اگر شما یکی از مسئولین کشور غیور و عزیزمان باشید، وقتی از محدود کردن کلی اینترنت بهنتیجهای نمیرسید، چهکار میکنید؟ شاید با خود فکر کنید که خب بهسادگی اینترنت را قطع میکنم اما ظاهرا مسئولین کشور از این مرحله گذر کردهاند و برنامههایی هدفمندتر برای ایرانیان مقیم کشور در نظر گرفتهاند. اینترنت طبقاتی راهحل جدید مسئولین کشور برای کنترل بر گردش اطلاعات در دنیای آزاد است. میتوان مثالهای متعددی برای وضعیتی که بهزودی حکمفرما خواهد شد، زد. از کمدی الهی دانته آلگری، نویسنده قرن 13 میلادی گرفته تا فیلم In Time که آینده این موضوع را به تصویر میکشد. البته تفاوتش این است که داستان اینترنت طبقاتی ایران بیشتر به داستانهای قرون وسطی و دوره سلطه کلیسا شبیه است، تا داستانی مدرن و پیشبینی از آینده!
- گزارش سازمان «نصر» از ضرر و زیان ناشی از اختلال و قطعی اینترنت
- زارع پور هشدار داد و تکذیب کرد – اعمال محدودیت در اینترنت به دلیل مسائل امنیتی
داستان اینترنت طبقاتی ایران
حتما خاطرتان هست که از اوایل دهه 90 شمسی، داستان فیلترشکنهای قانونی که قرار بود در اختیار برخی نهادها و سازمانها قرار بگیرد، هر چند وقت یکبار پای خود را بهمیان مباحث روز باز میکرد و دوباره پس از مدتی محو میشد. شاید بتوان دلایل این موضوع را عمیقتر بررسی کرد اما بهصورت ساده، علت فراگیر نبودن فیلترشکن در میان ایرانیان، به آن توجه زیادی نمیشد.
بهدلیل فراگیر شدن اعتراضات و آگاهی مردم از طریق دسترسی آزاد به اینترنت، مسئولین کشور تصمیم گرفتند که با جدی گرفتن طرح اینترنت طبقاتی، گامی بهسوی کنترل بیشتر بر دنیای آزاد بردارند.
حتما خاطرتان هست که آذری جهرمی (وزیر ارتباطات دولت دوازدهم) در سال ۱۳۹۸ گفته بود:
بدون ساماندهی نمیشود موضوع فیلترشکنها را بررسی کرد. نمیشود سطح دسترسی برای پزشک، برای استاد دانشگاه یا برای خبرنگار با یک کودک هشت، نه ساله برابر باشد.
پس از آن در تاریخ فروردین سال ۱۴۰۰ زمزمههایی از آزاد شدن دسترسی یوتیوب برای برخی افراد مانند دانشجویان و خبرنگاران منتشر شد. در آن زمان محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور این خبر را تایید کرد و گفت که حذف فیلتر برای دستگاهها را در کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه تصویب شده است.
بنابراین طرح طبقاتی اینترنت موضوع جدیدی نیست اما بهنظر میرسد که این روزها وارد فاز جدیتری شده است. هرچند جزئیات این طرح هنوز کاملا مشخص نیست و اینکه کدام گروههای خاص قادر به استفاده از محتوای اینترنت بدون پالایش هستند و یا کدام سایتها برای این گروهها رفع فیلتر میشود.
طبقه آخر: کودکان
چند ماه پیش قابلیت safe search گوگل (بدون امکان غیرفعالسازی) برای مشترکان اینترنتهای همراه فعال شد آنهم بدون هماهنگی و اعلام قبلی! طبق این قابلیت کاربر با هر سنی فقط به محتوایی در گوگل دسترسی دارد که یک کودک دسترسی دارد.
البته این اعمال محدودیت برای کاربران کشور، منجر به اعتراضات زیادی از سوی کارشناسان و کاربران شد اما شاید یک موضوع را فراموش کردیم. اینکه قرار نبود این قابلیت برای همیشه اجرا شود بلکه قرار بود چیزی را آزمایش کند که بعدها در ابعاد بزرگتر پیادهسازی میشود. فعالسازی جستجوی امن به نوعی به منزله راهاندازی اینترنت طبقاتی بود.
