داشتن یک سیستم صوتی خوب چند کاناله آرزوی هر گیمری است تا از این طریق بتواند به بهترین نحو ممکن در بازی غرقشده و تجربهای عالی داشته باشد. متاسفانه تهیه سیستمهای صوتی چند کاناله به علت قیمت بالا و اشغال فضای زیاد برای هرکسی امکانپذیر نیست. همچنین اطرافیان ما نیز اغلب دوست ندارند صدای انفجار و درگیریهای هیجانانگیز گیمرها در هیاهوی جنگ را بشنوند! راهحل استفاده از یک هدست خوب است که بتواند ما را در بازی غرق کند. از میان گزینههای موجود، معدود مواردی هستند که ادعای شبیهسازی خروجی صدای چند کاناله دارند که اغلب اوقات این ادعا چندان به واقعیت منجر نمیشود. خوشبختانه برخی کمپانیهای سازنده تجهیزات بازی محصولاتی با خروجیهای مجزا تولید کردهاند و ایسوس نیز با ارائه هدست STRIX 7.1 به این سازندگان پیوسته است. آنچه در ادامه میخوانید تجربه حدود یک ماه استفاده از این هدست است که قرار است در ادامه با شما در میان بگذاریم.
هدست
این هدست یکی از محصولاتی است که بیاختیار نگاه هرکسی را به خود جلب خواهد کرد. گوشیهای بسیار بزرگ با نور نارنجی رنگ داخل آن شکلی جذاب به آن بخشیده و بهخوبی بیانکننده آمادگی کامل برای استفاده در بازیها است. بدنه STRIX 7.1 به طور کامل از پلاستیک ساختهشده است. بهجای آنکه ارتفاع گوشیها تغییر کند، نوار داخل هدست که روی سر قرار میگیرد، با تغییر مکان خود بهسرعت هدست را برای قرارگیری روی سر تنظیم میکند. کابل هدست دارای روکشی پارچهای است که به افزایش مقاومت آن کمک خواهد کرد و میکروفون نیز ساختاری جدا شونده دارد تا تنها در صورت نیاز آن را روی هدست نصب کرد. هر کانال گوشی دارای پنج درایور نئودیمیوم است که شامل بلندگوی جلو (40 میلیمتر)، ساب ووفر (40 میلیمتر)، سنتر (30 میلیمتر)، کنار (20 میلیمتر) و عقب (20 میلیمتر) است، بنابراین تعداد درایورها به 10 عدد میرسد و این امکان را فراهم میکند تا خروجی صدای 7,1 کاناله واقعی قابل پخش باشد. محدوده فرکانس پشتیبانی شده بین 20 تا 20000 هرتز است. محدوده فرکانس میکروفون نیز برابر با 50 تا 16000 هرتز است.
پانل کاربری
پس از هدفون بزرگ و عجیب، دومین چیزی که در STRIX 7.1 خودنمایی میکند، کنترلر جالبتوجه آن است. این کنترلر که بیشباهت به ابزارهای کنترلی فیلمهای علمی تخیلی نیست، شامل دو پیچ بزرگ در بالا و جلو و چهار کلید میشود. پیچ اصلی در بالای کنترلر در حالت عادی وظیفه تغییر حجم صدا را برعهده دارد، اما با تغییر در پیچ جلو، میتوان اعمال دیگری نیز انجام داد. از آنجا که در ساختار این هدفون در کل 10 درایور مجزا استفادهشده است، به کمک پیچ جلو میتوان بین کانالهای مختلف سوئیچ کرده و برای حجم صدای خروجی هر یک را تغییر داد. در کل چهار پروفایل صوتی برای خروجی صدا در نظر گرفتهشده که از پانل کنترلی قابلدسترسی است. این چهار پانل همگی برای سبکهای مختلف بازی طراحی شدهاند و برای مثال پروفایلی برای فیلمها یا موسیقی وجود ندارد (برای این دو مورد توصیه میکنیم از اولین پروفایل که مربوط به بازیهای مسابقهای است استفاده کنید). بالای پیچ اصلی میکروفون حذف نویز محیط قرار دارد که تنها برای حذف نویز میکروفون در نظر گرفته شده و تاثیری در تجربه شنیداری شما ندارد. این مساله نقطهضعفی بزرگ به حساب میآید، زیرا یکی از موارد مهم که از هدفونهای مخصوص بازی انتظار میرود، قابلیت حذف نویز محیط به شکلی موثر است تا حواس کاربر پرت نشود. جالب است بدانید که هدفون ROG Vulcan ANC که یکی از اولین هدفونهای مخصوص بازی ایسوس بهشمار میآید، با تعبیه یک میکروفون داخل هر یک از کانالهای هدفون، از سیستم حذف نویز محیط در زمان گوش دادن به صدا پشتیبانی میکند.در قلب این پانل یک کارت صدا قرار دارد و این یعنی اگر شما یک کامپیوتر با کارت صدای مجتمع معمولی دارید، با داشتن STRIX 7.1 دیگر نیازی به کارت صدای مجزا نخواهید داشت. عمل پرداز صدای STRIX 7.1 برعهده چیپست CIRRUS LOGIC CS47028C است (تصویر 1).
