شرکت جدا از تولید سیستم های صوتی و تصویری، بازی، عکاسی، کامپیوتر و گوشی های همراه، توانست به دنیای سینما راه پیدا کند و با خرید کلمبیا پیکچرز (سونی پیکچرز اینترتینمنت) توانست خود را تبدیل به هیولایی شکست ناپذیر کند. همین موضوع باعث شد تا بسیاری از کاربران در سراسر جهان به این نام اطمینان کنند و آن را بهتر از بهترین بدانند. هرچند در دهه اخیر چنان رقابت در این بازار ها داغ شده است که دیگر نمی توان با انتخاب نام سونی احساس کرد که صاحب بهترین محصول شده ایم.
بسته بندی
سونی جعبه ایکس زد پریمیوم را همانند دیگر پرچمداران خاندان ایکس در نظر گرفته است. جعبه ای سفید رنگ که بروی آن نشان ایکس با ابعادی بزرگ و کمی تیره تر از رنگ زمینه خودنمایی می کند. در کنار این نشان، نشان اکسپریا در مرکز جعبه و نشان سونی در پایین جعبه جا خوش کرده است. در این نما نمی توان متوجه مدل گوشی شد، مگر آنکه زیر جعبه را مشاهده کنید.
با باز کردن جعبه ایکس زد پریمیوم، می توان دفترچه راهنما، شارژر، کابل شارژ و هدفون را مشاهده کرد (البته تنها شارژر و کابل آن در جعبه ارسالی موجود بود).
طراحی و ساختار
فرقی ندارد که سونی به تولید پرچمدار مشغول باشد یا میان رده، در هر صورت شما با چهره ای آشنا در این محصولات طرف هستید. مهمترین تفاوتی که بین گوشی های پرچمدار و میان رده سونی در بخش زبان طراحی دیده می شود، کیفیت ساخت و استفاده از متریال با کیفیت بالا است. اما با وجود این که ایکس زد پریمیوم چهره ای آشنا دارد، زمانی که با آن روبرو می شوید و آن را در دست می گیرید، با محصولی کاملاً جذاب و قابل اطمینان مواجه می شوید. چهره ای مستطیلی با گوشه های تیز که سعی شده است با استفاده از برش لیزری در لبه ها و قوس فریم سمت راست و چپ گوشی، در دست گرفتن ایکس زد پریمیوم را برای کاربر با سهولت بیشتری همراه کند.
در نمای روبروی این محصول می توان نمایشگری 5.46 اینچ، اسپیکر مکالمه (به عنوان اسپیکر دوم برای پخش موسیقی)، دوربین ثانویه، سنسور مجاورت، نشانگر اعلانات، نشان سونی و اسپیکر اصلی را مشاهده کرد. ایکس زد پریمیوم در نمای روبرو شلوغ تر از دیگر رقبا دیده می شود اما پوشش شیشه ای یکدست نمایشگر تا حدودی بر جذابیت بصری این نما افزوده است.
سونی ایکس زد پریمیوم با توجه به این که از یک نمایشگر 5.5 اینچ (5.46) استفاده می کند، نه تنها بزرگتر از گوشی هایی با نمایشگر یکسان است بلکه از رقیبان اصلی خود که از نمایشگر 5.8 اینچ (اس 8) و 5.7 اینچ (جی 6) استفاده می کنند هم بسیار بزرگ تر و سنگین تر است. مهمترین عامل در اختلاف ابعاد این محصول نسبت به دو پرچمدار یاد شده، عدد 68.4 درصد برای نسبت نمایشگر به بدنه است. البته سونی دوستان نگران این نسبت نباشند زیرا اکسپریا ایکس زد پریمیوم وضعیت بهتری از آیفون 7 پلاس با عدد 67.7 درصد در نسبت نمایشگر به بدنه دارد.