در طول تاریخ مسئولین کشورهای مختلف برای جریحهدار کردن احساسات مردم و بهانه آوردن برای برناماههای خود، همیشه کودکان را مورد هدف قرار میدادند. در ایران نیز (مخصوصا در سالهای گذشته) مسئولان بسیاری خواستار ایجاد فضای اینترنتی امن برای کودکان بودند. برای مثال زارعپور، وزیر ارتباطات در واکنش به فعالسازی قابلیت جستجو امن در مرورگرها گفته بود که این خواسته خانوادههاست و در بسیاری از کشورهای دیگر چنین اتفاقی افتاده است.
طبقه وسط: فریلنسر و دانشجو
اخیرا آییننامه حمایت از فریلنسرها توسط وزارت ارتباطات منتشر شده است که در یکی از بندهای آن به موضوع جالب دیگری اشاره میکند. در واقع با نگاه تیزبینانه میتوان متوجه شد که بوی اینترنت طبقاتی بیشتر و بیشتر شده است و راستش را بخواهید اصلا شبیه به بوی کباب نیست!
به ماده 8 نگاه کنید. ماده ۸ آیین نامه مذکور که به تایید نهاد ریاست جمهوری نیز رسیده، تاکید کرده که نهاد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات موظف است زیرساختهای دسترسی به اینترنت پرسرعت و پایدار با سطح دسترسی مناسب افراد اعتبارسنجی شده در پایگاه را فراهم کند.
درواقع کافی است هویت خود را در سامانههای دولتی و اطلاعاتی ثبت کنید و توسط آنها تایید شوید تا بتوانید به اینترنت آزاد (نه آنطور آزاد که هر انسان آزادهای در نظر دارد) دسترسی داشته باشید. طبیعی است که بعد از اهراز هویت شما و تایید بیخطر بودن کسبوکارتان، اینترنت با سرعت بالا و محدودیت کمتر فعال خواهد شد. تمام اینها به شرطی است که در پروسهای که از آن یاد کردیم، اتفاق عجیبوغریبی برای سیستمهای اتوماسیونی ادارهجات کشور نیوفتد.
البته لازم به ذکر است که آییننامه فوق (در تاریخ 2 آذر چاپ شده و رونوشت آن به مقامات کشوری ارسال شده است) میتواند در اداره دیوان عدالت اداری با اصلاح مواجه شود. اما وقتی داستان محدودسازی اینترنت از چند دهه قبل در دستور کار مسئولین کشور قرار گرفته، بعید به نظر میرسد که تغییری در انجام آن رخ دهد.
پیش بهسوی گذشته – لعنت به آینده
نابرابری دسترسی به اینترنت و طبقاتی کردن آن عاملی است که به شکاف دیجیتال دامن میزند؛ شکاف دیجیتال بلایی سر جامعه میآورد که در آن جامعه از نظر پیشرفت ذهنی عقب خواهد ماند. طبیعی است که همان ترسی که حکومتهای قبلی از کتاب و روزنامه داشتند، اکنون برای اینترنت که پیشنیاز دسترسی آزاد و آگاهی است، وجود داشته باشد.
کشورهای آفریقایی را در نظر بگیرید که سالها درگیر جنگ هستند و دلیل آن چیزی نیست جز ناآگاهی و محدود کردن مردم! بههمین دلیل است که سازمان ملل و کشورهای توسعه یافته با ارسال لپتاپهای رایگان و فراهم کردن شرایط تحصیلی مناسب، سعی در جبران این عقب ماندگی دارند.
ظاهرا تاکنون زیاد در مسیر آزادی پیشرفتیم و نیاز است تا کمی دنده عقب بگیریم تا رقیبان ما احساس ناتوانی به آنها دست ندهد. تاکنون هیچ یک از مسئولان مربوطه پاسخ شفافی به چگونگی اجرای اینترنت طبقاتی ندادهاند و فعلا مشخص نیست برای پیادهسازی این طرح به طور مشخص چه برنامههایی از سوی سازمانها در نظر گرفته شده است.
