پس از اینکه طرح اینترنت نامحدود با مصرف منصفانه که دارای محدودیت های حجمی بود، در اواخر دولت یازدهم با اعتراض کاربران روبه رو شد، اجرای این طرح متوقف شد. مسوولین با اعلام کردند اگرچه این طرح به نفع کاربران بود، اما بدلیل نارضایتی آنها اجرا نخواهد شد. حالا صادق عباسی شاهکوه، معاون سازمان تنظیم مقررات ارتباطات در گفتگو با خبرگزاری مهر به دفاع از این طرح نامحدود پرداخته است. او گفته که این مدل با نام “مصرف منصفانه” شناخته می شود و دنیا نیز برای آن حد و مرز تعریف کرده است. دلیل این محدودیت هم رابطه منطقی میان مصرف پهنای پاند و دانلود بیان کرده است. او اینگونه توضیح داد:
برای مثال اگر کاربری اینترنت نامحدود با سرعت ۲ مگابیت در ثانیه خریداری کند، به طور طبیعی می تواند در نهایت و حداکثر ۳۰۰ گیگابایت اطلاعات را دانلود کند. پس با این تعریف نیز ما شاهد تعریف حجم با توجه به میزان پهنای باند مصرفی هستیم. در صورتی که برمبنای سرعت سرویس اینترنت، حجم دانلود برداشته شود این به معنی آن نخواهد بود که کاربر تا بی نهایت بتواند اطلاعات، دانلود کند بلکه تاکید بر این است که مدل فروش بسته های اینترنتی مبتنی بر حجم تغییر یابد و کاربر سرویس را برمبنای سرعت دریافت کند. با توجه به محدودیت پهنای باند اینترنت، درصورتیکه بخواهیم مدل فروش حجم را برداشته و دانلود را رایگان کنیم، آن زمان شاهد آن خواهیم بود که یک کاربر به صورت مداوم در حال دانلود است اما مابقی کاربران نمی توانند به سرویس دسترسی داشته باشند و سرعت و کیفیت سرویسشان پایین می آید. از ابتدا نیز سعی براین بود، تعرفه ای لحاظ شود که کاربران بیشتر به سمت مصرف ترافیک داخلی حرکت کنند و دانلود ترافیک داخلی با توجه به کاهش مصرف ترافیک پهنای باند، آزاد باشد اما برای مصرف اینترنت بین المل مجبور به تعریف محدودیت هستیم. اما با این حال وضعیت بهتر از قبل خواهد بود.
حالا محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات قصد دارد با بررسی سیاست دیگر کشورهای جهان در فروش اینترنت نامحدود، و الگوبرداری از مدل ارائه خدمات آنها اینترنت تحت عنوان نامحدود با مصرف منصفانه را ارائه دهد. از نظر مسوولین اینترنت به معنای واقعی نامحدود نمی تواند باشد و در دیگر کشورها نیز همواره با محدودیت هایی همراه است. خبرگزاری مهر بررسی در خصوص اینترنت دیگر کشورها انجام داده است. نتایج این بررسی به صورت زیر می باشد.
آمریکا
میزان محدودیتی که در این کشور در نظر گرفته شده به مراتب با کشور ما متفاوت است. به نحوی که در آمریکا در سال ۲۰۱۶ میلادی شرکت Comcast برنامه خدماتی با محدودیت دانلود «یک ترابایت» عرضه کرد. با این سرویس، در حال حاضر هر عضو یک خانواده چهار نفره در آمریکا به طور جداگانه باید ۱۰۰ فیلم در ماه به طور آنلاین تماشا کنند تا به این سقف برسند. در این حالت، عادت های معمول مصرف اطلاعات از مرز تعیین شده گذر نمی کند.
ترکیه
بیشتر مشتریان دو شرکت بزرگ عرضه کننده اینترنت در ترکیه می توانند ۵۰ گیگابایت دانلود و ۱۰گیگابایت آپلود انجام دهند. پس از اجرای این سیاست، پهنای باند نیز ۱۰ برابر کاسته شد و همین امر انتقادات زیادی را از جانب مصرف کنندگان برانگیخت.
کره جنوبی
ارائه خدمات اینترنتی با سرعت ۱۰۰ مگابیت برثانیه در شهرهای کره جنوبی یک استاندارد به حساب می آید اما این کشور تصمیم دارد خیلی زود اینترنتی با سرعت یک گیگابیت برثانیه یا ۱۰۰۰ مگابیت برثانیه را با هزینه ۲۰ دلار در ماه عرضه کند. این اینترنت ۱۴۲ برابر سریع تر از متوسط دنیا و ۷۹ برابر سریع تر از اینترنت در آمریکاست. اما در حال حاضر اینترنت نامحدود با سرعت ۱۰ مگابیت برای کاربران این کشور، حدود ۱۳۵ دلار هزینه دارد.