اکسپریا ایکس زد پریمیوم با ابعاد 7.9×77×156 میلی متری که دارد، کار کردن با یک دست را برای کاربر به یک رویا تبدیل می کند. عملاً اگر بخواهید گوشی را با یک دست بگیرید، انگشت شصت تنها تا 70 درصد نمایشگر را تحت پوشش قرار می دهد. در کنار ابعاد بزرگ، وزن 195 گرمی ایکس زد پریمیوم باعث شده است تا لقب پرچمدار سنگین وزن 2017 را به این محصول از سونی هدیه دهیم.
سونی برای پرچمدار جدید خود ساختار شیشه و فلز را در نظر گرفته است. این ساختار در لبه ها و فریم راست و چپ گوشی با کیفیت ساخت عالی خودنمایی می کند. البته در فریم سمت راست و چپ، سونی ترجیح داده است که از نوعی پلاستیک که جلوه شیشه به خود گرفته است استفاده کند تا در صورت ضربه خوردن، انرژی وارد شده بهتر دفع گردد. از این رو سونی لبه ی سمت راست و چپ را قوس دار در نظر گرفته است که جدا از بالا بردن ارگونومیک و خوش دست کردن گوشی، در بالا بردن جذابیت بصری کمک بسزایی کرده باشد. سمت راست گوشی با دکمه های کنترل حجم صدا، پاور (روشن/خاموش) که در خود سنسور اثر انگشت را جا داده است و دکمه شاتر تزئین شده است. سمت دیگر گوشی تنها به درگاه اسلات مشترک سیم کارت و کارت حافظه جانبی مجهز شده است.
خوشبختانه این درگاه به راحتی خارج می شود و احتیاجی به سوزن برای خارج کردن آن نیست. این نکته را به خاطر داشته باشید که در هنگام خارج کردن درگاه اسلات، تنها اسلات مشترکی که مربوط به سیم کارت و کارت حافظه جانبی است خارج می شود و اسلات دیگر که مربوط به سیم کارت اول است به صورت مجزا از جایگاه خارج و قابل استفاده می باشد.
در نمای بالا شاهد جک 3.5 میلی متری و میکروفون ثانویه هستیم. بخش زیرین گوشی به میکروفن اصلی و پورت USB از نوع Type-C مجهز شده است.
سنسور اثر انگشت اکسپریا ایکس زد پریمیوم بروی دکمه پاور قرار گرفته است که همین امر دسترسی به آن را بسیار راحت و لذت بخش کرده. این سنسور به صورت فعال کار خود را انجام نمی دهد. شما برای باز کردن قفل گوشی ابتدا باید دکمه پاور را فشار داده تا نمایشگر روشن شود بعد از آن عمل شناسایی اثر انگشت را انجام دهید. در هر صورت سرعت باز کرد قفل و سرعت شناسایی اثر انگشت از سوی این حسگر مناسب ارزیابی می شود.
اگر سونی در نمای روبرو هیچ گاه نسبت عالی نمایشگر به بدنه را در نظر نگرفته است اما به واقع باید نمای پشت محصولات این شرکت را عالی توصیف کرد. نمایی ساده اما کاملاً منطقی و شیک. سونی در این نما همچون جلوی گوشی از پوشش Corning Gorilla Glass 5 استفاده کرده است. پوششی براق که می توان در آن محیط اطراف و بازخورد هر آنچه در کادر این پوشش قرار می گیرد را مشاهده کرد. دوربین، فلاش، فوکوس لیزری و تشحیص فاز، نشان سونی و نشان NFC را می توان در این بخش مشاهده کرد.
سخت افزار
سونی برای این که مدت زمان زیادی این پرچمدار را در صدر جدول گوشی های خود نگه دارد، از پردازنده Snapdragon 835 استفاده کرده است که از 8 هسته پردازش با فرکانس کاری 2.45 گیگاهرتز بهره برده است. این پردازنده با معماری ساخت 10 نانومتری ساخته شده است و می تواند از 2 کانال رم LPDDR4x استفاده کند. از دیگر ویژگی های این پردازنده می توان به پشتیبانی از حداکثر دوربین 32 مگاپیکسل به صورت تک و حداکثر 16 مگاپیکسل در صورت استفاده دوگانه، پشتیبانی از نمایشگرهای 4K، پاسخگویی 30 فریم در ثانیه در فیلم برداری با رزولوشن 4K، استاندارد LTE با نسخه Cat-16 و Cat-13، پشتیبانی از کدهای H.264 و H.265، پشتیبانی از بلوتوث نسخه 5، پشتیبانی از شارژ سریع یا Quick Charge 4 و پشتیبانی از USB 3.1 اشاره کرد.
