اخیرا و طی مراسمی، Ahok Bhat سرپرست مهندسی نرم افزار شرکت ARM از بروزرسانی بزرگی بر ART Runtime خبر داد که قرار است همراه با نسخه بعدی اندروید روانه دستگاه های موبایل شود. همراه با عرضه اندروید 5.0 گوگل Runtime قدیمی Dalvik را رها نمود و ART را که چند وقتی به عنوان یک انتخاب فرعی در کیت کت حضور داشت، با تمامی قابلیت هایش به روی عرشه آورد.
اپلیکیشن ها در Dalvik بر پایه روش JIT یا just-in-time کامپایل می شوند؛ به این معنا که با هر بار گشودن و اجرای آن اپلیکیشن، Dalvik کدها را همان لحظه به زبان ماشین کامپایل می کند، در نتیجه اجرای اپ ها کمی طول می کشد، در عین حال که انرژی بیشتری از باتری طلب می گردد. ART اما راهکار دیگری به نام AOT یا ahead-of-time را استفاده نموده و همزمان با نصب اپلیکشین، یک بار و برای همیشه عمل کامپایل را انجام می دهد. زمانی که گوگل بر روی رفع معایب Dalvik و توسعه ART کار می کرد، برای حفظ سازگاری اپلیکیشن ها راهکاری را انتخاب نمود که بهینه سازی ART را محدود می کرد و تنها مسیر توسعه را در کد نویسی مجدد و بنیادی قرار می داد و این، همان چیزی است که مدتی می شود گوگل مخفیانه به آن مشغول است. در توضیحی بر Runtime جدید و از آنجا که عمل کامپایل به مانند ART در لحظه نصب انجام می شود، حجم فضای اشغالی اپلیکیشن بر روی گوشی یا تبلت 10 درصدی افزایش می یابد، اما عملکرد کلی بین 15 تا 40 درصد رشد می یابد. شرکت ARM مدتی است که با گوگل برای بهینه سازی کامپایلر همکاری می کند تا بازخوردهای به دست آمده بر روی معماری 64 بیتی Aarch64 را در طراحی Runtime وارد نماید.
سلام سینای عزیز
رضا جان خواستند کمک کنند و قصد دخالت نداشتند. در مورد روت ما خیلی وقت با اقای سعید شکروی صحبت کردم در این مورد. حالا قرار شد اگر واقعا امکان پذیر باشد یک راهنما در آینده داشته باشیم اما صادقانه این مورد گزینه های زیادی دارد و از برند به برند متفاوت است.
اقای رضا ممنون از جواب. اما من انتظار نداشتم که کاربر جواب اون مطلب رو که عنوان کردم بده…
متاسفانه تو کشور ما برخی از افراد عادت کردن که بجای دیگران جواب بدن.
در مورد گوشی هم باید بگم که گارانتی وجود نداره که بخوام نگران باشم و گوشی هم روت شده
بهرحال ممنون که شما راه برد سایت رو مشخص کردید…
صفحه نمایش در آندروید نابود کننده باطری میباشد باید ساختار صفحه نمایش را بازنگری بکنند!!
مرسی سعید جان .. دگه دل من به همین سه چهارتا توضیح بیسوادی ناقصم خوشه دیگه 😉
واسه توضیحات کاملت خیلی ممنون داداش.یاد درس کامپایلر افتادم که چقد سخت بود.
سلام
خداکنه زودتر آپدیت جدید اندروید 5 بیاد تا این مصرف زیاد باطری درست بشه این موضوع خیلی باعث اذیت شده
خخخخ مولف هم همون کامپایلره ! :D:D:D:D:D:D واقعا که ادم میمونه چی باید بگه!:D:D:D:D
البته این نکته رو هم بگم که این کلمه همگردان رو باید فارسی بهش نگاه کرد یعنی همگردان کننده کامپایلر و همگردانی کامپایل(به عملی که کامپایلر انجام میشه) ترجمه کرد خلاصه من من هیچ وقت سعی نکردم و نمیکنم از این جور واژه ها استفاده کنم نه اینکه زبان مادریم رو دوست نداشته باشم نه به خاطر اینکه این محصول رو کس دیگری درست کرده اسم گذاشته و تمام دنیا با همون اسم اون رو میشناسن به جز ایران! و این علوم هم هر جدای دنیا پیشرفت علمی و عملی خیلی زیادی داشته بجز ایران!
