اگرچه شاید هوش مصنوعی هنوز نتوانسته توانایی های خود را در حوزه پزشکی به نمایش بگذارد اما محققین در حال کار بر روی استفاده از شبکه های عصبی و هوش مصنوعی در شاخه های مختلف این علم هستند. اخیرا گروهی از دانشمندان توانسته اند الگوریتمی را توسعه دهند که قادر است افراد مستعد خودشکشی را بر اساس اسکن مغزی آنها تشخیص دهد.
هر ساله تقریبا یک میلیون نفر در سراسر جهان به دلیل خودکشی جان خود را از دست می دهند. پیش بینی خودکشی به دلیل ماهیت پنهان آن در ناخودآگاه افراد بسیار دشوار است و به همین دلیل راه های مقابله با آن اهمیت بسیار زیادی برای پزشکان و روانشناسان دارد. در مطالعه ای که نتایج آن در ژورنال Nature Communications به چاپ رسیده، محققین فعالیت مغزی گروهی از بزرگسالان که متمایل به خودکشی بوده اند و گروهی که این تفکرات را در ذهن نداشتند تحلیل کرده و داده های به دست آمده را در اختیار الگوریتیمی قرار داده اند که با استفاده از هوش مصنوعی توانسته است با دقت 91 درصد آن دسته از افرادی را که مستعد خودکشی بوده اند تشخیص دهد. همچنین این الگوریتم موفق شده است تا با دقت 94 درصد افرادی که را در زندگی خود سابقه خودکشی داشته اند نیز مشخص نماید. البته این الگوریتم هنوز برای تبدیل شدن به راهکاری علمی راه درازی در پیش دارد و البته مشکل هزینه نسبتا بالای اسکن های مغزی را نیز باید برای آن در نظر گرفت. اما با این حال می توان از روش توسعه داده شده برای مطالعات بعدی استفاده کرد.
در توضیح این آزمایش آمده است زمانی که ما درباره یک موضوع مشخص فکر می کند، نورون های ما در جهت های مشخصی حرکت می کنند. برای مثال زمانی که به کلمه “فوتبال” فکر می کنید نورون ها از الگوی خاصی پیروی می کنند که با الگوی کلمه “والیبال” متفاوت است. بررسی این الگوها می تواند با دقت زیادی نشان دهنده منطقه فعالیت مغزی باشد. این گروه از محققین در گام بعدی قصد دارند جامعه آماری خود را گسترش داده و به هوش مصنوعی مورد استفاده را تقویت نمایند تا به این ترتیب دقت تحلیل ها را افزایش دهند. توسعه روش های مشابه با هزینه های پایین تر می تواند در آینده بسیاری از افراد مستعد به خودکشی را پیش از بروز حوادث ناگوار تشخیص داده و راه را برای درمان مشکلات آنها هموار نماید.
دیدگاهتان را بنویسید