پایتون یک زبان برنامه نویسی عمومی است، بنابراین میتوان از آن برای اهداف و کارهای مختلف استفاده کرد. پایتون برای توسعه وب، هوش مصنوعی، یادگیری ماشین، طراحی و ساخت سیستم عاملها، توسعه اپلیکیشنهای موبایل و بازیهای ویدیویی استفاده میشود.
پایتون یک زبان سطح بالا و پویا است که توسط Guido Van Rossum در اوایل دهه 1980 توسعه یافت. طی سالها، پایتون به عنوان محبوبترین تکنولوژی در صنعت فناوری تبدیل شد و در طیف وسیعی از کارها و فعالیتها مورد استفاده قرار گرفت.
این زبان در اوایل سال 2000 و با معرفی نسخه Python 2.0، مدرنتر شد. اما اصول اساسی عملیاتی آن ثابت ماند. کدنویسی در پایتون از الگوی ‘شی گرا’ بهره میبرد، که در واقع این زبان برنامه نویسی را برای نوشتن کد در پروژههای بزرگ و کوچک ایده آل میکند.
این زبان برنامه نویسی و یادگیری آن نسبتا آسان است و از یک ساختار سازمان یافته پیروی میکند. نحو این زبان برنامه نویسی آسان است و به راحتی در هر سیستم عاملی مورد استفاده قرار میگیرد. به همین خاطر، از آن به عنوان یک زبان برنامه نویسی خارق العاده برای انواع پروژهها یاد میشود و فرصت شغلی برای برنامه نویسان پایتون نامحدود اعلام میشود.
در این مقاله، درباره این موضوع صحبت میکنیم که این زبان برنامه نویسی برای چه اهدافی مورد استفاده قرار میگیرد و چرا این زبان برای یادگیری بسیار مناسب است.
توسعه وب
پایتون یکی از برنامههای کاربردی برای توسعه وب است، زیرا انعطاف پذیری آن ایجاد نرم افزارهای وب پیچیده را با سهولت نسبی امکان پذیر میکند. HTML و جاوا اسکریپت زبانهای اصلی برنامههای front end هستند. اما شما میتوانید از فریمورکهای وب مبتنی بر پایتون مانند Django برای آسان کردن روند مدیریت کارهای Backend یا سمت سرور استفاده کنید.
وبسایتها و پلتفرمهای بزرگ مانند یوتیوب و گوگل برای زیرساختهای مهم خود به شدت به پایتون مبتنی هستند. این امر باعث شده که شهرت این زبان برنامه نویسی برای کارهای مربوط به وب بیشتر شود و از آن برای توسعه وب بسیار استفاده شود.
ماشین حساب
بله، شما با یادگیری پایتون میتوانید ماشین حساب با کیفیت طبق برنامه نویسی رابط کاربری گرافیکی (GUI) بسازید. در واقع، این کار میتواند بهترین تجربهی کار اولیه با پایتون و برنامه نویسی رابط کاربری گرافیکی برای مبتدیان باشد. فقط توجه داشته باشید که تجربه کدنویسی از قبل، میتواند به شما در پیشبرد این پروژهها بسیار کمک کند.
سیستم عاملها
درست شنیدید؛ پایتون آنقدر قوی است که میتوان از آن برای ساخت سیستم عاملها استفاده کرد. طراحی شی گرا این زبان برنامه نویسی مدیریت پروژههای بزرگ را آسان میکند. بنابراین کاملاً منطقی است که با پایتون کاری را انجام دهید که بسیار سخت و تقریبا نشدنی باشد. اگرچه طراحی و ساخت سیستم عامل معمولاً با پایتون انجام نمیشود، اما این موضوع میتوانست به خوبی قابلیتهای پایتون را بیان کند.
صحبت از سیستم عاملها کردیم، لازم است بگوییم که پایتون تقریباً با همه آنها سازگار است! این بدان معناست که شما میتوانید با آن هم برای سیستم عامل مک برنامه سازی انجام دهید و هم میتوانید این کار را برای سیستم عامل ویندوز عملی کنید. از منظر توسعه نرم افزار، این قابلیت میتواند بسیار جذاب باشد.
برنامههای دسکتاپ
همانطور که در بالا ذکر شد، پایتون یک گزینه عالی برای برنامههای دسکتاپ با GUI است. کتابخانه استاندارد پایتون شامل ابزارهایی برای ساخت سریع برنامههای دسکتاپ GUI است. اما همچنین میتوانید به کتابخانه نیز استناد نکنید و صفر تا صد کدنویسی را خودتان انجام دهید.
بخش عمدهای از برنامههای معروف مانند Dropbox و BitTorrent توسط پایتون نوشته شدهاند، بنابراین این زبان برای مهندسی نرم افزار یک زبان ثابت شده است. در واقع، این مزیت است که این زبان برنامه نویسی را به زبان پرطرفدار تبدیل کرده است. شما با پایتون میتوانید ابزاری بزرگ و پیچیده بزرگ مانند Dropbox را با یک زبان واحد بسازید. این بدان معناست که در روند توسعه نرم افزار دیگر چیزی به اسم نشدن وجود ندارد و هر کاری شدنی است.
