کوچکترین عضو خانواده جدید هواوی Mate 10 Lite نام دارد. این گوشی در رده قیمتی پایین تری نسبت به میت 10 پورشه دیزاین، میت 10 پرو و میت 10 قرار دارد و به همین دلیل می توان انتظار داشت مشخصات فنی آن به همین نسبت پایین تر از برادران بزرگترش باشد. با این حال هواوی سابقه نسبتا درخشانی در ساخت گوشی های میان رده دارد و همین باعث می شود انتظارات از محصول جدیدی که به همراه خانواده بزرگ میت 10 معرفی شده بیشتر باشد. در درجه اول باید این نکته را مد نظر قرار داد که میت 10 لایت در حال حاضر قیمتی در حدود 1.500.000 تومان در بازار ایران دارد و در نتیجه بررسی این گوشی میبایست با در نظر گرفتن رقبایی که در کشور دارد انجام شود. سایر گوشی های جدید خانواده میت در بررسی ها نشان داده اند انتخاب های خوبی برای کاربران خواهند بود و حالا نوبت به کوچکترین عضو آنهاست تا نشان دهد چه مزایایی دارد.
طراحی و ساخت
استفاده از فلز در حال حاضر استانداردی برای گوشی های میان رده به حساب می آید و میت 10 لایت هم از همین عنصر در ساخت بدنه بهره می برد. نوع آلیاژ آلومینیوم به کار رفته در این گوشی از استاندارد بالایی برخوردار است و می توان آن را جزو تلفن های هوشمند با کیفیت از نظر بدنه در نظر گرفت. میت 10 لایت در سه رنگ مشکی، آبی و طلایی در اختیار خریداران قرار گرفته است. این رنگ ها در واقع بدنه پشتی گوشی را تشکیل می دهند و در دو نسخه آبی و طلایی شاهد نوعی گسستگی در طراحی هستیم زیرا بدنه جلویی این مدل ها به ترتیب مشکی و سفید هستند و انتظار می رود رنگ بدنه در بخش های پشت و روی گوشی یکسان باشد. اما در هر صورت نمی توان ایراد زیادی به این سبک از طراحی هواوی گرفت زیرا قبلا شرکت های دیگری بوده اند که از روش مشابه استفاده کرده اند.
سمت راست گوشی محل قرار گرفتن کلیدهای تنظیم صدا و پاور است و در سمت چپ تنها شیار ورودی سیمکارت دیده می شود.
نمای بالایی گوشی یکدست و بدون هیج افزونه خاصی طراحی شده و در لبه پایینی می توان گریل بلندگو، ورودی پورت microUSB و پورت 3.5 میلیمتری را مشاهده کرد.
با اینکه نمی توان طراحی میت 10 لایت را بدون حاشیه طبقه بندی کرد اما باید گفت هواوی تلاش کرده حاشیه های بالا و پایین صفحه را تا حد ممکن کاهش دهد. انتقال سنسور اثر انگشت به بدنه پشتی نیز به این تصمیم کمک کرده است.
قسمت پشتی دستگاه همانند دیگر گوشی های سری جدید میت از آرایشی متقارن بهره می برد. با این حال طراحی بدنه پشتی میت 10 لایت به طور کلی متفاوت از نسخه استاندارد و پرو است. لنزهای دوربین دوگانه به هم پیوسته هستند و برجستگی بیشتری نسبت به دیگر دستگاه های این خانواده دارند. درست در بالای لنزها هم محل قرارگیری فلش LED است و در پایین آنها هم سنسور اثر انگشت قرار گرفته. عملکرد سنسور اثر انگشت همانند دیگر محصولات هواوی بسیار سریع و بی نقص است و محل قرارگیری آن نیز استفاده از سنسور را تسهیل می کند.
شاید تنها علامت سوال در این قسمت، عدم استفاده از پورت USB-C و ادامه به کارگیری microUSB باشد. چنین دستگاهی با کیفیت ساخت بسیار خوب می توانست در صورت داشتن پورتی جدیدتر چندین سال نگرانی های کاربران را رفع کند اما هواوی تصمیم متفاوتی گرفته است. در مجموع باید گفت طراحی میت 10 لایت برای یک گوشی میان رده کاملا استاندارد و حتی از جهاتی فراتر از متوسط مورد انتظار است.