هند
۴۲ درصد کاربران اینترنت در هند متوسط سرعتی بالاتر از ۴ مگابیت برثانیه، ۱۹ درصد آنان نیز سرعتی بیش از ۱۰ مگابیت و ۱۰ درصد نیز از سرعت ۱۵مگابیت برثانیه استفاده می کنند. اما باتوجه به تعریف دولت پهنای باند در این کشور به معنای ارتباط اینترنتی با حداقل سرعت دانلود محدود ۲۵۶ کیلوبیت برثانیه است که البته در ۲۰۱۴ میلادی این سیاست تغییر کرده و حداقل سرعت دانلود کاربر به ۵۱۲ کیلوبیت برثانیه رسیده است. در اکتبر ۲۰۱۶ میلادی نیز، دولت خدمات دهندگان پهنای باند را ملزم کرده که حداقل سرعت دانلود کاربران را به ۵۱۲ کیلوبیت برثانیه برسانند. همچنین طبق قوانین این کشور، شرکت ها موظفند با پیامک میزان مصرف دانلود اینترنت کاربر را به او اعلام کنند.
ژاپن
از سال ۲۰۰۸ میلادی محدودیت پهنای باند و دانلود در ژاپن نیز اجرا می شود. برای مثال شرکت NTT محدودیت آپلود هر کاربر را روزانه ۳۰ گیگابایت درنظر گرفته است. این محدودیت برای تعدادی از کاربران اعمال می شود که حجم آپلود روزانه آنان بسیار بالا بوده است. ارائه دهندگان خدمات اینترنت، درمرحله اول به کاربران هشدار داده شده و در صورت ادامه این روند، اینترنت آنان قطع می شود.
طبق گفته وزیر ارتباطات ایران از نظر قیمت اینترنت ثابت، در میان کشورهای جهان رتبه ۹۰ را به خود اختصاص داده و در زمره کشورهایی محسوب می شود که اینترنت در آن گران است. در خصوص سرعت ارائه سرویس ها هم که خیلی نمی توان به جایگاه ایران امیدوار بود. الگوبرداری از مدل ارائه خدمات در کشورهای دیگر، می توان زمینه ای برای پیشرفت ایران در این خصوص باشد. اما مشخص شدن مرز درست مصرف منصفانه برای کاربران می تواند نقطه عطف سیاست مسوولین در راستای برآورده کردن مطالبات مردم باشد. چرا که کمیت و کیفیت اینترنتی که در کشور ارائه می شود؛ همواره یکی از بزرگترین دغدغه های مردم بوده است و حالا با یک مقایسه گذرا از اینترنت ارائه شده در ایران و دیگر کشورها در می یابیم که این انتقادات غیرمنصفانه و بی دلیل نبوده است.
نظر شما در این رابطه چیست؟ پیشنهادات و انتقادات خود را در خصوص طرح های آینده اینترنت در کشور با ما به اشتراک بگذارید.
ای.
خوبه.
ثثقق
aaalla
gfddddddddddd
bnbnv
iiikk
hhjj
fffffff
fdfdfdf
nsdsfdssdssssssssssssssssssssssssssssssssss
a
ببببببلللللللل
ششششش
ش
یعنی اختلاسگرا به جونت دعای خیر میکنن پول نره اونجا حداقل یک چیزی بمونه واسه اختلاس=))
یکی به این داداشمون بگه آب قطعه و هرسری با یه نام کامنت نذار چون عکس پروفایل مشخصه =))=))=)) یه بار ایران رو میکوبه یبار دفاع میکنه از دولت :-))
من عاشق وطنم. عاشق ایرانم و عقلم بهم میگه امنیت ایران، 200 کیلومتر فراتر از مرزهای ایران تامین میشه نه پشت مرز!!! هر نفهمی اینو میدونه!