فین تک
پایتون به دلیل کاربردهای بالقوه خود در حوزه فین تک، روز به روز به محبوبیتاش افزوده میشود. دلیل این محبوبیت مفید بودن پایتون در برنامههایی مانند تنظیم دادهها، تجزیه و تحلیل، مدیریت ریسک و مشکلات کمی است. علاوه بر این، تعداد زیادی ابزار مبتنی بر پایتون وجود دارد که آن را به زبان مناسبی برای برنامههای مالی fintech و سایر برنامههای مالی تبدیل میکند. در اینجا فقط چند نمونه ذکر شده است:
- NumPy
- SciPy
- Pandas
- Scikit-learn
- Cython
- PyTables
با ادامه رشد فین تک، میتوانید روی پایتون به عنوان ابزاری در این حوزه تکیه کنید. در واقع، در حال حاضر تعداد زیادی از شرکتهای فین تک وجود دارند که پایتون را در رأس داراییهای خود قرار دادهاند. از این رو فرصت های شغلی برای برنامه نویسان پایتون نیز روز به روز بیشتر میشود.
برنامههای موبایل
پایتون برای بسیاری از توسعه دهندگان موبایل انتخاب اول است. پایتون به همان اندازه که در سیستم عاملهای دسکتاپ کاربرد دارد، در iOS و Android نیز بسیار کاربردی است. یک لیست طولانی از برنامههای موبایل است که با استفاده از پایتون ساخته شدهاند و هر روز نیز طولانیتر میشوند. برنامهها و اپلیکیشنهای معروف مانند اینستاگرام عمدتا توسط پایتون نوشته شدهاند؛ بنابراین، واضح است که به عنوان زبان برنامه نویسی عالی برای نوشتن اپلیکیشنها و برنامههای موبایل مورد استفاده قرار بگیرد.
هوش مصنوعی و یادگیری ماشین
هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی این روزها تبدیل به موضوعات مهمی شدهاند، اما حقیقت این است که همه چیز به الگوریتمها، کدها و برنامه نویسی مرتبط میشود. با توجه به دامنه و قدرت پایتون، جای تعجب ندارد که برخی از ابزارهای مهم جهان برای ایجاد رفتار هوشمندانه مبتنی بر هوش مصنوعی، از پایتون استفاده کنند.
علم داده
چه قصد تجزیه و تحلیل دادههای بسیار بزرگ و پیچیده را داشته باشید و چه قصد تحلیل دادههای کوچکتر را داشته باشید، باید بدانید که پایتون میتواند در میان گزینههای اولیه شما در این حوزه قرار بگیرد.
کتابخانه Pandas پایتون یک ابزار بسیار عالی نسبت به spreadsheets و اکسل است که مدتها است در آن تجزیه و تحلیل مالی مورد استفاده قرار میگیرند. اگر حس میکنید که Pandas به اندازه کافی سرعت ندارد، میتوانید عملیاتهای تحلیل دادهها را با NumPy انجام دهید. Numpy همچنین توانایی انجام جبر خطی، محاسبات علمی و موارد بسیار فنی دیگر را نیز در اختیار شما قرار میدهد.
تجارت و استارتاپ
پایتون همچنین در بسیاری از استارتاپهای برجسته و در حال رشد در حال تبدیل شدن به گزینهای محبوب در بخش فناوری است. چرا؟ یادگیری پایتون بسیار ساده است و به همین دلیل استفاده از آن در شرکت را بسیار آسان میکند. سبک ساده کدنویسی پایتون است که کارها را آسان و سریع میکند. مدت زمان یادگیری کدنویسی با پایتون در مقایسه با سایر زبانهای معروف مانند C # بسیار ناچیز است. همچنین، پلتفرمها و دروس آنلاین رایگان و پولی بسیاری برای یادگیری آن وجود دارد که در واقع فراگیری آن را بسیار آسان و در دسترس کرده است.
چرا پایتون؟
اگر علاقهمند به یادگیری نحوه کدگذاری هستید، پایتون یک انتخاب عالی برای شروع کار است و میتوانید حقوق و درآمد برنامه نویس را داشته باشید که میدانید کم هم نیست. معمولاً بهترین کار این است که با زبانهای برنامه نویسی سادهتر شروع کنید و خب پایتون سادهترین گزینه پیش روی شماست. انتخاب پایتون کار شما را در برنامه نویسی وب، موبایل و سیستم عاملهای مختلف راحت میکند.
منابع آنلاین زیادی برای یادگیری پایتون وجود دارد که بسیاری از آنها رایگان یا نسبتاً ارزان هستند. اگر میخواهید در برنامه نویسی حرفهای شوید، انتخاب پایتون میتواند شما را در این هدف یاری کند.
“سیستم عاملها”
سطح سواد واحد تبلیغات 0
زبان اسکریپتی که مفسر داره قادر به ساخت سیستم عامل نیست
نیازی به خرده گرفتن نیست. سطح مقاله بشدت در عام بود
منظورشون احتمالا compatibility بوده