کاربرانی که حافظه خوبی داشته باشند به احتمال بسیار زیاد درگیری های حقوقی اپل و سامسونگ را در ابتدای دهه جاری میلادی به یاد دارند. شکایت حقوقی اپل از سامسونگ در سال 2011 و اتهام کپی برداری و نقض حقوق مالکیت اپل توسط این شرکت کره ای جنجال بسیار زیادی در رسانه ها ایجاد کرد و آنقدر ادامه یافت که در سال 2016 پیگیری پرونده به دیوان عالی سپرده شده. در این پرونده سامسونگ به نقض حقوق مالکیت اپل و پرداخت 548 میلیون دلار به این شرکت محکوم شد. با این حال وکلای این شرکت کره ای امیدوارند با توجه به تبصره ای از قانون حقوق مالکیت در ایالات متحده بتوانند 399 دلار از دادگاه تخفیف بگیرند.
در این پرونده اپل شرکت سامسونگ را به نقض چند کپی رایت این شرکت متهم کرده بود که از جمله آنها می توان به”دستگاهی سیاه رنگ با گوشه های منحنی شکل و مجهز به نمایشگری در نمای روبرویی که در آن مجموعه ای از آیکون های رنگارنگ دیده می شود”، “افکت انیمیشنی در زمان رسیدن اسکرول کاربر به انتهای یک پنجره” و ویژگی “زوم کردن روی بخشی از یک متن، صفحه وب یا تصور به وسیله انگشتان دست” اشاره کرد. در جریان رسیدگی به این پرونده در ابتدا شرکت سامسونگ به پرداخت 1.05 میلیارد دلار متهم شده بود که البته نسبت به درخواست خسارت 2.75 میلیارد دلاری اپل بسیار ناچیز به حساب می آمد. با این وجود در دادگاه تجدیدنظر مبلغ 548 میلیون دلار به تایید رسید. حالا وکلای سامسونگ قصد دارند به تبصره ای استناد کنند که بر اساس آن، نحوه محاسبه خسارت به طرفین تغییر پیدا می کند. ادعای سامسونگ به این صورت است که “عناصر نقض شده در این پرونده تنها بخش کوچکی از یک تلفن هوشمند را تشکیل می دهند. برای مثال اگر یک شرکت خودروسازی محل قرار گرفتن لیوان درون خودرو را به عنوان اختراع و ایده خود به ثبت برساند و شرکت دیگری از آن در خودروهایش استفاده کند، شرکت اول الزاما در سود فروش کل خودروها شریک نخواهد بود زیرا جای لیوان تنها بخشی بسیار کوچک از مجموعه خودرو است. همچنین این شرکت بر اساس برخی مدارک ادعا خواهد کرد که در ساخت یک تلفن هوشمند بیش از 250000 پتنت ثبت شده درگیر هستند و از آنجا که مبلغ تعیین شده توسط دادگاه درصدی از سود کل فروش همه تلفن های هوشمند توسط سامسونگ بوده، در نتیجه می بایست در بخشی از آن معادل 399 میلیون دلار تجدید نظر انجام شود.
16 دستگاه ساخته شده توسط سامسونگ شامل گلکسی S، گلکسی S2 در دو اپراتور T-Mobile و AT&T به صورت جداگانه و دستگاه های دیگری که در آمریکا از آنها با نام هایی چون Gem، Infuse، Droid Charge و Captivate یاد می شود (و در سایر بازارهای جهان اسامی متفاوتی دارند) جزو این پرونده به حساب می آیند. این دادگاه هفته جاری برگزار خواهد شد و پیش بینی می شود روند دادرسی 5 روز ادامه داشته باشد.
دیدگاهتان را بنویسید