این کشور دیگر دارد با خاک و دستی دستی یکسان می شود. کجا را انگشت بگذاریم که مثلا بگوییم در این حوزه خوبیم. بحث چی می کنیم؟ تورم و اختلاس و نفاق داخلی و تسلیم دودستی کشور به روسیه و قطر و چین و…از یکطرف و فشار روزافزون تحریم های خارجی که ما را کاملا منزوی کرده؛ این کشور را به گورستان بزرگی دارد تبدیل می کند. آنهم از زورگویی ترکیه که چون بزرگترین نیروی زمینی ناتو در خاک این کشور است؛ خدا را بنده نیست و روسیه را می زند؛ چه برسد به ما و اقلیم ما را هم دارد بکلی نابود می کند؛ هرچند خودمان هم مقصر و … بوده و هستیم. متاسفانه بعد از افشای بولتن های القایی خبرگزاری فارس به مسئولین، ثابت شد که حتی اگر مسئول بالارتبه ای واقعا نیت خدمت داشته باشد؛ چون ذهنش بصورت مرتب از تفکرات القایی غلط و توسط عده ای نویسنده با ایدئولوژی خاص بمباران شده؛ باز نمی تواند درست تصمیم بگیرد. چه بسا به وی دیکته شود که معضل الان بدحجابی است؛ این بنده خدا فکر می کند باید در وضعیت فعلی گشت ارشاد و مبارزه با بدحجابی تشدید شود. خوب است تفسیر امروز “عباس عبدی” در مورد همین تفکرات القایی و افشاگری بعد هک خبرگزاری فارس را بخوانید. خلاصه حال کشور و ما خوب نیست.
ظاهراً فقط واتساپ و اینستا فیلتره.اینترنت که راحت در دسترس است.البته همه کشورها محدودیت های قانونی دارند اما به قول یکی سود فیلتر کردن به جیب فیلترشکن ها میره
ظاهرا ماله براهه! ولی دیگه کار نمیکنه :))
به به عجب تیر مشتی ای.
تنها چیزی که میشه گفت :الفاتحه.
سلام
این تصمیم میتونه خشم عموم رو به نهایتی برسونه که غیر قابل کنترل میشه.
سلام، “آیا کسی میتواند برای راه اندازی اینترنت ماهواره ای برای یک مجتمع مسکونی راهنمایی کند؟” بزودی در سرتاسر ایران …
توی ترکیه بمب منفجر شد و مسئولانشان اینترنت قطع کردند و این را چرا بررسی نمیکنید.
فعلا داریم میزان وقاحت و هذیان شما رو بررسی میکنیم وقت نمیشه!
تو برو بلالت بفروش
این تازه هوشیارشونه! تصور کنین بقیشون چی هستن :))
پس چه ایسم (Whataboutism)
در موردش بخون، خوبه برات 👍
فقط میتونم بگم بیچاره مردم ایران خدا کمکشون کنه نجات پیدا کنن
همون پیامبرای خودشو که نجات داد کافیه! ما خودمون یه کاریش میکنیم! :))
بله، همینطور هم بود.
شما که هر چی میشه اینترنتو قطع می کنید شمکاها …
فکری برا اقتصاد فرو ریخته باشین ک روز به روز داره بدتر میشه تورم پدر مدرمو درآورده کارگر برای نون شب محتاجه درب مملکت بسته است اونوقت داری راجب اینترنت حرف میزنین دنبال لیدر و اختلاس گران باشین واقعا مزحک و مسخره س حالا یه عکس آوردین ک راجب یه فیلیمه ک در غرب درست شده حتمن ببینید این فیلم رو بابا درد ما اینترنت نیست
فقط عقب مونده ها و دزدها از اینترنت آزاد که همون آگاهی آزاد هست میترسند
این چه طرز تفکر اشتباهی است که می فرمایید . پس آمریکا و فرانسه و ترکیه از همه کشورها عقب افتاده تر هستند .
تا بحال چرا هیچ وقت یک سلبریتی و یا اشخاص سیاسی و حقوقی و جامعه در کشورهای اروپایی و امریکایی و چین و کانادا و … نمی توانند هر جور که میلشان می کشد توئیت و پست و استوری بگذارند ؟
جریمه های عجیب و سنگین می بندند و دادگاهی می شوند .
تو ایران هر کی هر شایعه ای درست می کند و بقیه پخش می کنند و دخالت های کشوری مثل عربستان و امریکا و انگلیس هم به این شایعات دامن می زند .
