شرکت اینتل شروع به ساخت دو کارخانه تولید تراشه در ایالت آریزونا کرده است که میتواند به خوبی در تامین تراشه مورد نیاز خود اینتل و سایر بازارهای جهانی کمک کند. از سویی اینتل این حرکت را برای افزایش تواناییاش در تولید هرچه بیشتر تراشهها و همچنین باز پسگیری جایگاه اولی خود در میان تولیدکنندگان تراشه انجام میدهد.
بزرگترین پروژه تاریخ آریزونا
این پروژهها که به تازگی در ایالت آریزونا شروع شده است، قرار است تا سال 2024 به صورت کامل مورد بهره برداری قرار بگیرد. اینتل این دو سایت تولیدی را Fab52 و Fab62 نام گذاری کرده و در نزدیکی چهار کارخانه موجود در محوطه Ocotillo واقع در آریزونا در حال ساخت است. قبلا نیز، پت جلسینگر، به عنوان مدیرعامل اینتل در دیداری با مقامات دولتی بیان کرد که این پروژه بزرگترین سرمایهگذاری در تاریخ ایالت آریزونا است. اینتل قصد دارد با این ابرپروژه 20 میلیارد دلاری علاوه بر افزایش توان تولید خود، با به کارگیری خطوط تولید پیشرفته EUV، به روزترین تراشههای دنیا را تولید کند.
به گفته جلسینگر، اینتل با شروع به کار کارخانههای جدید خود، میتواند دوباره “رهبری بیچون و چرایی در فرآیند تولید و تکنولوژی مونتاژ” را تا سال 2025 بازپس بگیرد و در عین حال هزاران فرصت شغلی جدید را به وجود بیاورد. این فرصتهای شغلی شامل 3000 شغل های-تک با درآمدی بالا، 3000 شغل در راستای ساخت وساز و 15000 شغل غیرمستقیم که برای مردم آن منظقه فراهم میشود.
این کارخانههای جدید تولید تراشه بخشی از استراتژی Intel IDM 2.0 است که به واسطه آن برای اولین بار بخش ریختهگری تراشه اینتل (IFS) بر اساس قرارداد تولید سایر شرکتها نیز به عهده میگیرد.
!Intel make America great again
اینتل وعده داده است که سهم خود از بازسازی زنجیره تولید تراشه در ایالات متحده آمریکا و تبدیل این کشور به رهیر تولید نیمههادی در جهان را با تولید تراشههای پیشرفته انجام دهد. در همین راستا، راندیر تاکور، رئیس بخش ریختهگری اینتل IFS، از دولت بایدن تقاضای بودجهای 52 میلیارد دلاری برای سرمایهگذاری در بخش صنعت نیمههادی کرده بود، که مورد قبول دولت آمریکا و مجلس سنا نیز نیز قرار گرفت.
اینتل مدتهاست که پروژه جدید خود برای بازگشت به اوج را شروع کرده است. در ماه جولای بود که بخش خدمات ریختهگری اینتل از دو مشتری برجسته خود یعنی کوالکام و آمازون رونمایی کرد. ماه گذشته نیز قراردادی جهت مشارکت در مرحله پروژه Rapid Assured Microelectronics Prototypes (RAMP-C) با پنتاگون امضاء کردند تا سیستم مورد نظر را با تراشههای ملی آمریکا تولید کنند.
قرار است دوکارخانه جدید آریزونا، تراشههای خود را با استفاده از فرایند 20A اینتل تولید کنند، تا به اولین تولیدکنندهای تبدیل شوند که از نسخه “RibbonFET” ترانزیستورهای Gate-All-Around (GAA) و اتصالات PowerVia استفاده کرده است. هرچند جلسینگر هنوز نگفته است که دقیقا چه مقدار از ظرفیت تولید جدید خود را به مشتریان بخش خدمات ریختهگری اینتل اختصاص میدهند، ولی او گفته که با راهاندازی این دو خط تولید، اینتل میتواند هزاران وایفر در هفته را تولید کند.
سرمایه گذاریهای چند صد میلیارد دلاری اینتل
با وجود اینکه در نگاه اول این پروژه بسیار عظیم به نظر میرسد، ولی میتوان گفته که این تازه شروع کار است، زیرا اینتل در اوایل سال جاری برنامههایی با ارزش بین 60 تا 120 میلیارد دلار برای ساخت ابرکارخانههای جدید در ایالات متحده شروع کرده تا بتواند TSMC و سامسونگ را پشت سربگذارد. این تمام ماجرا نیست و اینتل بودجهای 95 میلیارد دلاری برای ساخت دوکارخانه تولید تراشه در اروپا اختصاص داده است. همچنین این شرکت در حال مذاکره با چندین مقام رسمی در اتحادیه اروپا برای به دست آوردن بودجههای کمکی جهت ایجاد جهشی بزرگ در تولید نیمههادی در قاره اروپا است. در پایان نیز باید به این نکته اشاره کنیم که جلسینگر گفته به زودی مکانهای احداث خط تولیدهای جدید اینتل را اعلام خواهند کرد.
مطالب مرتبط:
اسلیپی جو ویفر گرفته دستش! :دی
عالی
خوبه صنعت تراشه سازی کم کم داشت تک قطبی میشد الان رقابت ها زیاد شد برای مصرف کننده بهتر میشه.
ایول اینتل، همیشه بهترینه