این چیپست دارای یک پردازشگر سیگنال دیجیتال تک هستهای و 32 بیتی است و میتواند از هشت خروجی صدای آنالوگ پشتیبانی کند. از آنجا که اکثر قطعات و بخشهای مورد نیاز برای پردازش صدا در این چیپست مجتمع شده، در کل با یک برد ساده در این پانل کنترلی روبهرو هستیم. این پانل کنترلی از طریق کابل USB به کامپیوتر متصل شده و برق مورد نیازش را نیز از همین طریق تامین میکند. در پشت کنترلر دو پورت HDMI قرار گرفته است که یکی برای هدفون و دیگری برای اتصال بلندگوهای جانبی است. دلیل استفاده از کابل HDMI برای هدفون کاملا روشن است، زیرا این کابل ابزار لازم برای انتقال صدای 7,1 کاناله را بدون هیچ دردسر خاصی در اختیار دارد. اتصال بلندگوهای جانبی نیز به طور مستقیم از طریق کابل HDMI و یا از طریق مبدل HDMI به اتصال آنالوگ 3,5 میلیمتر امکانپذیر خواهد بود و به کمک دکمه در نظر گرفتهشده روی پانل، میتوانید بهسرعت بین هدفون و بلندگوها سوئیچ کنید.
تجربه استفاده
گوشیهای این هدفون بسیار بزرگ هستند و به طور کامل گوش و اطراف آن را میپوشانند. بهاین ترتیب بخشی از نویز محیط را نخواهید شنید، اما این دلیل نمیشود که بتواند ما را به علت نداشتن سیستم حذف نویز فعال قانع کند! همچنین افرادی که عینکی هستند نیز در زمان قرار دادن این هدفون روی سر ممکن است نیاز به جابهجایی عینک خود و مرتب کردن دوباره آن پیدا کنند! هدست STRIX 7.1 به طور خاص برای گیمرها ساختهشده و نباید به عنوان ابزاری حرفهای در همه امور به آن نگاه کرد. در زمان گوش دادن به صدای چند کاناله (مانند فیلمها و بازیها)، STRIX 7.1 وظیفهاش را بهخوبی انجام میدهد، بااینحال به علت آنکه درایورهای کانالهای مختلف در هر گوشی نزدیک هم هستند، شاید سخت باشد که تفکیک صدای هر یک از هم را بهخوبی تشخیص دهید و در این زمینه یک سیستم صوتی چند کاناله تاثیری بسیار متفاوت بهتر در اختیارتان قرار میدهد. بااینحال تاثیر این هدفون حداقل در بازیهای FPS به شکلی موثر نمایان است و رضایت شما را جلب خواهد کرد. دکمه اختصاصی روی پانل کنترلی امکان سوئیچ بین حالت استریو و 7,1 کانال را ممکن میسازد. همچنین اگر از قدرت صدای خروجی راضی نیستید، میتوانید دکمه AMP روی پانل را انتخاب کرده و اندکی قدرت خروجی صدا را افزایش دهید. STRIX 7.1 از بابت قدرت صدای بم عملکردی مناسب داشته و به همین خاطر در فیلمهای اکشن و بازیهای FPS کاملا راضیکننده عمل میکند (در این مورد VULCAN ANC باید به گوشهای خزیده و در تنهایی خویش بمیرد!). از آنجا که STRIX 7.1 ساختاری پلاستیکی و خشک دارد، ممکن است کمی در دراز مدت کمی به سرتان استراحت بدهید.
نتیجهگیری
STRIX 7.1 یک مجموعهای خوب است که قبل از آنکه به سراغش بروید باید چند نکته را در نظر داشته باشید. اول آنکه این محصول به طور خاص برای گیمرها طراحیشده است. دوم، باآنکه در این محصول 10 درایور مجزا برای خروجی صدای 7,1 کانال واقعی در نظر گرفته شده، اما به علت نزدیک بودن درایورها، از بابت تفکیک واقعی صدا در ردهای پایینتر از یک سیستم صوتی چند کاناله قرار میگیرد. در حالت دو کاناله و گوش دادن به موسیقی نیز میتوان رقبایی سرسخت با قیمت مشابه یافت که گزینههای بیشتری بهشمار میآیند. با تمام این اوصاف، STRIX 7.1 را میتوان محصولی خوب دانست که میتواند گیمرهای حرفهای خاصپسند را راضی نگه دارد و اوقات خوشی برایشان فراهم کند.
رقبا:
Razer Tiamat 7.1: وقتی نام گیمر برده میشود، بدون شک باید از برند Razer یاد کنیم. در میان هدفونهای مخصوص بازی، مدل Tiamat 7.1 رقیبی جدی برای STRIX 7.1 محسوب میشود که مانند آن، دارای درایورهای مجزا برای هر گوشی، کنترلر اختصاصی مجهز به کارت صدا و خروجی صدای 7,1 کانال است.
Steelseries Siberia Elite: این هدست خوشقیافه از استانداردهای Dolby Headphone و Dolby Pro Logic IIx پشتیبانی کرده و بهصورت مجازی از خروجی صدای 7,1 کانال پشتیبانی میکند. اطراف هر گوشی حلقهای نورانی قرار دارد که گیمر میتواند برحسب سلیقه خود رنگ آن را تغییر دهد.
اینو داشته باشی دیگه غم نداری;):D
برای دسکتاپ واقعا عالیه
طرف خوش اشتها بود کاش یه وارد کننده منصف پیدا می شد.
قیمتش که 140 یورو هست چرا اینقدر گرون؟؟؟؟
سلام دوست خوبم
با توجه به اطلاعات و موارد G930 لاجیتک گزینه بهتری است اما در کل پیشنهاد می کنم این لینک را ببنید.
لینک ([url]”http://versus.com/en/razer-tiamat-7-1-vs-logitech-g930″[/url])
شما بین اینو Logitech G930 و Razer Tiamat 7.1 کدومو پیشنهاد میکنید؟
فعلا این هدست کمیابه تو سایت های شاپینگ مثل newegg هم به زور پیدا می شه. از یکی از وارد کننده قیمت کردم 1300 قیمت داد کمرم شکست 😀