هاستها را میتوانیم اصلیترین بازیگر دنیای اینترنت بهحساب آوریم که تضمینکننده عملکرد خوب، سرعت مناسب و در دسترس بودن وبسایتها هستند
از آنجایی که تکنولوژی هر روز در حال پیشرفت است، نیاز به انواع هاست هم افزایش پیدا کرده و شرکتها هم همواره در تلاشند تا راهکارهای خود را برای این موضوع ارائه دهند. محصولات جدید شرکتها به جایی رسیدهاند که ما با تعداد نسبتا زیادی از انواع هاستها مواجه هستیم که هر کدام از آنها برای کاری طراحی شدهاند.
ما در این مقاله قصد داریم که ابتدا به معرفی هاست بپردازیم و بعد از آن با معرفی انواع هاست ها، به مزایا و معایب و کاربرد هر کدام از آنها خواهیم پرداخت؛ با ما همراه باشید.
هاست چیست؟
هاستها، سختافزارهایی هستند که وبسایت شما را در دسترس بازدیدکنندگان قرار میدهند. به عبارتی دیگر، هاست جایی است که شما تمامی فایلها و محتوای وبسایت خود را ذخیره میکنید و همچنین در زمان دسترسی به وبسایت با تایپ کردن نام آن در مرورگر، آن فایلها در اختیار بازدیدکنندگان قرار خواهند گرفت.
هر کدام از وبسایتهایی که در سراسر اینترنت مشاهده میکنید، در پشت خود یک هاست دارند. اصلا مهم نیست که آن سایت یوتیوب باشد یا یک وبلاگ شخصی، هر سایتی که فکرش را میکنید برای خود یک هاست دارد.
وقتی که یک هاست را خریداری میکنید، اساسا فضایی را روی یک کامپیوتر اجاره خواهید کرد که این میتواند بخشی از کامپیوتری باشد که با افراد دیگر بهاشتراک میگذارید یا یک کامپیوتر کامل یا حتی فضایی در شبکهای از کامپیوترها که ما آن را با نام فضای ابری میشناسیم.
انواع هاستها
با مراجعه به سایت شرکتهای ارائهدهنده خدمات هاستینگ، متوجه خواهید شد که آنها تعداد زیادی از هاستها را به مشتریان خود ارائه میدهند که هر کدام از آنها کارایی منحصربهفرد خود را دارد و برای انجام یک کار مخصوص مناسب هستند. ما در این قسمت قصد داریم که به چهار مورد از آنها اشاره کنیم.
هاست اشتراکی
هاستهای اشتراکی را میتوانیم بهترین نمونه برای ارائه وبسایتهای بسیار مبتدی بدانیم. با استفاده از این هاستها، سایت شما روی سروری قرار خواهد گرفت که تعدادی سایت دیگر هم روی آن قرار دارند.
هاستهای اشتراکی معمولا به دو صورت هاست لینوکس و هاست ویندوز در دسترس کاربران قرار میگیرند؛ البته، هاست لینوکس اشتراکی درصد بیشتری از بازار را به خودش اختصاص داده است.
در این نوع از هاستها تمام منابع سرور، مانند رم، حافظه ذخیرهسازی، پردازنده اصلی و مواردی از این دست بهصورت اشتراکی استفاده خواهند شد. به همین واسطه، هزینه استفاده از این هاستها بسیار پایینتر از انواع دیگر هاست است، اما وبسایتتان بسیار پایین خواهد آمد.
هاست سرور مجازی یا همان VPS
هاستهای سرور مجازی را میتوانیم چیزی در مرز بین سرورهای اشتراکی و سرورهای اختصاصی بهحساب آوریم. این هاستها برای آن دست از کاربرانی که نیاز به کنترل بیشتری دارند اما نمیخواهند که یک سرور اختصاصی را تهیه کنند، ایدهآلتر است.
هاستهای VPS یکی از منحصربهفردترین نمونههایی هستند که امروزه ارائه میشوند؛ چرا که هر وبسایت در فضای خود روی سرور قرار خواهد گرفت، اما یک سرور فیزیکی با دیگر کاربران بهاشتراک گذاشته خواهد شد.
در هاستهای سرور مجازی هم ما با دو سیستمعامل ویندوز و لینوکس مواجه هستیم. هاست لینوکس و هاست ویندوز هر کدام کاربرد خودشان را دارند و بیشتر افرادی که تمایل دارند وبسایتی را راهاندازی کنند، به سمت استفاده از هاست لینوکس میروند.
معمولا آن دست از کاربرانی به سمت استفاده از این سرورها میروند که میخواهند هاست اختصاصی خود را داشته باشند، اما مهارت کافی در زمینه مدیریت هاستهای اختصاصی را ندارند و ترجیح میدهند که با سطح دانش کم هم بتوانند وبسایت خود را ارائه دهند.
