شرایط خاصی که در دنیای تراشه بوجود آمد باعث شد تا کمپانیهای بزرگ زیادی برای تقویت خود در این صنعت دست به تصاحب کمپانیهای کوچکتر از خود بزنند اما انویدیا قصد برداشتن بزرگترین سنگ را کرد. تراشه ساز امریکایی در اقدامی جاه طلبانه برای تصاحب کمپانی بریتانیایی طراحی تراشه پیشنهاد رقم فوقالعاده سنگینی را کرد. در صورتی که معامله این دو کمپانی نهایی شود، یکی از گرانترین معاملات تاریخ صنعت تکنولوژی محسوب میشود. حال اتحادیه اروپا اعلام کرده قصد دارد به طور رسمی تحقیقات لازم بر روی پرونده ادغام انویدیا و ARM را بررسی کند. این معامله از نظر سطوح رقابتی در جایگاه بسیار بالایی قرار دارد، به همین دلیل حساسیت بر روی آن نیز بسیار بالاست.
بررسی پرونده ادغام انویدیا و ARM توسط اتحادیه اروپا
انویدیا و ARM از چند ماه گذشته با هم بر روی انتقالی به مبلغ 54 میلیارد دلار به توافق رسیدهاند. از آن پس انویدیا مذاکرات متعددی با سازمان رقابت و بازارهای بریتانیا داشته است. به نظر میرسد انویدیا قصد دارد حرکات عظیمی را در صنعت تراشه بعد از تصاحب یکی از بزرگترین سازندگان تراشه در جهان انجام دهد و همین باعث افزایش حساسیت سازمانها و دولتها بر روی این معامله بزرگ دو چندان شود. تحقیقات بر روی این پرونده از سوی اتحادیه اروپا از آنجایی آغاز میشود که انویدیا رسما درخواست خود بابت تصاحب کمپانی ARM را به بروکسل ارسال کرده است. بنا به گفته منابع نزدیک به این معامله، انویدیا قصد دارد تا 6 سپتامبر این قرارداد را به سرانجام برساند.
منابع داخلی به رویترز در ماه ژوئن 2021 گزارش دادند که ممکن است انویدیا به ضرب العجل مارس 2022 برای نهایی کردن خرید کمپانی ARM برسد. انویدیا در این امر کمیته مقررات اروپا را مقصر میداند بررسی جزئیات ادغام این کمپانی و ARM را برای بعد از تعطیلات تابستانی در نظر گرفته است. سازمان رقابت و بازارهای بریتانیا در مورد این معامله نگرانیهای بسیاری دارد و معتقد است این ادغام میتواند نوآوری را در تعدادی از بازار کشورها از میان ببرد. به عبارت دیگر CMA معتقد است که انویدیا در آن صورت میتواند با افزایش هرگونه قابلیت در محصولات خود با استفاده از طراحیهای فنی ARM به رقبای خود آسیب بزند. انویدیا اولین بار در سپتامبر 2020 برنامه خود برای این تصاحب را از محل SoftBank، گروه بزرگ سرمایه گذاری ژاپنی اعلام کرد.
نگرانی رقبا از معامله قرن – انویدیا صاحب سلاح بزرگ میشود؟
پستی و بلندیهای دیگری هم در این معامله وجود داشته، از جمله موافقت کمیسیون تجارت فدرال ایالات متحده و انتقاد Hermann Hauser و Tudor Brown، هم بنیانگذاران اصلی کمپانی ARM که نظر منفی خود را در رابطه با این معامله اعلام کردهاند. به گفته Hermann Hauser، کمپانی ARM قدرتمندترین اسلحه تجاری بریتانیا است که در صورت انجام این معامله، در اختیار ایالات متحده قرار میگیرد و عملا بریتانیا وابسته به دولت امریکا میشود. اصلیترین رقبای انویدیا نیز در رابطه با این معامله ابراز نگرانیاند و معتقدند که معماری و فناوریهای تراشه ساز بریتانیایی در کل صنعت تراشه مورد استفاده قرار میگیرند و ادغام با انویدیا میتواند جلوی استفاده از امکانات ARM را از آنها بگیرد. هر چند انویدیا اعلام کرده از این قدرت خود به هیچ عنوان استفاده نخواهد کرد و همانند حال حاضر تمامی شرکتها میتوانند از فناوری آرم استفاده کنند.
بریتانیا قدرت این را دارد که به دلیل به خطر افتادن امنیت ملی این معامله را متوقف کند. با وجود آنکه هنوز اتحادیه اروپا تماسی با انویدیا نداشته، CMA همراه با اتحادیه اروپا به بررسی دقیقتر این معامله می پردازد. مایکروسافت، گوگل و کوالکام همگی از مهمترین سازندگانی هستند که نگرانی خود در مورد ادغام انویدیا و ARM را ابزار کردهاند. ARM صاحب محبوبترین معماری تراشه در صنعت که توسط سازندگان مهمی چون سامسونگ، هواوی و اپل مورد استفاده قرار میگیرد.
بعید میدونم این معامله شدنی بشه به شرطی که انویدیا یک سری پیش شرط های بزرگ قبول کنه