همه کشورها داخل خودشان مشکلات دارند ولی اجازه پخش فیلم و تصاویر را در اینترنت و پیام رسانها نمی دهند .
هر کشوری قانون استفاده از اینترنت محکمی دارد .
در ایام اعتراضات و اغتشاشات ، تا پایان پیدا کردن دوره ، اینترنتها محدودتر می شود .
لطفا مباحث را کمی منطقی تر و واقع بین تر بحث نمایید .
من با vpn از اینترنت تمام این کشورها به صورت غیر حضوری استفاده کردم هیچ کدامشان در سطح ایران فیلتر و محدود نشده آن مواردی که وجود دارد در سطحی نیست که کسی چندان متوجه اش بشود اما در ایران یک جهنم فیلترینگ برپاست و تا سر حد قطع اینترنت پایگاه ها فیلتر است و اگر فیلترشکن نبود معلوم نبود که ملت قرار است پای چه پول بدهند .
منطقی که ازش صحبت میکنی یعنی نهایت بیماری، نهایت وقاحت و نهایت پلیدی! کامنتتو بذار پولتو بگیر
شما منطق ندارید و هر وقت کم می آورید ، حرفهای … می زنید .
وقتی قوانین سخت کشورهای دیگر در مورد اینترنت را نمی دانید ، شروع به هتاکی و توهین ننمایید .
کاملا میدونیم، همچنین میدونیم فرافکنی چیه، تمام تاکتیک های فاشیستی ماکیاولیستی سیستم توتالیتر رو هم میدونیم، شغل تو رو هم میدونیم… و میدونیم که از … منطق بدست نمیاد! … :))
… نزن بابا اینجا خبرنگارو برای خبر رسانی میندازن زندان
تینا جان یکم یواش تر … پوستت خراب میشه
هدف از این کار ها فقط محدود و بی صدا کردن مردمه (تا با خیال راحت کشور رو غارت کنند)
هر چیزی که از این به بعد تصویب شه فقط برای سخت تر کردن زندگی مردمه
بله طرح های قبلی در راستای سهولت زندگی مردم بود.
همه این جور طرح ها نقشه های کسانی هستند که برای خودشان سودآوری دارد مسئولان دولتی را به ترفندی متقاعد میکنند که طرحشان رد خور نداره و هزینه این طرح ها هم کلان است را از دولت می گیرند ولی منجر به شکست میشود!
حداقل یه سایت نترسید از عواقب و فیلترینگ و.. حرف دل مردم رو زد.
“کشورهای آفریقایی را در نظر بگیرید که سالها درگیر جنگ هستند و دلیل آن چیزی نیست جز ناآگاهی و محدود کردن مردم! بههمین دلیل است که سازمان ملل و کشورهای توسعه یافته با ارسال لپتاپهای رایگان و فراهم کردن شرایط تحصیلی مناسب، سعی در جبران این عقب ماندگی دارند“
فقط ایموجی 😂
ظاهرا تاکنون زیاد در مسیر آزادی پیشرفتیم و نیاز است تا کمی دنده عقب بگیریم
🤣
فقط اینو بگم آزادی اندیشه رو از آمریکا و انگلیس و عربستان و ترکیه و ژاپن و کره و فرانسه و آلمان یادبگیرین
پیشرفت ذهنی هم همینطور
کاملا بدبختی های اینترنتی قبول دارم شکی توش نیس همه داریم آسیب میبینیم
اما طبیعیه وقتی معنای هرچیزی رو یه سری وضع کنن و عمقش بدهند غیر اون میشه غیر علم بعد بقیه میشن عقب مونده
این نیز بگذرد
این نویسنده نمیگه اروپا تا جا داشت آفریقا رو غارت کردن میفرماید که چون باهم جنگ داشتن عقب موندن و اروپایی های خیرخواه دنیا میخواهند …
حتی کامل درست ام باشه مثل شخصی میمونه که بگه فیلم های هالیوود شرکت ایکس و ایگرگ فقط به دلیل اقتصادی ساخته میشن :))
امضا مطالعه گر بزرگ ایران قوی، برادر سید از پایگاه ۱۳ :))
کاملا درست گفتی؛ توصیه می کنم فیلم ارباب جنگ با بازی نیکلاس کیج را ببینید که نشان می دهد کشورهای مدعی حقوق بشر پیشرفته، چگونه با جنگ راه انداختن در آفریقا و کشورهای دیگر، سلاح در حجم سرسام آور به آنها می فروشند و چقدر دستشان به خون این ملت ها آغشته است. بعد توجیه اشان اینست که این ما نیستیم که می جنگیم. خودشان بالاخره همدیگر را قتل عام می کنند. بعد اینها که غرق در خون ملت ها هستند؛ نسخه حقوق بشر برای جهان می پیچند بقیه را سلکتیو سوال پیچ می کنند. قبل از اینکه به رسم فرهنگ ایرانی، بمن بی فکر و بی تامل فحش دهید؛ همین فیلم شاهکار ضد جنگ را ببینید و بعد فحاشی را شروع کنید.
