گوشی های هوشمند که این روزها در دستان افراد گوناگون در سرتاسر جهان موجود است قدرت خوبی در تشخیص صداهایمان و تحلیل محتوای صحبت هایی که با آنها می شود، دارند. جالب است بدانید که این گوشی ها قادرند صداهایی غیر از انسان را نیز تشخیص دهند. از این رو محققین دانشگاه آکسفورد با هدف شناسایی پشه هایی که ناقل بیماری هایی مانند مالاریا هستند، الگوریتم هوشمند و اپلیکیشنی تهیه کردند که قادر است شاخص آکوستیک صدای گونه های مختلف پشه را شناسایی و آنها را دسته بندی کند.
دکتر Davide Zili یکی از محققان این پروژه در مصاحبه ای با دیجیتال ترندز عنوان کرد: “ما رشته الگوریتم هایی تهیه کرده ایم که تا حدودی قادر به تشخیص حضور پشه ها از طریق گوش دادن به صدای بال زدن آنها است، علاوه بر این تعدادی سنسور به عنوان نمونه اولیه نیز تهیه کرده ایم و یک اپلیکیشن اندرویدی که بر روی دستگاه های ارزان قیمت نیز قابل اجرا است، طراحی شده تا با استفاده از آن بتوانیم داده های ثبت شده از پشه های گوناگون را به سرورهایمان انتقال دهیم و از آنجا برای آنالیز و عملیات های بعدی جهت توسعه این الگوریتم استفاده کنیم. جمع آوری این داده ها به یکی از اهداف این پروژه کمک بزرگی خواهد کرد و آن ایسنت که پایگاه اطلاعاتی جامعی از داده های مربوط به انواع پشه ها تهیه شده و در دسترس عموم قرار میگیرد.”
در حال حاضر توسط وسائلی که این تیم تهیه کرده است، قابلیت شناسایی دقیق پشه های نوع آنوفل که ناقل بیماری مالاریا هستند تا دقت 72 درصد ممکن شده است. تیم تحقیقاتی امیدوار است با پیشرفت پروژه تمامی 3600 نوع مختلف پشه ها را توسط دستگاه خود به دقت شناسایی کند. این هدف نیازمند سیستم های ضبط صدا با کیفیت بسیار بالا است. برای همین محققان یک پروژه تحقیقاتی با نام Zooniverse Platform آغاز کرده اند تا به در تحلیل داده های خام و دسته بندی درست به آنها کمک کند.
با توجه به اینکه یکی از اهداف پروژه متوجه تحت پوشش قرار دادن طیف گسترده ای از جوامع گوناگون با تمرکز بر گوشی های ارزان قیمت است، می توان امیدوار بود که نتایجی بسیار مثبت و مفید در پی داشته باشد.
دیدگاهتان را بنویسید