ظاهراً مارک زاکربرگ تنها بنیانگذار فیسبوک نیست که نسبت به مدیرعامل تسلا محتاطانه رفتار نمیکند. داستین موسکوویتز، بنیانگذار فیسبوک و مدیرعامل آسانا، روز پنجشنبه از ایلان ماسک انتقاد کرده است.
داستین موسکوویتز اعلام کرد که مردم اغلب معتقدند که ایلان ماسک با ارزشی که شرکتهایش، یعنی تسلا و اسپیس ایکس برای جهان به ارمغان میآورند، مشکلات خود را برطرف میکند، اما مدیرعامل آسانا مطمئن نیست که موفقیت این میلیاردر قانونی باشد.
موسکوویتز در تردز گفت: نکته این است که من واقعاً این شرکتها را چندان تأثیرگذار نمیبینم یا حداقل به اندازه دیگران ماسک را قبول ندارم. اگر تسلا و اسپیس ایکس واقعاً براساس دروغهای ظاهری ایجاد شدهاند، باید این شرکتها را بهعنوان کلاهبرداریهایی در نظر گرفت که من از آنها فراری هستم.
موسکوویتز باور دارد که ماسک توسعه خودروهای الکتریکی را حداکثر یک تا دو سال سرعت بخشیده است. اما در حال حاضر، احتمال دارد که با امیدبخشی بیشازحد، این فرایند را به تأخیر انداخته باشد. داستین موسکوویتز گفت که ایلان ماسک مشتریان، کارگران و بودجه را با وعدههای جاهطلبانه خود در صنعت خودروهای الکتریکی و سیستم رانندگی خودران و کارخانههای مونتاژ رباتیک جذب کرد.
تسلا و تبلیغات فریبنده
موسکوویتز با اشاره به گزارش اخیر رویترز، توضیح داد که ماسک درباره شارژدهی خودروهای برقی تسلا اغراق کرده است. موسکوویتز اضافه کرد که بردهای بالاتر باعث میشود تسلا یک سر و گردن بالاتر از رقبا به نظر برسد و این درست نیست.
رویترز دقیقاً نشان نداد که آمار تبلیغاتی تسلا درباره شارژدهی خودروهای این شرکت با واقعیت چقدر فاصله دارد. اما به آزمایشهای شخص ثالث اشاره کرد که تفاوتهای قابلتوجهی در آزمایشهای واقعی را به نمایش میگذارند. این سازنده خودروهای الکتریکی تا حد زیادی بر بازار ایالات متحده تسلط دارد. زیرا خودروسازان قدیمی مانند فورد و جنرال موتورز تولید محصولات الکتریکی خود را افزایش دادهاند.
لازم به ذکر است که تسلا دیگر در بازار آمریکا رکورد بیشترین شارژدهی را ندارد. زیرا خودرو برقی Lucid Air با هربار شارژ تقریباً 830 کیلومتر را میپیماید؛ در حالیکه مدل S تسلا با هربار شارژ کامل بردی نزدیک به 650 کیلومتر دارد.
موسکوویتز هرگز در صنعت خودرو کار نکرده است، اما مدعی است که از دیدگاه نرمافزاری به این موضوع میپردازد. از نظر او، وعده بزرگ ماسک در مورد خودروهای کاملاً خودران به توانایی شرکت برای جذب منابع به هزینه بالقوه رقبا کمک کرده است. همبنیانگذار فیسبوک همچنین اشاره کرد که ماسک سالهاست که درباره سیستم رانندگی خودران وعده میدهد، اما این خودروساز هنوز فقط یک نسخه بتای پر از باگ از FSD را ارائه میکند که برای کار با خودرو به یک راننده مجاز نیاز دارد.
موسکوویتز نوشت: من درک میکنم که چگونه کارها به تعویق میافتد. اما این ادعاها تسلا را به طرز چشمگیری جلوتر از رقبا قرار دادند. همچنین، این باور ایجاد شد که ایلان میتواند آینده را از طریق شجاعت و نبوغ محض پیش ببرد.
مدیرعامل آسانا باور دارد که ماسک تمایل زیادی به وعدههای بیشازحد و کمفروشی دارد و از همین طریق منابع مالی شرکتهای دیگری مثل تویوتا و نیکولا و BYD را جذب میکند. ذکر این نکته ضروری است که بسیاری از این خودروسازان تا چندین سال پس از اینکه تسلا اولین خودروی خود را در سال 2008 به فروش رساند، حتی در ساخت خودروهای برقی را آغاز نکرده بودند. برای مثال، خودروساز چینی BYD از سال 2010 ساخت خودروهای برقی را شروع کرد. استارتآپ نیکولا تا سال 2014 راه اندازی نشده بود و ریوین نیز سال 2009 تاسیس شد.
داستین موسکوویتز گفت که او افکار مشابهی در مورد عملکرد ایلان ماسک در اسپیس ایکس دارد. ارزش این شرکت خصوصی در حال حاضر حدود 150 میلیارد دلار است.
واکنش کاربران به انتقادات مدیرعامل آسانا
بسیاری از کاربران با انتقادات تند بنیانگذار فیسبوک موافق نبودند و او در واکنش به پست خود با مخالفت شدیدی از سوی کاربران مواجه شد.
برای مثال، یکی از کاربران تردز نوشت: من طرفدار ایلان ماسک نیستم؛ اما میتوان استدلال کرد که بدون حضور تسلا و فشاری که به صنعت وارد کرد (حتی با وعدههای دروغین)، هیچیک از خودروسازان کنونی تلاشی برای بهروزرسانی محصولاتشان نمیکردند.
ماسک به تازگی اعلام کرد که قصد ندارد از طریق افزایش قیمت محصولات تسلا یا بهروزرسانیهای X برنده رقابتها شود.
او روز پنجشنبه در پاسخ به یک میم درباره X در توییتی نوشت : هدف شرکتهای من صرفاً این است که تا حد امکان مفید باشند. ما نمیخواهیم رقبا را از بین ببریم. رقابت برای خدمت به مردم چیز خوبی است.
دیدگاهتان را بنویسید