پردازنده گرافیکی استفاده شده مدل Qualcomm Adreno 540 است که با فرکانس 710 مگاهرتز آمده است تا در کنار پردازنده، عملیات پردازشی سنگین را به راحتی انجام دهند. در ایکس زد پریمیوم شاهد 4 گیگابایت رم و 64 گیگابایت حافظه داخلی هستیم که در صورت استفاده از کارت حافظه جانبی می توان تا حداکثر 256 گیگابایت به این مقدار افزود.
عملکرد
عملکرد سخت افزاری اکسپریا ایکس زد پریمیوم را تنها باید با آیفون 7 و رقیبانی همچون اس 8 سامسونگ و اچ تی سی یو 11 مقایسه کرد. بعد از خرید این محصول به هیچ عنوان کلمه ضعیف را برای پردازش فرامین به کار نبرید و نگرانی از افت فریم را هم به ذهنتان راه ندهید. در کل با این پردازنده می توان ویندوز 10 را به خوبی بالا آورد چه برسد به اندروید 7. با وجود این که اکسپریا ایکس زد پریمیوم در تمام تست ها سربلند بیرون می آید اما نسبت به اس 8 و اچ تی سی یو 11 از امتیازات کمتری برخوردار است. امتیازی که در نرم افزار ترکیبی AnTuTu با این گوشی به دست آوردیم برابر با 163847 امتیاز بود که البته در این نرم افزار به صورت پیش فرض امتیاز این گوشی برابر با 168505ثبت شده است اما اس 8 را اولین بار با امتیاز 172492 بالا آوردیم و در مرحله دوم بعد از بهینه کردن سیستم عامل و از مدار خارج کردن بسیاری از نرم افزارها به امتیاز 177425 دست پیدا کردیم. و اما این نکته را هم بهتر است بگوییم که در پردازش های سه بعدی مواردی به دست آمده است که اکسپریا ایکس زد پریمیوم از دو رقیب قدرتمند خود با اختلاف کمی بالاتر بوده است.
صفحه نمایش
سونی در بخش صفحه نمایش قبل از هر شرکتی رزولوشن 4K را در گوشی Z5 Premium خود استفاده کرد. البته گوشی یاد شده در زمان معرفی با نمایشگری 4K به جهانیان معرفی شد اما بعد از مدتی کاربران متوجه شدند که این رزولوشن تنها در مواقع محدودی قابل دستیابی هست که همین موضوع باعث شد تا سونی به این مورد اعتراف کند. اما در اکسپریا ایکس زد پریمیوم جدا از نمایشگری با رزولوشن 4K، با قابلیت HDR روبرو هستیم. قابلیت HDR در محتوا می تواند نمایشی واضح تر، بازسازی بهتر سایه ها، رنگ های غنی و خطوط مورب صافی را داشته باشد.
نمایشگر با ابعاد 5.46 اینچ و رزولوشن 2160×3840 پیکسل بروی اکسپریا ایکس زد پریمیوم قرار گرفته است. این نمایشگر که از نوع IPS است دارای تراکم پیکسلی 807 پیکسل در هر اینچ است که عددی بسیار شگفت انگیزی برای یک گوش محسوب می شود. در کنار این موارد، نمایش 16 میلیون رنگ، HDR-10، نمایشگر Triluminos، موتور تصویر X-Reality و قابلیت لمس همزمان 10 نقطه بروی نمایشگر از دیگر موارد قابل ذکر در این محصول است.