این کشورایی که گفتی برا منافع خودشون هر کاری میکنن، ولی ایا بخاطر دو روز مفت خوری بیشتر مملکتشونو به چین و روسیه میفروشن یا تهوع اورترین پروپاگاندای دنیا رو راه میندازن که دومین هزینه کشور باشه؟ تو که شغلت مشخصه برای خوانندگان نوشتم
فیلم ارباب جنگ توی چه کشوری ساخته میشه؟ با این سوال تنهات میزارم.
البته دخالت اروپا و آمریکا و رژیم صهیونیستی و ارسال اسلحه را هم اضافه کنید تا علت کشتار در آفریقا را متوجه بشوید .
منابع کشورهای آفریقایی بسیار غنی و عالی است .
بله، کاملا صحیح می فرمایید.
نظر قبلیم که تایید نشددد
بوی گندددددد گرفته این مملکتو لعنتیاااااااااا
تو قلبت جای دیگر است و عشق آمریکا کورت کرده . برای همین ضعف کشور آمریکا را نمی بینی .
ولی اونجا هم خبری از آزادی نیست .
باریکلا ایوب جان. واریز شد به حسابت.
اینترنت ها خوب که شما *** کردین لطفا دست از سر ما بردارین بزارین زندگی کنیم
اینترنت طبقاتی شکست میخوره مثل طرح های دیگه مثلا فرض کنید برای این طرح ۱ میلیون دلار گذاشتن همون دزدیده میشه توسط مسئولان زحمتکش
هر طرح که مردمی نباشه و فقط منافع حق و ناحق قدرتمندان و حاکمان تامین کنه محکوم به شکست هست.اینقدر ستم به مردم چرا؟! کار و کسب مان را نابودی کردید..هیچ جا ستم پایدار نیست.. جنگ با آگاهی،محکوم به شکست هست! اينترنت حق مردم!
همه طرح هاشون در طی ۴۳ سال شکست خورده از زمان احمدی نژاد و روحانی که طرح اینترنت ملی و اینترانت بود شکست خورده تا الان ولی از رو نمیرن انقد پررو و غیر مردمین مردم آزادی میخان مردم دیگه شما رو نمیخان …
مبارزه با تکنولوژی همیشه شکست خورده، حتی اگه به قول دلواپسان کل دشمنان ما هم پشت این اینترنت باشن بازم بستن راه درستی نیست. با ویدئو و و سی دی و ماهواره جنگیدن چی شد؟ اینترنت ماهواره ای هم 3 تا 5 سال دیگه کل دنیارو میگیره
پس بهتره قبل از انکه دیر بشه راهی براش پیدا کنن
با تجربه ای که از اینها دارم از هر ده تا لیوانی که درست می کنند یکش هم دسته ندارد این طرح طبقاتی هم کنار طرح های دیگر مشابه به شکست می انجامد مثل روز روشن است که کسی برای احراز هویت برای اینترنتی محدود یا کمتر محدود تر ثبت نام نمیکند اینترنتی که گوگل و ایستاگرام نداشته باشد یک ریال هم کسی خرجی نمیکند چه برسد به ارائه مدارک نگاه اینها به اینترنت چیزی در سطح فیلمو و آپارات و سروش است در حالی که اینترنت دنیایی بیکران است که معلوم نیست که به کجای آن امروز و فردا نیاز پیدا می کنیم احتمالا این طرح باعث تقویت مافیای فروش فیلترشکن ها یا در سطح جدید تر بازار سیاه سطح دسترسی خواهد شد چرا نمیشود در ایران مانند کشورهای عادی همه مردم از اینترنت به شکل معمول استفاده بکنند ؟
بعضی از لیوان ها ذاتاً دسته ندارن، یعنی میشه لیوان هم بدون دسته باشه. فک کنم اونی ک میگی چاقو هست.
