استیم یک نظرسنجی ماهانه برای جمعآوری دادهها درباره انواع سختافزارها، سیستم عاملها و نرمافزارهایی، که کاربران این پلتفرم گیمینگ استفاده میکنند، انجام میدهد. به گفته استیم، شرکت در نظرسنجی به صورت اختیاری و ناشناس است. با توجه به جامعه آماری بسیار بالا، اطلاعات جمعآوریشده را میتوان به عنوان یکی از قابل اعتمادترین آمارهای موجود در رابطه با وضعیت سخت افزاری و نرمافزاری در رده مصرف کننده عمومی، حداقل برای گیمرها در نظر گرفت. هرچند این گزارش استیم به صورت ماهانه است، ولی چون درست در میانه سال 2023 قرار گرفتهایم میتوان آن را به عنوان یکی از گزارشهای مهم سالانه در نظر گرفت.
گزارش نظرسنجی جدید استیم؛ رایجشدن نصب بازیهای بالای 100 گیگابایت روی سیستم کاربران
Windows 10 همچنان محبوبتر از نسخه 11 خود است
اولین بخشی که در این آمار به بررسی آن خواهیم پرداخت، سیستم عامل مورد استفاده گیمرها است. در این بخش سیستم عاملهای Windows شرکت مایکروسافت با 96.77 درصد کاربر همچنان در صدر پرطرفدارتر سیستم عامل در بین گیمرها هستند. در جایگاههای دوم و سوم نیز دو سیستم عامل OSX و Linux به ترتیب با آمار 1.79 درصد و 1.44 درصد کاربران قرار گرفتهاند.
طبق گزارش استیم Windows 10 64 bit با میزان 59.43 درصد مصرف کنندگان در جایگاه اول قرار دارد و بعد از آن Windows 11 64 bit با 35.75 درصد در جایگاه دوم قرار دارد و جایگاه سوم نیز با اختلاف بسیار زیاد در اختیار Windows 7 64 bit است. نکته قابل توجه دیگر کاهش 1.08 درصدی در آمار ویندوز Windows 10 64 bit و از سوی دیگر افزایش 1.76 در سهم ویندوز Windows 11 64 bit است که نشان از افزایش آهسته کاربران این سیتم عامل دارد.
خداحافظی با ویندوز 7
این نکته را هم نباید فراموش کنیم، که به زودی دیگر شاهد حضور سیستم عامل Windows 7 در میان ردهبندی سیستم عاملها نخواهیم بود، چرا که استیم به صورت رسمی اعلام کرده است قصد دارد پشتیبانی از این سیستم عامل مسن را به پایان برساند.
اینتل همچنان بیشترین سهم از پردازندههای مرکزی را دارد
شاید این روزها خبرهای زیادی از افزایش رغبت کاربران به سمت پردازندههای AMD را شینده باشید، که احتمالا قیمت گذاری آنها یکی از دلایل اصلی است. اما آمار منتشر شده نشان میدهد که اینتل همچنان با اختلاف زیادی جایگاه نخست خود را حفظ کرده و فعلا AMD حتی نزدیک به آنها هم نیست. طبق گزارش ماهانه استیم، در حال حاضر 67.38 درصد از کاربران پردازندههای مرکزی اینتل را انتخاب کردهاند و طبیعتا مابقی آنها که معادل 32.62 درصد هستند از تراشههای AMD استفاده میکنند. البته این آمار تنها برای پردازندههای استفاده شده بر روی سیتمعامل ویندوز است.
همچنین در این گزارش به سرعت پردازندههای مرکزی مورد استفاده اشاره شده است، که البته این آمار نیز تنها به پردازندههای تیم آبی تعلق دارد. به این ترتیب پردازندههای مرکزی اینتل با سرعتی بین 2.3 Ghz تا 2.69 Ghz و به میزان 22.21 درصد بیشترین فراوانی را در بین پردازندههای مرکزی مورد استفاده در بین گیمرها را دارد.
انویدیا در جایگاه نخست پردازندههای گرافیکی
خب اصلا جای تعجب ندارد که انویدیا را بالاتر از AMD ببنیم، و محصولات این شرکت با 76.05 درصد بیشترین تعداد کاربر را به خود اختصاص داده است. AMD نیز با 15.04 درصد در جایگاه دوم و اینتل هم با 8.66 درصد در جایگاه سوم قرار دارد. جالب اینجاست که در این میان شاهد پردازندههای متفرقه دیگر به میزان 0.25 درصد هسیتم. اما شاید این سوال پیش بیاید که گیمرها کدام مدل از کارت گرافیکهای انویدیا را بیشتر مورد استفاده قرار میدهند.
از آن جهت که سری RTX 40 به تازگی پای خود را به بازار سخت افزار گذاشته است و از آن گذشته، اصلا استقبال خوبی از این نسل به عمل نیامده است، کاملا طبیعی است که هیچ جایگاهی در بین پرطرفدارترین کارت گرافیکها را نخواهد داشت. اما نکته دیگر این است که در بین سه کارت گرافیک برتر، تنها رتبه دوم به سری RTX 30 تعلق دارد. بر اساس این آمار جایگاه اول با 5.50 درصد، در اختیار GeForce GTX 1650، جایگاه دوم با 4.60 درصد در اختیار GeForce RTX 3060 و جایگاه سوم نیز با 4.45 برای کارت گرافیک GeForce GTX 1060 است. جایگاه چهارم نیز بالاترین رتبه را در بین کارت گرافیکهای لپ تاپ نشان میدهد که متعلق به GeForce RTX 3060 Laptop است.
