سونی در تلاش است تا بتواند تقاضای مشتریان خود برای سنسورهای دوربین خود را به موقع عرضه کند، اما ظاهراً و بر اساس گزارشی که توسط بلومبرگ منتشر شده است، در سالهای اخیر استقبال از سنسورهای دوربین شرکت به طرز چشمگیری بالاتر رفته است. با نگاهی به شرایط درمییابیم که سازندگان گوشیهای هوشمند همواره تمایل دارند تعداد بیشتری دوربین به گوشیهای خود اضافه کنند. این منجر به افزایش سفارشات سنسور دوربین به شرکتهایی مانند سونی شده است.
سونی بزرگترین تولید کننده سنسور های دوربین گوشیهای هوشمند به حساب میآید که بیش از 50 درصد از سهم بازار را به خود اختصاص داده است. این شرکت برای گوشیهای مدرنی مانند آیفونهای اپل نیز سنسور دوربین تولید میکند. این یعنی به عنوان مثال شرکت ژاپنی برای هر آیفون 11 پرو که توسط اپل تولید می شود 4 سنسور 12 مگاپیکسلی به آنها فروخته است.
برای دومین سال پیاپی شرکت سونی تمام کارخانههای تولید چیپ خود را در طول تعطیلات کریسمس، 24 ساعته در 7 روز هفته باز نگه داشته است و کارکنان در آنجا مشغول به کارند. اما با این حال باز هم نتوانستهاند از پس تقاضای مشتریان خود برآیند. البته سونی در حال افزایش ظرفیت خود است و قصد دارد طبق برنامه ریزیهای انجام شده کارخانه جدیدی در اپریل سال 2021 در ناگازاکی احداث کند. حتی این شرکت میزان هزینههای خود در این بخش را دوبرابر کرده و به 2.6 میلیارد دلار رسانده است.
اما رئیس Semiconductor Solutions Group، آقای Terushi Shimizu در خصوص موضوع افزایش ظرفیت هشدار داده است. چرا که ممکن است حتی با افزایش ظرفیت وضعیت تغییر چندان زیادی نکند. او در مصاحبه خود به بلومبرگ گفته است: “با نگاهی به وضعیت در حال جریان، حتی پس از همه سرمایهگذاریها و افزایش ظرفیت باز هم ممکن است تولید ما به اندازه کافی نباشد. ما باید از مشتریان خود عذرخواهی کنیم چرا که نمیتوانیم به اندازه کافی تولید کنیم.“
سونی بیرقیب در بازار سنسورهای دوربین موبایل
سونی در حال حاضر 51 درصد از سهم بازار سنسورهای دوربین را از نظر درآمد در اختیار دارد و امیدوار است که تا سال 2025 آن را به 60 درصد برساند. علاوهبراین سونی انتظار دارد که در سال آینده تقاضا برای سنسورهای Time of Flight یا همان ToF بیشتر شود. بهخصوص آنکه پیشبینی میشود اپل در آیفونهای سال 2020 از این سنسور استفاده کند. این سنسورها با اندازهگیری اینکه چه مدت طول میکشد تا پرتو مادون قرمز به سوژه رسیده و به سنسور بازگردد، عمل میکنند. اطلاعاتی که به روش برای تشخیص عمق جمعآوری میشود، بسیار دقیقتر است و میتواند افکت بوکه برای تار شدن پسزمینه تصویر را طبیعیتر اجرا کند. Shimiu انتظار دارد سازندگان گوشی راههای جدیدی برای استفاده از سنسورهای ToF پیدا کنند. او گفته است:
امسال برای سنسور ToF سال صفر بود. زمانیکه شما شروع به دیدن کاربردهای جذاب این تکنولوژی میکنید، مردم را خرید یک گوشی جدید ترغیب میکنید. تقاضای بیشتر برای گوشی به معنی تقاضای بیشتر برای سنسورهای سونی است. یعنی اگر به این طریق به قضیه نگاه کنید، سونی قربنی موفقیت خود است.
دیدگاهتان را بنویسید