آقای پت گلسینگر، مدیرعامل شرکت اینتل در جریان سخنرانی خود در کامپیوتکس 2021، اعلام کرد که تفاضای بسیار بالا برای تراشه باعث کمبود در بازار شده و همهگیری ویروس کرونا نیز در تسریع این بحران نقش داشته است و در نتیجه این اتفاقات شاهد پیشی گرفتن تقاضا از عرضه هستیم. او معتقد است که تقاضا در آن حدی بالا بوده که برطرف شدن کمبود چیزی در حدود 2 سال زمان نیاز خواهد داشت و این یعنی حداقل تا این مدت شاهد ادامه بحران کمبود تراشه خواهیم بود.
ادامه بحران کمبود تراشه حداقل تا 2 سال
گلسینگر با اشاره به اینکه چگونه ظهور هوش مصنوعی، 5G و فضای ابری و محاسبات هوشمندتر نحوه زندگی، کار، آموزش و تعامل افراد را تغییر داده، عنوان کرد که حالا دنیای فناوری در بزرگترین نقطه تلافی خود قرار گرفته است. این امر باعث رشد چشمگیر تقاضا برای نیمههادیها برای زنجیره تأمین فناوری در جهان شده است. او در ادامه اعلام کرد که اینتل در حال همکاری با شرکتهای دیگر این اکوسیستم برای بالا بردن عرضه هست و شرح داد که چگونه اینتل ظرف 4 سال گذشته ظرفیت تولید ویفر تراشه را 2 برابر کرده است. گلسینگر گفت:
“باوجود آنکه این صنعت گامهایی را برای رفع کمبودهای کوتاه مدت برداشته است، هنوز هم ممکن است چند سالی طول بکشد تا اکوسیستم بتواند کمبود تراشه در سطح زیرساختها، بستر و اجزا برطرف کند.”
مدیرعامل اینتل از همه فعالان این صنعت خواست تا با همکاری با یکدیگر اجازه ندهند که موانع و کمبودها در هیچ سطحی مانند ماژولهای Wi-Fi، پنلها و … بتوانند رشد این صنعت را محدود کند. او هشدار داد که این کمبود میتواند رشد مورد نیاز برای کمک به اقتصاد جهانی را محدود کند. گلسینگر در سخنرانی خود اعلام کرد که اینتل برای کمک و بالا بردن زنجیره تأمین نه تنها با تأمین کنندگان این شرکت، بلکه با دیگر تأمین کنندگانی که نقش مهمی در این صنعت دارند؛ همکاری میکند. او به عنوان نمونهای از همکاری اینتل در هر سطحی از همکاری برای بهبود شرایط، به کارخانهای در ویتنام اشاره کرد که با افزایش بستر برای تراشه میلیونها واحد در سال 2021 تولید کرده است.
مدیرعامل اینتل در طول سخنرانی خود فارغ از نام این شرکت، به صورت کلی به بحران کمبود تراشه پرداخت. با این حال، کاملاً واضح است که این شرکت هم مانند اکثر فعالان صنعت تراشه عرضهای کمتر از تقاضای بازار دارد و امیدی به این موضوع ندارد که حداقل در دو سال آینده بتواند وضعیت را به حالت نرمال بازگرداند. از آنجاییکه اینتل یکی از غولهای صنعت نیمههادی به حساب میآید و بزرگترین تولیدکننده تراشه در آمریکا است، تحلیل مدیرعامل این شرکت اعتبار زیادی دارد. چراکه احتمالا تیمی از بهترین تحلیلگران بازار در این مجموعه با آنها همکاری میکند.
تقاضای بالا شاید تنها نیمی از این مشکل باشد. ویروس کرونا نیز مسبب نیمی دیگر از آنست. این ویروس بازار نیمههادی را به شدت تحت تأثیر قرار داده و در جدیدترین مورد شاهد آن هستیم که شرکت تایوانی TSMC با ابتلای کارکنان خود به کرونا دست و پنجه نرم میکند و کشور تایوان در حال تجربه پیک کرونایی است. در حالیکه که TSMC تلاش میکند تا این موضوع باعث وحشت مشتریانی مانند اپل، کوالکام و AMD نشود و با قرنطینه شرایط را کنترل کند، انتظار میرود که این پیک تأثیر خود را در روند فعالیت TSMC نشان دهد.
این هم واکنش کره ی زمین بعد از تصمیم من برای خرید سیستم یا کنسول