هاست سرور اختصاصی
هاست اختصاصی به صاحبان وبسایتها بیشترین کنترل روی سروری که وبسایتشان روی آن قرار دارد را ارائه میدهد. به این دلیل که سرور مورد نظر بهصورت انحصاری در اختیار شما قرار خواهد گرفت، شما میتوانیم همه چیز، از امنیت گرفته تا سیستمعاملی که باید روی آن اجرا شود را کنترل کنید.
در واقع، شما میتوانید روی سرور اختصاصی که در اختیارتان قرار گرفته، سیستمعامل ویندوز نصب کنید. در این شرایط، هاست ویندوز شما میتواند کارهایی که با کامپیوتر خود انجام میدهید را به بهترین شکل ممکن انجام دهد. معمولا یکسری از افراد ترجیه میدهند که برای کارهایی مانند رندرینگ به سمت استفاده از سرورهای اختصاصی بروند که روی آنها کارت گرافیک هم وجود دارد.
هاست ابری
هاستهای ابری را میتوانیم محبوبترین کلمه در دنیای فناوری بهحساب آوریم. هاستهای ابری میتوانند که بسیاری از کامپیوترهای درحال کار در سراسر دنیا را با هم ترکیب کنند و برنامهها را با استفاده از منابع پردازشی ترکیبی به مرحله اجرا برسانند.
هاست ابری به کاربران اجازه میدهد تا منابع مورد نیاز خود را بدون نیاز به ساخت و نگهداری زیرساخت پردازشی خود به کار گیرند. اگر این موضوع به بهترین شکل پیادهسازی شود، احتمال خرابی ناشی از وجود اشکال در سرور هم کاهش پیدا خواهد کرد؛ چرا که منابعی که استفاده میشوند در چندین سرور پخش میشوند.
هاست ویندوز در مقابل هاست لینوکس؛ کدام یک برنده این رقابت خواهند شد؟
همانطور که بارها در قسمت بالا به آنها اشاره کردیم، عناصر نسبتا زیادی وجود دارد که قبل از ساخت یک وبسایت و خرید سرور آن باید درنظر بگیرید که از اصلیترین آنها، پهنای باند، فضای ذخیرهسازی، قیمت و سیستمعامل آن هستند.
برای اکثر کاربران، هاست لینوکس بهترین گزینه است. از طرفی دیگر هم ما هاست ویندوز را داریم که بیشتر برای مدیران سرور و شرکتهایی که به محصولات مایکروسافت متکی هستند، کارایی دارد. افراد عادی به هیچ عنوان متوجه تفاوت بین این هاستها نخواهند شد، اما کسبوکارهای زیادی وجود دارند که تنها یککدام از آنها کارایی مناسب را برایشان بههمراه خواهد داشت.
معمولا در زمان خرید هاست مورد نظر، از شما پرسیده خواهد شد که چه سیستمعاملی را تمایل دارید که روی سرورتان نصب کنید. البته، هاستهای اشتراکی کاملا از این قاعده مستثنی هستند. شرکتها معمولا این هاستها را میسازند و به شما بهعنوان هاست لینوکس یا هاست ویندوز اشتراکی خواهند فروخت.
کدامیک از این هاستها مناسب من است؟
اگرچه که در مورد بهترین هاست برای وبسایت شما گزینههای مختلفی برای انتخاب وجود دارد، اما همه چیز به انتخاب برنامهای برمیگردد که متناسب با نیازهای شما باشد.
عوامل مهمی که باید در زمان انتخاب هاست در نظر داشته باشید، شامل نوع وبسایت شما، منابع مورد نیاز، بودجه شما و ترافیک مورد انتظار است. در اینجا یک مرور سریع روی مزایای هر کدام از هاستها خواهیم داشت تا بتوانید تصمیم خود را راحتتر نهایی کنید:
- هاست اشتراکی: مقرونبهصرفهترین گزینه برای وبسایتهایی با ترافیک کاربران پایین.
- هاست ابری: برای وبسایتهایی که به سرعت درحال رشد هستند و به منابع زیادی نیاز دارند، بهترین گزینه است.
- هاست سرور VPS: این دست از هاستها، بهترین گزینه برای وبسایتهایی هستند که دیگر از یک وبسایت ساده فراتر رفتهاند.
- هاست اختصاصی: گزینهای گرانقیمت برای وبسایتهایی که بزرگ شدهاند و شما باید بهترین کنترل را روی آنها داشته باشید.
جمعبندی
ما در این مقاله به این سوال پاسخ دادیم که هاست چیست و انواع آن را برای شما معرفی کردیم و در ادامه به شما گفتیم که روی هر کدام از آنها چه سیستمعاملی وجود دارد و متوجه شدید که هر کدام از این هاستها برای چه وبسایتی مناسب هستند. حال، این شما هستید که باید براساس نیازها و نوع وبسایتتان، یککدام از آنها را انتخاب کنید.
انتخاب شما برای وبسایتتان کدامیک از این هاستها است؟ نظرات خود را با ما بهاشتراک بگذارید.
سلب مسئولیت: تیم تحریریه سختافزارمگ در تهیه محتوای رپورتاژ نقشی نداشته و مسئولیتی در قبال صحت آن ندارد.
دیدگاهتان را بنویسید