در اکسپریا ایکس زد پریمیوم، نرم افزارها و رابط کاربری در رزولوشن 1080 پیکسل اجرا می شوند اما اگر بخواهید این نمایشگر را به آتش بکشید و از تمام ظرفیت آن استفاده کنید، تنها باید از محتوای 4K برای نمایش فیلم استفاده کنید. در این صورت است که نمایشگر قدرت واقعی خود را نمایان می کند. نمایش رنگ ها، کنتراست و دقت در جزئیات با عملکردی بسیار خوب همراه است.
در نمایشگر گوشی می توان تفاوت بین رزولوشن HD و Full-HD و یا رزولوشن Full-HD و 2K را درک کرد اما به واقع نمی توان در نمایشگری 5.5 اینچ تفاوتی بین رزولوشن 2K و 4K احساس کرد. باید سونی را برای استفاده از نمایشگری چنین قدرتمند ستود اما همچنان معتقدیم که نمایشگرهای 4K هنوز برای استفاده در گوشی ها آن هم با ابعاد کم نمایشگر مناسب نیست.
نمایشگر مورد نظر توانایی این را دارد تا حداکثر روشنایی 570 شمع در متر مربع را ایجاد کند که در کنار کنتراست 1240 به 1، باعث می شود به راحتی در محیط های باز و بیرون از منزل با این پرچمدار کار کنید.
دوربین
و اما ویژگی که همگان با دیدن نام سونی انتظارشان را بالا می برند، دوربین است. سونی در اکسپریا ایکس زد پریمیوم توانست نظر بسیاری از کاربران و حتی کارشناسان را به خود جلب کند. سونی برای پرچمدار جدید خود از یک سنسور 19 مگاپیکسلی استفاده کرده است که نسبت به برادر بزرگ تر با 4 مگاپیکسل کمتر مواجه هستیم. از ویژگی های این دوربین می توان به گشودگی دیافراگم f/2.0، تشخیص فاز، لرزشگیر دیجیتال، فوکوس لیزری، سرعت شاتر 5 برابر سریع تر از قبل، ابعاد بزرگتر پیکسل ها تا 19 درصد و سرعت ذخیره بالا اشاره کرد.
سرعت شاتر بیشتر در این سنسور باعث شده است تا در فیلم برداری با عدد خیره کننده 960 فریم در ثانیه روبرو باشیم. عدد ذکر شده برای یک گوشی هوشمند عددی بسیار بزرگ است این در حالی است که قدرتمندترین رقبا هم تنها می توانند تا 240 فریم را در ثانیه به ثبت رسانند. زمانی که می خواهید از این ویژگی استفاده کنید بهتر است در تنظیمات نرم افزار دوربین، روشنایی محیط را کمی بیشتر کنید زیرا زمانی که سرعت شاتر بیشتر می شود، نور وارد شده به سنسور کمتر می شود. مورد دیگری که در این حالت با آن روبرو می شوید، زمان بسیار کمی است که دوربین می تواند 960 فریم را برای شما خلق کند. اگر می خواهید صحنه ای را با 960 فریم در ثانیه ثبت کنید، بهتر است چند بار فیلم برداری را تکرار کنید تا زمان ثبت شده را بهتر درک کنید.
فیلم برداری در این دوربین با حداکثر رزولوشن 4K به صورت 30 فریم در ثانیه اتفاق می افتد.
دوربین ثانویه دارای سنسور 13 مگاپیکسل است و می تواند کاربرانی که از سلفی گرفتن رهایی ندارند را خوشنود سازد. این دوربین دارای گشودگی دیافراگم f/2.0 است و سایز هر پیکسل آن برابر با 1.12 میکرون می باشد. با وجود این که گشودگی دیافراگم در دوربین ثانویه و دوربین اصلی یکسان می باشد اما دوربین ثانویه نور کمتری را به سنسور می ساند که همین امر موجب تنظیم مجدد کاربر در بخش روشنایی محیط در نرم افزار دوربین می شود. اگر کمی روشنایی تصویر را تغییر دهید می توانید عکس های بسیار خوبی را با این دوربین ثانویه ثبت کنید. مهم نیست که این دوربین در جلوی گوشی قرار گرفته است می توانید با چرخاندن گوشی مناظر و سوژه های مورد نظر را هدف عکاسی خود قرار دهید.