سخت افزار و نمایشگر
با وجود میان رده بودن Mate 10 Lite، یکی از جدیدترین استانداردها برای نمایشگر این دستگاه توسط هواوی مورد استفاده قرار گرفته است. صفحه نمایش این گوشی دارای ابعاد 5.9 اینچ با نسبت 18:9 است و در نتیجه کمی کشیده تر و بلندتر از سایر گوشی ها به نظر می رسد. پنل مورد استفاده هم از نوع IPS بوده و دارای وضوح 1080 در 2160 پیکسل است. این اعداد و ارقام منجر به چگالی پیکسلی 409ppi می شوند که برای یک گوشه میان رده بسیار عالی به نظر می رسد. کیفیت نمایشگر میت 10 لایت بسیار مناسب ارزیابی می شود و حتی در زیر نور مستقیم هم خواندن اطلاعات از روی آن بدون مشکل صورت می گیرد.
سخت افزار به کار رفته در قلب Mate 10 Lite را می توان به صورت زیر خلاصه کرد:
سخت افزار | توضیحات |
پردازنده | Kirin 659 چهار هسته در فرکانس 2.36 گیگاهرتز و چهار هسته در فرکانس 1.7 گیگاهرتز |
پردازشگر گرافیکی | Mali T830 |
حافظه داخلی | 64 گیگابایت قابل افزایش تا 256 گیگابایت به کمک کارت حافظه |
حافظه رم | 4 گیگابایت |
هواوی در سال های اخیر تجربه های بسیار زیادی در زمینه ساخت پردازنده ها داشته است و می توان به وضوح افزایش اعتماد به نفس آنها را در به کارگیری از چیپست های جدید و معرفی چیپ های اختصاصی هوش مصنوعی مشاهده کرد. البته چیپ 659 یک SoC میان رده به حساب می آید اما هم در بنچمارک ها عملکرد قابل قبولی از خود به نمایش گذاشته و هم در کارکرد متداول توسط کاربران آنها را با اتفاقات ناخوشایندی مانند هنگ کردن یا لگ زدن در زمان سوییچ بین اپلیکیشن ها مواجه نمی کند.
رابط کاربری و دوربین
رابط کاربری هواوی در سال های اخیر همواره به سمت سبک تر شدن و در اختیار قرار دادن امکانات بیشتر به کاربران پیشرفت کرده است. هر چند هواوی جدیدترین نسخه از رابط کاربری خود را برای این گوشی منتشر نکرده اما نسخه موجود (EMUI 5.0) نیز امکانات بسیار خوبی را در بر داشته و سبک و روان طراحی شده است. با کشیدن صفحه اصلی به سمت چپ و راست به صفحات جانبی دسترسی خواهید داشت که محل قرار گرفتن اپلیکیشن ها، ابزارک ها و همچنین صفحه اختصاصی جست و جوی گوگل هستند. این سبک طراحی جزو ساختارهای پر طرفدار در بین تلفن های هوشمند است و بسیاری از کاربران چه در پلتفرم اندروید و چه در iOS از آن استفاده می کنند. اما هواوی به فکر گروه دیگر کاربران که عادت به استفاده از app drawer هم دارند بوده است. در بخش تنظیمات می توان به راحتی ساختار رابط کاربری را تغییر داد و برنامه های نصب شده را از صفحات جانبی به app drawer منتقل کرد.
بخش نوتیفیکیشن ها و ابزارها که با کشیدن انگشت از بالای نمایشگر به سمت پایین قابل دسترس است به سبک همیشگی هواوی کامل و بدون نقص طراحی شده است. در این قسمت تقریبا به هر تنظیم سریعی که یک کاربر نیازمند آن باشد دسترسی خواهید داشت و ضمنا امکان ویرایش، اضافه یا حذف ابزارها و همچنین تغییر موقعیت آنها نیز وجود دارد.
