در گذشتهای نهچندان دور، بیشتر گوشی های هوشمند باتری هایی داشتند که خیلی راحت میتوانستید آنها را تعویض کنید. در واقع برای این کار هیچ نیازی به تجهیزات یا مهارت خاصی هم نداشتید؛ فقط باید قاب دستگاه را جدا میکردید، باتری را بیرون میآوردید و باتری جدید را درون دستگاه قرار میدادید. بنابراین، در آن روزها دیدن افرادی که یک باتری یدکی را در جیب خود حمل میکردند، امری عادی بود. اما امروزه، به لطف طراحی متفاوت گوشی های هوشمند، تعویض باتری ها دیگر بهراحتی امکانپذیر نیست.
با این حال، بهنظر میرسد که پارلمان اروپا تلاش میکند تا روزهای گذشته را بازگرداند و در حال تدوین قانونی جدید است که سازندگان گوشیهای هوشمند را واردار میکند تا از باتریهای قابل تعویض در محصولات خود استفاده کنند.
نمایندگان پارلمان اروپا با 587 رای موافق در برابر 9 رای مخالف موافقت خود در رابطه با استفاده از باتری های قابل تعویض را در گوشی های هوشمند ابراز کردند. از نظر نمایندگان این اتحادیه، باتریها باید بهراحتی تعویض شوند. وقتی می گوییم «به راحتی»، منظورمان این است: این کار نباید به ابزار خاصی وابسته باشد و این یعنی چسب بی چسب.
به عبارت دیگر، تمامی سازندگان از اپل و گوگل گرفته تا سامسونگ باید نحوه طراحی گوشیهای خود را تا حد زیادی تغییر دهند. نمایندگان معتقدند که روش Glass Sandwich باید در گوشیهای هوشمند متوقف شود یا سازندگان راهی را برای اتصال قطعات بدون چسب ابداع کنند.
بدیهی است که این قانون فقط اتحادیه اروپا را تحت تاثیر قرار میدهد، اما بعید بهنظر میرسد که سازندگان گوشیهایی را بهطور خاص برای اتحادیه اروپا طراحی کنند. بنابراین درست مانند قانون اتحادیه اروپا که اپل را مجبور میکند USB-C را به گوشیهای اپل اضافه کند (که احتمالا امسال اتفاق میافتد)، این قانون ویژه اتحادیه اروپا نیز به احتمال زیاد در سراسر جهان فراگیر خواهد شد.
قانون استفاده از باتریهای قابلتعویض در گوشیهای هوشمند
خوشبختانه، قانون استفاده از باتریهای قابلتعویض در گوشیهای هوشمند تا چند سال دیگر اجرایی نخواهد شد. بهطور دقیقتر، این قانون از 3.5 سال بعد، یعنی اوایل سال 2027 به اجرا در میآید. البته این امکان وجود دارد که اتحادیه اروپا این محدودیت زمانی را تمدید کند؛ در صورتیکه سازندگان به زمان بیشتری نیاز داشته باشند.
تصویب این قانون تلاشی برای کاهش زبالههای زیست محیطی است. نمایندگان پارلمان اروپا به وضوح بیان کردند که انتظار دارند صنعت فناوری در حوزه باتریها مسئولیت بیشتری داشته باشد. گفتنی است که قانون جدید شامل بخشهایی درخصوص بازیافتپذیربودن باتریها و استفاده حداقلی از فلزات گرانبها و اهداف سختگیرانهتری برای جمعآوری زبالهها میشود.
دیدگاهتان را بنویسید