میدونی چیه اینا میخوان با بدبخت کردنو بیچارگی مردم پولشونو تو جیب بزننو ده فرار اصلا اهمیتی به منو تو نمیدن
🙁
#این_نیز_بگذرد
سوال اینه، آیا زمان اجراش رو پیدا میکنن و اگر پیدا کنن، با اینترنت ماهواره ای ک تا 2025 اینا روی گوشی ها میشه دریافتش کرد، چ میخوان بکنن.
اینور دکتر اونور دکتر همه جا دکتر !!! چرا همه فقط اسمشون شده عایه دوختور؟!!!
آره واقعا زیاد شده.
اگر اینجوری بشه که محاله،مردم نمیذارن،دیگه کسی اینترنت،نمیخره تنها سرگرمی بعد از مواد مخدر در ایران همینه!!!والا شما دور ور خودت رو نگاه کن جز اعتیاد، چیز دیگری میبینی،برای خرید موادفقط ۱۰ دقیقه زمان میخواد😏،همه جا پره از ساقی😍،حالا دنبال نزدیکترین کتابخانه،یا باشگاه، بگرد،کم کم یک ساعت زمان میخواد🤩،بعدش هم سرگرمی دیگه ای نیس😭
محله شما این شکلیه به ایران نسبت نده محل ما کتابخونه از فلافلی نزدیکتره دوست خود تخریب من
همه محله ها همین طوره زیر پوست شهر با ظاهرشان خیلی فرق میکنه …. .
سلام آقای گنده . بحث خود تخریبی نیست . خونه شما کنار کتابخونه است . البته نمیدونم کتابخونه کنار خونه شما اصلا کتاب داره ؟ به اینترنت وصل هست ؟ با کتابخونه های آنلاین دنیا در ارتباط هست ؟ همه نوع کتاب داره ؟ با هر سلیقه ای کتاب داره ؟ یا فقط کتاب های مشروع و هدفمند داره
توی هر شهر فوقش 3 تا چهار تا کتابخونه هست و تمام . تازه فقط یک کتابخونه بزرگ داره که متاسفانه سالهاست اثری از کتابهای جدید توش نیست
شهر بازی ، کافه ، کافه کتاب ، کتابخانه های عمومی و خصوصی ، موزه ، روستاها و هوای آرامش و پراکسیژن ، مراکز خرید ، بازی های رایانه ای ، استادیومها و ورزشگاههای عمومی و خصوصی ، انواع رشته های ورزشی ، کامپیوتر و هنرستان و انواع شغلها ، پارک و کوهستان ، سینما ، رفتن به مسجد و مناسک عبادی و بازی های محلی و …
منظوز شما از تفریح به غیر این است ؟
اگر غیر این است ، واضح تر بوگو .
حرف دل منو زدی… همه دکترن تو جامعه! انقدری که ملت دکترا دارن، بعید میدونم لیسانسیه و فوق لیسانس توی کشور پیدا کنی! همه دیگه دکتر شدن…
مثل اینکه شبیه رسانه ملی، با دکتر و پزشک و تحصیل کرده خیلی مشکل دارید. اشکالی دارد کسی می نویسد دکتر؟ نکند روی مهر نظام پزشکی هم باید کلمه دکتر را حذف کنیم تا مبادا به ملت حس تحقیر و نفرت دست دهد؟ همین دکتر و پزشک اگر نبود که بیش از نصف جمعیت ایران در اوج دوران کرونا زجرکش می شدند؛ آنهم با آن وضع فجیع کمبود دارو و ماسک و تجهیزات، لااقل در اوایل. چقدر خود کادر درمان منجمله پزشک و پرستار مردند؟ خدا می داند. کلا ما ایرانی ها، نه الزاما مجلس انقلابی، با تحصیکرده مشکل داریم وتحمل نمی کنیم. اگر یک همه پرسی بگذارند که رئیس جمهور یا حاکم بعدی مثلا دکتر باشد یا…قریب باتفاق، می گویند فقط تحصیل کرده نباشد؛ هر کوفتی می خواهد باشد!
