اتفاقی که پیش بینی میشد بیافتد اکنون رخ داده است. با ادامه بحران کمبود تراشه و تقاضای بسیار بالایی که برای این قطعات کاملا ضروری وجود دارد، حالا تراشه ساز تایوانی اولین قدم را برای افزایش قیمت تراشههای خود برداشته است. به گزارش یک خبرگزاری تایوانی، کمپانی TSMC قیمت تراشههای خود که با فناوری ساخت بسیار پیشرفتهای تولید میشوند افزایش داده است. بر اساس شایعاتی که از صبح روز گذشته در رسانه های تایوانی دست به دست میشود و سپس خبرگذاریهای مهمی همچون DigiTimes و United Daily News این گزارشات را نقل قول کردهاند، TSMC قیمت تراشههای 7 و 5 نانومتری خود را تا 10 درصد افزایش داده است. به گفته افراد مشغول در صنعت، علت این افزایش قیمت محدودیت در عرضه تراشه است. بحرانی که طی ماههای اخیر به اوج خود رسیده است.
TSMC قیمت تراشه های 7 و 5 نانومتری خود را افزایش داد
بر اساس جزئیات منتشر شده، تقریبا هزینه فرآیند تولید TSMC در تمامی بخشها افزایش یافته و این شامل حال تراشههایی که با فرآیند 16 تا 11 نانومتر به تولید میرسند نیز میشود. اما باید در نظر داشت فرآیندهای مذکور مدت زمان زیادیست برای تولید تراشه استفاده میشوند و طبیعتا زمان جایگرینی با فرآیند ساختی که پیشرفتهتر بوده و عملکرد بهتری نیز دارند فرا رسیده است. این فرآیندهای پیشرفته ساخت از تراشههای 10 نانومتری آغاز شده و به تراشههای 5 نانومتری ختم میشوند. نانومترها بیانگر ابعاد یک ترانزیستور در تراشه هستند که میلیاردها میلیارد از این ترانزیستورها بر روی یک تراشه قرار میگیرند. هر چه این ابعاد کوچکتر، تعداد ترانزیستور بالاتر و در نهایت فرآیند ساخت پیچیدهتر و پیشرفته میشود.
طبق گزارش UDN، هزینه فرآیند ساخت تراشههای TSMC با ابعاد بیش از 12 تا 16 نانومتری، مانند تراشههای 28 نانومتری تا 20 درصد افزایش یافته است. در حالی که فرآیندهای تولید 5 و 7 نانومتری که در حال حاضر پیشرفتهترین فرآیند ساخت تراشه ساز تایوانی محسوب میشوند با افزایش قیمت بین 7 تا 9 درصد روبرو شدهاند. این افزایش قیمتها انتظار میرود که در سه ماهه پایانی سال میلادی جاری تاثیر خود را بر روی بازار بگذارند. پیش از TSMC، کمپانی United Microelectronics که دومین تراشه ساز بزرگ در تایوان است، زودتر اقدام به افزایش قیمت کرده و از آوریل 2021 قیمت تراشههای خود را افزایش داده است. بدین ترتیب در حال حاضر قیمت تراشههای این کمپانی نسبت به TSMC بیشتر است.
افزایش هزینه ای که به مصرف کنندگان نهایی ختم میشود
TSMC در حالی قیمت تراشههای خود را افزایش داده که پیش از این تخفیف برای مشتریان مهم خود را به علت ادامه کمبود تراشه لغو کرده است. همچین گفته میشود این کمپانی قصد دارد قیمت ویفرهای 12 اینچی خود را نیز که معمولا برای تولید تراشههای مصرفی در دستگاههای الکترونیکی رده مصرف کنندگان استفاده میشود 25 درصد یا 400 دلار افزایش خواهد داد. طبق گفته منابع نزدیک به صنعت تراشه، TSMC در مورد افزایش قیمت تردید داشته اما با ادامه رشد بازار تراشه و نیاز به افزایش ظرفیت تولید در آینده برای مبارزه با کمبود تراشه در نهایت مجبور به اتخاذ این تصمیم شده است. TSMC قصد دارد با سرمایه گذاری 100 میلیارد دلاری در سه سال آینده کارخانه های جدیدی را برای تولید تراشه راه اندازی کند و افزایش قیمت فعلی با هدف کاهش تاثیر بر روی برنامههای شرکت انجام شده است.
اگر چه TSMC از فناوری فوق العاده پیشرفته EUV برای چاپ ترانزیستورها استفاده میکند اما در آینده باید تجهیزات جدیدی به منظور کاهش اندازه ترانزیستورها تهیه و خریداری کند. از آنجایی که سازندگان نمیتوانند تمام مقدار افزایش قیمت را متحمل شوند، طبیعتا مصرف کنندگان نهایی باید مقداری از بهای آن را بپردازند.
تو ایران تاثیر نداره
شاید ۱ درصد ولی بیشتر دلار هست که ۵ درصد در هر نوسان قیمت دلار باعث تغییر قیمت نهای یه قطعه کامپیوتری میشه
ما هممون با این دلار و بدبختیاش کنار میایم
مشکل بیشتر تو کمبود تراشه جهانیه توی ای ام دی چه سی پی یو چه گرافیک و گرافیک انویدیا
به ۳ تا۴یرابر قیمتشون فروش میرع