GTS 450 در نقش بچه مرشد
نمونه GTS 450 که در اختیار داشتیم، مدل ENGTS450 DirectCU TOP/DI/1GD5 ساخت شرکت Asus بود که فرکانس پردازندهگرافیکی آن از 783 مگاهرتز در نمونه اصلی، به 925 مگاهرتز افزایش پیدا کرده و فرکانس مؤثر حافظه آن نیز 4000 مگاهرتز است .
خنککننده کارت از سری DirectCU است که از دو لوله انتقال حرارت هشت میلیمتری که بهطور مستقیم با پردازنده در ارتباط است، تشکیلشدهاست. این خنککننده کمصدا بوده و پردازندهگرافیکی را به خوبی خنک میکند (دمای پردازندهگرافیکی حداکثر به 65 درجه سانتیگراد میرسید)، اما دیگر قطعات به خصوص مدار رگولاتور چهار فاز، گرمای زیادی ایجاد میکنند و این گرما به خوبی دفع نمیشود. روی MOSFETها یک خنککننده کوچک قرار دارد و پشت آن نیز یک صفحه آلومینیومی قرار گرفته که با قطعات پشت کارتگرافیک اتصال خوبی ندارد.
توان مصرفی این کارتگرافیک حدود 106 وات بوده و برای راهاندازی آن به یک منبعتغذیه 400 واتی نیاز است. خروجی تصویر در نمونه استاندارد، شامل دو خروجی DVI و یک HDMI است، اما Asus تصمیم گرفته، تنها یک خروجی DVI برای این کارتگرافيک در نظر بگيرد و به جای خروجی دوم DVI، یک خروجی D-Sub قرار دهد. در ضمن، استاندارد 1.4a پورت HDMI امکان پخش تصاویر سهبعدی از طریق این پورت را فراهم میکند که این موضوع در کنار قیمت مناسب این کارتگرافيک، میتواند برای علاقمندان به سیستمهای سینمای خانگی جالب توجه باشد.
با این حال، کارایی این کارتگرافیک برای کسانی که نمیخواهند بابت کارتگرافیک هزينه زيادي پرداخت کنند، گزینه بسیار مناسبی است.( نتایج تستهای Lost Planet 2 و Stalker متوسط فریمهای به دست آمده در شرایط مختلف هر تست است).
قرار دادن یک کارتگرافیک بهعنوان پردازشگر فیزیک، کار مشکلی نیست. کافیست کارتگرافیک موردنظر را در کنار کارتگرافیک اصلی روی رابط PCI-Express X16 دوم روی مادربورد نصب کرده و هر دو کارت را به کمک یک پل SLI به یکدیگر متصل کنید. پس از نصب درایور کارتگرافیک، به کنترلپانل کارتگرافیک رفته و از قسمت مربوط به تنظیمات SLI، کارتگرافیک دلخواه خود را بهعنوان کارت فیزیک انتخاب کنید (در اینجا ما GTS 450 را بهعنوان کارت فیزیک انتخاب کردیم).
کارتهای گرافیک اصلی ما Zotac GTX 480 و Jetway GTX 465 بودند. همچنین برای دیدن تأثیر PhysX هر کارتگرافیک در کارایی، تستها را در حالت غیرفعال بودن PhysX نیز اجرا کردیم.
مشخصات فنی سیستم تست
یکی از مشکلات اصلی ما در این مقاله، پیدا کردن تستهایی بود که از PhysX پشتیبانی کرده و در ضمن امکان محک سيستم به صورت استاندارد براي ما وجود داشتهباشد. در نهایت، تصمیم گرفتیم پنج تست را که در کارتهای گرافیک NVIDIA کارایی بهتری از خود نشان میدهند، انتخاب کنیم. یکی از موارد جالب توجه در 3D Mark Vantage، عدم تغییر چشمگیر کارایی هنگام استفاده از کارت مجزای PhysX است و این در حالی است که با غیرفعال کردن PhysX خود کارتگرافیک، در امتیاز نهایی کاهش قابل توجهی ديده ميشود. اما استفاده از کارت PhysX در دو تست Mafia 2 و Cryostasis باعث تغيير چشمگير در امتياز نهايي ميشود. نتايج تستهاي انجامشده را ميتوانيد در تصاوير مشاهده کنيد).
نتیجهگيري
تنها کاری که PhysX برای شما انجام میدهد، انجام پردازشهای مرتبط با فیزیک در پردازندهگرافیکی است، آن هم فقط هنگامي که بازی شما از این قابلیت به خوبی پشتیبانی کردهباشد. اینکه در آغاز بازی، لوگوی NVIDIA نمایشدادهشود، بیانکننده پشتیبانی بازی از این قابلیت نیست (Resident Evil 5 و Lost Planet 2 و Crysis از این جملهاند) و باید مانند Mafia 2 ،Batman Arkham Asylum ،Cryostasis و Mirror`s Edge به موتور پردازش فیزیک PhysX مجهز باشند. پس داشتن کارتگرافیکی با قابلیت پردازش فیزیک تنها هنگامي مفید خواهد بود که بازی موردنظر از آن پشتیبانی کرده و در ضمن شما نیز جزء کسانی باشید که میخواهید افکتهای بازی بیشترین نزدیکی به واقعیت را داشتهباشند.
خیلی خوب بود..همین فناوری سبب شد من AMDرا فراموش کنم
خیلی خیلی جالب و زیبا بود
میدونم وقت زیادی برای تست ها و چیدمان کارتها گذاشتید، آقای ولی زاده خیلی خیلی ممنون