ورود گوشی رو ممنوع میکنند
فقط نوکیا۱۱۰۰میتونی داشته باشی
اگر یادشون بیاد 1100 تنها گوشی غیر قابل شنود و ردیابیه ، اون رو هم ممنوع میکنن
2G is the least secure, 1100 is 2G, who said it’s the most secure, just because the lack of advanced hardware?! nope
برای شناخت وضعیت کشور توصیه میشه قانون اساسی رو ورق بزنید تا دریابید که چرا کشور اینجوری مدیریت میشه.
اقتصاد و اینترنت و اجتماع و انتخابات و روابط خارجی و و و همشون زیر سلطه نگاه ایدولوژیک به انسان و روابط انسانی هست.
متاسفانه هیچ سازوکاری وجود نداره که بشه راه دیگه ای رفت. وقتی سران از گام دوم انقلاب صحبت میکنند شاید تخیلی و مضحک به نظر برسه اما در نگاه ایدولوژیک اینا این یه امر عینی هست. اگه هم دقت بشه دم از پیشرفت کشور میزنن چون پیشرفت در نگاه اینا همون چهارتا موشک و پهپاد و غنی سازی هست. و همین پیشرفت هم برای تحقق اون گام دوم کافی هست.
اینده ایران با حضور چنین اندیشه های واقعا ویران هست و باز تاکید میکنم این روزها روزهای خوبی هست. روزی خواهد امد که اکثریت مطلق کشور در فقر مطلق غوطه ور خواهد شد. مشکلات زیستی چون کمبود اب هم اضافه خواهد شد تا مردم ببینند صرف کنار وایسادن و خاموش بودن تضمین نمیکنه در امان باشند.
ملت فکر میکنن پاراگراف آخر شوخی هست. اما نمیدونن ک اون شرایط از رگ کردن بهشون نزدیک تره.
فکر میکنن ک از شرِ اشرار در امان خواهند بود با ماشین و خونه و ی مقدار سرمایه ای ک دارن، نمیدونن ک اونها هم قرار هست نابود بشه یا به هیچ کارشون نیاد. آینده ی زیست محیطی ایران، چیزی شبیه به خوزستانِ الان هست. اونجاست ک سر اون یه ذره منابع باقیمونده، شروع میکنن ب تیکه پاره کردن همدیگه.
فکر میکنن شوخیه. فکر میکنن قضیه لخت شدنه. نمیدونن اتفاقات وحشتناکی قراره بیافته.
ما شاید بزرگترین مشکل مون داخلی های بیسواد و اپوزیسیون احمق
هم از داخل با یک مشت مسئول بیسواد طرفیم هم از طرف مقابل اپوزیسیون هم بدتر و بیسوادتر و با دغدغه های احمقانه تر
از هر طرف میخوریم
اینا هنوز دلشون به این قصه های گروه سنی الف خوشه! فکر میکنن الان با دو تا لگد به جریان خودی بقیه رو هم تخریب کردن! :))
دوست من متاسفانه و متاسفانه فرمایش این یکی دوستمون کاملاً صحیح هست. بزرگترین شانس و دلیل اصلی بقای هیئت حاکمه فعلی داشتن اپوریسیون احمق بوده. و متاسفانه بزرگترین دلیل بدبختی مردم هم همین هست.
جناب مسعود مهمان فرقی نداره ندونسته بگین یا دونسته مغلطه بفرمایین! متاسفانه من منابعم کامنت افراد اگاه و متخصص نیست! شما هم اول تعریف اپوزیسیون + اینکه چند تا داریم و دلایلتون رو بفرمایین تا نشون بدم بهتون که این تقلاها خیلی وقته دیگه کار نمیکنه
دوست گرامی به اندازه نصف یک کابینه آدم حسابی روی کاغذ بنویسید، اگر موفق شدید کاملاً حق با شماست. اما در خصوص اینکه شما هر کسی رو که با نظرتون مخالف باشه رو موافق نظام حاکمه یا جیره خور اون میدونید و سعی میکنید مثه ج ا مخالفتون رو از طریق انگ و برچسب زدن بکوبید من نظری ندارم. همچنین در خصوص اینکه تصور میفرمایید بعد از چهل و اندی سال زندگی و مطالعه هنوز تعاریف اولیه سیاست مثه اپوزیسیون رو نمیدونم هم نظری ندارم و هر دومون رو به مطالعه بیشتر دعوت میکنم. سلامت باشید.
