ماجرا از آنجایی آغاز شد که روز گذشته وزیر ارتباطات در حساب توئیتر خود ابراز امیدواری کرد تا نمایندگان مجلس با مصوبه کمیسیون تلفیق، مبنی بر افزایش 3000 میلیارد تومانی مالیات اپراتورها و اختصاص آن به برخی دستگاهها از جمله صداوسیما برای امورات نظارتی موافقت نکنند. چراکه در آن صورت شاهد افزایش چشمگیر قیمت بستههای اپراتورها خواهیم بود. رئیس سازمان تنظیم مقررات هم در واکنش به این موضوع عنوان کرد که قیمت اینترنت گران و توسعه اینترنت در مناطق محروم نیز متوقف خواهد شد. اما ظاهرا و طبق گفته نمایندگان مجلس اینترنت در سال 1400 گران نخواهد شد.
گران شدن اینترنت در سال 1400 تخلف است
سیدمحسن دهنوی، نماینده مجلس در واکنش به این موضوع گفت هیچ نهادی اجازه گران کردن اینترنت را ندارد. او در تشریح دقیق این ماجرا گفت:
“یکی از منابع درآمدی دولت، دریافت مالیات در قالب حق امتیاز شبکه از اپراتورهای تلفن همراه است و در کشور ما 28 درصد از درآمد اپراتورها تحت عنوان عوارض از سوی دولت دریافت میشد. در لایحه بودجه سال 1400، درآمد دولت از محل دریافت عوارض از اپراتورهای همراه 7 هزار میلیارد تومان قید شده است که بررسیها مشخص کرد که دولت از این محل 10 هزار میلیارد تومان دریافت میکند. بر این اساس 3 هزار میلیارد تومان مابه التفاوت وجود دارد و این مابه التفاوت درآمد دولت از محل اپراتورها جهت تولید محتوا در فضای مجازی در نظر گرفته شد.”
او در ادامه عنوان کرد که این موضوع فعلا در دست بررسی بوده و ممکن است این 3000 میلیارد تومان برای بخش دیگری مانند توسعه زیرساختها استفاده شود. او با اطمینان از اینکه این اعتبار برای صداوسیما نیست عنوان کرد که قرار است سهم 28 درصدی دولت به 38 درصد افزایش پیدا کرده و این هزینه صرف توسعه اینترنت در روستاها و مناطق محروم شود. دهنوی در پایان اظهارات خود عنوان کرد که دولت، وزارت ارتباطات و اپراتورها تحت هیچ عنوان اجازه افزایش تعرفه اینترنت را ندارند و اگر در سال آینده اینترنت را گران کنند، قطعاً تخلف کردهاند.
کمیسیون تلفیق مجلس نیز در اصلاحیه مصوبه افزایش 10 درصدی حق الامتیاز و حق السهم دولت ذکر است که اپراتورهای ارائه دهنده خدمات اجازه افزایش تعرفه اینترنتی مصرفی را در سال 1400 ندارند.
بروزرسانی 1: تأیید وزارت ارتباطات
امروز آذری جهرمی هم در پاسخ به این پرسش که آیا تعرفه اینترنت گران میشود، گفت “به هیچ وجه“. او به این موضوع اشاره کرده که اگر قرار بود اجازه گران شدن را بدهیم، همان موقع که قیمت را دو برابر کردند، مخالفت نمیکردیم. اما دولت با مصوبه محکم اجازه افزایش قیمت را نداد. جهرمی با اشاره به اینکه 4 سال قیمت اینترنت را ثابت نگه داشتند، افزود الان هم استراتژی همین است و ما محکم میایستیم تا قیمت افزایش نیابد.
وزیر ارتباطات ضمن اظهار خوشحالی در خصوص رویکرد مجلس مبنی بر اینکه به دنبال گرانی اینترنت نیست، گفت که در مقام صحبت خوب است، اما پرسشی که مطرح میشود اینست که “چگونه به بنگاه اقتصادی میتوان گفت 10 درصد مالیات را افزایش دهد اما قیمت تمام شده را افزایش ندهد“. جهرمی از خبرنگاران خواست تا اگر جوابی برای این پرسش دارند ارائه کنند، چراکه از نظر اون تنها یک فرمول وجود دارد و آن اینست که بنگاه و توسعه ارتباطات تعطیل شود.