فقط تفکر! فقط مطالعه
عقل و تفکر خوب چیزیه که تو ذهن های بیمار وجود نداره. آمریکایی ها احمقن از 3000 مایل اونورتر اومدن اینجا که امنیت خودشون و تامین کنن! وقتی به حزب الله که امنیت احمقی عین تو رو تامین میکنه تا بیای اینجا بلغور کنی، میگی تروریستی، باید تا آخرش و خوند که خوراک ذهنت از کجاها تامین مشه
اینا همش یه مشت حرفه یه عمره داریم اینترنت با سرعت 1 مگابایت میخریم اخر سرعت 250 کیلوبایت هست الان میخوان سرعت دو مگابایت نامحدود بدن؟ یه چیز بگید ادم باورش بشه حداقل
چه ربطی دارن داداش !!! قاطی کردیا :smiley4
خوب نیازی به این تعرفه ها نیست ، شما می تونید خودتون برای خودتون تو خونه این تعرفه رو بذارید
مثلا که کم تر دانلود کنید تعرفه ی ” اینترنت منصفانه ” رو اجرا کردید ، دیگه لازمم نیست بری مرکز مخابراتتون کلی هم منتظر شی تا اینترنت منصفانه بگیری =))=))=))
خب منصفانه مصرف کن دیگه ، !!! حتما مسئولین باید بیان تعرفه منصفانه بزارن … تا منصف باشی
خداییش انصاف داشته باش تو مصرف اینترنت =))=))=))
اولا باید خود وزارت ارتباطات و سازمان تنظیم مقررات یک الگو و تعرفه با توجه به نیاز مردم و در نظر گرفتن درآمد اونها تنظیم کنن نه زود برن خودشون رو بچسپونن به چند تا کشور سطح بالا و از اونها تقلید کنن . دوما این کابر نهایی اینترنت هستش که حرف اخر رو میرنه و میگه چی خوبه یا چی بده و اگر به این اصل مهم احترام گذاشته نشه اون اینترنت اینترنت تحمیلی و زوری میشه .
اتفاقا افغانی ها هم در مورد ایرانی ها این نظرها را بیان می کنند .
این بیانیه از نژاد پرست بودن و متعفن بودن نوشته هایش حکایت دارد .
این که امریکا و ژاپن و اینارو مقایسه کنن دلیل نمیشه اونا توی راستای کشور خودشون دارن پیش میرن ایرانم باید در راستای کشور خودش پیش بره هنوز زیر ساخت تلفن کشورو درست حسابی نساخته اومدن محدودیت بزارن این که یه پروژه نصفه نیمه میشه اونا همه چیشونو تکمیل میکنن بعد میرن سر پروژه بعدی ایران تقارن داره اصا نمیشه سر بحث این موضوعالتو جا بدی توی بحثای محوری و الکی شرکتای خصوصی دارن به داد اینترنت میرسن اگر که همینم نداشتیم :p:-o
فقط کیفیتش رو بهتر کنند
من در حسرت یک بازی آنلاین هستم
( تعرفه ای لحاظ شود که کاربران بیشتر به سمت مصرف ترافیک داخلی حرکت کنند )، این داخلی مگه چی داره ، مگه آدم چندبار به سایت بانک و خبرگزاریهای و… داخلی سر میزنه ؟!!! مثال هارو هم با آمریکا ،ترکیه ، کره جنوبی ، هند ، ژاپن مقایسه کردین چه خوب بود کره شمالی هم می آوردین !!!
امنیت ایران چه ربطی به حزب الله لبنان داره که داری بلغور میکنی؟
مگه دولت لبنان مرده که از جیب ملت ایران باید بهش بودجه بدن
وقتی خود ملت لبنان عین خیالشون نیست چرا باید پولی که تو مملکت من باید خرج ساخت راه و بیمارستان بشه خرج یه گروه تروریستی بشه
تو نوکر لبنانی یا حزب الله بدبخت وطن فروش
من نمیدونم چه مرضیه بین یه عده افتاده همه چیو عرب و عجم میکنن! تو الان چه فرقی با اون عربا داری؟ اونام همه چیزا رو همینطوری میبنن که الان وضع خاورمیانه شده اینی که میبینی!
هر آدم عاقلی میدونه و مفهمه که بودجه هر بخشی جداست! اینکه به حزب الله کمک میشه واسه امنیت ایرانه! همون امنیتی که تو بیای و اینطوری حرف های پوچ بزنی! اینکه جاهای دیگه هم کمک میشه همینطور! آمریکا احمقه بیشتر بودجه نظامیشو تو خاورمیانه خرج میکنه! اونام طبق نظریه جناب عالی چیزی حالیشون نیست!
یه کم تفکر قبل حرف زدن چیز خوبیه! پول اربعین هم از جیب مردم با افتخار پرداخت میشه! به امثالی مثل توم ربطی نداره.
