گیمر ها تنها کسانی هستند که دنیای کامپیوتر های رو میزی را زنده نگاه داشته اند. شرکت های سازنده در بین محصولات خود، محصولاتی را هم برای گیمر ها در نظر می گیرند و هر ساله با ورود تکنولوژی های پیشرفته این کاربران را خوشحال می کنند. مانیتور ها جزء محصولاتی هستند که کاربران مختلفی برای خرید آن حساسیت به خرج می دهند. این محصولات در سه دسته برای کاربران با نیاز های متفاوت ارائه می شوند. دسته اول برای کاربرانی است که به دنبال یه مانیتور معمولی برای استفاده روزمره و یا مولتی مدیا میگردند، دسته دوم برای کاربران حرفه ای است که کارهای گرافیکی، عکاسی، تدوین فیلم و ارائه دقیق ترین رنگ ها برایشان مهم است و دسته سوم برای گیمر هاست که سرعت بالا در پخش تصاویر و دیگر کاربردهای گیمینگ برایشان مهم است. اگر گیمر هستید و برای بازی کردن به فکر قطعات پرقدرت هستید، مانیتور گیمینگ را هم در لیست خود قرار دهید زیرا بازی بدون مانیتور خوب لطفی ندارد.
ظاهر و ساختار
در اولین لحظه دیدار با جعبه ای روبرو می شوید که ابعاد 224×452×753 میلی متری آن گویای ماجرا است. با باز کردن جعبه بزرگ MG278Q شروع فعالیت این مانیتور حرفه ای را استارت می زنیم. بعد از وصل کردن پایه به مانیتور و شکل گرفتن آن شاهد محصولی هستیم که بی شباهت به وسیله های موجود در محیط بازی های فضایی نیست(نصب استند عمودی بروی پایه نگه دارنده تنها به وسیله یک پیچ انجام می شود). محصولات گیمینگ در میان دیگر محصولات از طراحی جذاب و فانتزی برخوردار هستند که این موضوع به سیلقه کاربران و نوع استفاده از آن بر میگردد. ایسوس برای مانیتور خود از رنگ مشکی مات به همراه رنگ قرمزی که در بعضی از قسمت ها دیده می شود استفاده کرده است(محصولات گیمینگ شرکت ایسوس با ترکیب رنگ مشکی و قرمز شناخته می شود)(تصویر 1).
ابعاد این محصول در صورت اتصال پایه برابر 233×563×625 است که این ابعاد در صورت نبود پایه برابر 63×368×625 است. البته اگر به فکر استفاده از استند های دیواری برای این مانیتور هستید، فکرشما عملی نمی شود زیرا پایه عمودی ارائه شده بروی این محصول تنها برای استفاده از پایه نگه دارنده طراحی شده است(تصویر 2).
برای قرار دادن مانیتور بروی میز باید به فکر فضای کافی برای آن باشید. موردی که در هنگام نصب به آن بر می خورید وزن زیاد این محصول است. وزن خام این مانیتور برابر 7.65 کیلوگرم است و وزن کامل آن به همراه پایه برابر 11.5 کیلوگرم است. در قاب دور پنل صفحه نمایش نشان ایسوس در وسط، LED برای اطلاع از روشن بودن دستگاه و نشان دکمه های قرار گرفته در سمت راست این قاب به چشم می خورد. این قاب ضخامت مناسبی دارد ولی برای کاربرانی که از دو یا سه مانتور در کنار هم استفاده می کنند، ممکن است قاب های کنار هم قرار گرفته دید کاملی را برای کاربر به همراه نداشته باشد. البته برای این عمل ایسوس لبه های قاب را خالی در نظر گرفته است تا کاربر بتواند دو مانیتور را به راحتی در کنار هم قرار دهد. در پشت دستگاه برای اتصالات، گستره ای از ورودی های ویدئویی را در وسط این فضا شاهد هستیم که شامل دو پورت HDMI که یکی از آن ها با HDMI 2/0 سازگار است، یک عدد DisplayPort و یک پورت DVI است. در سمت راست این فضا، 2 جک 3.5 میلی متری که برای ورودی و خروجی صدا در نظر گرفته شده است وجود دارد. 2 پورت USB 3/0 و یک پورت uplink در سمت چپ این فضا مشاهده می شود. ورودی ها و خروجی های در نظر گرفته شده کامل هستند و می توان برای یک عملکرد حرفه ای از آن ها استفاده نمود(تصویر 3).