رابط کاربری دوربین Mate 10 Lite به شکلی طراحی شده که هم برای کاربران عادی و هم برای کاربران حرفه ای بهترین شرایط را فراهم کند. با کشیدن انگشت به طرفین می توان به منوی تنظیمات و گزینه های مختلف عکاسی دسترسی داشت که امکاناتی مانند Light Painting، تایم لپس، حالت های حرفه ای و HDR و صحنه آهسته را در اختیار کاربر قرار می دهد. کیفیت تصاویر گرفته شده به وسیله دوربین دوگانه این گوشی کاملا قابل قبول و رضایت بخش است. در صورت وجود نور کافی، میت 10 لایت می تواند عکس های بسیار خوبی با کیفیت بالا و جزئیات فراوان ثبت کند. دوربین سلفی نیز عملکرد بسیار خوبی داشته و در اکثر شرایط نوری انتظارات را برآورده می کند.
دوربین اصلی دستگاه دارای دقت 16 مگاپیکسل برای لنز اصلی و 2 مگاپیکسل برای لنز واید است و امکان تنظیم دیافراگم برای داشتن افکت بوکه هم فراهم شده است. نکته قابل توجه آنکه دوربین سلفی هم دارای لنز دوتایی با دقت 13 و 2 مگاپیکسل است و در نتیجه افکت بوکه برای دوربین دوم هم در دسترس خواهد بود.
باتری و صدا
هواوی در این دستگاه از یک باتری با ظرفیت 3340 میلی آمپر از نوع پلیمر لیتیوم استفاده کرده است. ظرفیت باتری در کنار دیگر مشخصات سخت افزاری مانند کیفیت نمایشگر و باتری باعث می شوند عملکرد بسیار خوبی را از آن شاهد باشیم. در کارکرد عادی می توان نزدیک به دو روز روی همراهی Mae 10 Lite حساب باز کرد و در صورتی که کاربر پر مصرفی هستید به راحتی می توانید یک صبح تا شب را بدون نگرانی از اتمام باتری سپری کنید. البته متاسفانه این گوشی از تکنولوژی شارژ سریع پشتیبانی نمی کند و به دلیل فلزی بودن بدنه خبری از شارژ بیسیم هم نیست. با سی دقیقه شارژ کردن گوشی نزدیک به 30 درصد در آن انرژی ذخیره خواهید کرد و از طرفی شارژ شدن صفر تا صد دستگاه هم در حدود 2.5 ساعت زمان نیاز دارد.
صدای تولید شده توسط بلندگو نیز نشان می دهد میت 10 لایت بهترین اسپیکر جهان را در اختیار ندارد اما کیفیت خروجی قابل قبول ارزیابی می شود. به دلیل وجود داشتن پورت 3.5 میلیمتری می توانید از هر نوع هدفونی به همراه میت 10 لایت استفاده کنید که به نظر می رسد این کار در دوره کنونی منطقی تر و پرطرفدارتر از داشتن یک بلندگو قوی تر و البته گران قیمت تر باشد.
در نهایت باید گفت با توجه به وضعیت بازار داخلی و قیمت گذاری هواوی برای Mate 10 Lite، این دستگاه می تواند انتخابی بسیار خوب برای آن دسته از کاربرانی به حساب بیاید که به یک تلفن هوشمند با کیفیت با طراحی مناسب، سخت افزار قابل قبول و دوربین خوب نیاز دارند و بودجه آنها برای خرید پرچم داران با محدودیت بیشتری همراه است.
8.4امتیاز8.5سخت افزار8.7صفحه نمایش8.5دوربین8صدا8.2طراحی8.5باتری8.5ارزش خرید
یعنی همیشه هواوی بهترین بوده از نظر مقیاس بودجه خرید نسبت به خدمات و سرویس هایی که بهتون میده. یعنی منی که اوایل مسخره میکردم هرکی میگفت هواوی، الآن طرفدار پروپا قرصش هستم. تو خریدش شک نکنید.
nova 2plus ارزش خرید بهتری داره
😉