توضیحات وزیر در خصوص کم اظهاری 3000 میلیاردی
او در پاسخ به پرسش خبرنگاری که از او در رابطه با کماظهاری که دهنوی روز گذشته مطرح کرد، گفت:
“بگویند کم اظهاری کجا بوده است. گزارش تفریغ بودجه را اعلام کنند. شش هزار و چهارصد میلیارد تومان به عنوان درآمد عمومی باید به خزانه واریز می کردیم. شرکت همراه اول، شرکت مخابرات ایران بورسی هستند و درآمد آنها در بورس اعلام می شود و این درآمد شفاف است و مردم می توانند ببینند و مگر می شود درآمدی باشد که اظهار نشود؟ بیان این مطالب شبیه اتفاق دیروز است که ما دیروز ابراز امیدواری کردیم که این اتفاق با رای نمایندگان نیفتد یکی از نمایندگان اظهار کرد که وزیر ارتباطات گفته است نمی گذاریم چنین اتفاقی بیفتد. وقتی حرف ها را آنقدر معوج می کنند معلوم است پایه های اقتصادی تصمیمات هم اشکال دارد.”
روز گذشته پس از آنکه گفته شد، درآمد ناشی از افزایش مالیات اپراتورها به صداوسیما اختصاص خواهد یافت، مجلس این موضوع را تکذیب و عنوان کرد که این اعتبار برای صداوسیما نیست. اما وزیر ارتباطات امروز بار دیگر عنوان کرد در متنی که از مصوبه کمیسیون تلفیق آمده، گفته شده که پول به صداوسیما و یک سری نهادهای دیگر داده شود. او افزود که هنوز متن مصوب در اختیار آنها نیست و نمیدانند که چه مصوب شده، اما زمانیکه یکی از نمایندگان پیشنهاد حذف این مصوبه را داد، مجلس با آن مخالفت کرد؛ “یعنی در واقع مصوبه کمیسیون تلفیق تثبیت شد“.
جهرمی در پایان اعلام کرد که متنی که دیروز توسط خبرگزاری مجلس منتشر شده، رسمی نیست و اینکه گفته شده 10 درصد مالیات بدون بالا رفتن قیمت افزایش یابد، خلاف سیاستهای کلی نظام است. او ابراز امیدواری کرد که با مکاتبه با شورای نگهبان این مصوبه مورد ایراد قرار گرفته و به مجلس بازگردانده شود.
بیشتر بخوانید: افزایش قیمت اینترنت در سال 1400 – صداوسیما ذینفع گرانیها!
هرچی گفتند نشده برعکس شده و هرچی گفتند میشه برعکس نشده حالا خودتون حساب بیاد دستتون بسته یک ساله بخرید تا این بیست روز گرونترش نکردن من سه ماهه خریدم
هنوز 1400 که نشده توی این 20 روز یکهو صد برابرش میکنن بعد میگن توی سال جدید دیگه افزایش پیدا نمیکنه😂
خدا های وب لعنت کنه هنو ی روز از تصویب مجلس نگذشته گرون کرده خدا لعنتشون کنه
اگر ۱۴۰۰ گرون نمیشه ، پس تا قبل سال جدید گرونش میکنن
پس اینترنت گران میشود. اینا که جز دروغ چیز دیگه ای بلد نیستن
ابنترنت که گرون نمیشه
ولی دارن تمام طرح های دانلود نامحدود رو حذف میکنن
این طوری مجبورین طرح حجمی بخرین
مارو مثل خودشون فرض کردن ههه.
برادر، هرگز خبری از توسعه فیبر نوری و امثالهم،نخواهد بود.لااقل تا سالها بعد./قبلا هم گفتم؛کل کشور (حتی دورترین نقاط) را در مدت چندسال،لوله کشی و گازرسانی کردند؛آنهم باچه هزینه نجومی.اینچنین کاری،در هیچکجای دنیا،انجام نشده؛ یعنی هیچ حکومتی، ریسک همچنین هزینه ای را تمی پذیرد.اما فیبرنوری؛فکر می کنید خیلی سخت است؟نه،خیلی از کشورهای “درحال توسعه” یا حتی پایینترازما، الان روی بستر فیبرنوری،خدمات می دهند…درواقع،سالهاست که ترمز توسعه اینترنت،کشیده شده.
همیشه جایی برا مردم بخوان حرکتی کنن باید چند برابر اون رانت بتراشن برا خودشون
آقای سعید عزیز
براشون صرف نمیکنه که بخوان فیبر بکشن
(قیمت مودم+بسته های گرون قیمت)
چیزیه که عموم مردم نمیپسندن.
مخابرات هم اصلا براش نمیصرف بخواد فیبر بکشه برا یه سری افراد انگشت شمار .
به هیچ وجه هزینه ایی برا مردم نمیکنن و دنبال بازاری هستن که براش سود داشته باشه .
اصلا توی امور دیگه هم برای مردم هزینه ایی نمیشه.فقط شده هدف جیب مردم.
(:
دم خروس رو باور کنیم یا قسم….
کیفیت چطور ؟ از فیبر نوری چخبر ؟ 😒
الان باید اینترنت فیبر نوری با اون قیمت فروخته بشه .