وقتی صحبت از باتری خودروهای برقی می شود، شرکت فنلاندی آمریکایی Tanktwo فراتر از زمان عمل میکند. به جای باتری های معمولی سنتی در خودروهای برقی محفظه هایی تعبیه می شود که در آن تعدادی ماژول های سلولی قرار میگرد که به طور تصادفی در کنار یکدیگر جای میگیرند. هر ماژول سلولی تخم مرغی کوچک حاوی سلول های لیتیوم-یونی و واحد پردازش داخلی است، سیستم نحوه تماس بین ماژول ها را نقشه برداری میکند تا بیشترین بازدهی این سلول ها بدست آید که در نهایت خود این محفظه به یک رشته باتری تبدیل می شود. زمانیکه نیاز به شارژ مجدد بود، راننده می تواند خودرو را به صورت طبیعی شارژ کند و یا در ایستگاه های ویژه سلول ها را جایگزین کند.
طبق ادعای Tanktwo سیستم باتری های رشته ای مزیت های فراوانی دارد. یکی از آنها این است که شما تنها نیاز است به میزان باتری مورد نیاز پول پرداخت کنید. به عنوان مثال اگر در طول نیاز به طی کردن مسافت 50 کیلومتر باشد، تنها به همان میزان باتری نیاز دارد که هم باعث صرفه جویی در هزینه و هم کاهش وزن می شود. اگر هم نیاز به طی کردن مسافت بیشتری داشتید در نزدیک ترین ایستگاه سلول های شارژ شده را در مخزن بارگیری کنید و در ازای تحویل سلول های خالی از هزینه بارگیری سلول های شارژ شده کاسته می شود. زمان بارگیری کامل یک محفظه تنها در حدود سه دقیقه خواهد بود.
مزیت دیگر این فناوری این است که دیگر نیاز به نگرانی در مورد استهلاک و یا از کار افتادن باتری نیست. اگر در آینده کیفیت سلول های این باتری ها بهبود پیدا کرد، شما می توانید به راحتی با دوباره پرکردن محفظه خودروی خود میزان انرژی بیشتری نسبت به زمان خرید خودرو داشته باشید. در حقیقت این ویژگی باعث حفظ ارزش مادی خودرو در طول زمان نیز می شود. مانند باتری های معمولی تنها اگر سلول ها دچار خرابی شوند، در عملکرد این باتری ها تأثیرگذار خواهند بود. پردازنده داخل هر سلول قادر است تا ایده ال ترین مدار را از بین احتمالات فراوان مسیریابی کند. با استفاده از الگوریتم هایی که توسط اینترنت و پروتکل های سلولی در تراشه ها القا شده اند رشته های سلولی قوی و ضعیف در گروه های خودشان جای میگیرند. Tanktwo به رانندگان سخت گیر اجازه میدهد تا به انتخاب خودشان سلول های با کیفیت تر را با قیمت بالاتر در ایستگاه های مخصوص تهیه کنند، درست مانند انواع مختلف سوخت در جایگاه های سوختگیری.
شاید بزرگترین مانع برای سیستم باتری رشته ای Tanktwo ناشناخته بودن آن است. چراکه در مقایسه با سیستمی که اکنون استفاده می شود خیلی عجیب به نظر میرسد و تغییر دیدگاه مردم نسبت به روال مرسوم کار سختی خواهد بود. البته موضوع زیرساخت ها نیز مشکل دیگری است. اما در مجموع بدون تعویض سلول ها نیز می توان از مزایای آنها بهره برد. علیرغم مزایایی مانند ارزانتر بودن، بهتر بودن و راحتتر بودن استفاده از این باتری ها Tanktwo مسیر سختی برای متقاعد کردن و توضیح به سرمایه گذاران در پیش دارد تا بتواند این ایده خود را عملی کند. در حال حاضر Tanktwo مشغول آزمایش بر روی باتری های جدید است و در آینده خواهیم دید که آیا این ایده به واقعیت تبدیل خواهد شد یا خیر.
:-bd:-bd:-bd
عالی بود .
یک ایده ی نوآورانه و کاربردی .B-)