چرا از دزدهای میلیاردی یه عده خاص چیزی نمیگی!؟ اون پولای دزدی و اگر برای این چیزا خرج میکردن الان وضع بهتر میشد! اون پولایی که دادن بوئینگ بی مصرف دست دوم خریدن و خرج اینترنت میکردن بهتر میشد!!! این خیلی منطقی تره تا بیایم بگیم چرا به حزب الله کمک میکنیم!!!
لازم میدونم به عنوان یه کاربر توضیحی بدم تا آقای وزیر از خواسته واقعی ما بهتر آگاه بشند . اول اینکه خواسته واقعی همه کاربرهای ایرانی فقط و فقط اینترنت نامحدود با سرعت عالی بدون هیچ چونه زدنی هستش اما شما میگید اینترنت منصفانه . ما میگیم نامحدود . اما یه نکته اینجا وجود داره . چه منصفانه و چه نامحدود تمام ما کاربرها داریم میگیم یک گیگ حجم الان داره پای ما در میاد 3200 تومان و توی یه شرکت منصفی مثل hiweb در طرح فشفشه در صورت خرید سرویس یکساله که 600 گیگ حجم برای یکسال در اختیار کاربر قرار میده با قیمت 400,000 تومان با سرعت 16 مگابیت و به عبارتی 2 مگابایت بر ثانیه هر گیگ در میاد 666 تومان نیازی به شب بیداری هم ندارم هر وقت خواستم از این 50 گیگ استفاده میکنم . خوب حالا آقای وزیر ما به این نتیجه میرسیم که همین الانش من ایرانی میتونم ماهی 50 گیگ حجم رو با سرعت 16 مگابیت یا همون 2 مگابایت بر ثانیه داشته باشم با قیمت 33,300 تومان که خداییش برای یک کابر خانگی که اهل گیم نیست میتونه جوابگو باشه و قیمتش هم راضی کننده هست . اما زمانی که حرف از درست شدن وضع نابسامان اینترنت کشور به میان میاد آقای وزیر یعنی اینکه شما باید بیایید ببینید میتونید یه سرویس یک ماهه با قیمت کمتر از 33,300 تومان و سرعت بهتر از 16 مگابیت بر ثانیه به من کاربر بدی . زمانی که شما تونستید چنین سرویسی به من کاربر بدی اونوقت من میتونم بگم وضع اینترنت رو تونستید بهتر کنید . اما اگر قرار باشه بیایید به نسبت بدترین و گرونفروشترین شرکتها مبنای تعرفه ها رو تعریف کنید اونوقت میایید و به مردم میگید من اینترنت گیگی 3200 تومان رو مثلا کردم 1000 تومان در این صورت باید خدمتتون عرض کنم که همین الانش شرکت hiweb از شما جلوتر هستش . پس بیایید و با مردم صادق باشید و درست توضیح بدید که منظورتون از این منصفانه چند گیگ حجم با سرعت خوب و با چه قیمتی مد نظر جناب عالی هست تا ما بفهمیم الان چند چند هستیم . البته خواسته واقعی همه کاربرهای ایرانی فقط و فقط اینترنت نامحدود با سرعت عالی بدون هیچ چونه زدنی هست اما ما که میدونیم چنین کاری قرار نیست برای ما بکنید پس بیاید و قبل از اینکه برنامه ای رو اجرایی کنید اون اصل کاری یعنی قیمت و نوع مصرف و سرعت رو برای ما روشن کنید تا ما به شما بگیم که کاری که میخواید بکنید تا چه اندازه به نفع یا ضرر ما هست .
😐 بعضیام هستن فقط مشکلشون اون جایی هست که پول واسه اسلام خرج بشه. ولی وقتی طرف چندین برابر اینا رو میشکه بالا و یک آبم روش نه جیک و بوکشون درمیاد نه هیچی. عزیز شمام اینقدر حرص و جوش نزن. 🙂
مشخص شدن مرز درست مصرف منصفانه برای کاربران می تواند نقطه عطف سیاست مسوولین در راستای برآورده کردن مطالبات مردم باشد
اول که اومدن نامحدود با محدودیت بزنن نشد
حالا اومدن منصفانه غیر منصفانه بزنن
واقعا خدا قوت، دمتون گرم
[quote]اما مابقی کاربران نمی توانند به سرویس دسترسی داشته باشند و سرعت و کیفیت سرویسشان پایین می آید[/quote]
اگر اون 80 میلیاردی که قرار امسال توی اربعین کربلا عراق (پارسال حدود 40 میلیارد بود که قالیباف دوبلش کرد واسه امسال) ، که سورسش هم از عوارضات نوسازی تهران هست ، توی بخش زیرساخت همین اینترنت پیاده سازی میشد ، مسولین عرب پرست ما شب نمیتونن سرشون و راحت بزارن رو بالشت و کپه مرگشون و بزارن
پول بچپونید تو جیبای اردوغان تو بدترین شرایط اقتصادی ترکیه
هزینه و بودجه نظامی حزب الله لبنان و علنا با گفته خوده نصرالله منظم پرداخت کنید
وام میلیارد دلاری بزارید زیر بالشت بشار اسد
فلسطین و یمن و کوفت و زهر مار و …………….