از دیگر آمارهای منتشر شده مرتبط با کارت گرافیک، میزان حافظه گرافیکی کارتهای مختلف است. در این آمار میبینیم که کارت گرافیکهایی با حافظه 8 گیگابایت، بیشترین فراوانی را در بین تمام کارتهای مورد استفاده در پلتفرم استیم را دارند. بعد از آن نیز کارت گرافیکهای 6 و 4 گیگابایتی در رتبههای دوم و سوم قرار دارد. مطمئنا اگر شرایط بازار سخت افزار در مدت همهگیری، مخصوصا در مورد کارت گرافیکهایی که اسیر دست استخراج کنندگان رمز ارز بودند، به آن بدی نبود، امروز این آمار نیز میتوانست بسیار متفاوت باشد.
Oculus Quest 2 پرکاربرترین هدست واقعیت مجازی در استیم
هدستهای واقیعت مجازی برای استیم از اهیمت ویژهای برخوردار است، زیرا شرکت Valve با هدست ویژه خود جایگاه بالایی در این میان دارد. اما با این وجود جایگاه اول پرکاربرترین هدست واقعیت مجازی در اختیار هدست Oculus Quest 2 شرکت متا است، آن هم با آمار 42.05 درصد از کل کاربران. جایگاه دوم با 18.38 برای هدست Valve Index HMD و جایگاه سوم نیز با 11.78 درصد، باز هم در اختیار شرکت متا با هدست Oculus Rift S است. ضمن اینه استیم اعلام کرده که تنها 1.73 درصد از کل کاربران این پلتفرم از هدستهای واقعیت مجازی استفاده میکنند، که با توجه به قیمت بالای آنها و عدم پیشتیبانی در بسیاری از عناوین کاملا طبیعی است.
از وضوح تصویر تا زبان مورد استفاده…
وضوح تصویر
به غیر از آمارهای بالا، برخی موردهای دیگر هم وجود دارد که شاید کمتر مورد بررسی قرار میگیرد. اولین مورد آمار مربوط به وضوح تصویر یا همان Resolution نمایشگرهای گیمرها است، که وضوح تصویر 1080*1920 با 62.00 درصد از کل، بیشترین تعداد کاربران را شامل میشود. البته شاهد کاهش 2.33 در آن و افزایش 1.92 درصدی در وضوح تصویر پایینتر 720*1280 هسیتم که خبر خوبی نیست.
فضای ذخیره سازی
دیگر بخش سخت افزاری که استیم در این گزارش ماهانه به آن پرداخته است، فضای ذخیره سازی اطلاعات است. این مورد با توجه به اینکه این روزها شاهد افزایش چشم گیر حجم بازیهای ویدیویی هسیتم، به یک معضل برای گیمرهایی تبدیل شده است، که همیشه عادت داشتهاند چندین بازی را به صورت همزمان بر روی سیستم خود داشته باشند. با این حال، طبق آمار اعلام شده، بیشتر کاربران استیم با میزان 51.16 درصد، فضای ذخیره سازی بالای 1 ترابایت را دارند، که این روزها به یک استاندارد حداقلی تبدیل شده است. اما از سوی دیگر 24.33 درصد از گیمرها تنها چیزی بین 100 تا 250 گیگابایت فضای خالی بر روی سیستم خود در دسترس دارند.
زبان کاربری
در بخش زبان نیز، مانند همیشه زبان انگلیسی با 34.49 درصد از کاربران در جایگاه اول قرار دارد. این جایگاه برای زبان انگلیسی کاملا طبیعی است، زیرا به غیر از انگلیسی زبانها، کاربران بسیار زیادی از سایر نقاط جهان هم، ترجیح میدهند از این زبان استفاده کنند. اما در جایگاه دوم زبان چینی با 27.59 درصد قرار دارد و همچنین زبان روسی با 9.51 درصد در جایگاه سوم قرار دارد. همین آمار به خوبی نشاندهندهی دلیل جایگاه ویژه گیمرهای چینی، برای ناشران و سازندگان بازیهای ویدیویی است، زیرا بارها شاهد اعمال تغییرات و حتی سانسورهایی در بازیهای غربی جهت انتشار در بازار چین بودهایم.
این سری گزارش که به صورت ماهانه و سالیانه از سوی استیم اعلام میشود، تاثیر بسیار زیادی در نقشههای راه شرکتهای بزرگ فناوریِ درگیر با دنیای گیمینگ دارد. از تولید کنندگان نیمه هادی گرفته تا استودیوهای بازیسازی، همگی از این اعداد و ارقام در برنامهریزیهای خود استفاده خواهند کرد، که بدون شک مهمترین آنها خود شرکت Valve خواهد بود. در پایان نیز در این جدول میتوانید آمار کلی را به صورت یک جا مشاهده کنید.
مطالب مرتبط:
دیدگاهتان را بنویسید