نمونه عکس
عملکرد دوربین در شب خوب است اما می توان در بخش هایی از تصویر نویز را مشاهده کرد. اگر در سر دارید کمی هنر عکاسی خود را به رخ دوستانتان بکشید می توانید عکاسی را در حالت دستی قرار دهید و سرعت شاتر را تغییر داده تا ادامه نور چراغ خودروها در اتوبان، عکسی جذاب را برای شما خلق کند. البته سرعت شاتر اکسپریا ایکس زد پریمیوم همانند بسیاری از پرچمداران نیست. نتیجه این سرعت شاتر می شود عکسی که ادامه نور چراغ خودرو ها در آن کمتر از رقبا است (البته بجز آیفون که کلاً از این حالت پشتیبانی نمی کند و تمام هنر عکاسی شما را در شب نادیده می گیرد).
عکس زیر مربوط به اس 7 اج است که ایزو آن بروی 50 و سرعت شاتر آن بروی 4 ثانیه تنظیم شده است. البته در تنظیمات نرم افزار دوربین، کنتراست و دمای رنگ را تغییر دادیم.
دوربین ثانویه عملکرد خوبی از خود نشان داد. اگر در عکس دوم دقت کنید می توانید فوکوس بسیار خوبی که دوربین بروی چهره انجام داده است را مشاهده کنید.
در مطالب بالا به این موضوع اشاره کردیم که می توانید با دوربین ثانویه از هر سوژه ای که در ذهن دارید عکاسی کنید.
صدا
در بخش صدا، سونی تلاشش را کرده تا محصولی را روانه بازار کند که نام این شرکت را همچنان بر سر زبان ها نگه دارد. اکسپریا ایکس زد پریمیوم برای پخش استریو صدا به دو اسپیکر مجهز شده است. این دو اسپیکر در نمای روبروی گوشی جا خوش کرده اند که باعث بهبود صدای استریو برای پخش از بلندگوها می شود. صدای خروجی از این بلندگوها واضح و کاملاً شفاف است اما بهتر است برای تجربه ای متفاوت از پخش استریو صدا، به نرم افزار موسیقی مراجعه کرده و تنظیمات این بخش را کمی با تغییرات روبرو سازید.
اما صدای خروجی هدفون، مهمترین بخش برای کاربرانی است که به موسیقی و گوش کردن اصوات با هدفون یا خروجی در یک دستگاه صوتی دیگر علاقه دارند. صدای خروجی از جک 3.5 میلی متری صدا به خوبی مدیریت شده و پخش می شود. به لطف نرم افزار موسیقی و تنظیمات گسترده آن، می توان صدایی بهینه را به گوش ها رساند. تنظیمات در این نرم افزار شامل انتخاب نوع دستگاه برای خروجی صدا، گزینه هایی برای نویزگیری و پاک سازی اصوات به ویژه جلوگیری از تداخل شدید در حجم بالای صدا، اکولایزر 5 باند و باس بوست برای تجربه ای قوی تر از شنیدن صداهای بم در این دستگاه است.
باتری
و اما باتری که باید آن را یکی از مهمترین گزینه ها برای خرید یک گوشی هوشمند در نظر گرفت. سونی اکسپریا ایکس زد پریمیوم از یک باتری 3230 میلی آمپری استفاده می کند که یک پرچمدار مناسب است. باتری استفاده شده در این دستگاه باید بار سنگینی را بروی دوش خود بکشد زیرا در کنار پردازنده قوی، دوربین قدرتمند و نمایشگری با رزولوشن 4K، باید این محصول را به خوبی سرپا نگه دارد. خوشبختانه باتری مورد نظر در تست ها توانست در صورت استفاده بهینه از گوشی به روز دوم هم راه پیدا کند. در دیگر تست ها با این گوشی هوشمند توانستیم تا 3 ساعت بازی، زمان 9 ساعت برای پخش ویدیو اچ دی، زمان6 ساعت برای پخش ویدیو 4K، زمان 19 ساعت مکالمه و بیش از 3 روز در حالت آماده به کار را داشته باشیم (زمان مکالمه تقریبی است و بر اساس درصد کم شده باتری در مدت زمان دو ساعت محاسبه شده است).