گولمنگول عجب زیر آبی شنا میکنه کسی بهش شک نکن چی کار داره میکنه ! خدا کنه این تغییر ساختار در Jit همون طوری که ادعا میکنه سازگاری اپلیکیشن های قبلی رو خراب نکنه.. واقعا امیدوارم..
ببین کامپایلر یک مترجم برای هر سیستم پردازشی هست زبان سیستم بصورت اعدادیه که در مبنای 16 (هگزیمال) تعریف میشن . اما چون برای انسان هگزیمال قابل فهم نیست میان بر اساس یک پردازنده مثلا سازگار با ibm یک مترجم میسازند تا زبان برنامه نویسی که رو به زبان ماشین ترجمه کنه.
کامپایلر ها انواع مختلفی دارن و طراحی اونا متفاوته .. اما متاسفانه گاهی با مفسر اشتباه گرفته میشن و از لفظ غلط استفاده میشه .. یک تفاوت بزرگ بین مفسر و کامپایلر نوع عملکرد اونهاست مفسر مستقیما خط به خط رو یکی یکی اجرا میکنه اما کامپایلر یک ساختار قابل اجرا میسازه و بعدا اجرا میکنه البته اونم به همین نون ماستی ها نیست یک لینکر داره یک اسمبلر داره (با توجه به ساختار پردازشی ممکنه فرق کنه در انجا مثال زدم و گفتم مثلا سازگار با IBM).. توضیحات خیلی زیاده شاید چند ساعت یا چند روز و یا چند ماه بشه در این باره حرف زد بحث کردو داخل سرکله هم دیگه بزنیم 🙂
حالا همگردانی چیه : با توجه به علاقه زیاد ایرانی ها در اسم گذاری نامربوط به اختراعات سایر ملت ها اومدن فرهنگستان ادب فارسی یک واژه مهندسی رو از کامپایلر به همگردان کننده تغییر داده×
اما مولف رو باید گفت” الله اعلم به سر و لخفیات” اینم یکی دیگه از دست آور ها فرهنگستان هست در نام گذاری که باید جایی که این واژه رو خوندی یا شنیدی رو بگی تا بدونم کجا رو میگی و منظور چی هست.
روز به روز روند بهتری از اندروییدمشاهده میشه ، گوگل شرکت هدف دار و با سیاستیه
بیاد چه فایده واسه گوشی های رده بالا میاد
برای همه گوشی ها که نمیاد
اگر بروزرسانی عمده بعدی نسخه 6 باشه، احتمالش بسیار زیاده رضای عزیز.
یعنی تو اندروید شش استفاده میشه؟
کامپایلر ب زبون خودمون یعنی کار چاق کن
کدهای ما رو ب زبون کد ماشین ترجمه میکنه
سادترین تعریف
اقا سینا نصب کاستوم رام هرچقدر خوب باشه بازم یه کاریه که اکثر کاربران انجام نمیدن 4 تا دولوپر جمع میشن یه رام سفارشی میدن بیرون خیلی از این رام ها باگ دارن
گارانتیت میپره باید روت کنی بوت لودرتو باید بعضی وقتا باز کنی و هزار تا دردسر دیگه
یه کار تخصصی هست تقریبا و کاربران سایت اکثرا این علم رو ندارن
مسولیتش زیاده دردسره حوصله میخواد
راه برد سایت یه چیز دیگس
سایتهای زیادی هستن که اموزشش رو ترجمه کردن میتونی تو انجمنهاشون استفاده کنی
خیلی عالی میشه ولی زمان نصب زیاد میشه ولی میارزه
امیدوارم موفق بشه اندروید
با درود و خسته نباشید سپاسگزارم بابت مطالب خوب و آموزندتون. می خواستم بدونم که ایا امکانش هست اموزش نصب اندروید سیانوژن برای گوشی سونی را بزارید.
کامپایلر یعنی چی؟مولف؟ همگردانی؟