مشکل اینه که اسم بنویسم کامنت تایید نمیشه! من مطالعاتمو کردم سید، رشته دومم روانشناسی بود و به اندازه کافی تاریخ معاصر و فلسفه و منطق خوندم که تو … :))
آفرین به شما
همینکه شما ب جای واژه هایی مثل اشغالگر، اوباش، اشرار، میای از واژه “مسئول” استفاده میکنی، نشون میده خودت بخشی از مشکلی.
مگه سرش درد میکنه که برای خودش دردسر درست کنه
مهم اینه حرف راست رو بزنن و زدن
هم یک بار نشد برای راحتی مردم گامی بردارن…. یک قانون کلی وجود داره که هرچیزی که از ادم میگیره بیشتر آدم میره سمتش….مسولان ما از مخ جلبکن
فاکتور شما پرداخت خواهد شد
مشکل مسئول نیست، مسئول بیسواد مصداق سیستم نا کارامد هست.
تو قوانین کلی و به اصطلاح در اصول استراتژیک در ایران، هیچ پیشرفتی تعریف نشده که مردم ازش بهره مند بشن و در جامعه جهانی ایران به عنوان یک ملت معمول و موفق بازی کنه.
رهبران هم میگن که ایران باید تا ابد انقلابی بمونه و اسلام شیعی رو به منطقه و جهان صادر کنه، راهبردش هم ساختن تسلیحات نظامی و تهدیدات هسته ای هست و تقویت گروههای نظامی طرفدار در منطقه هست.
یک ملت و یک کشور رو گروگان بگیری تا اهداف ایدولوژیکی یک گروه فکری خاص رو جلو ببری باعث میشه کشور به مرور تحلیل بره و دوم ایجاد مافیای بزرگ در کشور هست که خودشون رو همراه با این اصول استراتژیک میکنن و به قدرت و ثروتهای افسانه ای میرسند. تو یه کشور آزاد و اصولی به جرات میتونم بگم حتی یک مسئول عالیرتبه که در ایران به ما تحمیل شده، مدیریت یه ابدارخونه رو هم شاید بهش نمیدادن، چون این افراد اصلا نه مدیر هستند نه بلدن کاری بکنند. این افراد تونستن عبودیت خودشون رو به نظام اثبات کنند و به مدارج عالی رسیدن.
سیستم درست و اصولی، افراد ناکارامد رو از چرخه تصمیم گیری و تصمیم سازی خودش حذف میکنه. اینکه ۴۰ سال هنوز از مسولین بیسواد صحبت میشه رو باید شما جای دیگه ریشه یابی کنی.
دقیقا درست و صحیح است .
اپوزیسیون داریم در حد حرفهای رکیک جنسی .
داخلی داریم که برج و کاخ دارند و ادای مردمی بودن در می اورند .
مردمی داریم که شایعات را دوست دارند باور کنیم .
خدا شانس بدهد به گفتمانهایشان .
اون اپوزیسیون که میگی ساخته خود اقایونه از یه استراتژی عتیقه شوری کمونیستی! عقل شما رو میدونم در چه حده ولی مردم ما مثل شما نیستن خیلی وقته فهمیدن که این اپوزیسیون سازی های جعلی برای تخریب واقعی ها و القای فلان پیام کارکردش تموم شده، به پایان سلام کن به فکر یه شغل ابرومند باش
ما دستمال توالتمون تموم شد چند تا کتاب از جمله همین که گفتی رو لوله کردیم تو موال بهترین استفاده ممکن رو میکنیم ازش :))
واقعا با کشوردارن چکار میکنند مگه میشه تو قرن 21 بدون اینترنت آزاد زندگی کرد، هوش زیادی نمیخاد تا متوجه این موضوع بشی که داریم به سمت کره شمالی شدن پیش میریم، دوستان ارزشی از چی دفاع میکنید؟ کره شمالی هم یک شبه کره شمالی نشد به مرور زمان به این فلاکت رسید