در اطراف محیط معکبی شکل قرار گرفته در پشت مانیتور فضایی برای جابه جایی هوا و دفع حرارت ایجاد شده است که برای این سطح از پنل و گرمای تولید شده توسط آن کاملا حیاتی است(هر چه ابعاد پنل بزرگ تر باشد گرمای ایجاد شده بیشتر است) (تصویر 4).
در سمت دیگر پشت دستگاه، ورودی برق و دکمه های آن را شاهد هستیم. در بخش دکمه ها ایسوس برای MG278Q 5 دکمه فیزیکی به همراه یک جوی استیک قرمز رنگ را در نظر گرفته است(تصویر 5).
برای اطلاع از عملکرد این دکمه ها، نشان هایی بروی قاب جلو دستگاه وجود دارد که کاربر می تواند برای استفاده از دکمه ها از آن ها نیز سود ببرد(تصویر 6).
جوی استیک نصب شده بروی این محصول بسیار کاربردی است و نسبت به دکمه استفاده شده در محصولات دیگر شرکت ها، از عملکرد بهتری برخوردار است(تصویر 7).
کارکردن و اعمال تغییرات در منوی OSD دستگاه با این جوی استیک بسیار ساده است و پس از انتخاب گزینه مورد نظر برای اعمال تغییرات ، کافیست تا شما جوی استیک را به داخل فشار دهید. یکی دیگر از ویژگی های این مانیتور امکان تنظیم حالت های مختلف برای ایستادن مانیتور است. شما می توانید صفحه مانیتور را 90 درجه بچرخانید تا حالت نمایش ار افقی به عمودی تغییر پیدا کند که این حالت بیشتر مناسب نمایش سه مانیتور در کنار هم است(اینچ بیشتر در قبال فرمت تصویر استاندارد). در حالت دیگر کاربر می تواند ارتفاع صفحه نمایش را تنظیم کند که محدوده این ارتفاع تا 150 میلی متر متغییر است. تنظیم زاویه دید از دیگر حالت های ایستادن این مانیتور است که در این حالت، شیب مانیتور بین 5- درجه تا 20 درجه قابل تغییر است. به غیر از این حالات ذکر شده چرخش مانیتور به چپ و راست از قسمت پایه استند امکان پذیر است که تمام این حالت ها کاربر را برای تماشای بهتر صفحه نمایش یاری می کنند. در قسمت نقطه اتصال استند با پایه نگه دارنده، وجود یک طرح گرافیکی برجسته به همراه فریم قرمز رنگ به جذلبیت بصری این محصول افزوده است(تصویر 8).
در پایین استند دستگاه قسمتی قرار دارد که کاربر میتواند برای جمع کردن کابل ها و مخفی کردن آنها، محیط میزش را از شلوغ شدن نجات دهد(تصویر 9).
وسایل قرار داده شده در جعبه این مانیتور کامل است و نیاز کاربر را فراهم می کند. این وسایل شامل دفتر چه راهنما، سی دی درایور، کابل برق، کابل DVI، کابل HDMI، کابل DisplayPort، کابل صدا و کابل می شود.
