TSMC حالا عنوان بزرگ ترین تراشه ساز قراردادی جهان محسوب می شود، اما با توجه به سرمایه گذاری رقبا قصد دارد خطوط تولید خود را با ساخت کارخانههای جدید گسترش دهد. این کمپانی تایوانی روز گذشته اعلام کرد 9 میلیارد دلار در راستای توسعه فناوریهای ساخت نسل جدید و اشباع شده خود سرمایه گذاری کرده و در حال ساخت کارخانههای جدید تولید تراشه در ایالات متحده و ژاپن میباشد. بخشی از این 9 میلیارد صرف تکنولوژیهای پیشرفته ساخت تراشه خواهد شد. در همین حال گزارش عملکرد مالی این کمپانی نیز منتشر شده که به افت 12 درصدی درآمد TSMC اشاره دارد.
ساخت کارخانههای جدید تولید تراشه در تایوان، امریکا و ژاپن
نقشه راه فناوری تولید تراشه TSMC که به تازگی منتشر شده نشان میدهد این کمپانی ساخت تراشههای 3 نانومتری را از نیمه دوم سال آینده آغاز خواهد کرد، در حالی که انتظار میرود آزمایش نمونههای مهندسی این تراشهها به زودی شروع شود. در حال حاضر پیشرفتهترین تکنولوژی ساخت TSMC، تراشه هایی با لیتوگرافی 5 نانومتری هستند که دارای نسخههای متفاوتی باشد که N4P جدیدترین آنها محسوب میشود. به گفته TSMC این سومین نسخه از فرآیند ساخت 5 نانومتری این کمپانی محسوب میشود که در مقایسه با نسل اول N5 یا معماری 5 نانومتری از لحاظ مصرف انرژی 22 درصد بهینهتر هستند و در عین حال 11 درصد عملکرد بهتری نیز دارند.
برخی از پروژههای ساخت و ساز TSMC شامل ساخت کارخانهای در تایوان به منظور تولید تراشه های 2 نانومتری و ساخت یک کارخانه برای تولید تراشههای 5 نانومتری در ایالات متحده هستند. یک کارخانه 5 نانومتری دیگر نیز قرار است توسط این کمپانی در تایوان احداث شود. همچنین با سرمایه گذاری 2 میلیارد دلاری، خط تولید تراشههای 22/28 نانومتری را در ژاپن راه اندازی خواهد کرد. یک روز بعد از اعلام پروژه های سرمایه گذاری 9 میلیارد دلاری، TSMC گزارش مالی خود مربوط به ماه اکتبر را نیز منتشر کرد.
افت 12 درصدی درآمد TSMC در ماه اکتبر
بر اساس این گزارش، درآمد TSMC در طول ماه اکتبر 134 میلیارد دلار (تایوان) بوده که رشد درآمد سالیانه 13 درصدی برای تراشه ساز تایوانی به ثبت رسیده، اما اگر آن را با درآمد ماه قبل مقایسه کنیم، شاهد افت 11.9 درصدی به میزان 18 میلیارد دلار تایوان هستیم. در 10 ماهی که از سال 2021 سپری میشود، درآمد TSMC برابر با 1.28 تریلیون دلار تایوان بوده که نسبت به همین مدت زمان از سال 2020، درآمد این کمپانی 17 درصد بیشتر شده است. به نظر میرسد کاهش نسبی تقاضا و در عین حال کمبود شدید تراشه در مقایسه با میزان تقاضا، باعث شده TSMC نتواند به اهداف مالی خود دست پیدا کند.
شایعاتی در ماه سپتامبر مبنی بر اینکه TSMC نگران کاهش عرضه مودمهای 5 و 7 نانومتری گوشیهای هوشمند 5G و به دنبال آن، کاهش تولید این تراشهها به نصف است منتشر شده بود. موضوعی که باعث میشود درآمد TSMC در سه ماهه پایانی امسال 5 درصد کاهش پیدا کند. هر چند به لطف کاهش هزینهها، TSMC انتظارات را برآورده خواهد کرد.
دیدگاهتان را بنویسید