ولی خودمان برای ساده ترین مطالبات رفاهی داریم زجر میکشیم
اصن شما سرعت دانلود و حجم دانلود رو ول کن
با این کیفیت مفتشم گرونه
نه بایا ۵ هزار دلار کجا بود
فک کنم حداقل درامد ماهانه ۱۸هزار دلاره
قیمت ترافیک رو بیارن پایین واسه ما کافیه.مثلا گیگی 100 تومن باشه کلاه مون رو میندایم هوا.
کجاش منصفانه است؟
منصفانه؟ کاملا مسخرست.
آقا من یه سوالی از این مسلمون جماعت داشتم. (از مردم عادیش نه اون دزداش) یعنی خدا وکیلی شما از این وضع راضی هستین ؟ دیگه مصرف کم یا زیاد اینترنت ربطی به بهشت و جهنم نداره ها. اگه این اسمش دزدی نیست پس چیه ؟ رو نفت مون نشتن و با پر رویی تمام میان خودشونو با کشور های پیشرفته غربی مقایسه می کنن.
سران این رژیم فقط با کلمات بازی میکنن و جز چرت و پرت چیزی نمیگن.دوتا بی خاصیت توی مملکت قدرت توی دستشونه و اندازه یه هالو هم چیزی بارشون نیست.فرقی نمیکنه اسم اینترنت رو چی میزارن.همین الانشم به اسم مصرف منصفانه پهنای باند کاربران رو در حد صفر پایین میارن و بیچاره میکنن.
نیست 400 دلار. گوشت کیلویی ده دلاره و درامد بدبخت ترین قشر کاری ساعتی 10 تا 12 دلاره
ایران گوشت کیلویی 35 تا 45 حقوق یک کارگر در ساعت 6 تومن و یک روز 45 😐
من احساس می کنم این هند بی دلیل ذکر نشده, شک ندارم آخرش میگه هندو نگاه با این چیزا پیشرفت کرده.
آقا نخواستیم اینترنت کلا قطع کنید من نفر اول میرم غارنشینی(چیه مگه).
جمع کنید بابا توایران چی درسته که اینترنتش درست باشه زمانی درست میشه مخارج با هزینه ها برابری بکنه شما چی رو با چی مقایسه می کنید شما قیمت اینترنت با حقوق دریافتی مردم مقایسه بکنید بعد متوجه میشید که هر گیگ اینترنت صد تا تک تومان هم گرونه حقوق به ریال اینترنت به دلار؟؟؟؟؟؟
این هم مطلب خنده دار نخونده بودم یک جا:):):):):):):):):):):):):):)
آقا ما که هیچمون درست نیست حالا نتمون درست میشه؟؟؟؟؟؟؟؟
طرف برداشته خودشو با آمریکا مقایسه کرده عامو خواب دیشب دیدی جوگیر شدی یا نکنه چیز زدی:)
من دیگه حرفی ندارم با این هم آدم که هیچی حالیشون نیست و نمی فهمنند نمی دونم باید چه کرد
این جمله تو رو نمی تونم بفهمم:
اینترنت نامحدود است ولی باید محدود باشه:):):):):):):):):):):)
برو عزیز من که مردم دیگه اون مردم نیستنند که هر کلاهی خواستید سرشون بزارید:D:p
اینترنت باید حداقل 50 گیگ حجم بین المللی داشته باشه در ماه ( نه حجم اینترانت که اصلا به درد نمیخوره)
و قیمت خوب
تو این زمونه اگه فقط ویندوز و نرم افزارها رو اپدیت کنی ماهی 30 گیگ حجم میگیره
میزان درامدشون هم میگفتی
اینا دیگه کین !!!
…….. نخواستیم اصن همون حجمی رو ارزونتر بفروشین
اینحا هیچی منصفانه نیس امریکا طرف کم کمش 4000 الی 5000 دلار حقوق میگیره واسش اینترنت خرجی نداره
تو ایران ماهی 400 دلار نهایتش میگیره ی خانواده رو هم میچرخونه اینترنتش ب تعرفه اونور حساب میشه با درصد بالای سودی ک خودشون میزارن روش