صفحه نمایش
ایسوس برای MG278Q از صفحه نمایش TN استفاده کرده است. این صفحه نمایش 27 اینچی که با رزولوشن 1440×2560 می تواند نرخ بروز رسانی 144 هرتز را ارائه دهد، زمان تاخیر 1 میلی ثانیه را داراست. در این رزولوشن شما فضای بیشتری را تا 77 درصد نسبت به صفحه نمایش هایی با رزولوشن 1080P تجربه می کنید. فرمت تصویر در این پنل 16:9 است و کنتراست ایجاد شده توسط آن 1000.1 است که با تکنولوژی هوشمند کنتراست ایسوس این مقدار به 100000000.1 هم می رسد. استفاده از 16.7 میلیون نقطه رنگ در پنل، انتظار بالای دقت رنگ را در کاربر افزایش می دهد. پشتیبانی از تکنولوژی AMD FreeSync می تواند در این مانیتور تجربه ای متفاوت را برای کاربر به همراه داشته باشد. البته احتمالا با خود می پرسید که چرا ایسوس از پنل IPS برای این محصول استفاده نکرده است. این موضوع چند دلیل دارد. نرخ بروز رسانی که در پنل های TN وجود دارد یکی از این دلایل است، به طوری که در پنل های IPS نرخ بروز رسانی بین 35 هرتز تا 90 هرتز است و به سختی این نرخ به بالاتر از 90 هرتز می رسد، در صورتی که این مقدار در پنل های TN در حالت FreeSync به 144 هرتز می رسد و مقدار بیشتر برای بازی کردن و تحرک زیاد در صفحه نمایش مناسب است. تنها نکته مشترک بین پنل های IPS و TN،شروع نرخ بروز رسانی در حالت FreeSync از 35 هرتز است که با این وجود در این نرخ هر دو پنل عملکرد مشابهی را از خود نشان می دهند. زمان تاخیر برای پنل های IPS مقدار4 میلی ثانیه است در صورتی که این مقدار برای پنل های TN 1 میلی ثانیه است و این یعنی هر چه عدد نزدیک به صفر باشد، کاربر با تصویری روان تر روبرو است که برای گیمر ها بسیار مناسب است. سایه ها در پنل TN بهتر به نمایش در می آیند و برای گیرمر های حرفه ای این موضوع بسیار مهم است. آخرین برتری پنل های TN نسبت به پنل های IPS، هزینه ساخت کمتر آنهاست. به طوری که اگر دو مانیتور با صفحه نمایش 27 اینچ و تکنولوژی های یکسان روبروی شما قرار بگیرد، مانیتوری که پنل TN دارد قیمت کمتری نسبت به دیگری دارد. از نکات منفی پنل های TN نسبت به IPS می توان به زاویه دید کمتر(زاویه دید در پنل TN بین 160 تا 170 است، هر چند در این مقدار هم زاویه دید راضی کننده نیست)، طیف رنگی کم تر(پنل های IPS بیشتر برای گرافیست ها، عکاسان و تماشای فیلم مناسب است) و کنتراست کم تر اشاره کرد. البته موارد منفی که گفته شد برای کاربرانی که برایشان بازی کردن در اولویت قرار دارد مهم نیست( این نکته را هم به یاد داشته باشید که با یک مانیتور گیمینگ طرف هستید). ایسوس برای این پنل جوایزی را دریافت کرده است که به نوعی می توان این محصول را بهترین مانیتور با پنل TN دانست. از دیگر ویژگی های این صفحه نمایش می توان به، نمایش نقطه سفید در 6500 کلوین، نمایش 99 درصد sRGB و 77 درصد AdobeRGB، حداکثر روشنایی 350(cd/m2) و نمایش رنگ مشکی به مقدار 0.51(میانگین) اشاره کرد.