در کنار این موارد و به لطف استفاده از پردازنده اسنپدراگون 835، با فناوری شارژ سریع نسخه 3 روبرو هستیم که می تواند در مدت زمان 30 دقیقه ظرفیت باتری را از صفر به 45 درصد برساند.
اما برای اینکه بازدهی بیشتری را از این باتری به دست آورید می توانید گزینه هایی مانند SAMINA و Ultra STAMINA را فعال کنید. در صورتی که گزینه Ultra STAMINA را فعال کنید، بسیاری از نرم افزارها غیر فعال شده و رابط کاربری به ساده ترین حالت خود تبدیل می شود.
رابط کاربری
سونی در این محصول به صورت پیش فرض از اندروید 7 استفاده کرده. ظاهر این رابط کاربری ساده است اما در خود گزینه های زیادی برای ویرایش و تغییرات در محیط رابط کاربری جای داده است.
در بخش نوار اعلانات و تنظیمات اگر با محصولات سونی آشنا نباشید کمی زمان می برد تا به این بخش عادت کنید. در این بخش می توان برای تسریع در عملکرد شخصی سازی هایی را در نظر گرفت یا به سرعت به بخش منوی تنظیمات مراجعه کرد و یا پروفایل مجزایی رابرای هر فرد در نظر گرفت (مثلا پروفایل والدین یا پروفایل فرزند خانواده).
در بخش شماره گیری با توجه به ابعاد صفحه نمایش دکمه ها کمی بالا هستند و ممکن است کاربر نتواند با یک دست به راحتی شماره گیری کند. صفحه کلید مجازی محصول SwiftKey است که بسیاری از کاربران آن را می شناسند و از عملکرد و دقت آن شناخت دارند .
8.8امتیاز9.5سخت افزار9.2صفحه نمایش9دوربین8.7صدا9طراحی8باتری8.5ارزش خرید
*خیر فرزاد عزیز. منظور من این است که این نمایشگر تنها در محتوای 4k می تواند رزولوشن 4k را اجرا کند. در غیر این صورت رزولوشن نمایشگر بروی 1080p قرار گرفته است.
*بعله نقره ای بروی این ساختار براق دیده می شود که به عبارتی همان کروم است.
توی معایب منظور این جمله رو نفهمیدم : ” رزولوشن 4K در محتوایی مشابه قابل دسترسی است ” بر میگرده به این بند که نوشتید :
[quote]در نمایشگر گوشی می توان تفاوت بین رزولوشن HD و Full-HD و یا رزولوشن Full-HD و 2K را درک کرد اما به واقع نمی توان در نمایشگری 5.5 اینچ تفاوتی بین رزولوشن 2K و 4K احساس کرد. باید سونی را برای استفاده از نمایشگری چنین قدرتمند ستود اما همچنان معتقدیم که نمایشگرهای 4K هنوز برای استفاده در گوشی ها آن هم با ابعاد کم نمایشگر مناسب نیست.[/quote]
یه سوال هم داشتم اینکه ، تو سایتهایی که رنگ نقره ای زدن برای فروش همون کروم آینه ای هست ؟
تشکر هم بابت بررسی
یه گوشی فوق العاده از سونی . این گوشی حرف نداره. مبارک اون های که میخرنش از جمله خودم که تا آخر ماه میخرمش. 🙂
سوني برند مورد علاقه من نيس ضمن اينكه گوشه هاي گوشي رو نميپسندم اما كيفيت عكساش خوب بود .در كل مثه هميشه بررسي كامل و خوبي بود.ممنون
بررسی خوبی بود ، ممنون .