بازی و منو ها
در بازی ها با وجود تکنولوژی AMD FreeSync می توان از بازی کردن با این مانیتور لذت برد و از کند نبودن تصویر بیشترین بهره را برد. البته این نکته را هم باید خاطر نشان شویم که این تکنولوژی با کارت های گرافیک رادئون همگام است. استفاده از کارت گرافیک ASUS STRIX R9 FURY همراه با این مانیتور در بازی ها و تست هایی که انجام شد نشان داد که، بازی کردن در این مانیتور به مراتب بهتر از مانیتور هایی با نرخ بروزرسانی 60 هرتز است. زمانی مه تصویر را بروی حالت گیمینگ قرار می دهید کنتراست تصویر مناسب است و میتوان در بازی ها جزئیات بیشتری را مشاهده کرد. در بازی هایی با سبک های مختلف این مانیتور تست شد و در اکثر بازی ها، نرخ بالای بروز رسانی را مشاهده می شد. البته در چند بازی سنگین مانیتور با پرش تصویر مواجه شد که با جستجو، مشکل را از درایور نصب شده یافتیم که با بروزرسانی این درایور می توان مشکلات جزئی ایجاد شده را بر طرف کرد. مساله دیگری که گفتنش خالی از لطف نیست این است که در بازی های سنگین که به سخت افزار پرقدرت برای اجراء نیازمند است و در بعضی از قسمت ها با افت فریم مواجه می شوید، کند بودن تصویر را به مانیتور نمی توان نسبت داد و همانطور که اشاره شد تکنولوژی FreeSync از 35 هرتز شروع به کار می کند. در منوی استفاده شده در این مانیتور امکانات کامل به همراه دسترسی آسان به آن ها یکی از خوبی های این محصول است. از صفحه های از پیش تنظیم شده می توان به GameVisual (شامل Scenery Mode، Racing Mode، Cinema Mode، RTS/RPG Mode، FPS Mode و sRGB Mode)، Input Select(شامل DVI، HDMI-1، HDMI-2 و DisplayPort) و GamePlus که دارای 4 نشانگر هدف برای ارتقاء سطح کیفی در بازی های جنگی می شود اشاره کرد. FPS موجود در منو که نشان دهنده نرخ بروزرسانی صفحه نمایش است، در صورت خاموش بودن FreeSync از دقت کافی برخور دار نیست و نمی توان به عنوان مرجع نسبت به نرخ ارائه شده نظر داد. ولی زمانی که FreeSync فعال است، FPS با نرخ فریم کارت گرافیک همسان می شود و می توان از اطلاعات داده شده با دقت بالا اطمینان کرد. دیگر تنظیمات موجود در این منو شامل تعیین میزان رنگ، نور، کنتراست، حالت صرفه جویی در انرژی و استفاده از ویژگی های مناسب برای بهبود در عملکرد دستگاه است. فن آوری کاهش پارازیت تصویر به شما تجربه بازی راحت می دهد. این کار موجب کاهش موارد از خستگی چشم و دیگر اثرات مخرب در زمانی که شما در مدت طولانی مشغول بازی هستید.
رقبا
BenQ XL2730Z: صفحه نمایش 27 اینچ با رزولوشن 1440×2560 و نمایش 16.7 میلون رنگ، زمان پاسخ گویی 1 میلی ثانیه، حداکثر روشنایی 350(cd/m2)، نرخ بروز رسانی 144 هرتز، پشتیبانی از تکنولوژی FreeSync، کنتراست 12000000.1، دارای قلاب هدفون و کنترل منو به شکل موس(تصویر 10).
Acer Predator XG270HU: صفحه نمایش 27 اینچ با پنل TN و رزولوشن 1440×2560، کنتراست 1000.1 و در حالت داینامیک 100000000.1، زمان پاسخگویی 1 میلی ثانیه، حداکثر روشنایی 350(cd/m2)، پشتیبانی از تکنولوژی FreeSync و نرخ بروز رسانی 144 هرتز از این محصول رقیبی مشابه ساخته است(تصویر 11).
توی بین این مانیتور ها, BenQ XL2730Z واقعا یه چیز دیگست !
فناوری Free sync رو متوجه نشدم وظیفه ش چیه؟
یه نفر توضیح میده
گردنش خیلی درازه.:D
بررستو جامع و خوب بود مرسی
اما این مانیتور اصلاً ظاهر زیبایی نداره
حیف که ips نیست
سلام،ممنون ،مطلب خوبی بود،
لطفا اگه امکانش هست یه مطلب هم مث همون سی پی یو و گرافیگ مخصوص بازی اینبار برای مانیتور مخصوص بازی بزارید با قیمتشون،
این مانیتور ها گرووونن گرووون،خخ:emoji1،
پنل tn رو دوس ندارم ips خیلی بهتره
مانیتورهای ایسوس انصافا خیلی شیک و حرفه این